The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Рушители на България » Корумпирана съдийка, бивша ЦИКаджийка, вече министърка, ще прави изборите

България » Рушители на България

Корумпирана съдийка, бивша ЦИКаджийка, вече министърка, ще прави изборите Изпрати E-mail
България - Рушители на България
Дата на публикуване: 09 Август 2014
Публикацията е прочетена: 34526 пъти


Човечето-президент и държавна глава Росен Плевнелиев, с указа си от днес, 8 август, назначава бившия председател на ЦИК и настоящ съдия във Висшия съдебен съвет (ВСС) Красимира Медарова за служебен министър за организация на изборния процес.

Самата Красимира Медарова бе освободена от председателския пост в ЦИК тази пролет, когато в сила влезе новият Изборен кодекс, писан от Мая Манолова.Макар, че служебният кабинет (пак с указ на Човечето-президент, но от 6 август) стартира своята работа без първоначално планирания министър, който да отговаря за изборите, в крайна сметка такъв вече има.


От ДНЕС!


Бившата председателка на Централната избирателна комисия от квотата на ГЕРБ се е съгласила да стане министър без портфейл и да отговаря за подготовката и провеждането на предсрочния вот на 5 октомври.

Днес следобед, съдийката е подала молба за освобождаване от поста й пред ВСС. След приключване на ангажиментите й в служебния кабинет тя ще може да се върне в Софийския градски съд.

Още преди официалното обявяване в началото на август на служебното правителство, запознати твърдяха, че в президентството са убедени в нуждата от подобен министър, който да координира работата на централната администрация, на МВР, на регионалното министерство и останалите ангажирани с изборите. Целта на Човечето-президент и неговите съветници била да се избегне нова ситуация като станалата известна с аферата “Костинброд“.

Първоначално за поста се сочеше политологът и преподавател в СУ “Св. Климент Охридски“, както и бивш член на ЦИК Димитър Димитров. В последния момент обаче по неизвестни причини той отпаднал от състава на кабинета.

За един ден от президентството не успели да организират заместник на Димитров, като за поста са обсъждани както експерти от неправителствения бранш, така и други преподаватели и бивши членове на ЦИК.

Според неофициална информация единствено Медарова е дала съгласие.


Професионалната биография на Медарова до избирането й в ЦИК от ГЕРБ е доста оскъдна. В нея пише само, че е завършила Английската гимназия във Варна, а след висшето си образование е била младши съдия в Софийски градски и в Софийски районен съд. 


Освен със зле проведените избори, в които имаше груби фалшификации, най-вече от страна на ГЕРБ, Медарова се прочу и с доста заможното си състояние от около 15 имота по българското Черноморие, очевидно натрупано покрай бизнеса на нейния съпруг, Николай Медаров, който също влезе в медийното внимание преди няколко години. Оказа се, че съпругът на бъдещата министърка в служебното правителство е любим бизнесмен на ГЕРБ, който печели най-различни поръчки на стойност стотици милиони левове. 


Според тогавашните публикации Николай Медаров е управляващ на регистрираната в София фирма "Сиенсис" АД, която е посочена като подизпълнител на "Сименс" в станалата печално известна обществена поръчка на МВР за изработването на лични документи с биометрични данни. Медаров и колегите му са доставяли хардуер.


През 2010 г. съпругът на съдия Красимира Медарова пък печели поръчка за новата версия на националния туристически сайт, финансирана от европейската програма "Регионално развитие" за 1,9 млн. лв. без ДДС. Тогава избухна скандал заради тази огромна цена само за един сайт. По-късно печели търгове за електронно правителство и най-разнообразни поръчки, че дори и такива, свързани с един от ръкавите на река Дунав. 

Покрай съпруга си и поръчките за МВР, Медарова се сближава с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов, на което се дължи и бързото й кариерно израстване. От Софийски районен през Софийски градски до началник на Наказателното отделение на Софийски апелативен съд. 


Публична тайна е, че всички избори, проведени от ГЕРБ, бяха организирани под желязната ръка на Цветан Цветанов, а привидно създадения хаос бе само за камуфлаж за огромните фалшификации, извършвани от ГЕРБ, и то с помощта на полицията. Красимира Медарова трябваше да бъде параван за тези безобразия и в същото време човекът на Цветанов в ЦИК, който трябваше да бетонира фалшификациите. Тогава много неправителствени организации алармираха за сериозни нарушения, в които беше визирана поименно и председателката на ЦИК.


В една от тези организации членувал и днешният министър на правосъдието Христо Иванов, който миналата година бе сред протестиращите и написа небезизвестното си изречение, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов също са част от мафията и е редно да се протестира и срещу тях. 


По ирония на съдбата в понеделник Христо Иванов ще председателства извънредното заседание на ВСС, което ще освободи Красимира Медарова временно от длъжност "съдия", за да може тя да стане министър в служебното правителство, оглавявано от Георги Близнашки с основна задача провеждането на предсрочни парламентарни избори. 


Христо Иванов, който вчера бе уличен от сайта "Гласове", че в момента е лишен от адвокатски права и има многобройни дисциплинарни нарушения от адвокатската колегия, ще трябва да съдейства за осъществяването на доста спорен според юристи, от гледна точка на правото, план: да се измени структурата на служебното правителство, без гласуване в Народното събрание, но по-голямият проблем, отново от морална гледна точка, е, че човек на Цветан Цветанов и Бойко Борисов, доказал своя непрофесионализъм в провеждането на избори, ще оглави предстоящото, новооткрито специално заради него министерство в служебния кабинет. 


Това представлява огледален случай на казуса "Пеевски",

заради когото бе променен законът, за да бъде избран за шеф на ДАНС. 

Заради Красимира Медарова се открива цял министерски пост и се прекратява ваканцията на ВСС, за да се събира той извънредно, защото по закон тя не може да участва в организацията на изборите, ако е действащ съдия. Тези промени влязоха в последния Избирателен кодекс на Мая Манолова. 


А през 2012  сигнал срещу нея подава и Слави Бинев.

Сигналът е подаден в деня, в който бяха отворени офертите за е-правителство и се оказа, че фирмата на съпруга на Медарова - "Сиенсис", взема лъвския пай, както пише Mediapool.bg, от електронното управление на страната (виж вдясно).

"Не може жена, която притежава имоти повече от Бил Гейтс, да смятаме, че просто няма да бъде използвана в цялата тази фалшификация и няма да бъде част от нея", каза евродепутатът Слави Бинев.

Той е занесъл в Инспектората всички участия във фирми на съпруга на съдийката, коити били "около 11". Дал и информация за имотите му, които са "колосално количество".

"Мъжът й има над 50 имота - те са скъпи дори и при тая рецесия. Съпругът й е един от хората, който печели конкурса за един от ръкавите на река Дунав. Не казвам, че е лошо, лошо е, когато нещо мирише. А  нещата, които миришат еднакво, между другото имат и еднакъв вкус", заключи евродепутатът.

Самата Красимира Медарова имала 15 имота, които "не са къщичка, барачка или нещо такова, а са по 40 декара примерно в Каварна или нещо такова".

Според Бинев, ако хората, които обичат "нашия министър-председател", видят "кои са тези, които се избутват на преден план да организират изборите", ще си променят мнението.  

През март 2014 името на Медарова беше замесено в друг скандал, след като подсъдим по делото за източване на САПАРД, известно като "Николов-Стойков", заяви, че има съмнения, че тя е поела политически ангажимент да потвърди осъдителната присъда на първата инстанция.

Въпреки че не бяха установени такива факти, съдийката си направи отвод и съдът го прие с мотива, че тези съмнения могат да станат причина за атака срещу съдебното решение.


Красимира Медарова се прочу и с това, че от "Господари на ефира" й връчиха "Златен скункс" за огромния хаос в изборния ден през 2011 г., когато се проведоха избори "две в едно" - за президент и за местна власт. ВСС ще се събере в понеделник,  на 11 август, председателстван от новия министър Христо Иванов, който до вчера протестираше срещу олигархията и нечестното произвеждане на избори, за да освободи временно Красимира Медарова като съдия, за да може тя да оглави създадено заради нея министерство.

Или,

тепърва специалисти по конституционно право ще трябва да се произнесат дали тези промени отговорят на основния закон.

Още повече, че основната функция на служебното правителство е да организира предсрочните избори.
Защо е необходимо да се създава и специален министерски пост за тази цел, ако не за да могат Цвъ Цвъ и Боко Тиквата да управляват изборния процес.

Няма друга логика!


вж. също: Как яко и подмолно се работи по Планът "Бойко Борисов Президент 2016"!


/ за Плевен онлайн портал:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:514 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).