The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Сатанисти и предатели на България » Нерде Ахридос - нерде Ню Йорк или новият собственик на ОЦК Кърджали е… Кметът на Ню Йорк!

България » Сатанисти и предатели на България

Нерде Ахридос - нерде Ню Йорк или новият собственик на ОЦК Кърджали е… Кметът на Ню Йорк! Изпрати E-mail
България - Сатанисти и предатели на България
Дата на публикуване: 19 Април 2013
Публикацията е прочетена: 9110 пъти
Кметът на Ню Йорк Майк Блумбърг купува Оловно-цинковия комбинат в Кърджали

ЕВРЕИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ - ПРИСЪЕДЕНЯВАЙТЕ СЕ !!!

Вече е подписан договорът за покупко-продажба

Няма лъжа, няма измама! Кметът на Ню Йорк Майк Блумбърг купува Оловно-цинковия комбинат в Кърджали. Сделката потвърди лично професор Владимир Топенчаров, научиха от БЛИЦ. Заводът за цветни метали в Кърджали ще стане собственост на холдинга на милиардера Блумбърг “Блумбърг Груп”. Според източници от комбината договорът за покупко-продажба вече е подписан, остава само да се извърши плащането по сделката. Това най-вероятно ще се случи до края на месец юни тази година.


Сумата, за която Блумбърг купува комбината обаче се пази в строга тайна. До момента е известно само, че новите собственици имат намерение да инвестират 100 млн. лева, за да възстановят производството в металургичното предприятие.

Припомняме ви, че от месеци се спекулира със съдбата на ОЦК Кърджали. Работниците в предприятието също не бяха сигурно относно съдбата си в комбината. Ако сделката бъде финализирана, както се очаква, работниците могат да си отдъхнат за работните си места. Оказа се, че компанията на Блумбърг от няколко месеца проявява интерес към комбината. Разбра се, че представители на “Блумбърг Груп” вече няколко пъти са водили преговори с цел закупуването на комбината. Бившият собственик на ОЦК Кърджали Валентин Захариев обаче отказал.

Според запознати условията по договора са изключително добри, а в завода в момента се извършва ремонт на административната сграда.

Автор: kostas Източник: Liza Stoilova+

През средновековието днешен Кърджали е известен под името Ахридос и е бил важен християнски център.

А Ню Йорк е известен ... като...

Ахридос – история и легенди

Родопите. Защо Родопите? Ако кажа “мистиката на България” или “планината на Орфей”, това вече е банално. Просто тук природа, природни феномени, тракийски светилища, крепости, легенди – нещата за които един фотограф-пейзажист мечтае, си ги има. И не му трябва кой-знае какво въображение, просто всичко е пред очите му. Е, не може и без мистиката. Тук обаче фотоапаратът се оказва безсилен и затова моята препоръка е -идете и я вижте тази планина /дали с апарат или без него/. Тя, планината ще ви приеме, ще ви покаже, ще ви разкаже.

Потегляме от София в ранни зори и около десет часа се намираме на пътя Хасково- Кърджали, а първата ни спирка са каменните гъби до село Бели пласт.


1

Странни природни образувания с вулканичен произход още от времето, когато тук е било дъно на море.

Изградени от различни минерали, те съответно са оцветени в различни нюанси, преливащи един в друг - охра, розово, виолетово, зелено. Шапките са изградени от по-твърд минерал и затова устояват по-дълго на природните влияния. Пънчетата, подложени на действието на дъждовете, ветровете и завихрящите се около тях скални частици, изтъняват и фигурите добиват “гъбния” си вид.


2

Попадаме сякаш в някакъв приказен детски свят. Луната си е тук и това още повече засилва чувството за нереалност.

Следващата ни спирка е Перперикон. Толкова е говорено и изписано за него напоследък, че отхвърляме предложенията на чакащите отпред екскурзоводи. Преди всичко ще снимаме, а останалото ще си го прочетем. Тръгваме обратно на официалните туристически маршрути по по-полегатата пътека с тайната мисъл, че ще слизаме по стръмния централен път.


3

Минаваме покрай шарапаните, снимаме и надаваме по едно ухо на разказите на гидовете за тракийските девойки, мачкащи гроздето в тях.


4

Акрополът на Перперикон, състоящ се от храмови постройки и жилища. На места съвременният турист може да се разходи по хилядолетните му улици.


5

На върха се намира камъкът, на който е издълбана тюркската богинята на плодородието Умай.


6

Тук се намира и най-голямата древна цистерна за вода на Балканския полуостров с вместимост 270 000 литра, изсечена направо в скалата.


7

Тракийският дворец на Перперикон.


8

През ХІІІ – ХІV в. на Перперикон е съществувал голям средновековен град, построен върху античното тракийско светилище.


9

Естествен скален проход е дооформен от древните като главен път към храма. Доволни сме, че го слизаме.

Тръгваме си с убеждението, че сме се докоснали до нещо съизмеримо по време с египетските пирамиди и не сме успели да го осъзнаем и оценим напълно, но трябва да бързаме, за да хванеме залеза на едно от най-атрактивните /поне за нас/ места в България – Моняк. Най–голямата крепост на Ахридос /Източни Родопи, Средна Арда/ е кацнала на хълма над село Широко поле и от нея се открива несравнима гледка към язовир Студен кладенец. Почти тичаме нагоре по хълма и изведнъж виждаме язовира. Дъхът ни секва. Чувството за простор и свобода е завладяващо. Слънцето блести срещу нас и не можем да видим, но там някъде отсреща е Вишеград.


10

Останките от външната крепостна стена, изградени от ломен камък и хоросан ще ми послужат като рамка, в която да уловя залеза и водата.

Казват, че тук латинските рицари научили за смъртта на Балдуин Фландърски в Търново и пак тук те избрали за нов император неговия брат Анри.


11

Под нас е най-дългият въжен мост на Балканите, който свързва село Широко поле със село Лисиците, намиращо се на южния бряг на Студен кладенец.

Уморени, но доволни се отправяме към Емоната за вечеря. Утре ни чака още по-натоварен ден. Ще ставаме рано, за да посрещнем изгрева на едно от най-популярните и снимани места – оная прословута извивка на язовир Кърджали.


12

След известно объркване в село Боровица, хващаме верния път за Сухино и я намираме.


13


14

След като я заснемаме от всевъзможни позиции, с чувство за изпълнен дълг към природните забележителности, хващаме обратния път и се отдаваме ей тъй само на родопския пейзаж.


15

Е да, ама не. Чакат ни Вишеград и Каменната сватба. И кой ще разкаже легендите за сватбата?


16

Средновековната крепост Вишеград се намира до едноименното село и е обгърната в мъгла, от която постепенно изникват най-синьото синьо на язовира и комините на завода в Кърджали. Странна и пленяваща гледка.


17

Крепостта представлява типичен феодален замък от средните векове. Предполага се че е била резиденция на областния управител на областта Ахридос.


18

На 1-2 километра източно от Кърджали, до село Зимзелен се намира друг природен феномен, сходен по произход на каменните гъби. Това е Каменната сватба.


Легендата разказва, че по време на сватбата се извил силен вятър и повдигнал яшмака/булото/ на булката. Свекърът видял красивото и лице и нечестиви помисли минали през главата му. Разбрал за това Бог и ги наказал като вкаменил всички от сватбата с изключение на младоженеца. Той заплакал и помолил Бог да вкамени и него. Послушал го Бог и го вкаменил, но там където падали сълзите на момчето се образувало езерце.

Пътуваме към Асеновград.


19

Първо посещаваме Бачковския манастир ” Успение Богородично”. Един от най-старите манастири у нас, построен през ХІ в.


20


Завършваме със залез на Асеновата крепост – църквата “ Света Богородица Петричка”.
Преизпълнени с впечатления се прибираме в София.

Известно време не искам да виждам снимки, не искам да чувам и говоря за снимки - нещо нехарактерно за мен, тъй като фотографията в нашето семейство не е хоби, тя е лудост. Е, сега ги отварям и сътворявам това.

Автор: Елена Стефанова
Снимки : Елена Стефанова


Сега анадъмо ли е, или ОК?

/ за плевен онлайн портал:

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:239 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).