The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Скритата История, която не познаваме » История на нефта, ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА и България

България » Скритата История, която не познаваме

История на нефта, ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА и България Изпрати E-mail
България - Скритата История, която не познаваме
Дата на публикуване: 17 Септември 2013
Публикацията е прочетена: 18661 пъти

История: Нефтът и глобализацията през 19 -ти век

Направил съм за яснота следната таблица:

1836

Равинът Kaлишер убеждава Ротшилдови  да инвестират в Палестина. Те обаче не се интересуват от това. (Но ще бъдат много заинтересовани малко по-късно, както скоро ще видим.)

1853-8

Лудвиг и Роберт Нобел създават империята, известна като "Brothers Nobel” или ”Branobel”, на базата на петролните залежи в Баку на Каспийско море.

1859

Първите 3 патента в Света по нефтени технологии, издадени в Снкт. Петербург на името на братята Нобел.

1859

В Титусвил, Пенсилвания, САЩ се добива първия петрол  в Света със съвременни и днес похвати!

1859

Започва изграждането на Суецкия канал

1859

В Титусвил, Пенсилвания, САЩ се добива първия петрол там - (и в Света)!

1863-5

Митхад паша строи ж.п. линията Варна-Русе, първата на Балканите (Кой е много заинтересован от това - малко по-късно, както ще видим.)

1865

Първия нефтопровод в света "Баку-Сухуми" е завършен


1869

Суецкия канал е завършен

1870's

"Докато братята Нобел доминират в разпределението на петрол в рамките на Руската империя, извън тези граници руски петрол е едва ли е бил фактор. Географията просто е заключила петрола на империята. Например, за да достигне до Балтийско пристанище това означаваше 2, 000 мили, железопътен транспорт чрез Западна Русия. Отгоре на всичкото лошо - тежки зимни условия осуетават превоза на керосин на Каспийско между октомври и март, в резултат на което това кара много рафиньори просто да затворят за половин година. Дори и блезки райони на империята са недостъпни, напр., в град Тифлис беше по-евтино да внасят керосин от Америка (8000 мили), отколкото от Баку, от 341 мили на запад." (Yergin'sThe Prizep.60) (превода мой)

1870

 Джон Д. Рокфелер създава Standard Oil в щата Пенсилвания

1873

Региона нa Баку е отворен за експлоатация

1873

Братята Нобел стартират технологията и започват петролния бизнес на Русия

Above: The Nobel Brothers' oil wells in Balakhani, a suburb of Baku. The derricks were so close to each other, making the risk of fire eminent, and the noise level horrendous. Photo: Asbrink Collection.

1873

Изключително интересно!!! Същата година, току-що стартирали – и хоп - Братята Нобел излизат от петролния бизнес на Русия. Преотстъпват го (? - вероятно с патентите) и го поемат Ротшилдови. Току-що влезли - излизат от петролния бизнес на Русия. Защо ли? Братята Нобел вече отдавна за натрупали огромни богатства от патетното производството на динамит във фабриките им в Швеция и търговията с него. Просто петролния бизнес в Русия вече не им е интересен, а и го оставят в сигурни ръце.А и идват още много войни в Европа - чак до 1945... Динамит и петрол - сладка работа вече 170 години!

1875

Англия открива Суецкия канал с огромен заем от Родшилдови

1876-77

Дипломатическа подготовка...на ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА - Посланическата конференция в Цариград 1876-77 г. На нея се взема Решение да се създадат две отделни полунезависими български държави, старателно отделени от брега на Средиземно море. Турция отказва да изпълни решенията на Конференцията, което и става формалния повод за войната.

 

1877

Военна подготовка и начало на Руско-турската война (първата петролна война в Света)

 

И така:

Току-що започналата Руско-турската война от 1877/78 

е просто

ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА,

предизвикана от еврейската династия Ротшилдови за кавказкия нефт - една концесия на шведските евреи, братята Нобел малко преди Кримската война 1853/4 и отстъпена на Ротшилдови през 1873 г.

Това твърди и един евреин, но честен евреин, противник на ционизма, английският евреин Дейвид Айк.

Така че самата дата 3 март трябва ли да мислим, че я дължим на евреите, колкото и невероятно да звучи,  

като подарък "Освобождение"

от страна на алчните за световния нефт Ротшилдови тогава, а пък и сега?

Разбира се, че НЕ!

Ротшилдови подготвиха Руско-турската война от 1877/78 още от 1856 г. насетне, за да овладеят от Османската империя подстъпите към кавказкия петрол, охраняването на първия нефтопровод в света "Баку-Сухуми" преноса му през Черно море до Варна, по ж.п. линията до Русе, построена вече от Мидхат паша, от там с шлепове по Дунав към европейските столици, току-що преминали от свещи към осветление с газолайн.

Е, за поробените от векове от Султана християни – един подарък "Освобождение" – защо не?

И нещо друго интересно.

Почти 21 месеца преди това на Балканите се случват още няколко интересни от днешна гледна точка събития. На 30 май 1876 г. султан Абдул Азис е свален от власт и 4 дни по-късно заклан в министерския съвет. Заговорниците начело с Мидхат паша качват на престола душевно болния Мурад V, който скоро е свален и на турския престол идва удобния за целите на Родшилдови - Абдул Хамид II.

Султан Абдул Азис, макар един от реформаторите на империята, както пише Дейвид Айк, е бил твърдоглав и опърничав (contumacious) – не искал да отстъпва и да не дава достъп нито до Кавказките петролни полета и областите до петролопровода към Сухуми, нито е бил склонен да отстъпи част от Палестина за "исконен бащин дом" на евреите, лелеещи за това  от векове.

И какво остава да се направи при подобни случай в световната геополитиката?

И то, по линия на Първата в света нефтена геостратегическа политика!

Остава - като начало - Великият везир и таен масон Мидхат паша да му спретне такъв заговор, че опърничавия султан да бъде заклан като свиня на 4 юни 1876 зад портата и под купола на Топкапъ сарай (министерския съвет).

Погледнато обективно - Къде бе тръгнал Абдул Азис срещу "своите създатели" и на империята през вековете дори - има достатъчно архивни документи (Ватикана, Гърция), че венециански банкери-евреи са финансирали през столетията походите на османците -
  от 3-тия султан Мурад І, до 10-тия вкл. - Сюлейман І? В това число, падането на Търново през 1393 и на Константинопол през 1453 г.

Остава да бъде подготвен и Александър ІІ да освобождава някакви християни на Балканския полуостров [всъщност да завоюва част от Кавказ, областите по петролопровода (1-вия в света) и пристанищата на Черно море - Сухуми и около Сочи].
 

Като че ли в незапочналата бъдеща война, петролния привкус започва да се усеща.

Замисълът е бил в тези междуособици да бъде убит и Мидхат паша, който по това време е велик везир, но той предварително се договаря (като масон) за живота си. Започнало е, и е потушено с голяма жестокост Априлското въстание. Пак през юни 1876 е избухнала и Сръбско-черногорско-турската война, която през октомври ще завърши с разгром на двете балкански държави. На 17 октомври турската армия на Абдул Керим паша им нанася решително поражение при Джунис, с което си открива пътя към сръбската столица Белград.

Мидхат паша, още като валия на  Дунавския вилает и масон в ложа "Али Коч", вече е построил ж.п. линията Варна - Русе за извозването на бъдещия "кавказкия газолайн" по Дунав към Виена. Годината е 1865.
И два пъти става
  Велик везир на Османската империя - 31 юли 1872– 19 октомври 1872 и 19 декември 1876– 5 февруари 1877].

И никой не споменава от столетие и кусор вече, че:

 

·         Православна Грузия е освободена от дядоивановата Русия също през 1878 година. Защо?

·         От общо 220 000 убити (руси, румънци, финландци и опълченци), 150 000 руски щика падат на Кавказ. Защо?

Защо ли?

  • А първия нефтопровод в света не преминаваше ли през Грузия - от Баку до Сухуми? И от кого беше построен този нефтопровод? Не бяха ли Ротшилдови през 1862 г.?
  • Защо ли бе построена ж.п. линията Варна - Русе? Като че ли не за извозването на бъдещия "кавказки газолайн" по Дунав към Виена, а да се вози раята на вилаета на трен ли? А годината не бе ли 1865?
  • А Сухуми не беше ли владение на султана преди войната, а не стана ли руско владение след войната?
  • А тайният наблюдател на Сан-Стефанския договор, младият барон Едмонд дьо Ротшилд не отплаваха ли с Великия княз Николай Николаевич заедно за Тбилиси в лятната резиденция на Романови, веднага на другия ден след подписването на Договора на 3-ти март, за да празнуват победата, там...? (9 м. след това на бял свят се пръква младенеца Йосиф Джугашвили, р. на 6 дек. 1878 - незаконороден син на барона)

И пак - защо ли?

Е, сега трябва да ви е ясно - поне малко - за петролния привкус на Руско-турската война от 1877/78.

Много въпроси, на които "историците ни" все още мълчат... или пишат по съгласувани "научни" конвенции.

А каква бе България след това!

Едно полупатриархално, неразвило буржоазни структури общество. Безсилна в смислените неща, държавата може да бъде страшно ефективна, когато е за беля. С руски генерал-губернатор или без него. Докараха ни и Фердинанд. България вече като държава можеше да облече и въоръжи 700 000 души (със обствените им пари, взети като данък) и да ги хвърли срещу Турция например, която тогава отпуснала кавказкия, но все още държи персийския нефт. И пак в интерес на Ротшилдови. Накрая те все пак с помощта на на новотурците и Мустафа Кемал паша успяха да сложат ръка на залежите в Персия чак след 1908 г.

Ето защо 3 март не може да бъде национален и държавен празник.

Сравнете картата на Сан-стефанска България и картата на България след Берлинския конгрес

 

 

Санстефанският договор между Русия и Османската империя (3 март 1878) предвижда да се възстанови Българската държава на широка етническа територия.

Великобритания, Австро-Унгария и Германия се намесват и налагат Берлинския договор (13 юли 1878). 

Какво е ставало през тези 100 дни (и нощи) от 3 март до 13 юли?

И за какъв Национален празник говорим?

Шменти-капели, тука има-тука нема, тинтири-минтири за някаква държава от освободени християни...

И то - забележете гаврата - за единствената държава, дори в днешна цивилизационна Европа, запазила името си България от 1500 години!

А Грузия празнува ли?

Така че да се  празнуват резултатите от ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА е меко казано заблуда - това според мен, е все едно да празнуваш датата на изобретения от теб, да кажем гаечен ключ, след като до официалната дата на патента да те бият с него по главата!

С което ставаш почетен иноватор! (но бит по главата)

Да, 3 март може да бъде само историческата за България дата-празник за края на 500-годишното турско робство.

На 3 март може само да се отбелязва на държавно ниво заслугите в името на загиналите през войната и всички мъченици по време на турското робство.

И накрая.

Не стана ли факт на 3 март осъществяването на пророческата мисъл на Дякона Левски от предсмъртното му писмо до нас, която никога не трябваше да се сбъдва, според него!


"И не забравяйте – Аз неведнъж съм ви казвал: Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.”

Колко гениално Великият син на България е уловил замисъла на "търговците" на петрол и подаръка "Освобождение"!/плевен онлайн портал
Автор: д-р инж.
Никола Тодоров, доцент

 
Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:173 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).