The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Рушители на България » Как са оплетени червата и колко навреме Човечето-президент свиква днес СНС от 14 ч?

България » Рушители на България

Как са оплетени червата и колко навреме Човечето-президент свиква днес СНС от 14 ч? Изпрати E-mail
България - Рушители на България
Дата на публикуване: 14 Юли 2014
Публикацията е прочетена: 33184 пъти

Човечето-президент свиква днес  от 14 ч. Съвета за Национална Сигурност по повод аферата Корпоративна Търговска Банка и търсения от Интерпол мажоритарен собственик  на Корпоративна Търговска Банка Цветан Василев,  който е обявен и за общодържавно издирване.

 тънкото черво КТБ

 

Чревна предистория (една малка част само):

"Адванс терафонд" е продал по-малко земя, но по-скъпо

Само за ноември дружеството се е разделило с 13.8 хил дка.

15 дек 2013

Едуардо Миролио продаде дела си в "Агро финанс"

Сериозните промени в акционерната структура на фонда за земя продължават

7 ное 2013

Дубайският акционер престоя три седмици в "Агро финанс"

Само за месец се сключва втора сделка за пакета, представляващ 20% от акциите на земеделския фонд

28 окт 2013

Прехвърлиха 20% от "Агро финанс" през борсата

3 окт 2013

Цветан Василев увеличава контрола си в "Агро финанс"

 

Свързаната с банкера-тънкото черво  "Бромак инвест" e купила 20% от дружеството за земя. Продавачи на акциите са пенсионните фондове на "Алианц България"

16 юли 2012

Новоучредената компания "Табако инвестмънт" е купувачът на 20% от акциите на четвъртия по големина фонд за земеделска земя в страната "Агро финанс". Сделката бе сключена на Българската фондова борса на 3 октомври на цена 15.1 млн. лв. за целия пакет. Сега обаче от справка на Централния депозитар се вижда, че продавач е регистрираната на Британските Вирджински острови компания Radiant Technology, която е влязла като акционер в "Агро финанс" през миналата година. Според Търговския регистър купувачът е регистриран три седмици преди сделката. Любопитен детайл e , че и продавачът, и купувачът се представляват от Петър Манджуков. Той не даде подробности по сделката.

Един от големите

"Агро финанс" е един от най-големите фондове, инвестиращи в земя, стартирал дейността си през 2006 г. Към края на август портфейлът му включва 140 871 дка обработваеми площи, разположени в различни региони на страната. За полугодието на тази година дружеството отчете 18% ръст на приходите до 2.3 млн. лв. и нетна печалба в размер на 1.26 млн. лв., която е с 30% по-висока спрямо същия период на миналата година. Компанията има широка акционерна структура, в която влизат договорни фондове, пенсионни дружества, банки, както и множество физически лица. Сред големите собственици на акции в компанията са "КООП Инвестмънт" със 7.8 млн. акции, "Никкомерс 01" с 5.7 млн. акции, Корпоративна търговска банка с 2.3 млн. акции, по данни от акционерната книга към месец май.

Най-голям контрол над дружеството имат фирми около КТБ. Например "Никкомерс 01" е еднолична собственост на Николай Георгиев Николов, сочи справка в Търговския регистър. Той има индиректни връзки с Цветан Василев – до края на януари 2009 г. тя е била регистрирана на ул. "Дебър" 17 в София, където се намира и "Бромак" ЕООД, което пък е еднолична собственост на Василев.

Най-новият акционер, "Табако инвестмънт", влиза в земеделското дружество с покупката на дял от 6.4 млн. ценни книги, което няма да е достатъчно за оказване на значителен контрол върху управлението на земеделския фонд. Представителят Петър Манджуков обаче е в ръководството на "Агро финанс" от средата на тази година, вероятно от името на продавача в сегашната сделка Radiant Technology.

През февруари друго познато лице придоби сравнително голям дял в "Агро финанс" - италианският текстилен предприемач Едоардо Миролио закупи 22% срещу около 15 млн. лв.

Кой е купувачът


Компанията "Табако инвестмънт" е учредена на 16 септември и е вписана в Търговския регистър няколко дни по-късно с капитал от 5 хил. лв. и предмет на дейност: инвестиции, придобивания и продажби, внос и износ. Едноличен собственик на капитала й е дубайското офшорно дружество Generation International Investment Ltd, чийто представител е бизнесменът Петър Манджуков. Нежеланието му да коментира сделката остави без отговор въпросите как е финансирана тя и какви са намеренията на новия инвеститор: дали е купил пакета акции, за да получава дивидентна доходност от участието си в компанията, или ще търси възможност да го препродаде на друг инвеститор.

Управителят на "Табако инвестмънт" Петър Манджуков бе собственик на партийния вестник "Дума" и телевизия ББТ, която продаде на "Нова българска медийна група холдинг" на Ирена Кръстева.


Или:

Пакет от "Агро финанс"  пътува от Вирджинските острови към Дубай

Дружеството купувач се управлява от Петър Манджуков, който представлява и продавача


Апендиксът на Чревната система Петър Манджуков присъства на лекцията (13 окт 2013) на Цветан Василев в УНСС през миналата година. Двамата вече имат и общ земеделски проект


Иначе  Съвета за Национална Сигурност на Човечето-президент


 

днес е под знака на:

 тънкото черво КТБ

междинното черво БНБ и

дебелото черво Главен Прокурор



/за Плевен онлайн портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reserved



Меню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:511 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).