The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Предателства и превратности в нашата история » Дяконе, ръгни ги с калъчката, за да млъкнат! И без това БПЦ и световния Равинат не те канонизират за

България » Предателства и превратности в нашата история

Дяконе, ръгни ги с калъчката, за да млъкнат! И без това БПЦ и световния Равинат не те канонизират за Изпрати E-mail
България - Предателства и превратности в нашата история
Дата на публикуване: 31 Юли 2014
Публикацията е прочетена: 33818 пъти

Светец!


Повече от един век и половина ние българите се прекланяме пред паметта и делото на Васил Левски, но дори за миг не се замисляме какво точно се е случило в София преди 141 години. Знаем от учебника по история – съд, присъда, обесване.

 

На 14 януари 1873 г. председателят на специалната следствена комисия (забележете – не Съд - бел.Н.Т.) в София Али Саиб паша праща телеграма до Министерския съвет в Цариград с кратко резюме на заключителния протокол от следствието.
Иска смърт за Апостола.

Целият протокол и документацията от следствието се изпраща по пощата. Разстоянието между София и Истанбул е 560 км. Преди 141 г. в Османската империя пощата се е пренасяла с каруца – това означава минимум 10-12 дни път. Само че турското правителство няма намерение да чака, явно и няма намерение да чете документацията по делото, и само на базата на кратката - 10 реда телеграма на Али Саиб паша 7 дни по-късно осъжда Васил Левски на смърт.

 

Така на 19 февруари присъдата се изпълнява.


А каруцата, турската пощенска каруца, с която се е пренасяла цялата документация от следствието срещу Васил Левски, може би още се е дрънкала по разбитите пътища на Османската империя и не е пристигнала в Истанбул.


Всъщност нито Топкапъ чарши (Министерския съвет), нито Великият везир, нито султанът са имали намерението да се запознават с фактите по делото срещу Левски. Тяхната цел е била раята в България да кротува и да продължава да носи покорно веригите на 500 годишното робство. А човекът, осмелил се да проповядва свобода и независима българска република, е трябвало да бъде унищожен и затова бива убит чрез един фарс, наподобяваш съдебен процес.


За смъртната присъда на 19 февруари обаче надделява - "Левски  е детеубиец".

 

Историческата истина:

«Апостолът и Вутьо Ветов от Видраре влизат по пладне в дома на Денчо Халачев да вземат пари за организацията. Той все обещавал да даде за делото, но се извъртал. Сега те са решени да го принудят да плати.

Облечени са като арнаути, а Вутьо носи пушка и “шестак”  или 6-заряден револвер. Вътре няма никого. Двамата трошат вратите и раклите да търсят пари, но намират само 1400 гроша. Затова решават да чакат Денчо (бел. Н.Т. - ловчански търговец Денчо Халача, станало на 14 авг. 1872г.) и да го притиснат за обещаната сума.

Но вместо чорбаджията влиза слугата (бел. Н.Т. – 24 годишния слуга Стойчо Гиргинов.), вижда Вутьо и надава вик: "Тичайте, хора!"

Двамата се сборват, Левски се спуска да помага и пада в суматохата, а слугата го хваща за гърлото.

Левски си дава сметка, че крясъците са привлекли хора около къщата, ще дойде и полиция. За да усмири слугата и да го сплаши с оръжие, той вади кама и го бодва с нея. Но онзи почва да крещи повече и да стиска Левски още по-здраво. Следва втори, вече силен удар с камата. Младежът отпуска ръце, Левски се откопчва и двамата с Вутьо изскачат навън. Левски крещи нещо на турски и размахва окървавената кама. Насъбралата се тълпа се пръска и те се укриват, като създават и първоначалното впечатление, че са турски разбойници.»

"... само го ръгнах... щото ни издаваше с виковете си...",
казва Дяконът пред Али Саиб паша и х.Иванчо х.Пенчович.


А какво е днес, 141 години по-късно.

Днес, 30 юли 2014, Човечето-президент и държавна глава Росен Плевнелиев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на председателя на ДПС Лютви Местан, който го върна веднага.

"Възможностите на 42-ото Народно събрание да излъчи друго правителство са изчерпани. Страната се нуждае от ново правителство. Върнах проучвателния мандат с отказ. После имахме разговор по другите актуални теми на деня, на първо място затова, че трябва да продължат усилията по отношение актуализацията на бюджета на НЗОК и на републиканския бюджет. Независимо от завените позиции на двете основни политически сили - на ГЕРБ и БСП, аз мисля, че до понеделник все още има време да се премисли тази позиция. Все пак да стигнем до решение за приемане на второ четене на двата закона, защото в противен случай ще се носи тежка отговорност, на първо място пред пациентите и лекарите, а и пред цялото българско общество.

Не е време разделно.”,

заяви лидерът на ДПС. 

 

Пред образът на Дякона!

Какво кощунство, какво падение!

Във време неразделно...

 

В едно свое писмо от 12 дек.1872 г. до Ловчанския комитет, Дяконът казва:

"Който не изпълнява клетвата, в която се е клел пред Евангелието,  вярата и честта, (като християнин - бел. Н.Т.) той е най-ниския и гнуснавия човек на света. По-добре сто години мъки – честно, а нежели да тъпче вярата и честта си!"

 

12 дни преди Коледа 1872  и неговата Голгота!

 


/ За Плевен онлайн портал

Д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 

При разкопки, на 30 май 1956 г., архиолозите Стамен Михайлов и Георги Джингов с екип, откриват тленните останки на Апостола –скелет , вписан с индикация № 95, които в онова време  небрежно са откопани и пренесени с циментов чувал в хранилището на новооснования Софийски архиологичен музей, където и безследно изчезват...

Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:396 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).