The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Клоаката на България » И битият-не бит, и е...-не е...! Вече!

България » Клоаката на България

И битият-не бит, и е...-не е...! Вече! Изпрати E-mail
България - Клоаката на България
Дата на публикуване: 14 Март 2013
Публикацията е прочетена: 11914 пъти

Борисов не е изнесъл класифицирана информация, Доган не е поръчвал атентат

Информация от днес, 14 март


Няма престъпление за изнасяне на класифицирана информация по повод изявлението на премиера в оставка Бойко Борисов на 21 февруари за постъпила информация от чужда разузнавателна служба за атентат срещу него. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти, предаде „Фокус”.

По думите на Цацаров документът от 2005 година с информация за атентат срещу премиера в оставка Бойко Борисов, готвен от Ахмед Доган, предоставена от чужда разузнавателна служба, е с изключително ниска степен на достоверност, т.е. информацията не е класифицирана.

Т.е. (който не е разбрал):

Въпросната докладна е с "изключително ниска степен на достоверност" и затова информацията не е класифицирана


Главният прокурор отказа да оповести от коя балканска държава идва информацията, но уточни, че с тази държава България няма споразумение за обмен на класифицирана информация.

Той обясни, че Софийската градска прокуратура отказва да образува досъдебно производство за изнасяне на класифицирана информация.

Проверката е извършена и е предадена на ДАНС, обяви той.

На 8 юни 2005 г. в Националната разузнавателна служба постъпва информация от чуждестранна разузнавателна служба за случая. Тя е принтирана на лист хартия, на него пише "строго секретно". На листа няма белег, който да показва от коя чужда разузнавателна служба е подаден. "Планираният атентат е в договореност с Ахмед Доган, когото възнамеряват да поставят на мястото на Бойко Борисов", гласи докладната. Доган като главен секретар на МВР аз трудно мога да си представя, каза обвинител номер 1.

Той обяви, че Националната разузнавателна служба е преценила, че това е информация с "изключително ниска степен на достоверност". Затова никой не е предприел през цялото време каквито и да е мерки.

През февруари тази година ген. Драгомир Димитров запознава Бойко Борисов с документа. На 21 февруари премиерът тогава го съобщава в парламента, разказа Цацаров.

Няма каквито и да е данни Ахмед Доган да е участвал в планирането на подобни действия срещу тогавашния министър-председател, е официалната позиция.

Местан е поискал, ако се окаже, че документът не съдържа класифицирана информация, той да му бъде предоставен. Тъй като е отчетено от Държавната комисия по сигурността на информацията, че той не съдържа секретна информация нито за България, нито за държавата, от която е подаден, той ще бъде предоставен на лидера на ДПС, за да може да се запознае с него, каза главният прокурор.

Борисов не подлежи и на санкции, защото той не е изнесъл класифицирана информация.

И друго:

Ако в Националната разузнавателна служба (НРС) наистина е имало документ с достоверна информация за подготвян атентат срещу Бойко Борисов, въпросът е – къде е била националната служба през тези 4 години и какво е предприела тя.

Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. Цацаров обясни още, че в момента предмет на проверка е това - дали в НРС има документ с подобна информация, дали той е получен от чужда разузнавателна служба, кога е получен, кои длъжностни лица са работили с него и най-вече какви действия са предприети, ако този документ съществува.

„Интересно и важно е кои длъжностни лица извън разузнавателната служба са имали достъп до документа и дали те са имали участие в изпълнителната и законодателната власт в страната”, отбеляза главният прокурор.

Той отново обеща, че прокуратурата ще провери всички регистри за движението на документ с информация за подготвян атентат върху Бойко Борисов.

„Проверката почти е стигнала до крайните резултати, но не мога да ги обявя в момента”, заяви Цацаров и увери журналистите, че „ще дойде един момент, в който ще каже ясно – „документ има” или „документ няма”.

„До момента обаче, до който прокуратурата няма ясно становище дали това е или не е класифицирана информация, няма да получите отговор. Ако той не е класифицирана информация, можем да го обявим и пред медиите и да стане ясно какво представлява и кой кого е заплашвал”, посочи Сотир Цацаров.

По материали на: actualno.com

Така е в съвременна цацарова БълХария:


Йедене, пийенйе и йеб..., но на народа!


/плевен онлайн портал:

Д-р инж. Никола Тодоров, доцент

                                                                                                                            

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:240 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).