The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България«-»ЕС » Евроценности » Кипърският сценарий идва и у нас

България-ЕС » Евроценности

Кипърският сценарий идва и у нас Изпрати E-mail
България-ЕС - Евроценности
Дата на публикуване: 30 Март 2013
Публикацията е прочетена: 14163 пъти


Спасението е в родното производство и националната валута


Йоаким Каламарис
Снимка: DarikFinance
 
 

Кипър в шок след споразумението с ЕСКипър: Лошото свърши, започва ужасното

„Ако погледнем на ситуацията математически, няма изход - ние просто никога няма да успеем да се изплатим на ЕС и МВФ. Страхуваме се”... След Кипър ЕС обърна поглед към Люксембург...

/DarikFinance/Големите страни от ЕС печелят от малките, тъй като те си имат своите вътрешни финансови затруднения. В Германия от 20 години насам има сериозна безработица - 25 на сто от тяхната работна ръка печели по-малко от 9,15 евро на час. Затова големите страни си търсят отдушник, за да си подкрепят икономиките. Кипърският случай е поредният парадокс.


Големите държави искат въвеждане на мерки за спасяване на националните икономики в страни като Португалия, Италия, Испания и в това число и Кипър. Но какви са резултатите от тях за държавните им икономики. Те не само не се развиват, а вървят назад. Обратното - започват самоубийства, увеличение на престъпността, безработицата, недоимъкът. Което означава, че това не са мерки за спасение, а за заробване на икономиките. Всеки гръцки гражданин след т.нар. въведени мерки дължи на кредиторите на страната му 22 000 евро. Мога да направя прогноза и за дълга на кипърските граждани - разликата с гърците няма да е повече от 1000 евро, т.е. всеки от кипърците ще дължи по 20 000 евро. При това се влошава и положението за българите в тези страни, защото в Кипър и Гърция работят над 250 000 български граждани и техните финанси са застрашени.


България също не е защитена от кипърския сценарий. Има нещо по-лошо -в момента Кипър, Гърция и няколко други страни са експеримент в тази финансова схема. Затова всяко национално правителство трябва да намери начин да излезе от грозната, неморалната финансова ситуация. Трябва воля и родолюбиви правителства, които ще инвестират за пречистване на собствените икономики. За това е нужно инвестиране в местно производство и търговия.


Единственото, което направи еврозоната, е да обогати богатите страни и да създаде сериозни проблеми на по-бедните. А страните, преди да влязат в ЕС, не са имали проблеми с дълговата криза, т.е. тя се поражда, когато се изолира националната валута. Убеден съм, че ако Кипър излезе от еврозоната, ще е много по-добре за държавата. Кипърската икономика може да оцелее. Защото има изключително производство и туризъм.


Крайно време е да се посочат имената на хората, които помагат за влошаване на местните икономики. Можем да започнем с Джордж Сорос, да продължим с МВФ и Световната банка, които са частни институции. Бих попитал и къде е шефът на Европейската централна банка Жан-Клод Трише - къде е в момента, каква му е професията? Нека се попитаме защо един финансов министър на Франция и кандидат за президент преди него заема поста шеф на МВФ. Кои са кадрите на Световната банка - това са бивши политици, които, след като изпълнят мисията за заглушаване на местните икономики, отиват на високи постове в световни организации. Проблемът е морален, не е нито икономически, нито политически. ЕС отдавна се превърна в нещо по-лошо от СИВ. Не дава равни права на държавите, както и възможности за реализация на кадрите.


Какво може да се предприеме, за да се спасим от кипърския сценарий - първо трябва да държите на националната си валута. Второ - трябва незабавно да се дотират местните производства. За целта е нужна сериозна национална политика, която да диктува ползите от българските стоки. Това трябва да стане национална стратегия. Иначе принципно съм песимист, при тази световна финансова трагедия и алчност не мога да бъда оптимист. Днес са нужни родолюбиви хора и те трябва да заемат ръководните постове.


*Йоаким Каламарис е бизнесмен, представител на гръцката общност в България, живее тук от 15 години и преподава в Европейския колеж по икономика и управление

Източник: epochtimes-bg.com//плевен онлайн потрал


Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:279 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).