The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » Светът » Конспирации » Конспирацията Трупове и човешки тъкани

Светът - теми, политика, личности » Конспирации

Конспирацията Трупове и човешки тъкани Изпрати E-mail
Светът - теми, политика, личности - Конспирации
Дата на публикуване: 16 Юли 2009
Публикацията е прочетена: 6333 пъти

налице широко разпространен и систематично незаконен трафик... на органи и тъкани
не само в света, а и в България Из форумите:

Относно: Israel erkände – då höll de liberala
Автор: STEFAN D-R D TCHOLAKOV
Получено на: 18 Януари 2010 20:28Israel erkände – då höll de liberala dumstrutarna tyst

Jan Guillou
Läs alla Jans kolumner
Maila till Jan Guillou

MEJLA

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article6440120.ab

Det var alltså sant att det fanns en omfattande och systematisk illegal trafik med skjutna palestiniers organ i Israel. Avslöjandet kom i israelisk tv i december och väckte stor uppmärksamhet i hela världen och var förstanyhet inte bara i CNN och andra amerikanska tv-kanaler utan också i Europa. En världsnyhet, alltså.

-
-

ВТАРОТА СТАТИЯ ВЪВ ВЕСТНИК “АВТОНБЛАДЕТ” Е ПОДПИСАНА ОТ ШВЕДСКИЯ ПИСАТЕЛ ЯН ГЮЛО И В НЕЯ ТОЙ СЪОБЩАВА ЕДНА НОВИНА, КОЯТО СЕ РАЗПРОСТРАНЯВАШЕ И В МИНАЛОТО, НО СЕГА ВЕЧЕ – ЮДЕЙСКАТА ДЪРЖАВНИЧЕСКА МАШИНА ПРИЗНАВА, ЧЕ ТЕ СА УБИВАЛИ ПАЛЕСТИЦИ, ЗА ДА ИМ ИЗПРАЩАТ ОРГАНИТЕ В ЧУЖБИНА И ДА ПЕЧЕЛЯТ ЮДЕЙСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ – КРЪВОПИИЦИТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО !

ТОВА СЕ КАЗВА РЕЛИГИОЗНИЯ РИТУАЛ – КАБАЛА !

СЪЩИЯТ ТОЗИ ЮДЕЙСКИ РИТУЛА СЕ ПРОВЕЖДА И В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО И БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИЧЕСКИ ВЛАСТИ ОТ ПОЛИЦИЯТА РАЗКРИХА, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ СЕ УБИВАТ, ЗА ДА ИМ СЕ ИЗНАСЯТ ЧАСТИ ОТ ТЕЛАТА В ЧУЖБИНА, ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ЮДЕЙСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ !

СЪД ОБАЧЕ НЕ СЕ НАПРАВИ, И ПРЕДНИЯ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СИ ЗАМЪЛЧА, А НАСТОЯЩИЯТ ПРЕСТЪПЕН МИНИСТЪР НЕ ЗАНЕЛ ЗА ТАЗИ ИСТОРИЯ – ДОКТОРСКА КОЛЕГИАЛНОСТ ИЛИ КОНФЛИК НА ИНТЕРЕСИ !


ТАМ В ШВЕЦИЯ НЕ СИ МЪЛЧАТ ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРАСКИТЕ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЧЕСКИ ВЛАСТИ НАЧЕЛО СЕГА НА МАЙМУНАТА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ БОЙКО БОРИСОВ ОТИШЪЛ В ИЗРАЕЛ ДА СЕ КЛАНЯ НА СВЕТОВНИТЕ УБИИЦИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО !

ТОЗИ МОДЕЛ НА УБИИСТВА И ИЗНАСЯНЕ НА ОРГАНИТЕ НА УБИТИТЕ СЕ ДОКАЗА, ЧЕ Е ИМАЛО И В СЪЗДАДЕНАТА ПРЕСТЪПНА РЕПУБЛИКА ОТ ЮДЕЙСКАТА ДЪРЖАВА И САЩ – КОСОВО. ОНЕЗИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ НА КОСОВСКАТА ДЪРЖАВА УБИВАХА И ИЗПРАЩАХА ОРГАНИТЕ В ЧУЖБИНА. СЕГА ТЕ СА ДЪРЖАВНИЦИ ….. !

ТАМ В КОСОВО СА УБИВАЛИ ПО СЪЩИЯТ НАЧИН КАКТО В ИЗРАЕЛ, А БЪЛГАРИЯ ПРИЗНА И ДЪРЖАВТА “КОСОВО”, КАТО ГИ УЗАКОНИ ПО УКАЗАНИЯ НА САЩ, ИЗРАЕЛ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

ТОВА Е МОРАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ ДА УНИЖАВАТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД …

КОЙТО ЖЕЛАЕ МОЖЕ ДА СЪЗДАДЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЦЕС СРЕЩУ МЕН, ЗАЩОТО ЦИТИРАМ ШВЕДСКИЯ ВЕСТНИК “АФТОНБЛАДЕТ”

ТОЗИ КОЙТО НЕ ВЯРВА НА НАПИСАНОТО ОТ М ЕН СЕГА НЕКА СЕ ОБЪРНА КЪМ ПИСТАТЕЛЯ И ЖУРНАЛИСТ ЯН ГЮЛО НА АДРЕС - Jan Guillou
Läs alla Jans kolumner
Maila till Jan Guillou

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

17 ЯНУАРИ 2010-01-17
ВРАЦА

http://mediapool.bg/forum/popmsg.php?msgid=1172047

превод на статията в ШВЕДСКИЯ ВЕСТНИК “АФТОНБЛАДЕТ”

"Israel erkände – då höll de liberala dumstrutarna tyst"Израел признава - това е било тогава тъпо и тихо либерално безумиеВярно е, че е налице широко разпространен и систематично незаконен трафик в Израел на органи от палестинци. Разкриването на истината стана по израелската телевизия през декември и привлече много голямо внимание по цял свят и е топ новина не само по Си Ен Ен, а и други американски телевизионни канали, но също и в Европа. Водеща новина в света, това е.

Но не и в Швеция. Това беше само за читателите на вестник “АФТОНБЛАДЕТ” който се възползва от сензационното израелско признание. Едно от обясненията за този странен шведски резултат от новината е, че много от нашите либерални политици, анализатори и журналисти, културни експерти сега седят тъпо с висока шапка на главата си. Те изглеждат естествено и са склонни да обсъждат този въпрос.

Тя е различна в историята, произхождат. Той е свързан с културния статия във вестник “АФТОНБЛАДЕТ”, която е снежна топка, че предизвика лавина. През септември, каза журналист на свободна практика Доналд Бостръм описателен култура статия в "Таймс за добре известни палестински подозрение, че палестинците причина или друг, е бил ликвидиран от израелската армия, след това е бил ограбен от техните тела, тъй като те редовно са били изпратени далеч, драскане беше до известно време и се върна по-късно hoptråcklade .

Ако статията е само укрил, като част от природата е общата съдба на културни продукти, нищо не се е случило. И ние никога не е казвал истината. Но този път възникнали общо обратното. Израелското правителство е бил ударен от серия от огнища лудост, която се играе или не, и поиска, че шведското правителство ще бъдат обречени вестник “АФТОНБЛАДЕТ”. Шведския посланик на Израел се извини от името на шведския народ за този гнусен писания. Това е голямо нещо в света натиснете. И разбира се, когато висеше на либералите, Либералната партия външните работи Биргита Ohlsson обвини статия Бостръм относно "много антисемитски клишета и стереотипи на евреи, на разбира се, без никакви примери от текста. Sydsvenska Dagbladet Aftonbladet Редакционна назначен за член на "Анти-лист". DN Редакцията говорихме за това как вестник “АФТОНБЛАДЕТ” и по-специално неговата културна страна" играе "водеща роля в анти-еврейски манифестации". Култура и редактори на Expressen Днешните новини обесване естествено на обвиненията, но малко предпазлив и шик полски смешно. Публицист Клуб Председателят е причина да се, без да чете текста на възмущение, да се присъединят klagokören на антисемитизма.

Самото обвинение е стандарт в арсенала на защитниците на Израел. Той е хитър, тъй като той предполага някаква обратна тежест на доказване, че никой не може, точно както Биргита Ohlsson може да докаже, че тя не е тайно с педофилски наклонности. Но предпоставка за стартиране анти-кампания, този път са все още на Доналд Бостръм казва, е вярно. Или, че той ги изрази по някакъв начин антисемитски.

Последният не е бил един либерален шоу, а не едно обвинение в антисемитизъм, бе съпроводено с цитат в подкрепа. Когато остана само въпросът за вярно или невярно.

Актуален въпрос, че да реши през декември, когато на световните медии, с изключение на либералната шведски, биха могли да си кажем истината: че в Израел за дълго време кражба на всички видове организации, не само от nyskjutna палестинците, но и на смъртта на туристите.

Досега тя изглежда мрежа е само един Либерален редакционни, Sydsvenskans, което изглежда да са забелязали на големи международни откровение, че това, което беше обсъдена на културата страна вестник “АФТОНБЛАДЕТ” е вече доказа като истина. Първо мислех Sydsvenskan, изненадващо щедро, че Бостръм действително имаше "дясната половина". Но няколко дни по-късно тя да бъде поправена "Не, Бостръм не е наред".

Защо? Е, не, израелската армия е специално отиде на лов да убива палестинци, единствено за целите на конфискацията на тялото, така е то. Какво Доналд Бостръм на курс никога, се твърди.

Защото, защо той ще направи това? Израел има дълги списъци на смъртта и през последните десетилетия са убити стотици млади палестинци. Лицензът на тази игра, както казва шведски служител, е "извънсъдебни убийства". В английския език терминът е "Целеви Убийства".

В тази недвижими проста, но много брутален връзка е провокираща мисълта, че най-малко ме засяга силно. Това е само правото отвратително, че престъпниците в Израел е кражба на органи от "не-законно екзекутиран" в окупираните население. Но там е широко разпространена пазарни частни престъпност. Така е още по-отвратително, че законните критика на действие ще предизвика вълна от обвинения в антисемитизъм сред нашите благородна, чувствителна либерали.

Но никой от тях не оспориха постоянен приток на млади пресни трупове. Тъй като, ако въпросът е изцяло безспорни, тъй като, ако това е заемащи власт, естествено право на Израел да поддържа постоянен убийствен команди, за да ликвидират нежеланите палестинците.

Либералният тъпак е високо селективен в хуманитарните си ангажименти.Редактор и превод:

д-р инж. Никола ТодоровУ нас:

Миналата седмица Парламентът промени Закона за трансплантации на органи тъкани и клетки.

От сега нататък, ще се счита, че сме съгласни да бъдем донори след смъртта си, освен ако не сме заявили писмено обратното приживе.

Прие се също, че ако не сме дали писмено заявление за отказ ще се иска мнението на роднините в “разумно кратък срок”.

Много важен нюанс, на който ще се върна малко по-късно.Цялата дискусия в Парламента се води около трансплантацията на органи и религиозно етичните съображения. Единствено от Демократи за силна България поставиха остро въпроса, че промяната на закона се прави за да се увеличи износа на тъкани по скандалния договор с фирмата “Остеотек”.

Мнозинството се направи, че не чува.

Тук е мястото да обясним разликите между трансплантациите на органи и тези на тъкани.

Под органи се имат пред вид сърце, бъбреци, бял дроб, черен дроб, рядко панкреас. За да бъде успешна трансплантацията на даден орган е необходимо донорът да има сърдечна дейност и запазено кръвообращение.

В противен случай органът е негоден за трансплантация. Затова в тези случаи се използват донори с мозъчна смърт, но с продължаваща сърдечна дейност.

Времето от изваждането на органа до имплантирането му на пациент не може да е по-дълго от няколко часа. Освен това между донора и реципиента трябва да е на лице антигенна съвместимост, в противен случай реципиентът ще отхвърли присадката.

Поради това трансплантацията на органи е сложен процес, изисква перфектна организация, обучени кадри, скъпа апаратура, бърз транспорт и сериозни финансови средства. Именно заради това, а не заради липсата на донори в България се извършват ограничен брой трансплантации на органи от трупни донори-приблизително по една на месец.

При сегашната организация на работа, дори и броя на донорите да се увеличи десетократно, броя на трансплантациите на органи ще остане приблизително същия.


Коренно различни са нещата при тъканите.

Най-често се използват кости, сухожилия, фасции, очна роговица, кожа. Те могат да се вземат в първото денонощие след смъртта на пациента, като не е необходимо да има запазено кръвообращение. Освен това, костите се обработват по специален начин, поради което не е необходима и антигенна съвместимост между реципиента и донора.

Годни за употреба са раменните кости, бедрените, двете подбедрици и тазовите кости. Тъй като не се изисква някаква специална апаратура или сръчност, броя на експлантациите зависи почти изцяло от броя на донорите. За това промяната на закона няма да се отрази на органната транспланатация, но ще благоприятства извличането на тъкани.

Пряко заинтересована от това е единствената фирма , която има монопол над експлантацията и износа на костна тъкан от България-”Остеотек”.


Преди да кажем как американската фирма “Остеотек” е придобил монополни права над костите на починалите български граждани трябва да обърнем полагащото се внимание на основната движеща фигура.Не това не са американци, а лицето Румен Хичев.Българин, родом от Варна, напуснал страната в средата на 90-те години. Същият е работил известно време в Международната тъканна банка( МТБ).

В последствие е уволнен, защото по думите на Джеймс Лейкмюлер от МТБ, “наблягал прекалено много на финансовата и търговската мотивация, вместо на нуждите на пациента”.

За първи път Румен Хичев се опитва да осигури трафик на тъкани от България през 2000-та година. Тогава той се явява като представител на “Ридженерейшън текнолоджис” Инк. Предлага горе-долу същите условия както и по-късно вече като представител на “Остеотек”.

До договор така и не се стига, защото Правителството на Иван Костов не одобрява предложението, а министъра на здравеопазването Семерджиев изхвърля Хичев от кабинета си. Всичко приключва с едно писмо за намерения. Две години по-късно Хичев отново се появява в България, този път като представител на “Остеотек”.

Правителството на Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган се оказва много “по-сговорчиво”, а министъра на здравеопазването Финков силно заинтересован.


Така на 07.02. 2002 година “Бултрансплант”, сега Изпълнителна агенция по трансплантация (ИАТ) сключва договор с американската фирма “Остеотек” за износ на костна тъкан от български донори. Още тогава избухва скандал, след като става известно, че синът на министър Финков е поканен да следва в САЩ за сметка на “Остеотек”.

Изпратен е сигнал до Главния прокурор Никола Филчев - както може да се досетите без никакви последици.


Защо този договор е скандален?

Преди всичко, защото Изпълнителната агенция по трансплантация е контролен орган и не може да бъде страна по какъвто и да било договор с организации, които “добиват” тъкани.

Обратното означава да контролира сама себе си. Но това е бял кахър в сравнение с безумните клаузи, които са подписани от българската страна. Според тях ИАТ(а не “Остеотек”) се задължава да развие локална мрежа за осигуряване на биоматериали от донори.

ИАТ се задължава да осигурява надлежно участие на болниците и лекарите в добиването на биоматериали. ИАТ се задължава да осигури участие на представител на “Остеотек” в Консултативния съвет на агенцията.

Така според договора, фирмата “Остеотек” е придобила статут на държавен орган. ИАТ се задължава да предлага и подкрепя промени в нормативните актове, в това число и закони, които са в интерес на “Остеотек”!?! С договора “Остеотек” получава изключителни права върху всички тъкани, експлантирани в България, като нито една от болниците няма право да извършва експлантации, освен за нуждите на “Остеотек”.

Договорът е сключен за срок от седем години, като се продължава автоматично, освен, ако една от страните не поиска прекратяването му с 12(дванадесет) месечно предизвестие. Тоест, това е договор, в който българската страна има само задължения, а “Остеотек” само права. България се е задължила да изнася безплатно тъкани само и единствено на “Остеотек”. Няма задължение за предоставяне на обработени тъкани от “Остеотек” за България, тоест и дума не може да става за международен обмен.

По време на дебатите в Народното събрание от ДСБ поискаха скандалния договор да се предостави на депутатите преди да вземат решение как да гласуват.

Не би, министърът на здравеопазването Гайдарски го обяви за секретен, а разкриването му заплаха за националната сигурност.

Досущ като този с “Краун ейджънтс”.

Остава да видим кой ще замине за Америка, а междувременно нека се върнем на “Остеотек”.


В изпълнение на договора фирмата “Остеотек” регистрира тъканна банка “Остеоцентър България” ЕАД със седалище в София на ул. “Райко Алексиев” № 50.Последната получава лиценз от ИАТ. Не е ясно дали “Остеоцентър България” ЕАД отговаря на изискванията на закона за получаване на лиценз, доколкото според Закона за лечебните заведения тъканната банка е лечебно заведение, в което се “изследват, преработват и съхраняват тъкани, органи и клетки”.

Няма данни в “Остеоцентър България” ЕАД да се преработват тъкани, а както ще видим малко по-късно там и не се вземат тъкани и клетки.

В последствие “Остеоцентър България” ЕАД сключва договори с университетските болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и с болниците в Русе и Добрич.

Във всички тях има отделения по съдебна медицина.

Отделно от това са сключени договори със съдебните лекари, работещи в тях. Организирани са екипи от съдебни лекари, хирурзи, сестри и санитари, шофьори, график на дежурства, раздадени са служебни мобилни телефони. Така при постъпване на труп в отделението по съдебна медицина се събират по спешност екипите и започва експлантацията, която завършва с доставка на чувал с кости на адреса на фирмата, където се поставя в хладилник и в последствие се транспортира извън страната.

Всеки от членовете на екипите има индивидуален граждански договор, половината от който съдържа забранителни клаузи за разпространяване на информация за каквото и да било свързано с експлантацията на органи. Целият процес е обвит от най-строга секретност, сякаш става дума за ядрено оръжие, а не за донорство. Тази тайнственост има само една цел- да прикрие закононарушенията и истинските цели на “добиването” на тъкани от трупове на починали българи, а именно многомилионен бизнес, прикрит под благовидния предлог, че така се помага на нуждаещи се сънародници.

В договорите е предвидено заплащане на лекарите по 120 лева на труп, а при повече от пет трупа месечно възнаграждението става по 150 лева за бройка. Освен на персонала се заплаща и на близките. Обикновено това става под формата на покриване на разходите по погребението на обезкостения труп. Плащанията се извършват не от фирмата, а от специално създадена за целта фондация.

Първоначално се е наричала “Американо-български фонд за развитие на медицината и биотехнологията”, в последствие е създадена фондация “Евротратлантически трансплант алианс”(ЕАТА).

Известно е, че Председател на УС на ЕАТА е бившия Главен секретар на столична община Асен Дюлгеров, Изпълнителен директор е Д-р Галина Балабанова, а в Управителния съвет влиза още Иван Смилов. За да заобиколят закона или поне да създадат илюзия, че се спазва, ораганизаторите на трафика на кости извършват всички плащания към медиците и близките на починалите не от сметките на “Остеоцентър България” ЕАД, а от тези на ЕАТА.

Така само привидно между добиването на костна тъкан и заплащането няма връзка. Само привидно, защото ЕАТА и “Остеоцентър България” ЕАД са регистрирани на един и същи адрес, а постъпленията на ЕАТА са изцяло от “Остеотек”.


Плащането за донорство е и най-фрапантното нарушение на законодателството.

В Член 5 на Закона за трансплантации на органи тъкани и клетки се постановява, че “Човешките органи, тъкани и клетки не могат да предмет на възмездна сделка”, а Член 6 “забранява предлагането на материална облага с цел осигуряване на органи тъкани и клетки”.

До сега действащия закон изискваше изрично съгласие на близките. За тази цел във всеки екип е включен и психолог. Разбира се не за да “работи” с труповете, а с техните близки. Неговата задача е да ги “убеди” да дадат писмено съгласие за експлантация.

Това едва ли е много трудно за един професионалист в психологията, като се има пред вид мъката и отчаянието, в което би се намирал всеки нормален човек при новината за смъртта на негов близък. След поправката на Закона за трансплантации на органи тъкани и клетки, вероятно ще отпадне и нуждата от психолог. Както вече споменахме по-горе, текстът гласи, че ако близките в разумно кратък срок не заявят, че са против, се приема, че са съгласни и трупът се обезкостява.

Колко е “разумно краткия срок” решава експлантаторът. Може да реши, че четири, пет или шест часа са такъв срок. Може изобщо да не потърси близките и да запише в протокола, че не е могъл да се свърже с тях в “разумно кратък срок”. Всичко това означава повече трупове, повече кости и по-големи печалби за “Остеотек”.


Интересен е въпросът защо “Остеотек” са се насочили към съдебната медицина, а не към патологоанатомиите на болниците.

Обяснението е много просто.

В патологоанатомичните отделения постъпват предимно болни, които приживе са имали множество хронични заболявания и “материалът” който може да се вземе от тях не е много “качествен”. Не така стоят нещата в съдебната медицина. Там труповете са на внезапно починали хора, които в повечето случаи са били напълно здрави преди настъпването на смъртта, независимо дали става дума за убийство или нещастен случай. Тук се натъкваме на друг конфликт на интереси.Според Закона за трансплантации на органи тъкани и клетки, разрешението за вземане на тъкани от труп, подлежащ на съдебно медицинска експертиза се дава от съдебния лекар.

Както стана дума малко по-горе, съдебният лекар получава 120 лева на труп за експлантация.

Иначе казано, той е в ситуация да си разреши да вземе 120 лева или да не си разреши. Затова в над 90% от случаите той си разрешава. Изключение вероятно правят знакови убийства, за които има голям медиен интерес. Проблемът тук е че вместо аутопсия се извършва експлантацията на тъкани.

Процесът на експлантация изисква стерилна среда. Заради това трупът се обръсва и дезинфекцира преди това. Очевидно е че данните от аутопсията на труп, който преди това е бил обръснат, дезинфекциран и обезкостен са най-малкото непълни, а най-вероятно недостоверни.

Не е чудно тогава, че ДНК анализите на МВР все нямат резултат. Никаква ДНК проба не можеш да вземеш от труп, който преди това е обръснат и дезинфекциран. Всички видими белези по тялото, които могат да помогнат в разследването на причината за смъртта са или заличени или най-малкото силно компроментирани. Не е ясно дали следователите и дознателите са наясно, че не могат да разчитат на съдебно-медицинската експертиза.Не е ясно защо МВР плаща за съдебно-медицински експертизи от порядъка на 150-200 хиляди лева годишно, след като резултатите са изначално опорочени.

Не е ясно дали прокуратурата знае за грубото нарушаване на процесуалните действия при съдебно-медицинската експертиза.

Ако не са знаели, значи не си вършат работата както трябва, ако пък са знаели, значи покровителстват организиран канал за трафик на костна тъкан.


Какво сочат обобщените данни?

За периода 2004-2006-та година в България са експлантирани около 1800 трупа. В абсолютен брой това вероятно е световен рекоорд.

При минимална цена за кубичен сантиметър алографски материал(костна тъкан след преработка) от 100 евро, продажната цена на костния материал от един труп може да достигне 100000 евро. По официалните данни продажбите на “Остеотек” за 2005-та година са в размер на приблизително 60 милиона евро.

За същата година от България са били експлантирани около 500 трупа. Простата съпоставка на данните показва, че огромната част от продажбите на “Остеотек” са всъщност продажби на алографски продукти, получени от костите, извлечени от трупове в България.

Страната не е получила почти нищо от този продукт. По данни на Изпълнителната агенция по трансплантация за последните две години сме получили едва стотина алографски продукта, които стигат за лечението на най-много на десетина болни. Статистиката е безмилостна.

Срещу 1800 трупа са ни дали материал за лечение на 10 души. На това в министерството на здравеопазването му викат международен обмен. Истината е, че става дума за организиран канал за трафик на костна тъкан. С костите на нашите мъртъвци сме осигурили фантастични печалби за компанията Остеотек.


Това са фактите.

Онова, което предстои да разберем е кои са покровителите на този бизнес с човешки тъкани.

Ще разберем, кои са подкупените политици.

По техните реакции или липсата на такива ще ги познаете.


Източник:

http://www.srbz.hit.bg/osteotek.html

Image Здравният министър Божидар Нанев заяви в днес, че не вижда конфликт на интереси в пътуването си до САЩ през ноември, разходите по които бяха поети от две неправителствени организации.


Нанев, зам.-председателят на парламента и шеф на здравната комисия Лъчезар Иванов и директорката на Агенцията по трансплантациите Теодора Джалева пътуваха до САЩ по покана и за сметка на федерацията "Американски граждани от български произход" и на "Евроатлантическия фонд".

Шеф и на двете организации е Румен Хичев ***.

Той обаче е и директор на тъканната банка "Остеотех", чиято дъщерна компания "Остеоцентър България" в момента работи с 13 държавни болници, чийто принципал е здравното министерство. Сред лечебните заведения са "Света Екатерина", ВМА, "Царица Йоанна", "Пирогов".*** д-р Румен Хичев - биографична справка:
През последните 15 години д-р Хичев работи в областта на здравеопазването на САЩ и по-конкретно в сектора на органната и тъканната трансплантология. Пристига в САЩ в началото на 90-те години като първият български военен лекар, допуснат с конкурс от американските военни власти да специализира в елитни американски военни и медицински институции, вкл. Военномедицинската академия „Сам Хюстън” и Езиковия институт към Министерството на отбраната на САЩ. Д-р Хичев завършва с отлична диплома (Distinguished Graduate Diploma) Езиковия институт към Пентагона, който е водещият център за езикова и комуникационна подготовка, обслужващ нуждите на американското военно разузнаване. Впоследствие той завършва с отличие и пълната следдипломна програма за напреднали офицери на щатската Академия на военно-медицинските науки „Сам Хюстън”. През 1995г. Министърът на военноморските сили на САЩ г-н Джон Далтън и Председателят на Съвета на началник щабовете на американските въоръжени сили Адмирал Уйлям Оуенс присъждат на д-р Хичев специален статус „Избран от Министъра на военноморските сили” (Secretary of the Navy Designee Status) за да се извърши медицинска евакуация на семейството му от България в САЩ с цел лечение на 4-годишния му син, който боледува от рак. Изпратен е специален военен самолет, който каца в гр. Варна и взема на борда си семейството на д-р Хичев, за да ги откара във Вашингтон. Синът му претърпява поредица от операции във Военноморската болница в Бетезда във Вашингтон и бива излекуван. Няколко години по-късно д-р Хичев и семейството му получават американско гражданство.


‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:279 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).