The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Рушители на България » Няма "Мишо Бирата", няма "Чакъра", има Боко Тиквата и Дебелата Цаца

България » Рушители на България

Няма "Мишо Бирата", няма "Чакъра", има Боко Тиквата и Дебелата Цаца Изпрати E-mail
България - Рушители на България
Дата на публикуване: 21 Август 2014
Публикацията е прочетена: 35539 пътиПрекратени са досъдебното производство срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Ваньо Танов заради митническите проверки в бирената фабрика на Михаил Михайлов - Мишо Бирата, както и производството за смъртта на Тодор Димов - Чакъра по време на полицейска акция, ръководена от тогавашния главен секретар генерал-лейтенант от МВР Бойко Борисов.

От Главна прокуратура публикуват текстовете на постановленията за Чакъра и Танов в отговор на публикации в печата, че държавното обвинение „разчиства“ пътя на Борисов „преди изборите“, се казва в съобщение на прокуратурата до медиите.

- 18.03.2014 г.

Източник: НС

„Разговорът между Бойко Борисов и Ваньо Танов по случая "Мишо Бирата" е автентичен На днешното заседание изслушахме служителя на ДАНС, който е отговарял за СРС-тата, който е бил изслушван и от Постоянната подкомисия на 41-то Народно събрание относно контрола върху СРС-та. Информацията, която той е дал тогава на подкомисията, се потвърди и днес. Тя е класифицирана. Комисията продължава работата си в посока да установим какви са били действията на митницата по въпросния случай „Бирата”, какви щети е понесла държавата и хронологично какво се е случило преди и след въпросния разговор, който премиера е водел с Ваньо Танов. Разговорът е автентичен. Дори и премиерът не отрича разговора. Г-н Танов каза, че разговорът е сглобен от няколко разговора. Няма потвърждение на това, че е сглобен, има потвърждение на това, че е автентичен”,

Това каза пред журналисти Йордан Цонев, председател на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов.

- 21.08.2014 г.

Източник: Прокуратура на Република България    

Държавното обвинение разпространи мотивите, с които са прекратени производството за смъртта на Тодор Димов - Чакъра по време на полицейска акция, ръководена от тогавашния главен секретар Бойко Борисов, както и разследването, започнало след изнесените записи на разговори между бившия премиер Борисов и шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, станали известни с „Ало, Ваньо“.

От прокуратурата публикуват текстовете на постановленията за Чакъра и Танов в отговор на публикации в печата, че държавното обвинение „разчиства“ пътя на Борисов „преди изборите“, се казва в съобщение на прокуратурата до медиите.

В постановлението за смъртта на Тодор Димов - Чакъра се посочва, че действията на командосите и полицейските служители при опита за задържане на Чакъра в края на 2003 г. са били

„общественонеобходими и всъщност единствените възможни“ съгласно разпоредбите на Закона за МВР.

Обвинителите констатират „съответствие между характера и степента на извършваното престъпление от Тодоров и предприеманите от полицията мерки“.

Нарежданията пък на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов са били в съответствие със закона, след като Чакъра направил опит да убие полицаи.

Като причина за прекратяването на досъдебното производство срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Ваньо Танов заради митническите проверки в бирената фабрика на Михаил Михайлов - Мишо Бирата през 2010 г. прокуратурата посочва

липсата на автентичния разговор между бившия премиер и тогавашния и настоящ шеф на митниците.

Анализът на записаните телефонни разговори не показва престъпление по чл. 357 от Наказателния кодекс, който се отнася за класифицираната информация.

 

 


Съобщение на пресцентъра на Прокуратурата на Р България

21.08.2014

Поради постъпили множество запитвания от представители на средствата за масова информация, както и по повод едностранчивото и невярно представяне на фактите и причините за прекратяването на две досъдебни производства от прокуратурата, отразени в публикация на електронното издание на вестник “Капитал“ от 20 август 2014 г., със заглавие: „Прокуратурата разчиства едно по едно делата около Борисов преди изборите. Тихомълком са прекратени разследванията за Мишо Бирата и Чакъра“, пресцентърът на прокуратурата публикува пълния текст на двете прокурорски постановления.

 

Постановление за прекратяване на наказателно производство - неизвестен извършител

Постановление за прекратяване на наказателно производство - Тодор Димов Тодоров - Чакъра/ за Плевен онлайн портал:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент

Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:446 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).