The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » България 1878-1944 » Национален празник? Не! 3-ти март е само еманация на ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА

България » България 1878-1944

Национален празник? Не! 3-ти март е само еманация на ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА Изпрати E-mail
България - България 1878-1944
Дата на публикуване: 01 Март 2013
Публикацията е прочетена: 10296 пъти

Руско-турската война от 1877/78 е ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА - чужди и наши историци крият този геополитически факт на Ротшилдови като единствената причина за поредната руско-османска война.

А за поробените от векове от Султана християни – един подарък "Освобождение" – защо не?

3-ти март е само нейната еманация!

Единствено възможният национален и държавен празник би бил 24 май!

За каква нова държавност говорим на 3-ти март?

Вече 23 години един държавен празник спокойно минава за най-големия национален празник, което означава само едно - че не познаваме истинските подмолни процеси в нашата превратна хилядолетна история.

Историците добре знаят, че държавата, плод на Руско-турската война, е невзрачно джудже спрямо огромния демографски, социален и културен капитал на българското Възраждане.

На самата дата 3 март 1878 г. е имало вече една над петнадесетвековна ДЪРЖАВА - БЪЛГАРИЯ!

За каква нова държавност говорим на 3-ти март?

Знаят историците, но си мълчат или обвиняват Великите сили.

Онова, което прави българската държава след 1878 г., е главно да губи пазари и да произвежда чиновници, така както губи територии и да произвежда войници, офицерство и армия.

Както и да произвежда много храна - да храни част от воюващите "великите сили" в Европа!

Германия не я ли хранихме и през първата, и през втората световна война? И какви репарации плащахме ...?

А Съветския Съюз от 1944 до 1990 г.?

 

Руско-турската война от 1877/78 е просто

ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА,

предизвикана от еврейската династия Ротшилдови заради кавказкия нефт - една концесия, отстъпена им от шведските евреи - братята Нобел, десетилетие след Кримската война 1853/56 г.

 

Това твърди и един честен евреин-неисторик, но противник на ционизма - английският евреин Дейвид Айк.

 

Така че, за 3 март трябва ли да мислим, че дължим самата дата на евреите, респ. на династията Ротшилдови - колкото и невероятно да звучи - като един подарък, наречен "Освобождение" от страна на алчните за световния нефт Ротшилдови тогава, а сега още повече?

Разбира се, че НЕ!

Ротшилдови подготвиха Руско-турската война от 1877/78 веднага след Кримската война, за да овладеят от Османката империя подстъпите към кавказкия петрол, за да охраняват първия нефтопровод в света "Баку-Сухуми", да контролират  преноса му през Черно море до Варна, после по ж.п. линията до Русе, а от там с шлепове по Дунав към европейските столици, току-що преминали от свещи към осветление с газолайн.

Представяте ли си какво е било в дворците във Виена, Париж и Лондон, когато след Кримската война преминават от лоените свещи за осветление с газови лампи?

Направо: Революция в буржоазния европейски стандарт тогава!

Подобно на Едисоновата революция с електрическата крушка  в първите години на ХХ-ти век в САЩ!

А през 1878 г., за поробените от векове от Султана християни – един подарък "Освобождение" – защо не?

И друго:

Не стана ли факт на 3 март осъществяването на пророческата мисъл на Дякона Левски от предсмъртното му писмо до нас, която никога не трябваше да се сбъдва, според него:

"И не забравяйте – Аз неведнъж съм ви казвал: Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.”

Колко гениално Великият син на България е уловил замисъла на "търговците" на петрол и подаръка "Освобождение"!

За каква нова държавност говорим на 3-ти март?

Почти 21 месеца преди това на Балканите се случват и още няколко интересни от днешна гледна точка събития. На 30 май 1876 г. султан Абдул Азис е свален от власт и 4 дни по-късно заклан в министерския съвет.

Заговорниците начело с Мидхат паша качват на престола душевно болния Мурад V, който скоро е свален и на турския престол идва удобния за целите на Родшилдови - Абдул Хамид II.


Султан Абдул Азис, макар един от реформаторите на империята, както пише Дейвид Айк, е бил твърдоглав и опърничав (contumacious) – не искал да отстъпва и да не дава достъп нито до Кавказките петролни полета и областите до петролопровода към Сухуми, нито е бил склонен да отстъпи част от Палестина за “исконен бащин дом” на евреите, лелеещи за това  от векове.


И какво остава да се направи при подобни случай в световната геополитика?

И то по линия на Първата в света нефтена геостратегическа политика!


Остава като начало Великият везир и таен масон Мидхат паша да му спретне такъв заговор, че опърничавия султан да бъде заклан като свиня на 4 юни 1876 зад портата и под купола на Топкапъ сарай (министерския съвет). Погледнато обективно - Къде бе тръгнал Абдул Азис срещу "своите създатели" и на империята през вековете дори - има достатъчно архивни документи (Ватикана, Гърция), че венециански банкери-евреи са финансирали през столетията походите на османците -  от 3-тия султан Мурад І, до 10-тия вкл. - Сюлейман І?


Остава да бъде подготвен и Александър ІІ да освобождава някакви християни на Балканския полуостров (всъщност да завоюва част от Кавказ, областите по петролопровода (1-вия в света) и пристанищата на Черно море - Сухуми и около Сочи).

Като че ли в незапочналата бъдеща война, петролния привкус започва да се усеща.

Замисълът е бил в тези междуособици да бъде убит и Мидхат паша, който по това време е велик везир, но той предварително се договаря (като масон) за живота си. Започнало е и е потушено с голяма жестокост Априлското въстание. Пак през юни 1876 е избухнала и Сръбско-черногорско-турската война, която през октомври ще завърши с разгром на двете балкански държави. На 17 октомври турската армия на Абдул Керим паша им нанася решително поражение при Джунис, с което си открива пътя към сръбската столица Белград.

(А Мидхат паша, още като валия на  Дунавския вилает и масон в ложа "Али Коч", вече е построил ж.п. линията Варна - Русе за извозването на бъдещия "кавказкия газолайн" по Дунав към Виена. Годината е 1865.
И два пъти става  Велик везир на Османската империя - 31 юли 1872– 19 октомври 1872 и 19 декември 1876– 5 февруари 1877).

И никой не споменава, от столетие и кусор вече, че:

  • ·                     Православна Грузия е освободена от дядоивановата Русия през 1878 година. Защо?
  • ·                     От общо 220 000 убити (руси, румънци, финландци и опълченци), 150 000 руски щика падат на Кавказ. Защо?

Защо ли?

  • ·                     А първия нефтопровод в света не преминаваше ли през Грузия - от Баку до Сухуми? И от кого беше построен този нефтопровод? Не бяха ли Ротшилдови през 1862 г.?
  • ·                     Защо ли бе построена ж.п. линията Варна - Русе? Като че ли не за извозването на бъдещия "кавказки газолайн" по Дунав към Виена, а да се вози раята на вилаета на трен ли? А годината не бе ли 1865?
  • ·                     А Сухуми не беше ли владение на султана преди войната, а не стана ли руско владение след войната?
  • ·                     А тайният наблюдател на Сан-Стефанския договор, младият барон Едмонд дьо Ротшилд не отплаваха ли с Великия княз Николай Николаевич заедно за Тбилиси в лятната резиденция на Романови, веднага на другия ден след подписването на Договора на 3-ти март, за да празнуват победата, там...? (Тук има една любопитна подробност - Дейвид Айк доказва, че при 3-седмичното празнуване младият барон е хванал за прелестните части младата перачка (laundress) в двореца, 19-годишната "Кеке" (Екатерина Джугашвили) и на 18 декември 1878 се пъква на бял свят момченцето Йо̀сиф Висарио̀нович Ста̀лин. Но това е друга тема!!!)

И пак - защо ли?

Е, сега трябва да ви е ясно - поне малко - за петролния привкус на Руско-турската война от 1877/78.

Много въпроси, на които "историците ни" все още мълчат... или пишат по съгласувани "научни" конвенции.

А каква бе България след това!

Едно полупатриархално, неразвило буржоазни структури общество. Безсилна в смислените неща, държавата може да бъде страшно ефективна, когато е за беля. С руски генерал-губернатор или без него. Докараха ни и Фердинанд. България вече като държава можеше да облече и въоръжи 700 000 души (със обствените им пари, взети като данък) и да ги хвърли срещу Турция например, която тогава отпуснала кавказкия, но все още държи персийския нефт. И пак в интерес на Ротшилдови. Накрая те все пак с помощта на на новотурците и Мустафа Кемал паша успяха да сложат ръка на залежите в Персия чак след 1908 г.

Ето защо 3 март не може да бъде национален и държавен празник.

Сравнете картата на Сан-стефанска България и картата на България след Берлинския конгрес

 

 

Санстефанският договор между Русия и Османската империя (3 март 1878) предвижда да се възстанови Българската държава на широка етническа територия.

Великобритания, Австро-Унгария и Германия се намесват и налагат Берлинския договор (13 юли 1878).

Какво е ставало през тези 100 дни (и нощи)?

И за какъв Национален празник говорим?

Шменти-капели, тука има-тука нема или тинтири-минтири за някаква държава от освободени християни.

И то - забележете гаврата - за единствената държава, дори в днешна цивилизационна Европа, запазила името си България от 1500 години!

 

Така че да се  празнуват резултатите от ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА е меко казано заблуда.

--- това според мен, е все едно да празнуваш датата на изобретения от теб, да кажем гаечен ключ, след като до официалната дата на патента, патентоиздателите са те били с него по главата!

С което ставаш почетен иноватор!

(но бит по главата) ---

 

Да, 3 март може да бъде само историческата за България дата-празник за края на 500-годишното турско робство.

На 3 март може само да се отбелязва на държавно ниво заслугите в името на загиналите през войната и всички мъченици по време на турското робство.

Единствено възможният национален и държавен празник би бил 24 май.

.
/плевен онлайн портал
Автор: д-р инж. Никола Тодоров, доцент

За справка:

Из историята на нефта и глобализацията на Света през 19 -ти век

1836

Равинът Kaлишер убеждава Ротшилдови  да инвестират в Палестина. Те обаче не се интересуват от това. (Те са много по-заинтересовани от концесията на Братята Нобел.)

1853-8

Лудвиг и Роберт Нобел създават империята, известна като "Brothers Nobel” или ”Branobel”, на базата на петролните залежи в Баку на Каспийско море.

1859

Започва изграждането на Суецкия канал

1859Първите 3 патента в Света по нефтени технологии, издадени в Скт. Петербург на името на братята Нобел.

1859

В Титусвил, Пенсилвания, САЩ се добива първия петрол  в Света със съвременни и днес похвати!

1863-5

Митхад паша строи ж.п. линията Варна-Русе, първата на Балканите (Кой е много заинтересован от това - как мислите вече?)

1869

Суецкия канал и завършен

1870

Джон Д. Рокфелер създава Standard Oil в щата Пенсилвания

1873


Above: The Nobel Brothers' oil wells in Balakhani, a suburb of Baku. The derricks were so close to each other, making the risk of fire eminent, and the noise level horrendous. Photo: Asbrink Collection.


Региона нa Баку е отворен за експлоатация

1873

Братята Нобел излизат от петролния бизнес на Русия. Поемат го Ротшилдови.

1875

Англия открива Суецкия канал с огромен заем от Родшилдови

1876

Дипломатическа подготовка...на ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА

1877

Подготовка и начало на Руско-турската война (първата петролна война в Света)

 

Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:241 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).