The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България«-»ЕС » Корупционни схеми » Франция разгневи ЕС с плащания “под масата” в земеделието

България-ЕС » Корупционни схеми

Франция разгневи ЕС с плащания “под масата” в земеделието Изпрати E-mail
България-ЕС - Корупционни схеми
Дата на публикуване: 10 Август 2009
Публикацията е прочетена: 7159 пъти

08.08.2009

агенция Ройтерс


Френското правителство призна, че в продължение на десет години, от 1992 до 2002 год., неправомерно е давало допълнителни средства на производители на плодове и зеленчуци освен субсидиите, докато Европейската комисия не започна разследване, коментира агенция Ройтерс.

Земеделският министър Бруно льо Мер вбеси фермерите, като съобщи, че те ще трябва да възстановят около 500 милиона евро на държавата възоснова на решение на Европейската комисия.

Когато безпаричните селяни се разбунтуваха, министърът започна да променя позицията си. Той обеща да преговаря за намаляване на сумата и да обжалва решението в Съда на Европейската общност, като освен това обеща на производителите и нови субсидии, които да ги компенсират.

Водачите на фермерите отхвърлиха предложението му за 15 милиона евро спешна помощ, "съгласувана" с европейските правила, като определиха сумата като "нищожна" и заплашиха с нови протести. Така протичат събитията във Франция.

Спорът излезе наяве в неудобен момент, преди началото през следващата година на реформите в Общата селскостопанска политика, критикувана от поддръжници на свободния пазар, от конкуренти износители и от развиващите се страни за това, че представлява огромна търговска бариера.

Франция е най-големият бенефициент на земеделски субсидии, като получава почти 10 милиарда евро на година от общо 50 милиарда бюджет, който представлява около 40 процента от разходите на ЕС.

Повечето субсидии отиват при големите производители на зърно и земеделския бизнес на север и запад, а не при мнозинството по-малки ферми, като производителите на плодове и зеленчуци.

Разкритията за това как французите са разстроили общия европейски пазар с плащания "под масата" можа да доведат до раздор между Париж и традиционните му съюзници - Испания, Италия, Португалия и Гърция, които се конкурират в същия сектор. Това дава и ново оръжие на страни като Великобритания, Швеция и Нидерландия, които искат намаляване на разходите за селското стопанство и пренасочване на средства към изследвания и иновации в области като възобновимата енергетика.

Може да се наложи правителството да им заеме пари, с които те да върнат средствата в рамките на по-дълъг период и при субсидирани лихвени равнища, като те рискуват нови спорове с Европейската комисия.

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:113 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).