The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Манипулации » Относно етимологията на нишката "роми-цигани-гърци-ромеи-евреи" - от наши дни до древността

България » Манипулации

Относно етимологията на нишката "роми-цигани-гърци-ромеи-евреи" - от наши дни до древността Изпрати E-mail
България - Манипулации
Дата на публикуване: 29 Април 2014
Публикацията е прочетена: 13603 пъти

Относно етимологията на нишката "роми-цигани-гърци-ромеи-евреи" - от наши дни до древността (За Общия произход на евреи, цигани и гърци)


 


На 8 април беше поредния Световен ден на ромите или както е според Уикипедията, свободната енциклопедия - Международният ден на ромите, който се чества ежегодно от ООН и Европейския съюз от 1992 г., насам.

През 1971 г. в Лондон се провежда за първи път световен ромски конгрес, с участието на представители на ромите от всички континенти... Там е поставено началото на световното ромско движение за утвърждаване и развитие на ромската култура, идентичност и прочее.

Тогава, пак там, в Лондонското сити, са приети, както флагът (? няма майтап, но е така), така и химнът (??) на ромите.

Много констатации - и до ден днешен - от … ООН, ЕС, Лондон, от къде ли не, Хелзинки и прочее… [да са роми, нецигани обаче].

Но:

Защо обаче?

Защо обаче ли?

За да има АНТИбългаризъм, за да има заблуди и подмяна на българската история, за да се неглежира 1800 годишната ни България, за да се опростачва и циганизира свещенната ни земя тотално, с гета от олигофренни неграмотници и мръсотия, за да създават маргинални общества в България като тези на циганите, с техните свръхправа, особено със соровските "общества" след 1992 г. За да има и Ленински съботници под формата "Да изчистим България за един ден", ако щете.

Дълги години в нашата историческа наука шества тезата, че българите сме малко номадско племе от тюркски произход, появило се на историческата сцена след смъртта на Атила (453 г.). В края на шести век то попада под тюркска зависимост (ако сме тюрки – как попадаме под тюркска зависимост?), от която го освобождава кана–субиги Кубрат и създава държава. Според официалната историография тя представлява племенен съюз, просъществувал има-няма, малко повече от тридесет години. От друга страна, незнайно защо, "византийците" пък нарекли този съюз велика България.

Междувпрочем понятието "византийци " е като понятието "американци" или както беше с доскорошното понятие "съветски хора".

Понятието "византийци " е един, според мен, явен фалшификат - анахронизъм от късното Средновековие. Понятието "Византия" се въвежда 104 г. след падането на Източната Римска империя, т.е., 104 г. след като тя престава да съществува и изчезва завинаги през 1453 г.. Това е понятие, измислено през 1557 г. от немския евреин-историк Йероним Волф* и наложено от тогава официално. От тогава понятията "Византия" и "византийци" - изкуствено и анахронично въведени - започват да се използват от по-късните историци, в повечето случай преднамерено и заблуждаващо за преиначаване на световната, в частност българската история. Иначе в традиционната историческа литература за вододел между историята на античната Римска империя и историята на нейната средновековна метаморфоза "Византия" – де факто – Източната Римска империя, често се избира 330 г. (обявяването на Константинопол за новата столица на Римската империя), а по-рядко 395 г. (разделянето на Империята между синовете на Теодосий), а най-често 476 г. (абдикацията на Ромул Августул от престола на Западната Римска империя), и още по-рядко 565 г. (края на управлението на Юстиниан) или дори още по-късна дата - 641 г. (смъртта на Ираклий). Къде е 641 г., къде е 1557 г., за да третираме ИЗТОЧНАТА Римска империя като "Византия"?
И НА КОМУ Е БИЛО НУЖНО ТОВА? Един типичен случай на преиначаване на Световната история от "световните" евреи!

Още повече, "византийците", които са си чисти ромеи – да свързваме с това днес да наричаме днешните цигани – роми, и оттук 8 април - Международен ден на ромите, и то чрез ООН и Европейския съюз от 1992 г., насам.
И НА КОМУ Е НУЖНО ТОВА?

Официално понятията "Византия" и "византийци" се подхващат и от ... следосвобожденските ни автори на учебници, като тези на чешкия евреин Константин Иречек, които въведоха т.н., измамна схема на Шафарик – Иречек, създадена от чужди и противни на България интереси, една измамна схема, на която и до ден днешен й робуват казионните ни историци.

Защо "за да се неглежира 1800 годишната ни България", ли?

Ето защо:

1. Още през 1761 г. Блазиус Клайнер, францискански монах, пише "История на България", като описва

"... многобройни нахлувания на българите в Европа",

които започвали масово от 373 г. насетне, когато заедно с хуните нападали "Мизия, Унгария и Сирмиум". А преди това – римляните как наричат "тракиеца" Спартак?

2. Английският професор Норман Дейвис** твърди, че България е била национална държава още през 13 век, а учебниците от автори, наричащи се българи, учат на нещо съвсем друго – на неистина, на антибългарска неистина.

В своя впечатляващ труд "Европа. История", изд. на англ. 1996 и 1998 и на бълг. 2005, той пише:

"Европа е ходела права под масата", когато България е била империя (царство) още през X век.

...

Около 1265-та година понятия като Англия, Франция, Германия, Испания и много други са доста далеч от днешния им смисъл."

(Двете оригинални издания са "Europe: A History", Oxford: Oxford University Press, 1996 и "Europe: A History", New York: HarperCollins, 1998)

Той е един от малкото, които пишат без предубеждения за нашата страна.

"Българите стоят в ядрото на европейската цивилизация",

така непоколебимо заявява проф. Дейвис.

Любопитно е, че за разлика от много други, професорът се отнася към нашата страна и нейния народ с голяма симпатия. Според Дейвис около 1265-а година понятия като Англия, Франция, Германия, Испания и много други са доста далеч от днешния им смисъл.

Според него през цялото 13-то столетие в Европа изобщо не може да се говори за национални държави. И ако по онова време някъде в Европа наистина се е развивала национална самоличност, то би имало смисъл само по отношение на някои малки страни, които действително успяват да се обособят от своите съседи.

Тези страни биха могли да бъдат Португалия и Дания, а на Балканите – Сърбия и България. През 80-те години на 12-ти век и Сърбия, и България утвърждават своята независимост от Византия. И което е по-важно, и двете страни създават собствени православни църкви със свои патриарси.

Именно това дава мощно оръжие на тези държави в борбата им за собствена самоличност, позволява им да изградят собствени национални елити, прави възможно създаването на национални институции.

Според професора, това е крачка, която не успява да направи нито една страна от християнския свят, чак до епохата на Реформацията, т.е. до 16-ти век.

Профеор Дейвис обяснява, че през 13-то столетие България е много по-напреднала и от Сърбия, и от Португалия, и от Дания. По онова време сръбската държава е била само кралство, докато България е международно признато царство /т.е. империя/ още от 10-ти век.

Същото се отнася и за църковната организация. Почти през цялото Средновековие сръбската църква е на подчинение на Цариград, а българският народ има своя независима международно призната институция, още от времето на цар Петър I.

В книгата си професор Дейвис твърди, че още с основаването си Аспарухова България е включвала и цяла Румъния.

С много факти той доказва, че "България е най-старата нация на Стария континент". Нещо повече, според него, още през X век, когато България е била империя (царство),

"Европа е ходела права под масата".

А на въпроса: И НА КОМУ Е НУЖНО ТОВА? - част от отговора е вече даден, не от мен, а от професора:

"България е най-старата нация на Стария континент" !


А

За общия произход на евреи, цигани и гърци, авторите thedarkangel1977 и grigorsimov,
пишат следното:


И до днес евреите не искат да признаят, къде е изчезнало 'изгубеното' им Тринайсто племе; циганите винаги са претендирали, че произхождат от Египет, а версията, че гърците дошли "от Северна Европа" е един мит.

Много неща говорят, че трите племена имат общ произход: евреите, гърците и циганите.
- И трите племена са изгонени от едно и също място - от Северна Африка (Египет и Етиопия).
- И трите са еднакви - по характер, по миризма, по навици, по търгашество и мошенничесто, по наглост и злоба, по мърлявщина и мързел, и пр.

Гърците имат древни легенди, според които произхождат от Египет, дори древногръцки автори ги наричат "синовете на Египет". Когато се домъкват по нашите земи - Балканите и Мала Азия - те са пиратско племе. Каквото и да се говори гърците очевадно са много по-близки до семитите, отколкото до бялата раса.

Циганите винаги се е считало, че произхождат от Египет. Затова и името им в английски е "джипси" (и в други езици). Нова версия е, че произхождали от Индия.
В български и балканските езици циганите също се наричат "гюпци", "гюпти".
"Гюпти" е името и на албаниските (албанизирани) цигани, които са дошли в Албания от Египет - ето откъде идват шиптърите, за които много хора повтарят, че не са албанци.

- И трите племена се местят насам-натам по света и навсякъде са паразити.
- Законите на Ману в древна Индия не правят никаква разлика между евреи и цигани - отделят ги от всички други касти и това са двете общности, които се считат за проклети и изобщо са извън кастовата система.
- Евреите имат едно "изгубено" племе. Всъщност то никъде не е изгубено - просто това са чифутите, които не са искали да тръгнат с Моисей и са останали в Египет. Оттам идват циганите и гърците.

Ето как мозайката малко по-малко се подрежда и смрадливата картинка се изяснява:


Етиопия

Етиопия води началото си от царство Аксум, което се създава под влиянието на Египет и царство Шеба в днешен Йемен. Семитски племена се преселват от южната част на Арабския полуостров през 6-5 век пр.н.е. в северната част на Етиопия, като носят със себе си и своята цивилизация. Там те се смесват с кушитските племена, намиращи се под влиянието на Египет.
I в. от н.е. Образуване на царство Аксум, начело със Соломоновата династия. Първия известен цар е Зоскалес.
VIII-IX в. Изоставяне на Аксум под натиска на мюсюлманите. Преместване на етиопската държава на юг.
XIII в. Възвръщане на властта на Соломонската династия при цар Иекуно Амляк.
Етнически състав

Населението на Етиопия е основно от семитски и кушитски племена. Двата най- големи етноса в Етиопия са оромо (32.1%) и амхара (30.2%).
Други по- малки са: ... бета израел...Бета израел,
наричани още фалаша или фалаш мура, са етническа група, произлизаща от Етиопия и изповядваща юдаизъм. През втората половина на 20 век над 80% от бета израел емигрират в Израел...


Фалашки израелски войник в Наблус през 2006 г.

Според етиопската легенда, описана в "Кебра Нагаст", етиопците са потомци на еврейски племена...

Самите бета израел вярват, че ... племето на Дан, опитвайки се да избегне гражданска война в Израел, се заселило в Египет. Оттам то се придвижило на юг по течението на Нил до Етиопия и етиопските евреи са негови потомци.

Равинистични възгледи

Според някои авторитети на халака, бета израел са потомци на племето на Дан, едно от Десетте изгубени племена.
Е, сега трябва малко да сме разбрали поне ТОВА, защо ЕС излива стотици милиарди вра за гръцката икономика, ... от 2008 и до сега.

А пък защо унгарският евреин Дьорт Шорош (Джордж Сорос) даде и дава на циганските барони, като дон Цеци, цар Киро и прочее, за тяхната циганска «интеграция» над 6 милиарда, смятам, че всеки българин е разбрал това за тези 24 г. вече.

Бележки:

* понятието „Византия” в съвременния му смисъл е измислено и въведено в историографията, като се среща за първи път при еврейския историк Йеронимус Волф през 1557 г. и става традиционен за историческата литература след издаването на Парижкия корпус - Corpus Byzantinae historiae - в 17-ти век. Иначе в традиционната историческа литература за вододел между историята на античната Римска империя и историята на нейната средновековна метаморфоза “Византия”, често се избира 330 г. (обявяването на Константинопол за новата столица на Римската империя), а по-рядко 395 г. (разделянето на Империята между синовете на Теодосий), най-често 476 г. (абдикацията на Ромул Августул от престола на Западната Римска империя), и още по-рядко 565 г. (края на управлението на Юстиниан) или дори още по-късна дата - 641 г. (смъртта на Ираклий). Къде е 641 г., къде е 1557 г., за да третираме ИЗТОЧНАТА Римска империя като „Византия”? И НА КОМУ Е БИЛО НУЖНО ТОВА? Един типичен случай на преиначаване на Световната история от “световните” евреи!

** Проф. Д-р Норман Дейвис е роден през 1939 г. в Болтън, Великобритания. Следва в Оксфорд, Гренобъл, Перуджа, Съсекс и Краков, където защитава докторска степен. Професор е в Лондонския университет и е член на Английската академия на науките, автор на множество значими монографии, посветени на историята на Европа, Полша и Великобритания.


За Плевен онлайн портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:297 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).