The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » Балканите » Исторически събития » Глобализацията през 19 -ти век: Защо бе заклан като прасе султан Абдул Азис?

Балканите - теми, политика, личности » Исторически събития

Глобализацията през 19 -ти век: Защо бе заклан като прасе султан Абдул Азис? Изпрати E-mail
Балканите - теми, политика, личности - Исторически събития
Дата на публикуване: 29 Декември 2013
Публикацията е прочетена: 16523 пъти

Султан Абдул Азис, макар един от реформаторите на Османската империя, както пише Дейвид Айк - бил твърдоглав и опърничав (contumacious) – не искал да отстъпва и да не дава достъп нито до Кавказките петролни полета и областите до петролопровода към Сухуми, нито е бил склонен да отстъпи част от Палестина за "исконен бащин дом" на евреите, лелеещи за това  от векове.
На 30 май 1876 г. султан Абдул Азис е свален от власт и 4 дни по-късно заклан в министерския съвет. Заговорниците начело с Мидхат паша, бившия валия на Русенския вилает, качват на престола душевно болния Мурад V, който скоро е свален и на турския престол идва удобния за целите на Родшилдови - Абдул Хамид II.


А какво остава да се направи при подобни случай в световната геополитиката?

И то, по линия на Първата в света нефтена геостратегическа политика!

Остава - като начало - Великият везир и таен масон Мидхат паша да му спретне такъв заговор, че опърничавия султан да бъде заклан като свиня на 4 юни 1876 зад портата и под купола на Топкапъ сарай (министерския съвет).

Погледнато обективно - Къде бе тръгнал Абдул Азис?

Срещу своите "създатели"?

И на империята като цяло през вековете?


Има достатъчно архивни документи (Ватикана, Гърция), че венециански банкери-евреи са финансирали през столетията походите на османците -  от 3-тия султан Мурад І, до 10-тия вкл. - Сюлейман І. В това число, финансирали падането на Търново през 1393 г. и на Константинопол през 1453 г.


Оставаше да бъде подготвен и Александър ІІ да освобождава някакви християни на Балканския полуостров [всъщност да завоюва част от Кавказ, областите по петролопровода (1-вия в света) и пристанищата на Черно море - Сухуми и около Сочи].


 Description: http://www.plevenonline.com/images/stories/world/1870s.gif Първия нефтопровод в света "Баку-Сухуми" е завършен през 1865


Като че ли в незапочналата бъдеща Руско-турска война, петролния привкус започва да се усеща...


Замисълът е бил в тези междуособици да бъде убит и Мидхат паша, който по това време е велик везир, но той предварително се договаря (като масон) за живота си. Започнало е, и е потушено с голяма жестокост Априлското въстание. Пак през юни 1876 е избухнала и Сръбско-черногорско-турската война, която през октомври ще завърши с разгром на двете балкански държави. На 17 октомври турската армия на Абдул Керим паша им нанася решително поражение при Джунис, с което си открива пътя към сръбската столица Белград.

Мидхат паша, още като валия на  Дунавския вилает и масон в ложа "Али Коч", вече е построил ж.п. линията Варна - Русе за извозването на бъдещия "кавказкия газолайн" по Дунав към Виена. Годината е 1865.
И два пъти става  Велик везир на Османската империя - 31 юли 1872– 19 октомври 1872 и 19 декември 1876– 5 февруари 1877].

И никой не споменава от столетие и кусор вече, че:

·     От общо 220 000 убити (руси, румънци, финландци и опълченци), 150 000 руски щика падат на Кавказ. Защо?


Защо ли?

  • А първия нефтопровод в света не преминаваше ли през Грузия - от Баку до Сухуми? И от кого беше построен този нефтопровод? Не бяха ли Ротшилдови през 1862 г.?
  • Защо ли бе построена ж.п. линията Варна - Русе? Като че ли не за извозването на бъдещия "кавказки газолайн" по Дунав към Виена, а да се вози раята на вилаета на трен ли? А годината не бе ли 1865?
  • А Сухуми не беше ли владение на султана преди войната, а не стана ли руско владение след войната?
  • А тайният наблюдател на Сан-Стефанския договор, младият барон Едмонд дьо Ротшилд не отплаваха ли с Великия княз Николай Николаевич заедно за Тбилиси в лятната резиденция на Романови, веднага на другия ден след подписването на Договора на 3-ти март, за да празнуват победата, там...? (9 м. след това на бял свят се пръква младенеца Йосиф Джугашвили, бъдещия Сталин, роден на 6 дек. 1878 и незаконороден син на барона от перачката в лятната резиденция, т.н. Кеке - Екатерина Джугашвили)

И пак ... защо ли?

Е, сега трябва да ви е ясно - поне малко - за петролния привкус на Руско-турската война от 1877/78.


Накрая те, Родшилдови, все пак с помощта на на новотурците и Мустафа Кемал паша, Ататюрк, успяха да сложат ръка на залежите в Персия чак след 1908 г. Защото първия нефт в Близкия изток бликва едва през 1905 г. в сегашен Кувейт.

Много въпроси, на които "историците ни" все още мълчат... или пишат по съгласувани "научни" конвенции.

Глобализацията била понятие ново!


/за Плевен онлайн портал
Автор: д-р инж. Никола Тодоров, доцент

Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:268 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).