The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Сатанисти и предатели на България » Дали спасителите на 50 хил. български евреи не бяха осъдени и избити от спасените български евреи?

България » Сатанисти и предатели на България

Дали спасителите на 50 хил. български евреи не бяха осъдени и избити от спасените български евреи? Изпрати E-mail
България - Сатанисти и предатели на България
Дата на публикуване: 19 Март 2013
Публикацията е прочетена: 9410 пъти

Или

След 1500 г. най-после чухме от евреите: Благодарим ти, български народе! Но как само за нас?А за тях?

Или

Как спасилите 50 хил. български евреи бяха осъдени и избити от други български евреи?


От месец тече масова медийна кампания за 70 годишнината от спасяването на 49 000 български евреи от нацистките лагери на смъртта. На 10 март бе отдадена и почит на над 11 000 евреи от Вардарска Македония и Беломорска Тракия, които бяха депортирани и намериха смъртта си.


Десетки граждани се събраха следобед на 10 март в градинката до Народното събрание, където беше открит бяло-черен мраморен Мемориален знак на благодарността и в памет на жертвите на Холокоста.


На възпоменанието присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз и председателят на Организацията на евреите в България „Шалом" Максим Бенвенисти.


Поводът е пределно ясен.

"На 10.03.1943 г. протестът на българската демократична общественост, подкрепен от група народни представители, принуди правителството да отложи депортирането на 8500 български евреи към фашистките лагери на смъртта. Този протест, както и ходът на Втората световна война спасиха от гибел 49 000 български евреи. За съжаление от Северна Гърция и Югославия, администрирани по това време от българските власти, 11 343 евреи бяха откарани в нацистките концентрационни лагери и само 12 от тях оцеляха. Българският народ прекланя глава пред паметта на невинните жертви"

гласи текстът на мемориалния знак.

„Българските евреи бяха от малцината, които като цяла общност запазиха живота си. Това не е просто спасяване на отделен човешки живот, това е било спасяване на една цяла еврейска общност. Благодарим ти, български народе!"

С тези думи Максим Бенвенисти върна времето със 70 години назад, когато български политици, общественици, църквата и гражданите се обединяват, за да спасят 48 000 български евреи от изпращането им в лагерите на смъртта.


Сред тях се открояват имената на Димитър Пешев, който с цената на поста си като подпредседател на парламента, участва в противопоставянето на подготвяното депортиране, както и тогавашният Софийски митрополит и последващ екзарх Стефан и Пловдивският митрополит и бъдещ патриарх Кирил, който заплашва да легне под влаковете, ако в тях бъдат натоварени евреи.


Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че толерантността на българите е онази ценност, която се е проявила тогава и все още се пази. „Днешното честване трябва да ни напомни, че София и България разполагат с безценен ресурс, който се е проявил не само в трудни исторически моменти, но е неоспорим позитив и днес. И това са хората, всички българи - пазители на правото да се гордеем с това, което нашите предци са направили", каза Фандъкова.

„10 март е паметен ден на българската история, той е символ на непреходните ценности на смелост и единство, проявени преди 70 години от българския народ, от политици, писатели, общественици, представители на Българската православна църква, от обикновени граждани. Много от техните имена днес не са известни, но са живи в сърцата на спасените близо 50 хиляди български евреи. Преди 70 години нашите деди са проявили хуманизъм и кураж и са изградили една от най-достойните глави в националната ни история",

добави тя.

„Тук на 10 март преди 70 години в българския парламент, в сянката на храм-паметника "Александър Невски" се планираше от една страна унищожаването на българските евреи, но от друга се извършваше святото дело по тяхното спасяване"

каза в словото си израелският посланик Шаул Камиса Раз.

"10 март не е само исторически ден за българската нация, то е много специален ден и за света като цяло. Това е ден, в който си спомняме за българското общество и българската еврейска общност и за това как историята им предостави шанс те да преминат заедно през една много сложна страница от историята и благодарение на отличните отношения между евреи и българи по онова време в крайна сметка бе осъществено спасяването на българската еврейска общност",

заяви той.

„За щастие на всички нас множество влакове останаха празни и не продължиха към лагерите на смъртта, но за съжаление 11 000 други евреи поеха по този път. Тях трябва да помним и никога да не забравяме. Нека помним и никога да не забравяме смелите действия на обикновените хора, действията на патриарха и на народните представители, действията на Димитър Пешев и на всички, които самоотвержено водиха борбата и допринесоха за спасяването на българската еврейска общност. Тези хора записаха България сред най-просветените нации, прославяйки името на страната не само в Израел, но и по цял свят",

каза още Шаул Камиса Раз.


Церемония по повод спасяването на българските евреи се състоя в късния следобед и в Централната софийска синагога.


Церемония в Централната софийска синагога по повод 70-тата годишнина от спасяването на българските евреи. ©Снимка: Булфото

"Събрали сме се днес преди всичко, за да почетем паметта на над 11 хиляди евреи от Македония, Беломорска Тракия и Пирот, които загинаха в нацистките лагери на смъртта в Треблинка.",

каза Роберт Джераси, председател на Централния израилтянски духовен съвет.

"Но заедно с това трябва да почетем и всички незнайни и знайни българи, които помогнаха да бъдат спасени почти 50 хиляди български евреи.",

каза той.

Но, забележете:

"Не е нужно да благодарим (б.а. - не е ясно на кого???), а да посадим дърво за всеки един от тях и това да стане парк на благородството.",

добави Джераси.


Защо „Не е нужно да благодарим...“, така и не се подразбира, и в прав, и в подтекст.

Директно по: 

Vsekiden – ориг. заглавие --- „Шалом”: Благодарим ти, български народе! 

Но вижте как гъвкаво, „Шалом" на Максим Бенвенисти, от България да поеме отговорност за македонските евреи, предявено на 15 февруари, става Благодарим ти, български народе!, с апломб изстреляно на 10 март. Има-няма 25дни.

Някаква метармофоза ли?

«”Шалом” поиска България да поеме отговорност за македонските евреи»,

пише Ани Стефанова  на 15 февруари 2013


Организацията на евреите в България "Шалом" поиска правителството да поеме морална отговорност за депортирането на евреите от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот по време на Втората световна война.


Това става в навечерието на 70-годишнината от спасяването на 48 хил. български евреи.


Чакайте сега... нали македонците не са българи, нямат нищо общо с България, и всичко по света е македонско? Защо България да поема отговорност за македонските евреи? Да си я поемат македонците.

"Вина за депортирането на евреите от тези територии имат германските власти заедно с българското пронацистко правителство, както и отсъствието на съпротива на местното население. Българското правителство по време и на място, което то прецени, трябва да поеме моралната отговорност за действията на пронацисткото правителство спрямо евреите през периода 1941 - 1943 г.",

се казва в позицията на организацията, цитирана от в. "Сега".  

Решението на "Шалом" да поиска от българското правителство да поеме морална отговорност за съдбата на депортираните евреи на практика е в синхрон с позицията на Македония.

"Това е въпрос, който не можем да решим, правителството трябва да реши. Ако поискат да се консултират с нас, ще дадем някакво предложение",

обясниха от организацията на въпрос как си представят поемането на отговорността от българското правителство.

Метармофоза ли?

Просто, недостойни както винаги!

Никой обаче не се спира на факта, защо бяха съдени  тези, които имаха най-голяма заслуга в спасяването им.
И  много от тях избити! 

Може би спасителите бяха осъдени и избити от самите спасени ?!?
Списъците донякъде говорят, но историците мълчат!
          

Един от спасителите на 35 000 евреи Димитър Йосифов Пешев на 8 март 1943 г. научава от делегация на свои съграждани от Кюстендил, че съгласно подписаната тайна спогодба с Третия Райх, близо 50 хиляди евреи от старите предели на България ще бъдат депортирани в лагерите на смъртта в окупираната от германците Полша (Auschwitz).
Въпреки приноса на Димитър Пешев, през 1945 г. Народният съд го осъжда на 15 години затвор „за фашистка дейност и антисемитизъм". След застъпничеството на евреи, имащи влияние в правителството, доминирано от Българската комунистическа партия, той е освободен след 13 месеца.


Друг, изключително допринесъл пред Цар Борис III, като негов Таен съветник за спасяването на евреите, Любомир Лулчев е осъден и разстрелян от Народния съд на 01. февруари 1945г. заедно с регентите и 144 бивши министри и депутати.


Кои ги осъждат чрез т.н. Народен съд?
Много от съдиите и съдебните заседатели в болшинството си бяха евреи.

Например, Съдии - евреи от Народния Съд бяха :

  • 1.      Еми Барух - съдия - главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.
  • 2.      Исак Данон - главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.
  • 3.      Йосиф Кутев - главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.
  • 4.      Манчо Рахамимов Мошев (1902-1986 г.) - юрист, партиен деец, член на БКП, участва в нелегалните групи; съдия "народен обвинител" в VII състав на Народния съд след 09.09.1944 г., "палач в тога".
  • 5.      Пепо Менахем Коен - юрист, завършил в Софийския университет (1936 г.), съдия - главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.
  • 6.      проф. Нисим Меворах (Юридически факултет на СУ); Н. Меворах е член на БКП, дипломат след 1944 г. Участвал е като съдия в т. нар. "Народен съд" !!! Представител на България в ООН и посланик в САЩ ; той и синът му са суперактивни членове на БКП, червени шамани, палачи с писалки, идеолози на тоталитарната власт!

Затова например, една от наследниците им, Леа Коен и до днес се радва на изключително благополучие, поднесено от всички нас, вече близо 70 години.


Image


Еврейката Леа Пепо Коен беше член на СДС, депутат от Великото НС, бивша посланичка на Р. България в Швейцария по времето на Иван Костов, а след това наша посланичка в Белгия, Люксембург и Лихтенщайн. В момента живее в Швейцария и все още изпълнява някакви дипломатически функции. 
Бившата депутатка във Великото народно събрание, когато се връща към миналото си, тя обаче упорито избягва да говори за баща си Пепо Менахем Коен,  - юрист, завършил в Софийския университет (1936 г.), съдия - главорез от съставите на Народния съд, които избиха цвета на българската интелигенция (убити са над 40 000 души и репресирани около 200 000 техни роднини и др.). А после става началник на концентрационния лагер "Росица".

Тя е член на Атлантическия  клуб на Соломон Паси и на Билдербергския клуб, който тайно управлява Света от 1954 г. насам.


В ГРУПАТА на БИЛДЕРБЕРГИТЕ  в България Леа Пепо Коен е заедно с:

  • Николай Камов - бивш член на БСП, активен деятел в евролевици, социалдемократи и пр. Народен представител в 36, 37, 38, 39 и 40-то Народно събрание. 
  • Валентин Златев - шеф на Лукойл в България и милиардер. Най-голямата петролна компания в България притежаваща контролния пакет акции на Нефтохим - Бургас.

 За Плевен Онлайн Портал:

Д-р инж. Никола Тодоров, доцент


б.а. Подзаглавието не е никаква алюзия със съдържанието на речта “Евреите са виновни” (15 ноември 1941 г.) на Паул Йозеф Гьобелс, министър на пропагандата и информацията в Нацистка Германия, (Политически речи ISBN 954-90925-6-9):

“ ... Първите дни след въвеждането на еврейската звезда се забеляза значително увеличение на продажбата на вестници. Всеки евреин, който бе принуден да излезе купуваше вестници, за да прикрие жълтия знак. Когато това беше забранено, тук-там из улиците на Берлин почнаха да се срещат евреи придружени от чужденци неевреи, които парадираха по улиците. Тези еврейски слуги би трябвало също да носят еврейската звезда. Аргументите, които те дават за провокаторското си държание, са вечно едни и същи - казват, че и евреите били хора (подчертаното мое), сякаш ние твърдим противното. Че не са ли също хора и разбойниците, престъпниците, крадците, изнасилвачите на деца и прочие, и въпреки това никой няма да тръгне да се разхожда с тях по улиците. ... Ние трябва да спечелим войната. Ако я загубим, всички тези преструващи се на невинни и безобидни евреи изведнъж ще се превърнат в бесни вълци. Ще се нахвърлят върху народа ни, върху жените и децата ни, за да си отмъстят по нечуван начин. Те извършиха вече подобно отмъщение в Бесарабия и в балтийските държави, когато болшевиките нахлуха там. При това в тези страни нито народът, нито правителствата им бяха сторили някакво зло. ... Това е най-елементарен закон за народностна, национална и социална хигиена. ... Има разлика между хора и хора, както има различия между животни и животни. Ние различаваме добри и лоши хора, както различаваме добри и лоши животни. Фактът, че евреите живеят между нас, не е доказателство, че принадлежат към нас, както и бълхата не може да се причисли към домашните животни само поради това, че се среща по къщите. ... Ние мислим, че всички хора са добри като нас. Французите ни се заканиха през зимата на 1939-1940 година, че ще ни победят, ще разпокъсат Райха и ще ни принудят да образуваме опашки пред техните походни кухни, за да получим малко топла храна за нас и семействата си. Минаха само шест седмици и нашата войска покори Франция. Днес виждаме германски войници по шосетата и пътищата да раздават хляб и салам на гладуващи френски жени и деца, също и бензин на парижките бежанци, за да могат да се върнат по-скоро в родния си град и да започнат, може би, отново да насъскват против Райха. ...”

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:332 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).