The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Сатанисти и предатели на България » От 2001 до сега! След последователно двама евреи и мутра с доказано престъпно минало - отново ...

България » Сатанисти и предатели на България

От 2001 до сега! След последователно двама евреи и мутра с доказано престъпно минало - отново ... Изпрати E-mail
България - Сатанисти и предатели на България
Дата на публикуване: 13 Март 2013
Публикацията е прочетена: 9013 пъти
the new traitors: От 2001 до сега! След последователно двама евреи и мутра с доказано престъпно минало - отново полуевреин е новия премиер!

Малко предисловие:

Една млада и достойна българка, Достена Лаверн,  президент на Националния Делфийски комитет във Франция, програмен директор на няколко международни програми и фестивали за литература, написа през 2010 г. книгата „Експертите на прехода. Българските think-tanks и глобалните мрежи за влияние“ .
Мотото на книгата е: Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.

Всичко написано в тази книга под горните, използвани от авторката клишета, щеше да е само конспиративна теория, ако всичките, около 20 български и безброй чужди мозъчни тръстове не действаха у нас.

А аз бих допълнил, действат и сега.

В книгата think-tanks не е преведено и дори е изписано на латиница. Словосъчетанието think-tanks като понятие се смята  за означаване на т.н. "мозъчни тръстове". Можете да го намерите и под името "тинк-тенкс", "тинк-танкс" или "тинк-танкове" – просто изписани на кирилица, но у нас не съществува такова понятие. - "мислещи резервоари" (???) или в буквален превод и "мислещи цистерни" (???).      
Какво представляват мозъчните тръстове, както ги наричат англоговорящите?

Самите мозъчните тръстове се представят като неправителствени организации, чиято декларирана цел е развитието на демокрацията, свободния пазар, гражданското общество, индивидуалните права и т.н.

 Image   Авторката Достена Лаверн

От днес имаме нов премиер!

Ето как действа Антипропагандата - Експертите на прехода и кучетата-пазители на Статуквото в България в случая:

1--- Социолози

Заглавие: Неотстрелваемият Райков - политик от вносен вид

Ето какво още казаха социолозите и политолозите за служебното правителство.

Първан Симеонов, Gallup: Търсен е човек, който да демонстрира доверие на западните парньори и да е „неотстрелваем“
Ситуацията в момента е според процедурата, с някои по-ярки неща, сред които директната заявка за ревизия на монополите и забележката за задълженията на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), както и фокусът върху малките и средни предприятие, коментира пред Investor.bg Първан Симеонов от Gallup.

За пръв път от устата на държавник се чува и за монопола в медийната сфера. Бяха назовани и „доброжелатели“ на кабинета. Любопитно впечатление направи и факта, че имената на членовете на служебния кабинет не бяха обявени, а се появиха на сайта на президентството.

Новият служебен премиер хвърли ръкавицата към протестиращите и се отдели от т. нар. от него „мълчаливо мнозинство“, като че ли протестиращите не изразяват мнението на мнозинството българи.

Президентът Росен Плевнелиев е търсил известна дистанция от болните места на управлението на ГЕРБ, от които бяха идентифицирани проблемите на малкия и среден бизнес, електронното правителство, европейските фондове.

Що се отнася до фигурата на Марин Райков, търсено е политическо лице от „вносен вид“, с кариера в чужбина. Струва ми се, че Марин Райков отговаря на политическото амплоа на президента, а и би допаднал на голяма част от българите. Търсен е човек, който да демонстрира доверие на западните парньори и да е „неотстрелваем“, ако използвам метафората на президента.

Голямата опасност е служебният кабинет да не успее да докаже, че е дистанциран от управлението на ГЕРБ, тъй като и самият Райков, и двама от вицепремиерите са участвали в предишното правителство. Вероятно това ще бъде и едно от обвиненията към служебния кабинет.

Мирослава Радева, социолог: С избора на служебен кабинет Плевнелиев очерта основните проблеми на България, върху които трябва да се работи
По отношения на избора на държавния глава Росен Плевнелиев не може да се говори за всеки един от министрите поотделно, но можем да направим оценка и очерк на цялостния му избор и какви са загатнатите заявки в него.

Повече от ясно е, че в страната ни има много сериозни икономически и социални проблеми. Президентът Плевнелиев трябваше да подбере участници в служебния кабинет, които да помогнат за решаването на всички тези проблеми, част от които се появиха най-осезаемо през последните няколко месеца.

Марин Райков е дипломат от кариерата, който е с чисто политическо минало, той е „дясно центриран“ по отношение на политическите си виждания. Неговият баща на времето е бил от структурите на БКП и е бил разузнавач, но това не пречи Райков да бъде десен и да отстоява вижданията си, а това само може да ме радва.

В избора на Плевнелиев се вижда много ясна заявка на приоритетите, които са закодирани в служебното правителство. Направиха ми впечатление няколко момента от речта на държавния глава, които посочват приоритетите на служебното правителство. Едното е специалният министър за електронното правителство. Плевнелиев определено насочва вниманието си към решаването на проблемите със сивия сектор и бюрокрацията в администрацията.

Друг интересен момент е зам.-министъра към икономическото министерство, който ще отговаря конкретно за малкия и среден бизнес. Икономиката на страната ни пострада много по време на управлението на ГЕРБ, защото тяхното правителство накара малкия и среден бизнес да стагнира, почти го докара до фалит. Явно сега Плевнелиев иска да се поработи по този въпрос.

Важно е, че ще има вицепремиер, който ще работи върху управлението на еврофондовете. Това със сигурност е сигнал и заявка, че политиката, която Плевнелиев ще иска да бъде водена, е обвързана с контрол и правилно разпределение на евросредствата, които са от жизнено значение за икономиката на страната ни.

Кольо Колев, социолог: Социалното напрежение отново ще ескалира
В служебното правителство липсват ярки политически фигури, което в общи линии е успех на президента Росен Плевнелиев. Това коментира пред агенция „Фокус” социологът Кольо Колев.

„Служебното правителство няма да предизвика политическо напрежение между отделните политически партии – чие име на коя партия е”, каза той. „От една страна говорим за нероден Петко, нещо, което е току-що създадено и ще се сблъска с много сериозни проблеми, тъй като подозирам, че след близо 4-годишното безобразно управление на ГЕРБ структурите в държавната машина са в много тежко състояние, отделно е и финансовото положение, в което се намира страната”, посочи Колев.

По думите му народът няма да остане доволен от избора на служебното правителство, защото голяма част от хората са докарани до състояние не да искат някой да ги управлява, а да изреват срещу всички.

„Хората няма да останат доволни, но до някъде ще бъде туширано напрежението на принципа „Дай да видим какво ще стане”, заяви Колев.

„Социалното напрежение отново ще ескалира, тъй като ще дойдат и вторите, и третите сметки за ток и парно, отделно има протести в БДЖ, проблемите с НЗОК”, посочи Колев. Според него всичко това ще удари върху служебното правителство и до голяма степен зависи от тяхното умение дали ще успеят да тушират донякъде социалното напрежение и да докарат страната до едни нормални избори.

„Заявлението на Марин Райков, че това правителство няма да обсъжда конституционни променим, нито да прави промени в изборния кодекс няма да породи нова вълна от социално недоволство, защото основните искания на протестиращите са да престане безобразието с издояването на обикновените хора чрез инфлацията, замразените доходи и притискането на хората до стената”, коментира още Колев.

Юрий Асланов, социолог: Има фигури в правителството, които нямат компетенции за постовете

Главната задача на служебното правителство е да организира свободни, честни и демократични избори. Това коментира пред агенция „Фокус” социологът Юрий Асланов.

"Рано е да се каже какви ще бъдат ролите и отговорностите на служебното правителство”, каза Асланов. „Акцентът в първоначалните коментари ще бъде върху няколко странни, меко казано, избори на президента. Има фигури в правителството, които очевидно нямат компетенции за предложените им постове”, коментира Асланов.

По думите му президентът Плевнелиев е начертал една много амбициозна програма за този служебен кабинет, който е с ограничен времеви мандат. „Тази програма би могла да се изпълни в резултат на някои законодателни инициативи и промени, които не е възможно да се направят, защото няма да има парламент”, посочи Асланов.

„Акцентът върху малките и средни предприятия или изплащането на дълга на бизнеса, който надвишава неколкократно брутния вътрешен продукт на България, както и още някои странни идеи, които бяха обявени от президента, ме карат да се питам дали това е възможно и то не е възможно”, заяви Асланов.

По думите му остава съмнението за лобистки интереси, които ще бъдат застъпени в кабинета.

„Фигурата на министър-председателя едва ли ще предизвика негативни настроения на улицата и вътре в България”, каза Асланов. По думите му фигурата на Марин Райков е послание към Европа, че България ще се държи в европейската посока на развитие и ще запази Конституцията си и ценностите си.

„Марин Райков има добро име в Европа, той ще бъде и външен министър и няма да бъде толкова ангажиран с вътрешните дела, а по-скоро ще се опита да успокои Европа”, каза още Асланов.

2--- Политици

Заглавие: Калфин видя второ правителство на ГЕРБ
Заглавие: Надежда Нейнски доволна от избора на Марин Райков


Новото българско правителство в преобладаващата си част е съставено от висши служители и представители на политическите ръководства в правителството на ГЕРБ.

Така евродепутатът и бивш външен министър Ивайло Калфин коментира в Страсбург огласеният преди малко състав на служебното правителство.  

Премиерът и двамата му заместници бяха заместник-министри в правителството на ГЕРБ.  С това се слага и край на мита за експертен кабинет. Аналогиите с правителството на Марио Монти са напълно неуместни. По-скоро сме свидетели на второ правителство на ГЕРБ, смята Калфин.  

Според него най-важната задача на служебното правителство е да подготви провеждането на честни и добре организирани избори.   

"Извън нея служебното правителство трябва да се въздържа от поемането на дългосрочни ангажименти, включително назначения с мандат.  Подобни задачи трябва да бъдат оставени на редовното, демократично избрано и контролирано от Народното събрание правителство. При липса на парламентарен контрол върху служебното правителство, цялата отговорност за действията или бездействията му носи президентът", добави Калфин.

На противоположно мнение е друг бивш външен министър Найдежда Нейнски.

„Радвам се, че е оценен професионализмът на Марин Райков и готовността му да поеме отговорност за България в този труден момент. Той бeше част от един екип, който веднъж вече успя да възстанови доверието в България – да постигне икономическа стабилност, да стартира най-важните реформи, да започне преговори с Европейския съюз, да свали визите за българските граждани“, коментира тя.

3--- Всички харесват Марин Райков за служебен премиер

Заглавие: Политическите сили одобриха евентуалната номинация на посланика ни в Париж Марин Райков за служебен премиер.


Днес в 16 часа президентът Росен Плевнелиев ще обяви състава на служебното правителство, което ще управлява до предсрочните избори. Неофициално се спряга името на Райков като бъдещ служебен премиер.

„Това е една добра кандидатура и трябва да дадем кредит на доверие, защото служебният кабинет има много важна работа – да успокои обществото, да започне важни мерки срещу монополите и да проведе честни избори“, заяви пред bTV Мартин Димитров от „Синята коалиция“.

По думите му, ако Райков бъде посочен от държавния глава за премиер, това било добър вариант. Димитров е категоричен, че посланикът ни в Париж е професионалист, който трябва да получи доверие.  

Доброслав Димитров от ГЕРБ смята, че Райков е една консенсусна, а не толкова политическа кандидатура. По думите му подобна номинация е най-подходяща в този момент.

„Предвид тежката ситуация може би това ни е необходимо – един дипломат, тъй като има доста недоверие, натрупано в обществото и във всички  политическите сили“, коментира той.

Според Димчо Михалевски от БСП няма време за отстрелване на кандидатите, а президентът трябва да поеме своята отговорност днес в 16 часа.

„Райков е позната и авторитетна фигура, на за нас е важно как ще работи в екип целият служебен кабинет, защото има да решава много важни задачи, и ние ще оценяваме действията и на кабинета, и на евентуалния служебен премиер по техните резултати“, заяви червеният депутат.

Хасан Адемов от ДПС смята, че номинация на Марин Райков показва, че идеята на  президента е кандидатът за служебен премиер да е равноотдалечен от всички политически сили.

„Райков е носител на евроантлантически ценности, доказал го е през годините, но много по-важно е линията, която ще следва служебният кабинет и структурата на този кабинет, за да може да отговори на очакванията“, коментира депутатът от ДПС.

Според него намеренията на държавния глава единият от вицепремиерите в служебния кабинет да е социалният министър показва, че Плевнелиев иска да отговори на очакванията на протестиращите.  Също така показва, че политиката на доходите, „която беше загърбена през последния мандат, ще бъде доминираща в служебния кабинет.

4--- Човечето президент

Заглавие: Не съм допускал влияние от никого за служебния кабинет, каза Плевнелиев

Посланикът ни в Париж Марин Райков ще оглави служебното правителство, което ще управлява до предсрочните парламентарни избори, обяви президентът Росен Плевнелиев. Райков ще бъде и министър на външните работи в служебния кабинет.

Плевнелиев не съобщи по време на изявлението си останалите имена на министрите в служебния кабинет.

"Първо мислех да назнача Владо Пенев за министър на вътрешните работи, но той ще се справи много по-добре в Министерство на културата", пошегува се само президентът, като имаше предвид актьора Владимир Пенев, познат на публиката като комисар Попов от хитовия сериал "Под прикритие".

„Формирането на служебния кабинет бе изцяло моя отговорност. Не съм допускал влияние от никого, не съм гледал партийната окраска. Вярвам, че служебният премиер трябва да бъде добър дипломат – да чуе всеки, но и да бъде чут, да бъде умерен, разумен, компетентен“, изтъкна Плевнелиев.

„От утре България за трети път в демократичната си история ще бъде управлявана от служебно правителство. В трудните моменти служебните правителства са успокоявали нацията, задавали са правилната посока за излизане от кризата, вярвам, че и сега ще бъде така“, каза Плевнелиев при представянето на служебния кабинет.

Разпускам Народното събрание на 15 март и насрочвам парламентарни избори за 12 май, допълни държавният глава.

В кабинета ще има трима вицепремиери, единият ще отговаря за икономическото развитие, другият за социалната политика, а третият за еврофондовете.  

„Все един от тях е започнал от редник, учител, доктор, никой не е бил агент на ДС, има видни учени от БАН“, заяви Плевнелиев относно състава на служебния кабинет.

Назначава се и специален министър на електронното правителство, който да приеме интегриран план за разработването на електронното правителство. Специален зам.-министър в министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще отговаря за малките и средни предприятия. Според него е добре в рамките на бюджета служебното правителство да намери възможност да изплати приоритетно държавните задължения към малките и средните предприятия.

Служебният кабинет ще работи за доверие в институциите, за прозрачност и граждански контрол. Той ще бъде гарант за честни избори, обеща Плевнелиев. В тази връзка ще заработи граждански борд за честни избори към министър-председателя.

Плевнелиев обеща още служебният кабинет да направи проверка от А до Я на цената на тока и договорите да станат публични. "ДКЕВР трябва да измине този път от непрозрачен администраторкъм ефективен регулатор", отсече още президентът.

Служебното правителство ще изиска от Комисията за защита на конкуренцията да посочи монополите и сектори, в които има такива, ще подготви антимонополно законодателство в енергетиката и въвеждане на възможността гражданите да имат право на свободен избор на доставчик на ток, посочи Плевнелиев.

Служебното правителство трябва да положи максимални усилия да продължи реформите, да запази мира и стабилността в страната. Неговите стъпки ще бъдат реализирани в пряк диалог с гражданите. Гарантирам, че гласът на хората ще бъде чут, заяви Плевнелиев.

Кризата е социална и политическа, нека не допускаме тя да стане и икономическа, да не изгоним инвеститорите и работодателите, защото те създават работните места, а не държавата, каза президентът.

Той подчерта, че основният проблем е в ниските доходи, но да си беден не е диагноза. Плевнелиев даде и рецепта за справяне с бедността и създаване на нови работни места – добра среда за правене на бизнес, добро образование и инвестиции.

Президентът призова политическите партии да са честни и да поемат ясни ангажименти по посочените от хората проблеми. Той подчерта, че служебните министри ще останат на тези постове около три месеца, а не цял мандат и призова да бъдат оставени да свършат работа.

Според президента голямото деление днес е на тези, които застават на страната на България и тези, които застават на страната на собствения си интерес.

„Това правителство е безпартийно, то е тук, за да даде гаранции, че вотът ще се състои по правилата, че изборите няма да бъдат манипулирани, фалшифицирани. Нацията е суверен и нейният глас ще бъде чут“, увери в изявлението си Райков.  Друга основна задача на служебния кабинет ще бъде да осигури стабилност и приемственост във функционирането на институциите, допълни той.

Няма да допуснем политика, която би поставила под въпрос финансовата дисциплина и действащия валутен борд, който ще остане в сила до присъединяването ни към еврозоната. Ще се противопоставим на всеки опит страната ни да бъде хвърлена в хаос, каза Райков, който се противопостави и на всеки опит за безразборна национализация.

По думите му българите, излезли на улицата, са изразили мнение. Всеки, който си позволи арогантност срещу демонстриращите, ще бъде наказан на изборите чрез вота на народа, смята Райков. Той призова всички да поемат своите отговорности, заставайки пред избирателните урни.

Ще подкрепим социалната ориентация на пазарната икономика в България, създавайки условия за растеж и излизане от кризата, заяви Марин Райков. По думите му България ще продължи да изпълнява ангажиментите си като член на ЕС и НАТО.

Правителството няма да разработва дългосрочна програма за управление, а по-скоро ще зададе посоката на развитие в ключови сфери, подчерта бъдещият служебен премиер, като напомни, че служебният кабинет няма да обсъжда конституционни промени, нито може да внася проектозакони или да приема изборни кодекси.

Като спазваме стриктно зададената бюджетна рамка, ще предприемем конкретни мерки в сферата на доходите, подобрявайки положението на българските пенсионери и на най-необлагодетелстваните слоеве от българското население, заяви Райков.

По думите му позитивните тенденции в стопанското развитие на България няма да бъдат прекършени. Той бе категоричен, че какъвто и да е вътрешният или външен натиск, България няма да отстъпи от суверенното си право да решава кои енергийни проекти отговарят на интересите на българите и кои не. Ще направим необходимото, за да защитим интересите на България и вярвам, че нашите европейски партньори и съюзници ще бъдат рамо до рамо с нас в този момент, каза още Марин Райков.

Той посочи, че страната ни няма да допусне компромис с демократичните ценности, с ценностите, свързани с правата на човека.

Но, да спрем с марионетките и кучетата-пазители на Статуквото в България!

Според

Николай Колев-Босия:
“Да му е честито на Джордж Сорос новото правителство”.

Според него, то е кадрувано от Цветелина Бориславова.
“Аз от нея не мога да чакам нищо добро”,
заяви той.

И много точно!!!


И така - с Неотстрелваемият Райков - политик от вносен вид:

Тоталното доунищожаване на България продължава ...


 

/

плевен онлайн портал:


Д-р инж. Никола Тодоров, доцент

                                          
‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:243 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).