The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » Светът » Сатанинсти по Света » Йезуитът Хорхе Марио Bergoglio (новия папа) обвиняван за изчезнали и завлечени от отряди на смъртта

Светът - теми, политика, личности » Сатанинсти по Света

Йезуитът Хорхе Марио Bergoglio (новия папа) обвиняван за изчезнали и завлечени от отряди на смъртта Изпрати E-mail
Светът - теми, политика, личности - Сатанинсти по Света
Дата на публикуване: 10 Април 2013
Публикацията е прочетена: 10384 пъти


През 1973 г. се влива в Ордена на Обществото на Исус в Аржентина

В това си качество Bergoglio е йезуит от най-висок ранг в Аржентина по време на военната диктатура, осъществена от генерал Хорхе Videla (1976-1983). По-късно той става епископ и архиепископ на Буенос Айрес. (Явно "достойно" се е представил пред Ватикана с дела и послушание! - моя вметка)Папа Йоан Павел Втори призовава Берголио на консисторията (събрание на папата и кардиналите от католическата църква, на което папата съобщава нови назначения на свободните кардиналски постове) през февруари 2001 г. във Ватикана, където е ръкоположен за кардинал. Известно е и исторически документирано, че Военната хунта беше подкрепена тайно от Вашингтон. Тогавашният Държавен секретар на САЩ, Хенри Кисинджър, дирижирано беше намесен и играеше главна задкулисна роля във военния преврат от 1976 г. Заместник Кисинджър от Латинска Америка, Уилям Роджърс, два дни след преврата, му казва че "ние трябва да очакваме справедлива стойност на репресии, вероятно  добра сделка с кръв в Аржентина, преди да е станало твърде късно." ... ( Архив Национална Сигурност , 23 март, 2006)   

Мръсната война": Обвиненията, насочени срещу кардинал Хорхе Марио Bergoglio (новият папа Франциск!) 


Хорхе Марио Bergoglio(новият папа!) и генерал Хорхе Videla)

Осъждането на военната диктатура (включително неговите нарушения на човешките права) е табу в рамките на католическата църква. Докато висшите ешелони на католическата църква се обявиха в подкрепа на военната хунта, обикновените миряни твърдо се противопоставиха на налагането на военно управление.

През 2005 г., адвокатът по човешките права Myriam Брегман предявява обвинения срещу кардинал Хорхе Bergoglio, като го обвинява в заговор с военната хунта в отвличането на двама йезуитски свещеници през 1976 г. Няколко години по-късно оцелелите от "мръсната война" открито обвиниха кардинал Хорхе Bergoglio в съучастие в отвличането на свещениците Франциско Jalics  и Орландо Yorio, както и шестима членове на тяхната енория. (El Mundo, 8 ноември 2010)

Тези двама свещеници Франциско Jalics  и Орландо Yorio, биват отвлечени от отряди на смъртта през май 1976 г. Пет месеца по-късно са били освободени, след като са били измъчвани и матретирани. Шестима други, свързани с тяхната енория, са отвлечени по времето на същата операция  и са "изчезнали" (desaparecidos). Сред тях са четирима учители със своите съпруги. При освобождаването си, Priest Орландо Yorio открито "обвини Bergoglio, който ефективно  ги предал [включително шест други хора] на ескадроните на смъртта ... Jalics отказва да обсъди жалбата, след преместването в уединение в немски манастир." ( Associated Press, 13-ти март, 2013 г.), "По време на първото изпитание на лидерите на военната хунта през 1985 г., Yorio заявява," Аз съм сигурен, че самият Bergoglio е дал списък с имената ни на ВМС (ескадроните на смъртта)". Двамата били отведени в прословутата школа на ВМС по механика (ESMA) изтезавани и задържани за повече от пет месеца, преди да бъдат упоени и изхвърлени  извън града.

(Виж Бил ван Auken, "мръсна война" Папата, световната социалистическа уеб сайт и

Global Research, March 14, 2013)


Сред тези, които са "изчезнали" и завлечени от отряди на смъртта, са Моника Candelaria Миньоне и Мария Марта Васкес Окампо, съответно дъщеря на Емилио Миньоне, основателя на CELS (Centro де Estudios Legales г. Sociales) както и дъщерята на президента Madres де Пласа де Майо, Марта Окампо де Васкес. ( El Periodista Online, март 2013 г.).

1.      Беатрис Карбонел, 22, социален работник. Бременнна в първи месец. Завършва средно. Отвлечена заедно със съпруга си Орасио Перес Вайс (25, студент по геология) у дома им в Camacuá.

2.        Моника Candelaria Миньоне: 24 години, психолог. Тя е била отвлечена в дома си в Санта Фе.

3.        Васкес Окампо Марта Мария Лугонес: 23 годишна, психолог, отвлечена със съпруга си Дон (Сезар Амадео Лугонес: 28 годишен, ветеринарен лекар) от своя офис, намиращ се в Емилио Mitre 1258, 11 D. Бременнна един месец. Според бивш морски пехотинец, Адолфо Scilingo родила момче в ESMA през януари 1977. Синът му все още не е възстановена

4.      Отвлечен на 14 май 1976 г. са свещениците Orlando Yorio и Франсиско Jalics, след това освободен в Alfabetizaban в Curapaligüe и Cobo, Вила Bajo Флорес.

За Мария Марта Васкес със съпруга си Сезар Лугонес и Моника Candelaria Миньоне се твърди, че са "предадени на ескадроните на смъртта” от самия йезуит  Хорхе Марио Bergoglio и са сред хилядите "изчезнали"  по времето на "мръсната война на Аржентина ", която бе тайно подкрепена от Вашингтон в " Операция Кондор ".


Арестуван в домовете си Beatriz Перес Карбонел Вайс и нейният съпруг, Хорацио Перес Вайс, Мария Lugones Марта Окампо де Васкес и нейният съпруг Сезар Амадео Lugones, Моника Мария Канделария Миньоне. Mary Esther Lorusso Lämmle, Моника Кинтеро (бивш сестра на Систърс ъф Мърси). Цялата тази група от задачи изпълнява човешки, социални, религиозни и политически, в бедняшки квартал Флорес (Буенос Айрес) в енорията Богородица на народа. С разпит на бащата страда Орландо Yorio, изглежда, те бяха прехвърлени в училището на Военноморска механика, където са били предприети, след като е бил измъчван в смъртта полети.
И професионалисти, сервиз беден брат мизерията на град Витлеем, столицата на Аржентина, сега е конкретен израз на любов и чувство за справедливост, които пият в Евангелието. С свещеници, които живеят или работят в този град дни на молитва, катехизис и подкрепа на училище, изграждане на детска градина и щастлив поклонение с песни и китари. На тази нощ всички са взети от домовете им. Моника също Quinteiro, бивш религиозен и до скоро преди catechist във Витлеем. Няколко дни по-късно те са били отвлечени от същото село Франциско Jalics йезуитски свещеници и Орландо Yorio и в училището на Военноморските механика все още липсват в продължение на шест месеца в нечовешки условия. Предполага се, че една и съща група се занимава с фактите и че Моника и нейните колеги на същото място са измъчвани и убити. Усилията на Емилио Миньоне, бащата на Моника, толкова обвързани с църковната йерархия, и баща на Мария Марта, дипломат, са безполезни. Те никога не се показват, но неговата вяра, преданост и радост продължи да насърчава хиляди млади хора в Латинска Америка

Ходът на съдебния процес започва  през 2005 г.:

Bergoglio (папа Франциск) бива призоваван на два пъти  по аржентинските закони, но той отказва да се яви на открито съдебно заседание и когато в крайна сметка той  свидетелства през 2010 г., отговорите му били уклончиви":

Най-малко два случая са пряко ангажирани с Bergoglio. В съдебно дело се твърди, че Хорхе Берголио, който бил лидер на йезуитския орден в Аржентина по време на военната диктатура, е замесен в отвличането на двама от неговите колеги – йезуитските свещеници Орландо Йорио и Франсиско Яликс,   работещи в помощ на живущите в бедните квартали, някои от тези бедняци били свързани с левичарските бунтовници.    

"Свещениците били затворени от военноморския флот, измъчвани и държани в продължение на пет месеца, преди да бъдат хвърлени полуголи и дрогирани в полето. Новият папа твърди, че се е намесил от тяхно име, за да осигури окончателното им освобождаване и спасяването на живота им. Това може  да е вярно, но няма документ, който да го докаже. Йорио, който почина през 2000 година, обвини Берголио в „действителното предаване /на свещениците/ на отрядите на смъртта”. „Аз съм сигурен, че той самият предаде списъка с нашите имена на флота”, каза Йорио на процеса срещу лидерите на военната хунта през 1985 г. Що се отнася до твърдението на Берголио, че е спасил живота на свещениците, отец Йорио категорично отрича това. „Нямам никаква причина да смятам, че той е направил каквото и да е за нашето освобождаване, до голяма степен мисля тъкмо обратното”, каза свешеникът пред Хорацио Вербитскти, един от най-уважаваните разследващи журналисти в Аржентина. Йорио каза, че Берголио го е изгонил от поста му в йезуитско училище и разпространил неверни слухове, че „бях комунист, подривен партизанин – слухове, които веднага привлякоха вниманието на   силите по сигурността на хунтата”. Що се отнася до Яликс, изглежда той е сключил примирие с Берголио, и сега казва, че „не е в състояние да коментира ролята” на новия папа в това неговото изпитание. „Аз съм се примирил и що се отнася до мен, въпросът е приключил”, каза той наскоро. Прошката е основен принцип в християнството. Но в една по-ранна книга, Яликс пише, че „от последващи изказвания на длъжностно лице и 30 документа, до които имах достъп по-късно, ние можехме да докажем, без всякакво съмнение, че този човек не спази обещанието си /да закриля свещениците/, но точно обратното, той представи фалшиви обвинения на военните.”

Тайният меморандум

Военното правителство признава в тайна бележка (виж по-долу), че отец Bergoglio обвинява двама свещеници като бяха установени контакти с guerilleros, и за това, че не се подчиняват на заповедите на църковната йерархия (Conflictos де obedecencia). Той посочва също, че Орден на йезуитите е поискал тяхното отзоваване, тъй като са отказали да се спазват инструкциите на  Bergoglio.


В документа се признава, че "задържане под стража" на двама свещеници, които биват взети за мъчения в центъра за задържане в Морската гимназия по механика, ЕОЦКП, се основава на информацията, предадена от отец Bergoglio към военните власти. (Подписано от г-н Orcoyen)

(Виж по-долу)."Светото Причастие за диктатори"


Хорхе Videla взема причастие датата и името на свещеник непотвърдени

 

Обвиненията, насочени срещу Bergoglio по отношение на отвлечените йезуитски свещеници и шестима членове на тяхната енория, са само върхът на айсберга. Докато Bergoglio е важна фигура в католическата църква, той със сигурност не е бил сам в подкрепа на военната хунта.


Според адвокат Мириам Брегман: "по собствени изявления на Bergoglio се оказва, че църковните служители знаеха от началото на деня, че хунтата е отговорна за измъчването и убийството на своите граждани", и все пак те одобриха публично диктаторите. "Диктатурата не би могла да действа по този начин, без  ключовата подкрепа на католическото духовенство" ( Los Angeles Times, 1 април 2005 г. акцент добавя)


Всъщност цялата католическата йерархия е зад спонсорираната от САЩ военна диктатура. Заслужава да се припомни, че на 23 март 1976 г., в навечерието на военния преврат:

"Videla и други заговорници получиха благословията на архиепископа на Парана, Адолфо Tortolo, който също така служи като викарий на въоръжените сили. В деня на самия преврат, военните лидери са имали дълга среща с лидерите на конференцията на епископа.

Тъй като той излезе от тази среща, архиепископ Tortolo заяви, че въпреки че "църквата има своя специфична мисия. . . има обстоятелства, при които не могат да се въздържат от участие, дори когато това е въпрос на проблеми, свързани с конкретното нареждане на държавата ".

Той призова аржентинците да" сътрудничат по позитивен начин "с новото правителство."

(The Humanist.org януари 2011 г., курсивът е добавен)


В интервю, проведено с Ел Sur, генерал Хорхе Videla, който в момента излежава доживотна присъда за престъпления срещу човечеството, както вече по-горе споменах, потвърждава, че:

"Той запази католическата йерархия на страната, информираща го за политически опоненти на режима му, и че католически лидери са му давали съвети за това как да се" управлява "политиката.”

Хорхе Videla каза, че той е имал "много разговори" с примат на Аржентина, кардинал Раул Франциско Primatesta, за мръсната война на режима му срещу леви активисти. Той каза, че има разговори с други водещи епископи от епископска конференция на Аржентина, както и с папския нунций в страната по това време, Пио Laghi.

"Те ни информираха за начина, по който да се справим със ситуацията",

каза Videla ."

(Том Henningan Бивш аржентински диктатор - признания ,  Време е, 24 юли 2012 г., курсивът е мой)(El Periodista Online, март 2013 г.)


При одобряване на военната хунта, католическата йерархия е съучастник в изтезанията и масовите убийства на около  22 000 душши - мъртви и изчезнали за периода 1976-1978 ... Още хиляди жертви са били убити между 1978 и 1983 г., когато военните са принудени да сдадат властта. "( Архив на Националната сигурност, март 23, 2006).

 

Global Research телевизия (GRTV) Интервю с Мишел Чосудовски
По материали на globalresearch.ca

 /плевен онлайн портал

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:223 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).