The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Клоаката на България » И недевствеността изисква смокинов лист, г-жи Барух и Ваксберг: Спасили сте, не сте спасили eвреите

България » Клоаката на България

И недевствеността изисква смокинов лист, г-жи Барух и Ваксберг: Спасили сте, не сте спасили eвреите Изпрати E-mail
България - Клоаката на България
Дата на публикуване: 25 Юни 2013
Публикацията е прочетена: 11770 пъти


В "Дойче веле" от години работят и публикуват, разбирай, калкулират планираните негативи за България две български еврейки –  Еми Барух и Татяна Ваксберг.

Негативи, планирани за България и налагани от отвън вече 69 години, и особено от 23 години насам с плана "Ран-Ът".През септември 2012 се изяви по реда си пак Еми Барух - спасили ли сме или не сме спасили българските евреи, и ако сме спасили, защо не сме спасили егейските евреи... и так далее.


Представям ви тет-а-тет гнусната й статия от "Дойче веле":

Начало / България


Евреите, които България не спаси

Зловеща и абсурдна е тази аритметика, според която животът на 50 000 български евреи е "платен" с живота на онези 11 343-ма души, избити по особено жесток начин с участието и на България - пише в коментара си Еми Барух.

Години наред спасението на 50 000 български евреи беше (и продължава да бъде) най-експлоатираното клише в опитите да се гради външнополитическия имидж на страната: както по време на комунистическия режим, така и при всички правителства, които се смениха след 1989-та.

Претенцията за безусловна толерантност на народа (на целия народ!) прозвуча за пореден път и от устата на настоящия български премиер по време на посещението му в Ерусалим в началото на седмицата. В страна като Израел, в която паметта за жертвите е неразделна част от националната идентичност, демонстрацията на хладна нечувствителност и безразличие към трагедията на другите 12 000, чийто последен жизнен път е минал под ескорта на българската армия и полиция, издава особена морална несъстоятелност и нездрава склонност към търговия с избрани пасажи от миналото.


Кой преиначава българската история?Българските вагони на смъртта

Официално приетата версия за спасението на българските евреи има още един смущаващ ефект. България се държи като алчен концесионер на онази част от историята, чиито “нравствени котировки” винаги ще бъдат високи.

Ако говорейки за миналото, се отъждествяваме само с позитивните фигури, ние директно се самоизтъкваме и си приписваме единствено положителната роля, пише Цветан Тодоров. Това колкото ритуално, толкова и приятно описание не носи никакво морално предимство за неговия автор. Защото моралът е или безкористен, или не съществува.

В сложната тъкан на истинския живот се преплитат и величието, и мерзостта; и сакралното, и баналното; и героичното, и циничното. Няма никакъв морал в зловещата аритметика, според която животът на 50 000 е “платен” с живота на 11 343.

Известни са имената на всичките 11 343-ма души, натоварени от българската полиция и армия в запечатани вагони и депортирани в Треблинка. Известен е и начинът, по който български войници и офицери са се отнасяли с тях. Нима можем да извръщаме очи от поведението на онези мъже, действали от името на България и под български флаг, които са се отличили с удивителна жестокост, които са грабили, изнасилвали и пребивали мъже, жени и деца в последните дни на техния живот? Нима днес потомците на “спасителите” не трябва да се интересуват от сенките на миналото? Защо България никога не поиска прошка за стореното?

Периодичното повдигане на тази тема по повод разни годишнини никога не успя да привлече вниманието на българското общество. Смущава и санитарната дистанция на еврейските организации, които - толкова години вече - не се наемат да спорят с плакатното представяне на българското изключение, не успяват да напуснат пределите на “политическата коректност” и не настояват по един категоричен начин за искрен поклон пред погубените човешки родове.


Неродените деца на избититеБорисов: "България е държава, спасила всичките си евреи"

При посещението си в Израел Бойко Борисов отиде една стъпка по-напред от своите предшественици. Освен заканителните интонации към “онези кръгове в света, които преиначават, тълкуват и коментират историята”, Борисов не се посвени да украси същата тази история, позовавайки се на някакъв коефициент за “годишния прираст” на спасените български евреи. Според логиката на тази абсурдна математика “сметката” за евреите от Беломорието и Тракия става още по-страховита. Според зловещото уравнение за “годишния прираст” не трябва ли да броим и неродените деца на онези 12 хиляди, които - нека повторя - бяха избити през 1943 година с печалното участие и на България?

Подобна селективна политическа амнезия и отсъствието на какъвто и да е импулс за състрадание хвърлят сянка върху величието на стореното от немалко българи. И колкото и патетично да звучи “каноничният разказ”, както написа Румен Аврамов в книгата си “Спасение” и Падение”, той ще продължава да наподобява едноизмерен плакат, положен в плоскостта на пропагандата.

Автор: Еми Барух; Редактор: Д. Попова-Витцел

А другата българска еврейка, Татяна Ваксберг, също от "Дойче веле", в подобни антибългарски писания (забележете еврейската злоба към България) плюе както намери за добре, например публикацията й:

"ГНУС българска"... Коментар в дойче веле

Нямате ли малко свян към земята, където сте се родили?

Все пак Ева е ваше творение, еврейско.

 

/за плевен онлайн портал:

Д-р инж. Никола Тодоров, доцент

Коментар:

Поне да беше забелязала, че на първата снимка, която е публикувала има само униформени от Вермахта и от SS, а не жлъчно да пише "... са натоварени от българската полиция и армия в запечатани вагони и депортирани в Треблинка." И то с "Българските вагони на смъртта".

"Защо България никога не поиска прошка за стореното?" - пише еврейката, в злобата си към България.

Прошка от духът на Хитлер ли за "стореното" спасение, от православния великодушен български народ, на 50 000 евреи, че не сме ги оставили, ако не на Хитлер, то на Химлер ли???

И накрая, вместо благодарност,  внушава за "санитарната дистанция" от "българското изключение" в типичен еврейски стил за "благодарност":

"Смущава и санитарната дистанция на еврейските организации, които - толкова години вече - не се наемат да спорят с плакатното представяне на българското изключение..."

Все пак да не забравяме какво са казали трима велики умове на човечеството Артур Шопенхауер, Еманюел Кант и Йохан Гьоте за евреите – не да омаловажаваме, разбира се, или оправдаваме, недай Боже, еврейката Барух.

Шопенхауер наричал евреите "отпадък на човечеството", "отродие" и "велико мошеничество".

Шопенхауер твърди още, че:

"Евреинът е голям майстор на лъжата. Той владее до гениалност способността да извърти истината, да изопачи и най-ясното и очевидно нещо, и при това да се държи съвършено свободно. Това той върши с такова безсрамно нахалство, че онзи, който го слуша, почва да губи сигурността си и с това евреинът вече печели положението."

Кант заявява:

"Евреите са мошеническа нация." (Immanuel Kant "Antropologie in pragmatischer Hinsicht", Konigsberg, 1798)

"Ние не понасяме евреите сред нас. Тяхната религия ги стимулира да ограбват неевреите. За тази изтънчена (мошеническа) раса има един принцип: където има ред – за тях няма далавера " –

пише пък Гьоте (Goete “ Das Jahrmarkt zu Plundersweiler”).

И:

"Аз се отказвам от всякакво сътрудничество с евреите и техните помагачи" (Goete "Tag- und Jahresfeste").

И друго трябва да знае еврейката и сигурно го знае, но не им отърва на нея и на шефа на "Шалом" в София - Максим Бенвенисти: През март 1945 Адолф-Хайнц Бекерле - последният наместник на Хитлер в София - разказва в една килия на зловещия московски затвор Лубянка, че българският цар Борис ІІІ е бил принуден да се включи във войната на Хитлер срещу Югославия и Гърция.

"Бях инструктиран от Хитлер да настоявам за безостатъчно изпълнение на всички германски искания, без да засягам чувството за чест на цар Борис... Направих всичко възможно за изостряне на отношенията между България и Русия, с цел да предизвикам военен сблъсък между двете страни.", "По нареждане на Химлер постигнах изселването на 14 000 до 15 000 евреи от Македония и Тракия. По мое искане те бяха транспортирани в Полша. По-нататъшната им съдба ми е неизвестна."

Съдбата на тези хора не интересува и руснаците, офицерът не пита Бекерле защо е пратил хиляди хора на смърт - преследването на евреите не е тема за Сталин..

 

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:271 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).