The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Сатанисти и предатели на България » Голямото енергийно блеене продължава с нови копнежи по Белене, гарнирани с US мощности за Козлодуй

България » Сатанисти и предатели на България

Голямото енергийно блеене продължава с нови копнежи по Белене, гарнирани с US мощности за Козлодуй Изпрати E-mail
България - Сатанисти и предатели на България
Дата на публикуване: 23 Ноември 2013
Публикацията е прочетена: 13879 пъти
Голямото енергийно блеене: От АЕЦ "Белене" до новия-стар газопровод "Южен поток" и до "Westinghouse" за "Козлодуй", но през турската банка "Ексимбанк", за да продължим да бъдем... вечните губещи


Нови копнежи по "Белене": "Атака" иска да я строим нови мощности за АЕЦ "Белене".

Според националистите спирането на проекта било грешка

"Атака" е внесла проекторешение за продължаване на  строителството на АЕЦ "Белене". Проектът е внесен на 21 ноември в деловодството на парламента.

В него се предлага да се отменят двете решения на Народното събрание, свързани с централата - от 29 март 2012 г. за прекратяване на строежа и от 27 януари 2013 г. по повод проведения референдум. Проектът е подписан от 13 депутати от „Атака”.

На 29 март 2012 година мнозинството в парламента прие решение за прекратяване на строежа на АЕЦ "Белене".

 

Нов референдум "Дум-дум"


В отговор от БСП започнаха подписка за провеждане на референдум за изграждане на атомната централа. Зададеният въпрос бе: "Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка "Белене"?

Първият референдум в най-новата история на България се проведе на 27 януари 2013 година по темата за развитието на ядрената енергетика чрез евентуално строителство на нова ядрена централа.

Животът на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" ще бъде продължен

Референдумът обаче се оказа невалиден, защото в него гласуваха по-малко български граждани, отколкото на последните парламентарни избори - 1 405 463 избиратели срещу 4 345 450.

В началото на тази година, през февруари, дни преди да се разпусне 41-то НС, с гласовете на ГЕРБ, Синята коалиция и независими депутати проектът АЕЦ "Белене" беше спрян окончателно.

Ядреният проект бе прекратен с мотива, че държавата не разполага със средства, с които да го финансира, а не са се появили стратегически инвеститори, които да се включат в строежа.

Според мотивите на вносителите от "Атака" обстоятелствата след тези решения коренно са се променили и е станало ясно, че е била допусната грешка за спирането на проекта. Те припомнят, че на националния референдум преобладаващата част от гласувалите са се произнесли "за" "Белене".

Междувременно България беше привлечена да отговаря по арбитражно дело и съществува опасност от тежки финансови санкции за страната ни, мотивират се от "Атака", цитирани от БТА.

Проекторешението на националистите предвижда да се задължи МС да предприеме необходимите актове и действия за изграждане на ядрена централа на площадка "Белене".

Припомням, че в плана „Орешарски“ е заложен рестарт на проекта АЕЦ "Белене" в раздел "Спасяване на енергетиката". Проектът ще бъде подновен при потвърждаване на технико-икономическите му характеристики, посочи премиерът Пламен Орешарски при представянето на програмата "Държавност, развитие, справедливост – програма на управление" на пленума на БСП.


Нови мощности за "Козлодуй" с технология от САЩ

 България ще строи нови ядрени мощности за АЕЦ "Козлодуй" с американска технология, ако правителството приеме предложението на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той е на посещение в Съединените щати, където разгледа най-модерната технология на ядрения гигант Westinghouse, съобщи bTV.

Реакторът AP1000 е известен с мерките си за сигурност и по думите на компанията, ако в японската АЕЦ „Фукушима” е имало този тип реактори, аварията не би се случила. Реакторът би допълнил мощностите на „Козлодуй", когато бъдат спрени пети и шести блок.

В интервю пък за БНР енергийният министър заяви, че предстои започването на преговори с американския енергиен гигант "Уестингхауз" и при добро развитие на нещата през 2016 г. строителството може да започне.

«Ще подготвя доклад, който ще бъде предаден на министър-председателя, внесен на заседание на Министерския съвет, и се надявам да бъде одобрен. Следващата стъпка ще бъде да се даде мандат за преговори на БЕХ с "Уестингхауз" и ако всичко върви, до шест месеца трябва да имаме изграден и финансов модел.»,
обясни министърът.

И най-важното:

Стойнев съобщи, че от турската банка "Ексимбанк" са изразили готовност за финансиране на проекта за Седми блок в АЕЦ Козлодуй и при добра подготовка до 2016 г. може да започне строителството.
"Смятам, че договорът ще може да бъде подписан в края на следващата година, което означава в началото на 2016-а да бъде направена първа копка. Това е възможно най-краткият срок, за който може да бъде даден старт на строителството.",
уточни министърът на икономиката и енергетиката.

Той увери, че изграждането на този реактор от най-ново поколение може да стане за четири години и ще работи успоредно с Пети и Шести блок в АЕЦ "Козлодуй".  , добави Стойнев.

По думите му представители на бизнес средите в Америка са заявили конкретни инвестиционни намерения към България. Драгомир Стойнев съобщи още, че е бил приет в Съвета по национална сигурност на Съединените щати и е договорил сътрудничество с икономическите съветници на президента Обама.
"Единственият проблем ще бъде в горивото. "Уестингхауз" е най-големият производител в света на ядрено гориво и съответно реакторът на "Уестингхауз" ще работи с гориво на "Уестингхауз". От тук нататък нашите взаимоотношения тръгват по един нов път, фокусиран главно в сферата на икономиката. Всеки един инвестиционен проект, който е изгоден за българската страна, ще бъде изцяло подкрепен от нас, във финансовата сфера, в сферата на здравеопазването, в земеделието, в информационните и комуникационни технологии и разбира се, в сферата на енергетиката. Те са достатъчно гъвкави да преценят дали да инвестират в една страна или друга, но личните контакти за тях са най-важни и считам, че бизнес форумът на тях до такава степен не им е необходим, колкото желанието им още от следващата година да пристъпят към реални инвестиционни намерения.",
каза достойния продължител на Р. Овч., полупелтекът-министър Стойнев.

 

Така че, освен "Дум-дум", очаквайте новото и гoлямo енергийно "Бла-бла" и през 2014 г.!

Again!!!


 

/За Плевен онлайн портал:

 д-р инж. Никола Тодоров, доцент
‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:281 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).