The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Сатанисти и предатели на България » Политическата геронтология: Столетницата БСП пристана на читака ДПС и се роди губернатор на Плевен

България » Сатанисти и предатели на България

Политическата геронтология: Столетницата БСП пристана на читака ДПС и се роди губернатор на Плевен Изпрати E-mail
България - Сатанисти и предатели на България
Дата на публикуване: 03 Юли 2013
Публикацията е прочетена: 10389 пъти

Докъде стигна политическата геронтология дори и в световен мащаб

Столетницата БСП пристана на читака ДПС и се роди губернатор на Плевен

От чия квота е новият областен управител Илиян Йончев?

"Кърваво писмо" до Сергей Станишев и Мая Манолова от Плевен


24 юни 2013 | ПЛЕВЕН

Новият областен управител на Плевен Илиян Йончев встъпи в длъжност, съобщиха от Областна администрация...Новият областен управител на Плевен Илиян Йончев е 4 години общински съветник от БСП. В момента  на назначаване за областен управител от правителството от квотата на ДПС, той е заместник-председател на Общинския партиен съвет на БСП в Плевен.


Правителството на Пламен Орешарски допусна един областен управител от една политическа сила да бъде назначен като такъв от името на друга политическа сила, което по същество е нещо изключително некоректно и непочтено.


Абсурдно е това, че Илиян Йончев е областен управител на Плевен от ДПС. Това каза Румен Петков от БСП пред Фокус.

Скандалите в редиците на БСП в Плевенска област продължиха и тази седмица с пълна сила заради назначаването на Илиян Йончев за областен управител.


Партийните лидери на девет общини в региона са подписали остро писмо до Сергей Станишев и до шефката на Общопартийната контролна комисия (ОПКК) на БСП Мая Манолова.

Обръщаме се към вас с чувство на голямо възмущение и притеснение от използвания механизъм на назначаване на областен управител на Плевенска област,

пишат местните лидери.


Писмото е написано в доста иносказателна форма, но намекът е очевиден - защо зам.-председател на общинския съвет на БСП в Плевен и общински съветник от столетницата е сложен за губернатор от квотата на ДПС.


Недоволните припомнят, че Йончев е участвал като номиниран от Плевен, но при тайно гласуване в областния партиен съвет е получил 8 гласа и се е класирал на трето място.


Подписалите сигнала до Станишев и Манолова предупреждават, че назначението на Йончев ще доведе до

“неминуемо обтягане на изключително добрите ни отношения с ДПС от 20 години насам”

и ще бъде лош пример за партийните членове - дори и да нямат доверието на партията, да могат да се реализират с мълчаливото съгласие на други политически сили.

“Без да коментираме преговорния процес, считаме, че е изключено преговарящите от наша страна да не са знаели партийното положение на новоназначения областен управител, а това е ярък пример за задкулисност, срещу която се борим така активно”,

казват общинските председатели. Те настояват по случая да се произнесе ОПКК, ръководството на БСП да направи възможното ситуацията да добие нормални параметри и да се премахне никому ненужното и от нищо непродиктувано напрежение.

“Сигурни сме, че ръководството на ДПС е с чувство за историзъм и ще прояви разбиране (Плевен - Плевенска епопея - Мавзолея - Вечния огън - областен управител от ДПС). Иначе не виждаме как ще мотивирате нашите партийничленове и нашите симпатизанти за активна работа догодина на евроизборите. Надяваме се ОПКК да стъпи на принципите и Устава, другото би било сериозно отстъпление от завоюваните от всички ни критерии за коректност към БСП за развитието на потенциала, който имаме. Очакваме вашите действия и отговори”,

заявяват деветимата общински лидери.


Те са реагирали остро срещу назначението на Илиян Йончев още преди пленума на националния съвет на БСП миналата седмица, макар и тогава да не са подозирали, че губернаторът може да е от квотата на ДПС.


Председателите изпратили декларация лично до Сергей Станишев, в която му заявили:


  Кърваво писмо до Сергей и Мая от Плевен

“Другарю Станишев,

На свое заседание Областният съвет на БСП в Плевен номинира, обсъди и гласува според изискванията на Устава на БСП кандидатурата за областен управител на област Плевен на Мирослав Николов Михайлов - председател на Общински съвет на БСП в Червен бряг, и за заместник-областен управител - кандидатурата на Чавдар Велинов - зам.-председател на Общински съвет на БСП - Плевен.

Огорчени и обидени се чувстваме след вчерашното назначение на Илиян Йончев за областен управител на Плевенска област, не толкова заради поредното несъобразяване с решенията ни, а защото смятаме, че по този начин беше пренебрегнат и омаловажен вотът на 42 000 избиратели, които подкрепиха Българската социалистическа партия и Коалиция за България на последните парламентарни избори. Този резултат е доказателство за сериозна работа, която свършиха структурите по места - основните и общински партийни организации.

Разочаровани сме, защото позволихте в този случай да се наложи мнението на една от единадесетте общински организации - Плевенската, като по този начин принизихте и потъпкахте резултатите на останалите десет, където през последните години БСП винаги е била първа политическа сила.

Другарю Станишев,

Заявяваме Ви, че ние сме хора с достойнство. Хора - отговорни и верни на лявата идея. Ние сме хора, достатъчно категорично доказали през годините своята последователност при отстояване позициите на БСП. Искаме с действията си оттук нататък да ни уверите, че можем да продължим да Ви вярваме, като ни убедите, че нашите действия и решения са от значение за Вас, защото само това би могло да бъде основа на една обща и последователна политика за успех в бъдеще на нашата партия”.

 

Така нещо изключително се случи в Плевен като експериментална постановка от страна на Орешарски-Станишев-Местан.

Експеримент и на външните им кукловоди.  ... ето защо марионетката не е в парламента (бойкотиране)


/за плевен онлайн портал:

 

д-р инж. Никола Тодоров, доцент‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:334 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).