The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » Светът » Религии » КОЙ Е ПАПА ФРАНЦИСК – ПРЕМЪЛЧАНОТО МУ МРЪСНО МИНАЛО В „МРЪСНАТА ВОЙНА” НА АРЖЕНТИНА

Светът - теми, политика, личности » Религии

КОЙ Е ПАПА ФРАНЦИСК – ПРЕМЪЛЧАНОТО МУ МРЪСНО МИНАЛО В „МРЪСНАТА ВОЙНА” НА АРЖЕНТИНА Изпрати E-mail
Светът - теми, политика, личности - Религии
Дата на публикуване: 10 Април 2013
Публикацията е прочетена: 9474 пъти

   

    Неотдавна бяхме свидетели на всесветското триумфално събитие, с което Конклавът на  Ватикана  избра кардинал Хорхе Марио Берголио като папа Франциск.

Хвалебствените журналистичеки писания и преизобилните суперлативи представят Хорхе Марио Bergoglio като човек, който се отличава с изключителна лична скромност и повишено внимание към съдбите на обикновените хора, особено бедняците. При това, въпреки широкото разпространение в Латинска Америка на „теологията на освобождението”, Франциск се придържал по-скоро към традиционните, дори консервативни възгледи. За първи път в историята на римокатолическата църква понтификът взема папско име Франциск. Паралелът със Свети Франциск Асизки, основател на ордена „сиви братя”, пояснявал неговата лична мисия на този отговорен пост. Францисканците проповядваха абсолютна бедност (за което, между другото, не веднъж са обвинявани в ерес, защото в тяхното поведение бяха виждали неприличен намек на алчността на курията). Затова пък тяхната проповед намираше разбиране сред народа, живял в беднотия и виждал разкошния живот на говорещите за търпение епископи...
Като че ли дотук медиите блестящо финализират психологическия профил на 76-годишният кардинал, архиепископ на Буенос Айрес Хорхе Марио Берголио.

Но дали е така?

Всъщност кой е Хорхе Марио Bergoglio?                                             

 

 През 1973 г. се влива в Ордена на Обществото на Исус в Аржентина.

В това си качество Bergoglio е йезуит от най-висок ранг в Аржентина по време на военната диктатура, осъществена от генерал Хорхе Videla (1976-1983).

По-късно той става епископ и архиепископ на Буенос Айрес. (Явно "достойно" се е представил пред Ватикана с дела и послушание! - моя вметка)Папа Йоан Павел Втори призовава Берголио на консисторията (събрание на папата и кардиналите от католическата църква, на което папата съобщава нови назначения на свободните кардиналски постове) през февруари 2001 г. във Ватикана, където е ръкоположен за кардинал.

Известно е и исторически документирано, че Военната хунта беше подкрепена тайно от Вашингтон.

Тогавашният Държавен секретар на САЩ, Хенри Кисинджър, дирижирано беше намесен и играеше главна задкулисна роля във военния преврат от 1976 г.

Заместник Кисинджър от Латинска Америка, Уилям Роджърс, два дни след преврата, му казва че "ние трябва да очакваме справедлива стойност на репресии, вероятно  добра сделка с кръв в Аржентина, преди да е станало твърде късно." ... ( Архив Национална Сигурност , 23 март, 2006)

 

Всъщност превратът беше проектиран в "Операция Кондор"

По ирония на съдбата, в Буенос Айрес на 5 март 2013, седмица преди встъпването кардинал Bergoglio като папа, започна голямото проучване на Продължаващия процес в Буенос Айрес с цел: "да се разгледа съвкупността от престъпления, извършени по Операция Кондор, координирана кампания от различни латиноамерикански диктатури, подкрепяния от САЩ през 1970-те и 1980-те години, които отвличат, задържат, измъчват и убиват десетки хиляди противници на тези режими. "

(За повече информация, вижте Condor Операция:   Карлос Осорио и Петър Kornbluh , 10 март, 2013)

 

 

         Военната хунта, ръководена от генерал Хорхе Videla (вляво), е отговорна за безброй убийства, включително свещеници и монахини, които се противопоставят на военното управление на ЦРУ, спонсорирало преврата на 24 март 1976, който сваля законното правителството на Исабел Перон.

"Videla е сред генералите, осъдени за престъпления правата на човека, включително и "изчезвания", изтезания, убийства и отвличания. През 1985 г. Videla бе осъден на доживотен затвор във военния затвор на Магдалена ".

Wall Street и неолиберална икономическа програма бяха  фундамента на преврата -

Едно от ключовите назначения на военната хунта на ген. Videla (по инструкциите на Wall Street) е това на министъра на икономиката, Хосе Алфредо Мартинес де Hoz, член на търговско предприятие на Аржентина и близък приятел на Дейвид Рокфелер. Той прилага неолиберална икономическа програма по времето на военната хунта, която е копие на тази, приложена при диктатурата на Пиночет в Чили.

(Неолибералният макроикономически политически пакет е създаден от „чикагските момчета” и за първи път е приложен при диктатурата на Пиночет в Чили, завзела властта след 11 септември 1973 с военен преврат и убийството на президента Салвадор Алиенде.)

Заплатите незабавно бяха замразени с декрет. Недвижимата покупателна способност се срива с повече от 30% в рамките на три месеца след 24 март, 1976 г. (Автор прогнози, Кордоба, Аржентина, юли 1976 г.).

 


Под управлението на тогавашният министър на икономиката Хосе Алфредо Мартинес де Hoz централната банка и паричната политика  до голяма степен се определят от Wall Street и МВФ. Валутният пазар е бил манипулиран. Песото  умишлено е надценено, което води до непреодолим външен дълг. Цялата национална икономика е обявена в несъстоятелност.

(Вижте изображението  - от ляво на дясно: Хосе Алфредо Мартинес де Hoz, Дейвид Рокфелер и генерал Хорхе Videla)

Каква беше връзката между Wall Street и католическата църковна йерархия

Wall Street беше твърдо зад военната хунта на  генерал Хорхе Videla, която водеше тази така наречена "мръсна война" от негово име. От своя страна, католическата църковна йерархия заемаше централна роля в поддържането на легитимността на военната хунта.

Орденът на Исус, чийто член е и кардинал Хорхе Марио Bergoglio (настоящият нов папа),  представляващ  консерваторите, най-влиятелната фракция в рамките на католическата църква, е тясно свързана  с икономическия елит на Аржентина  тогава стоеше твърдо зад военната хунта и срещу така наречените "леви" движение в Peronista.

"Мръсната война": Обвиненията, насочени срещу кардинал Хорхе Марио Bergoglio (новият папа Франциск!)
(Вляво на снимката: Хорхе Марио Bergoglio(новият папа!) и генерал Хорхе Videla)

Осъждането на военната диктатура (включително неговите нарушения на човешките права) е табу в рамките на католическата църква. Докато висшите ешелони на католическата църква се обявиха в подкрепа на военната хунта, обикновените миряни твърдо се противопоставиха на налагането на военно управление.

През 2005 г., адвокатът по човешките права Myriam Брегман предявява обвинения срещу кардинал Хорхе Bergoglio, като го обвинява в заговор с военната хунта в отвличането на двама йезуитски свещеници през 1976 г.

Няколко години по-късно оцелелите от "мръсната война" открито обвиниха кардинал Хорхе Bergoglio в съучастие в отвличането на свещениците Франциско Jalics  и Орландо Yorio, както и шестима членове на тяхната енория (El Mundo, 8 ноември 2010)

Тези двама свещеници Франциско Jalics  и Орландо Yorio, биват отвлечени от отряди на смъртта през май 1976 г. Пет месеца по-късно са били освободени, след като са били измъчвани и матретирани. Шестима други, свързани с тяхната енория, са отвлечени по времето на същата операция  и са "изчезнали" (desaparecidos). Сред тях са четирима учители със своите съпруги.

При освобождаването си, Priest Орландо Yorio открито "обвини Bergoglio, който ефективно  ги предал [включително шест други хора] на ескадроните на смъртта ... Jalics отказва да обсъди жалбата, след преместването в уединение в немски манастир." ( Associated Press, 13-ти март, 2013 г.),

"По време на първото изпитание на лидерите на военната хунта през 1985 г., Yorio заявява," Аз съм сигурен, че самият Bergoglio е дал списък с имената ни на ВМС (ескадроните на смъртта)". Двамата били отведени в прословутата школа на ВМС по механика (ЕОЦКП) изтезавани и задържани за повече от пет месеца, преди да бъдат упоени и изхвърлени  извън града. (Виж Бил ван Auken, "мръсна война" Папата, световната социалистическа уеб сайт и Global Research, March 14, 2013)

Сред тези, които са "изчезнали" и завлечени от отряди на смъртта, са Моника Candelaria Миньоне и Мария Марта Васкес Окампо, съответно дъщеря на Емилио Миньоне, основателя на CELS (Centro де Estudios Legales г. Sociales) както и дъщерята на президента Madres де Пласа де Майо, Марта Окампо де Васкес. ( El Periodista Online, март 2013 г.).За Мария Марта Васкес със съпруга си Сезар Lugones (виж  снимката в ляво) и Моника Candelaria Миньоне се твърди, че са "предадени на ескадроните на смъртта” от самия йезуит  Хорхе Марио Bergoglio и са сред хилядите "изчезнали"  по времето на "мръсната война на Аржентина ", която бе тайно подкрепена от Вашингтон в " Операция Кондор ". ( Виж memorialmagro.com.ar )

Ходът на съдебния процес започва  през 2005 г.:

"Bergoglio (папа Франциск) бива призоваван на два пъти  по аржентинските закони, но той отказва да се яви на открито съдебно заседание и когато в крайна сметка той  свидетелства през 2010 г., отговорите му били уклончиви": "Най-малко два случая са пряко ангажирани с Bergoglio. В съдебно дело се твърди, че Хорхе Берголио, който бил лидер на йезуитския орден в Аржентина по време на военната диктатура, е замесен в отвличането на двама от неговите колеги – йезуитските свещеници Орландо Йорио и Франсиско Яликс,   работещи в помощ на живущите в бедните квартали, някои от тези бедняци били свързани с левичарските бунтовници.
             Свещениците били затворени от военноморския флот, измъчвани и държани в продължение на пет месеца, преди да бъдат хвърлени полуголи и дрогирани в полето. Новият папа твърди, че се е намесил от тяхно име, за да осигури окончателното им освобождаване и спасяването на живота им. Това може  да е вярно, но няма документ, който да го докаже. Йорио, който почина през 2000 година, обвини Берголио в „действителното предаване /на свещениците/ на отрядите на смъртта”. „Аз съм сигурен, че той самият предаде списъка с нашите имена на флота”, каза Йорио на процеса срещу лидерите на военната хунта през 1985 г. Що се отнася до твърдението на Берголио, че е спасил живота на свещениците, отец Йорио категорично отрича това. „Нямам никаква причина да смятам, че той е направил каквото и да е за нашето освобождаване, до голяма степен мисля тъкмо обратното”, каза свешеникът пред Хорацио Вербитскти, един от най-уважаваните разследващи журналисти в Аржентина. Йорио каза, че Берголио го е изгонил от поста му в йезуитско училище и разпространил неверни слухове, че „бях комунист, подривен партизанин – слухове, които веднага привлякоха вниманието на   силите по сигурността на хунтата”. Що се отнася до Яликс, изглежда той е сключил примирие с Берголио, и сега казва, че „не е в състояние да коментира ролята” на новия папа в това неговото изпитание. „Аз съм се примирил и що се отнася до мен, въпросът е приключил”, каза той наскоро. Прошката е основен принцип в християнството. Но в една по-ранна книга, Яликс пише, че „от последващи изказвания на длъжностно лице и 30 документа, до които имах достъп по-късно, ние можехме да докажем, без всякакво съмнение, че този човек не спази обещанието си /да закриля свещениците/, но точно обратното, той представи фалшиви обвинения на военните.”( Los Angeles Times, 1 април, 2005 г.)

 

Тайният меморандум

Военното правителство признава в тайна бележка (виж по-долу), че отец Bergoglio обвинява двама свещеници като бяха установени контакти с guerilleros, и за това, че не се подчиняват на заповедите на църковната йерархия (Conflictos де obedecencia). Той посочва също, че Орден на йезуитите е поискал тяхното отзоваване, тъй като са отказали да се спазват инструкциите на  Bergoglio.

В документа се признава, че "задържане под стража" на двама свещеници, които биват взети за мъчения в центъра за задържане в Морската гимназия по механика, ЕОЦКП, се основава на информацията, предадена от отец Bergoglio към военните власти. (Подписано от г-н Orcoyen)

(Виж по-долу).


 

"Светото Причастие за диктатори"


( Хорхе Videla взема причастие датата и името на свещеник непотвърдени)

 

Обвиненията, насочени срещу Bergoglio по отношение на отвлечените йезуитски свещеници и шестима членове на тяхната енория, са само върхът на айсберга. Докато Bergoglio е важна фигура в католическата църква, той със сигурност не е бил сам в подкрепа на военната хунта.

Според адвокат Мириам Брегман: "по собствени изявления на Bergoglio се оказва, че църковните служители знаеха от началото на деня, че хунтата е отговорна за измъчването и убийството на своите граждани", и все пак те одобриха публично диктаторите. "Диктатурата не би могла да действа по този начин, без  ключовата подкрепа на католическото духовенство" ( Los Angeles Times, 1 април 2005 г. акцент добавя)

Всъщност цялата католическата йерархия е зад спонсорираната от САЩ военна диктатура. Заслужава да се припомни, че на 23 март 1976 г., в навечерието на военния преврат:

"Videla и други заговорници получиха благословията на архиепископа на Парана, Адолфо Tortolo, който също така служи като викарий на въоръжените сили. В деня на самия преврат, военните лидери са имали дълга среща с лидерите на конференцията на епископа. Тъй като той излезе от тази среща, архиепископ Tortolo заяви, че въпреки че "църквата има своя специфична мисия. . . има обстоятелства, при които не могат да се въздържат от участие, дори когато това е въпрос на проблеми, свързани с конкретното нареждане на държавата ". Той призова аржентинците да" сътрудничат по позитивен начин "с новото правителство." ( The Humanist.org януари 2011 г., курсивът е добавен)

В интервю, проведено с Ел Sur, генерал Хорхе Videla, който в момента излежава доживотна присъда за престъпления срещу човечеството, както вече по-горе споменах, потвърждава, че:

"Той запази католическата йерархия на страната, информираща го за политически опоненти на режима му, и че католически лидери са му давали съвети за това как да се" управлява "политиката.

Хорхе Videla каза, че той е имал "много разговори" с примат на Аржентина, кардинал Раул Франциско Primatesta, за мръсната война на режима му срещу леви активисти. Той каза, че има разговори с други водещи епископи от епископска конференция на Аржентина, както и с папския нунций в страната по това време, Пио Laghi.

"Те ни информираха за начина, по който да се справим със ситуацията", каза Videla "(Том Henningan Бивш аржентински диктатор - признания Време е, 24 юли 2012 г., курсивът е мой)

 ( El Periodista Online, март 2013 г.).

При одобряване на военната хунта, католическата йерархия е съучастник в изтезанията и масовите убийства на около  22 000 душши - мъртви и изчезнали за периода 1976-1978 ... Още хиляди жертви са били убити между 1978 и 1983 г., когато военните са принудени да сдадат властта. "( Архив на Националната сигурност, март 23, 2006).

Ролята на Ватикана

(Ватиканският нунций Пио Laghi и генерал Хорхе Videla)

   Ватикана при папа Павел VI и Папа Йоан Павел II е играла централна роля в подкрепа на аржентинската военна хунта. Този позорен исторически факт е още едно доказателство за истинската коварна същност на Римо-католическата църква, която исторически остава непроменима в своето двуличие и поквара.

Пио Laghi, апостолски нунций на Ватикана в Аржентина призна, че са "си затваряли очите" заа мъченията и масовите убийства.

Laghi имал лични връзки с членове на управляващата военна хунта, включително генерал Хорхе Videla и адмирал Емилио Едуардо Massera.

Адмирал Емилио Massera в тясна връзка със своите работещи в САЩ, е бил ръководител на "La Guerra Sucia" (Мръсната война). Под егидата на военния режим, той установи, че:

"Центъра за разпити и изтезания в Морската гимназия по механика, ЕОЦКП [близо до Буенос Айрес, ... Това беше сложна, многофункционална структура, от жизненоважно значение във военения план за унищожаването на около 30 хиляди" врагове на държавата ".... Хиляди затворници ЕОЦКП, включително, две френски монахини, рутинно безмилостно са измъчвани преди да бъдат убити или пуснати от самолет в река Плата.

Най-силният член на триумвирата Емилио Мassera, правеше всичко възможно да запази връзките си с Вашингтон. Той активно подпомага  разработването на Плана  Cóndor, съвместна схема за координиран тероризъм, който се практикува от военните режими в Южна Америка (Хю O'Shaughnessy, адмирал Емилио Massera: Военноморският офицер, който участва в преврата от 1976 г. в Аржентина и по-късно вкаран в затвора за участието си в престъпленията на хунтата , The Independent, 10 ноември 2010 г., курсивът е добавен)

Доклади потвърждават, че представител на Ватикана Пио Laghi и адмирал Емилио Massera са приятели.


(Вдясно адмирал Емилио Massera, един от архитектите на "мръсната война", и папа Павел VI във Ватикана)

Католическата църква: Чили срещу Аржентина

Заслужава да се отбележи, че в резултат на военния преврат в Чили през септември 11,1973, кардиналът на Сантяго де Чили, Раул Силва Henriquez открито осъди военната хунта, ръководена от генерал Аугусто Пиночет. В ярък контраст в Аржентина, тази позиция на католическата йерархия в Чили е инструмент за ограничаване на вълната от политически убийства и нарушения на човешките права, насочени срещу поддръжниците на Салвадор Алиенде и противници на военния режим.

... Скоро след преврата, Силва и други църковни лидери публикуват декларация, в която се осъжда и изразява съжалението за кръвопролитията. Това е основна повратна точка за много от членовете на чилийските духовенство ... Кардиналът тогава посети Националния стадион и остана шокиран от мащабите на репресиите на правителството, инструктира помощниците си да започне да събира информация за хилядите, които се  стичаха тогава към църквата за убежище.

Действията на Силва доведе до открит конфликт с Пиночет, който не се поколеба да заплаши църквата и Comité Pro-Пас.

Ако католическата йерархия в Аржентина и Хорхе Марио Bergoglio изразиха сходна позиция с тази на чилийския кардинал Раул Силва Henriquez, хиляди човешки живота щяха да бъдат спасени. 

Хорхе Марио Bergoglio не е, по думите на Саманта Пауър, "свидетел". Той е бил съучастник в обширни престъпления срещу човечеството. 

Ето защо трябва да сме наясно, че Папа Франциск не е "човек на народа" и не върви по стъпките на Свети Франциск от Асизи, покровителят на бедните, както е изваян в хоровата мантра на западните медии. Точно обратното: неговите усилия са в рамките на военната хунта, която извършва геноцид, последователно насочен към прогресивни членове на католическото духовенство, както и към активистите, защитаващи  правата на човека, участващи в обикновените програми за борба с бедността.

С личната си подкрепа на "мръсната война" в Аржентина, Хорхе Марио Bergoglio е в очевидно нарушаване на самите принципи на християнския морал, които ценят стойността на човешкия живот.

"Операция Кондор" и католическата църква

 Несъмнено изборът на кардинал Bergoglio от Конклава на Ватикана, като папа Франциск неминуемо ще има непосредствени последици по отношение на продължаващото следствие по операция "Кондор"  в Буенос Айрес.

Църквата е участвал в подкрепа на военната хунта. Това е нещо, което ще се появи в хода на досъдебното производство. Няма съмнение, че ще има опити да се манипулират фактите за  ролята на католическата църква и новоназначения папа Франциск, който несъмнено е асистирал  на военната хунта.

Хорхе Марио Bergoglio: "Дали това не е Папата на Вашингтон във Ватикана?" Отговорът е "ДА!" Bergoglio е мостът между Ватикана и Вашингтон!

Избирането на папа Франциск има широки геополитически последствия за целия латиноамериканския регион.

През 1970 г. Хорхе Марио Bergoglio е в подкрепа на военна диктатура, спонсорирана от американската.

Католическата йерархия в Аржентина подкрепи военното правителство. Програмата на хунтата за изтезания, убийства и „изчезвания "на хиляди политически опоненти е координирана и подкрепена от Вашингтон в рамките на ЦРУ ( "Операция Кондор ").

Интересите на Уолстрийт бяха подкрепени чрез офиса на Хосе Алфредо Мартинес де Hoz "в Министерството на икономиката.

Католическата църква в Латинска Америка е политически влиятелна. Тя също има сцепление в общественото мнение. Това е известно и разбрано от архитектите на американската външна политика, както и американското разузнаване.

В Латинска Америка, където редица правителства  сега са предизвикателство за хегемонията на САЩ, може да се очаква едно - Bergoglio като новия папа Франциск и като лидер на католическата църква, ще играе де факто,  дискретна политическа роля ("под прикритие") от името на Вашингтон.

С Хорхе Bergoglio, папа Франциск във Ватикана, който вярно служеше на американските интереси в разцвета на генерал Хорхе Videla и адмирал Емилио Massera, йерархията на Католическата църква в Латинска Америка може отново ефективно да подкопае "прогресивните" (левицата) правителства, не само в Аржентина (по отношение на правителството на Кристина Kirschner), но и целия регион, включително Венецуела, Еквадор и Боливия.

Дали по ирония на съдбата или нечий добре организиран план, избирането на  "про-САЩ папата" Франциск е станало седмица след смъртта на президента Уго Чавес.

"Смяна на режима" във Ватикана

Не безизвестно е, че Държавния департамент на САЩ редовно упражнява натиск върху членовете на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации с цел да повлияят на гласуването, отнасящи се до резолюциите на Съвета за сигурност.

Факт е, че с тайни операции и пропагандни кампании, които периодически се прилага с цел да повлияят на национални избори в различни страни по света, САЩ успяват да проведат своята световна хегемонна политика.

По същия начин, исторически документирано е, че ЦРУ е в здрав синтез с Ватикана, осъществен на фундаментални дългогодишен тайни отношения.

Дали е нямало опит от правителството на САЩ да повлияят на резултата от избора на новия папа?

Несъмнено Хорхе Марио Bergoglio, твърдо ангажиран да служи на американските външнополитически интереси в Латинска Америка, е предпочитания кандидат на Вашингтон.

Ето защо така „странно” натежаха 90 гласа от 115 – те кардинали от Конклава във Ватикана при избирането на новият папа Франциск.

Ако Библията описва Римокатолическата църква като леопард - звяр, който се прикрива зад мимикрията на своята окраска, то несъмнено за Франциск може да очакваме, че ще бъде железен юмрук в кадифената ръкавица, изплетена от легендите за Свети Франциск от Асизи, покровителят на бедните, и медийните оди за добротворството и дълбокото човеколюбие на кардинал Хорхе Марио Bergoglio –  Новият папа Франциск.
Времето е забързано и "включено на високи обороти" и скоро сами ще бъдем свидетели (за съжаление и участници) на интересни, но и опасни събития...

Вижте:Кой е папа Франсоа I, Интервю на Мишел Чосудовски с Бони Фокнър, KPFA Pacifica

Global Research телевизия (GRTV) Интервю с Мишел Чосудовски

По материали на globalresearch.ca

 

24.03 10:02 - 
Автор: estirbg
Последна промяна: 05.04 20:28


Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:208 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).