The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » Светът » Политици » Представете си, моля ви се: Никола Саркози не подозирал, че е евреин!

Светът - теми, политика, личности » Политици

Представете си, моля ви се: Никола Саркози не подозирал, че е евреин! Изпрати E-mail
Светът - теми, политика, личности - Политици
Дата на публикуване: 21 Април 2010
Публикацията е прочетена: 7143 пъти

 

Автор: РУСЛАНА МАРГОВА

По повод книгата "Аз, внукът на грък"


Image Саркози възмýтен от поредната пикантерия около него


Кланът Саркози...Президентът не подозирал еврейската си жилка...дори, че прабаба му Рейна е родена в Пловдив


                  

Около френския президент Никола Саркози винаги има пикантни нотки. Независимо дали става дума за чили соса в хамбургерите, излапани от съпругата му Карла при визитата им САЩ, наздравиците с Путин или развода с бившата първа дама Сесилия. Не минава и седмица, без да изскочат забавни разкрития - как малкият Никола участвал в реклама за прах за пране или че германският канцлер Ангела Меркел се ужасявала от целувките му.Не само ежедневието на Сарко обаче ражда интересни новини. Любопитни случки се полюшват недотам дискретно и от родословното му дърво.

 

Солунската връзка

 

Трима изследователи представиха преди две години книгата "Аз, внукът на грък", посветена на балканските корени на френския президент. Лично гръцкият външен министър Дора Бакояни пристигна във Франция, за да участва в премиерата на творбата, написана от Леон Нар, Георгиос Анастасиадис и Христос Раптис.

 

В началото на ХХ в. в Солун Мордекай Малла се жени за Рейна (родена в Пловдив еврейка, изселила се като момиче със семейството си в Солун през 1913 г. – б.р.) и двамата създават седем деца. Едно от тях е Бенико - дядо на френския президент Никола Саркози. Според авторите произходът на семейството е от сефарадски евреи, пристигнали в Гърция от Испания и минали пътьом през френската област Прованс. Роднини на Мордекай са засечени в Сирия, Полша и балтийските републики.

 

Младият Бенико напуска Гърция - 14-годишен заминава да следва медицина във Франция, а през Първата световна война вече е лекар във френската армия, където среща красивата медицинска сестра Адел. Бенико се жени за нея и приема католицизма. Раждат им се две дъщери, едната от които е майка на настоящият френски президент - Андре (Андре Малла (Andrée Mallah) – б.р). Тя среща бащата на Никола - Пал, който пък е унгарски евреин-емигрант (Пал Саркьози де Наги-Бокса (Pal Sarkösy de Nagy-Bocsa - б.р.). Семейството му в Унгария разполага с малък замък в селцето Латян, на деветдесетина километра от Будапеща.


Андре и Пал имат три деца, но бащата напуска семейството, докато Никола (роден като Nicolas Paul Stéphane Sarközy de Nagy-Bocsa на 28 януари 1955 - б.р.) е едва на пет години. Така бъдещият президент е отгледан от дядо си, който му разказва за солунското минало. Никола Саркози и братята му обаче не подозират нищо за техните еврейски корени до смъртта на дядо им Бенико през 1972 г. Според авторите на книгата така старият Бенико се е опитвал да предпази внуците си, защото носел травмата от атисемитизма от преди войните. Голяма част от роднините от семейство Малла са убити по време на холокоста.

На 20-годишна възраст Никола Саркози пристига в Гърция, за да продаде семейното наследство. Авторите на книгата разказват как днешният президент е скрил 4000 френски лири от продажбата в хастара на сакото си, за де избегне обяснения пред гръцките митничари.

През 2006 г. Никола Саркози получи почетния знак на Солунското еврейско дружество на тържествена церемония във френското посолство в Атина. 

 

Татко Пал

 

Таткото на Никола Пал напоследък става все по-популярен във Франция. Първо се оказа, че изключително харесва новата си снаха Карла и дори я е нарисувал. Алтернативната му изложба с картини на сина му и новата му съпруга все още обикаля Европа и предизвиква възхищението на публиката. Сега обаче Пал подготви изненада и за сина си, и за читатели - скоро излиза от печат любопитната му автобиографична книга "Толкова много живот", в която разказва за присъщата му палавост през целия му 81-годишен му живот. Унгарският аристократ, избягал от родината си след края на Втората световна война, се представя като неуморим донжуан. Доказателство за това са четирите брака - три след раздялата с майката на Сарко.

Пал обяснява, че както алкохолик не може да бъде накаран да се откаже от алкохола, така и той не може да се откаже от жените. Страстта му не е пресъхнала и дори и днес Пал Саркози не пропуска възможност да утоли жаждата си към дамите. Напоително разказва за първите си тръпки. Още 11-годишен той е увлечен по бавачката си. Въпреки че книгата предизвика бум от коментари, все пак татко Саркози се въздържа от мнение за кариерата на сина си, но е убеден, че кланът Саркози е останал в историята на Унгария, но все още не се е вписал и в историята на Франция.

Пал се надява това да стане и може би неговите очаквания ще бъдат задоволени, ако не от Никола Саркози, то поне от синовете му - Жан, Пиер или Луи. 

 

Синовете

 

Пиер Саркози, роден през 1985 г., избра творческия път на продуцент в рап музиката и дори има свой псевдоним Мози. През последните две години той получава все по-голяма популярност и преди месец бе провъзгласен за принц на рапа в клип на негов колега. Познавачите на този жанр коментират, че на Пиер изобщо не му е лесно, защото рапърите изобщо не харесват баща му. "Аз съм просто син на баща си, когото уважавам, но имам собствен път", коментира Саркози-младши. Може би вторият син Жан е най-голямата надежда на семейството, поне до момента. Роден през 1986 г., той вече се ожени за своята съученичка и наследница на богата френска фамилия с еврейски корен Джесика Себаун-Дарти. Династията Дарти притежава верига хипермаркети за бяла и черна техника. Младият Жан направи и първите си стъпки в политиката, като беше избран за председател на групата на съветниците от управляващата партия Съюз за народно движение в съвета на френския департамент О-дьо-Сен край Париж. В началото на тази година - на 13 януари, на бял свят се появи най-младият Саркози - Солал, син на Жан, внук на Никола и правнук на Пал. Никола има 12-годишен син Луи от втория си брак със Сесилия. Той засега е твърде млад, за да може да се каже в каква посока ще се развива.

 

Братята

 

Двамата братя на Никола Саркози също имат стабилни позиции във френското общество. Роденият през 1952 г. Гийом работи на ръководни позиции в текстилния сектор. 47-годишният Франсоа пък е педиатър по образование и отдавна е сред водещите във фармацевтичната промишленост и в момента е вицепрезидент на BioAlliance Pharma. Едно е сигурно - кланът Саркози е обещаващ, въпреки че безспирно е в центъра на общественото внимание не само с хубаво.

 

Надеждите на Пал Саркози за оставяне на трайна следа във френската история от фамилията Саркози ще се сбъднат. 


Надеждите умират последни!  И това влиза във френската история (б.р.)

Никола Саркози с новата си любов Карла Бруни в Петра, Йордания, където отиде сякаш за да отмъсти на Сесилия заради първата й изневяра точно на това място през 2005 г. Според в. "20 минют" Карла вече чака бебе. Това било потвърдено от тест в америиканската болница в Нюи.

Снимка: Ройтерс
10.03.2010 - http://www.btv.bg/news/lifestyle/story/766449679-Nikola_Sarkozi_i_Karla_Bruni_si_izneveryavat.html


(пак претенции за влизане във френската история - б.р.)


Във Франция набират сила слухове, че президентът Никола Саркози и съпругата му Карла Бруни-Саркози имат извънбрачни връзки, пише британският в. "Дейли телеграф". Предположението, че двамата си изневеряват, се появи първо в мрежата за общуване "Туитър", а после и в неделния вестник "Журнал дю диманш".

Според първото съобщение г-жа Бруни-Саркози имала романтична връзка с музиканта, спечелил наскоро една от наградите "Виктоар дьо ла мюзик", Бенжамен Биоле. Зарязаният президент бързо намерил утеха в обятията на 40-годишната Шантал Жуано, държавен секретар по въпросите на екологията и бивш шампион на Франция по карате.

Френски интернет сайт твърди, че Карла Бруни е близка приятелка на Биоле от години и сега живее с него в парижкия му апартамент. Слуховете придобиха допълнителна тежест, след като за тях съобщи блог на уебсайта на "Журнал дю диманш". Изданието отбеляза, че това е слухът на деня, но може да се превърне в историята на годината. Говори се, че бракът на президента е на доизживяване и ще продължи докато той е на власт, пише в. "Дейли мейл".

Няколко месеца след зараждането на вихрената им любовна история, последвана три месеца по-късно и от брак, започнаха да се появяват редовно твърдения, че бракът на семейството ще продължи само докато Никола Саркози е президент.

Забележката на Карла Бруни, че моногамията бързо я отегчава, също често се цитира от медиите, но за първи път сега мълвата, че бракът им е застрашен, намери място във водещо френско информационно средство.

Както се твърди, и Никола Саркози, и Карла Бруни са били склонни към изневера и при предишните си връзки, отбелязва "Дейли телеграф". Бруни, чийто списък включва Мик Джагър, Ерик Клептън и Доналд Тръмп, имала връзка с  Жан-Пол Ентовен, преди да го зареже заради сина му, философа Рафаел, от когото има и син - Орелиен. По-младият Ентовен обаче изоставил бившия модел, тъй като усещал, че тя не е отдадена на връзката им.

Саркози пък имал любовна афера със Сесилия Сигане-Албаниз (станала впоследствие негова втора съпруга) още докато бил женен за Мари-Доминик Кюлиоли - майка на двамата му най-големи синове. Саркози и втората му жена се разделиха по време на предизборната кампания през 2007 г., когато тя започна връзка с американския рекламен специалист Ришар Атиа, припомня всекидневникът
.Обаче: Сесилия за Сарко...


Редактор:

д-р инж. Никола Тодоров

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:625 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).