The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Артефакти по българските земи » Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)

България » Артефакти по българските земи

Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2) Изпрати E-mail
България - Артефакти по българските земи
Дата на публикуване: 21 Март 2013
Публикацията е прочетена: 10957 пъти
Обетованата земя (Раят на Земята)


Раят е бил "отвъд Стара планина", твърди варненския учен Николай Панайотов и доказва, че евреите тръгват от българските земи   

"Добре дошъл у дома!",

така българскити евреи посрещнаха през 2006-та президента на Израел. Моше Кацав бе на държавно посещение в България на 11 и 12 юни 2006 г. по покана на президента Георги Първанов.


(---

бел.Н.Т – Кацав няма нищо общо с България, роден е на 5 декември 1945 в Язд, Иран, но тенденциозността е ясна - "Добре дошъл у дома!" си.

Вж. още: Бившият президент Моше Кацав влезе в затвора за изнасилване

---)Човешката цивилизация е на 7000 години. Вехтият Завет е пълен с грешни текстове. Евреите тръгват от нашите земи. Истинската Библия ще бъде открита някъде в България. Раят е бил "отвъд Стара планина".


Това са само част от сензационните открития на варненския учен Николай Панайотов.


Той е доктор по история и ориенталист. И иска плодът на 30-годишните му изследвания да бъде публикуван най-напред в Тел Авив.

"Това е жест към народа на Израел, тъй като моята книга е именно за праевреите, живели тук преди 7 хилядолетия",

обяснява Панайтов. 

Николай Панайотов твърди, че оригиналът на Библията ще бъде открит нейде в нашите земи


Сега се е заел с генезиса на човешката цивилизация

" Аз не обръщам историята и теологията с главата надолу, а така, че да стъпят здраво на краката си. Всички справочници и енциклопедии твърдят, че Авраам се е родил в 1900-та г. пр.Хр. и че от него насам започват монотеистичните религии. В моята теория връщам историята на човешката цивилизация с още 3000 години, т.е. 5000 години преди Христа и още 2000 след него - ето ви 7000 години",

обяснява Николай Панайотов. 

Панайотов твърди, че е разчел най-древната писменост - халколитската, която е комбинация между пиктограми и идиограми, т.е. рисунки и фигури.

"Откритите от археолози из България халколитни паметници с писмени знаци датират към 5-тото хилядолетие преди Христа",

твърди той.

Според него те били съотворени именно на пиктограмна идиограмна писменост. Когато той дешифрирал няколко текста, открил, че в тях става дума за Бог, наричан Ел.

"Оказа се, че това е най-старото име на Бога в единобожната религия на старозаветните евреи. По-късно Ел става бог на всички семитски народи. Ето така аз открих, че в 5-тото хилядолетие преди новата ера е възникнала първата човешка цивилизация, в която единственият бог на праевреите е бил бог Ел",

обяснява Николай Панайотов.

Един от ключовете, който му помогнал да отключи тази ръждясала врата на хилядолетията, бил варненското халколитно съкровище. Според него писмеността и това съкровище са дело на праеврейската цивилизация. Той защитил с повече от сто факта теорията си, че носители на халколитната култура по нашите земи са били именно предбиблейските евреи.

Според неговата теория първата Библия, т.е. първата версия на Стария Завет, е била написана с пиктограмна идиограмна писменост. А през хилядолетията тя е била превеждана и редактирана на по-съвременен език много свободно.

"Даже смятам, че до нас е стигнал съвсем самонадеян превод, тъй като в случаите, където преводачите са срещали текстове на пиктограмно писмо, са го превеждали, гледайки тавана. Затова сега, ако интелигентен човек чете Библията, на всеки пет реда среща пълни безсмислия и глупости.",

казва Панайотов.

Много сериозни били грешките в преводите на Библията

"Объркано е не само времето, където са омешани петото с второто хилядолетие, но основни неща в биографията на събитията",

смята Николай Панайотов. Той си направил труда да прередактира част от най-трудните текстове от Вехтия Завет в светлината на собствената му теория за генезиса на човешката цивилизация.

"Трябва да ви кажа, че се получи нещо фантастично. Оригиналите на Библията се отличават с поетичност, безупречна логика и освен това са послания за бъдещето",

радва се откривателят, който се надява след време да издаде Вехтия Завет в оригиналния му вид.

Той и негови съмишленици създали проекта "Авраам 7000" именно с цел издаването на оригиналната Библия.

"Не можем да се уповаваме на грешни писания, когато навлизаме в Третото хилядолетие",

заявява ученият.

Според Панайотов: 

"Раят се е намирал не в Едем, а в Ед-Хем",

т.е. отвъд Хем (бел. Н.Т. - това е най-древното име на Стара планина, а по-късно трибалите я прекръстват на Хемус). Освен това край Рая тече най-голямата река, която преди да се влее в морето се разделя на 4 ръкава, но преводачите в Египет дори не са чували за Дунав, а пишат за реката, която те си знаят.

"Няма нито една река, която тече на Изток, както е казано в Библията и преди да се влее в морето да се разклонява на четири. Никъде по света няма втора река като Дунав",

твърди ученият.

Пълни глупости според него били и писанията за Вавилонската кула. Според Панайотов в сегашния вид на Библията Господ бил представен едва ли не като някакъв майтапчия, който като видял как хората правят кула, решил да им размени езиците.

"Господ не си прави дюмбюш, нито пък скучае и се чуди какво да прави. Господ си е Господ. Вавилонската кула е отражение на развитието на писмеността. Аз доказвам, че коренът на египетското и шумерското писмо е тук. В България откривам идиограми, които са напълно еднакви с тези в Египет",

твърди Николай Панайотов

Историкът е абсолютно сигурен, че в българските земи ще бъде открит оригиналът на Библията.

"Аз знам точните места, дори знам, че ще бъде написан на златни или медни плочи. Преди две години намерих гробница край с. Венчан и в нея открих текст в рамка. Той беше 80 на 60 см. Вътре беше изписан текстът, който започва 91 псалм! За съжаление турчин-иманяр явно, си бе написал името отгоре - Осман баши бозук или както там се наричаше. А скалата е варовикова и той просто бе унищожил надписа. Това е станало преди 5-6 години",

не крие разочарованието си Панайотов.

Сега е предложил на учените в Израел да му изпратят най-добрите си експерти по Талмуда да му опонират.

И се кълне:

"Ако ме победят, ще си изгоря книгата". 

Преселението на евреите

Според Николай Панайотов историята на евреите е следната:


"Цялата официална теология се базира на Стария Завет за числеността на древните евреи и техните градове и села. Невъзможно е в пустинята Палестина да е имало 600 големи града, няколко хиляди села и там да са живели милиони хора. Още по-малко 3 млн. души да тръгнат да се преселват към Египет. Тези хора са живели в свои градове на Балканите и са прародители на днешните евреи.

Крепостта Овеч край Провадия е била военната столица на държавата Еврия. Тя е била крепост-еталон за халколитните градове. За щастие и сега има останки от порти, кули и стражници. В книгата на пророк Неемия в Глава Трета се споменава за Овеч. Не случайно в този текст се говори за общата порта, каквато порта има в крепостта Овеч. 

Евреите не вървят 40 години от Египет към Израел, а в обратна посока от Балканите към Обетованата земя. Част от тях достигат до бреговете на Нил, където аристокрацията основава египетска държава в 3200 година пр. н.е. Те се отказват от единобожието и формират древноегипетския многобожен пантеон.

Протоеврейската държава Еврия е била унищожена от траките, които идват от север. През 3077 г. пр.н.е. край Варна се води най-решителната битка от Първата световна война в човешката история. В тази война коалицията на праевреите и местните племена удържа победа над траките. Убитите били погребани в т. нар. Варненски некропол. Това обаче не е обикновен некропол, а военен мемориал, тъй като всички са били погребани като по конец. 

В 3763 г. преди новата ера започва Втората световна война, в която обаче траките удържат победа. Това е началото и на първия геноцид в човешката история, наложен над праевреите. Траките започват да изтласкват протоевреите от земите им, като ги насочват към Босфора. Това е истинския "изход", а не този описан в Библията.

През 3761 г. праевреите пресичат Босфора при един от характерните за региона катаклизми - това е истината за отварянето на морето.

През 3760 г. евреите стъпват в Мала Азия. Именно заради това тази е година е обявена за еврейското летоброене."

 

Източник:
http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,12035.msg185477.html#msg185477Част 1--- Началните исторически жалони и някои артефакти

 

Част 3--- Генетично изследване разкрива произхода на евреите в Европа/плевен онлайн портал

Д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 


Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:302 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).