The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Политици » Докато Бойко се изпразни пред Света от министерското си съдържание, Дянков взриви световните медии

България » Политици

Докато Бойко се изпразни пред Света от министерското си съдържание, Дянков взриви световните медии Изпрати E-mail
България - Политици
Дата на публикуване: 20 Февруари 2013
Публикацията е прочетена: 10542 пъти

Това, което стана у нас днес, от 9 до 12 ч., шашардиса Света и световните медии

Бойко Борисов подава оставка на цялото правителство пред Народното събрание, потвърждава оставката на Дянков, излиза от НС, прави заседание на МС, но около 11.30 се пръква Дянков и заявява, че остава министър на финансите...


Ето светкавичната реакция на медиите.


Ню Йорк Таймс: Правителството в България ще подаде оставка след седмица на протести, някои от които прераснаха в насилие. Протестите в градовете в страната в неделя вечер бяха най-големите в страната в последните 16 години. В опит да успокои протестиращите премиерът обяви вчера, че лицензът на чешката компания ЧЕЗ ще бъде отнет. Опозиционните политически партии опитаха да се възползва от обществения гняв заради строгите мерки за ограничаване на разходите с наближаването на парламентарните избори, планирани за юли. Сега те вероятно ще се проведат по-рано.


Уолстрийт Джърнъл: Икономическата криза в Европа взе поредната си политическа жертва с оставката на българското правителство след дни на национални протести срещу строгите ограничения и високите сметки за ток, съобщава американското издание. Популярността на премиера и дясноцентристкото му правителство се стопи след години на бюджетни съкращения. В понеделник той отстрани финансовия си министър, водещ политика на строги ограничения, в опит да смекчи критиките, а вчера правителството обяви, че ще намали цените на тока и ще отнеме лиценза на най-голямата електрическа компания в страната, контролирана от чужда държава, отбелязва изданието. Но решенията на правителството не задоволиха протестиращите, които въпреки ниските температури отново излязоха на улицата снощи. Някои протестиращи в София носеха български знамена. Други носеха свещи. Множеството обвини правителството в корупция, скандирайки "Мафия".


Известия:  Правителството на Бойко Борисов подаде оставка след масовите протести заради повишените цени на тока и отоплението, които прераснаха в сблъсъци с полицията.


РИА "Новости": Българското правителство подава оставка след национални протести срещу строгите ограничения на разходите и високите цени на тока.


Ройтерс отбелязва, че българското правителство подава оставка и е поредното в Европа, което пада заради строгите ограничения на разходите.


Франс прес също съобщи за оставката на българското правителство, обявена от премиера Бойко Борисов в парламента. Агенцията отбелязва, че до решението се е стигнало след нарастващи улични протести в най-бедната държава-членка на ЕС. В последните седмици България беше разтърсена от протести, които първоначално бяха заради високите цени на тока, но след това се превърнаха в национални демонстрации срещу дясното правителство като цяло. В понеделник Борисов опита да смекчи кризата, като уволни непопулярния министър на финансите, а във вторник обяви, че ще отнеме лиценза на ЧЕЗ.


Асошиейтед прес: Българският премиер заяви, че дясноцентристкото правителство ще подаде оставка след национални социални протести.


Би Би Си: Българското правителство съобщи, че подава оставка след национални протести срещу високите цени на тока и строгите икономии. Българският премиер Бойко Борисов предложи да подаде оставка, след като антиправителствените протести предизвикаха улично насилие четири месеца преди планираните парламентарни избори.


Агенция Блумбърг: Премиерът, който дойде на власт през 2009 година, заяви пред парламента, че ще подаде оставката си пред депутатите преди планирания вот за промени в правителството, свързани със смяната на финансовия министър Симеон Дянков, който беше уволнен на 18 февруари.

Но какво се случваше у нас по същото време от 9 до 12 ч. днес?

„Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подаде оставката си пред мен и аз я приех и предложих на депутатите в Народното събрание да го освободят от заеманите от него постове. Това е моето решение и аз не съм го променил.",

това заяви днес от НС Пожарникрят Борисов пак.

Според него оставката на Симеон Дянков не е гласувана в парламента, тъй като там беше депозирана оставката на цялото правителство.

„Ако на предстоящите избори хората гласуват доверие на ГЕРБ и получим мандат да съставим следващото правителство, Симеон Дянков няма да участва в него",

допълни премиерът Пожарникар.


А мaлко преди това финансовият министър обяви изневиделица, че ще остане министър, докато правителството работи и изрази увереност, че ГЕРБ ще получат пълно мнозинство на предстоящите избори.


Симеон Дянков остава финансов министър, обяви самият той след заседанието на Народното събрание.
Това е така, тъй като на практика парламентът не гласува промените в кабината и оставката на Дянков не е приета.

“При това положение продължавам да работя с Бойко Борисов и другите министерства. Ще остана финансов министър, докато правителството работи.”,

категоричен бе вицепремиерът.

Той още заяви, че:

“Няма да позволи комунистите да съсипят държавата. Премиерът Борисов показа, че е истински лидер на една демократична държава. Аз подкрепям премиера и ще го подкрепям в следващите седмици, месеци, за да може ГЕРБ пак да получи мандат и да довърши всичко, което сме започнали. Всичко това е направено благодарение на Борисов и този кабинет. Убеден съм, че народът ще се успокои, ще помисли и в крайна сметка ГЕРБ ще получи пълно мнозинство в следващия парламент. На днешното заседание на Министерски съвет взехме няколко решения. Първото е, че от 1 март се въвежда т. нар. златен стандарт в НАП, другото решение е, че НДК се прехвърля на Министерството на културата. Ще продължим през следващите дни да работим както досега. Поне това предстои за мен и моето министерство.”

Той допълни, че не се чувства обиден от коментара на премиера, че не е свършил много работа.

“С Бойко Борисов освен че работим заедно, сме и добри приятели. Не се чувствам обиден. Като финансов министър мисля, че съм успял. Горд съм с това, което съм постигнал. Нека народът да реши като види какво е направено през последните три години и половина при тежка икономическа ситуация  и какво са направили предишните в най-добрите икономически времена в Европа. Миналата година завършихме с третия или втория най-нисък дефицит в рамките на ЕС и с над 7 милиарда лева във фискалния резерв.  Тази година вървим по-добре от миналата година, но януари и февруари винаги са тежки месеци, защото се изплащат много пари към социалните фондове, изплатихме целия заем на НДСВ. Държавата е една от най-стабилните в целия ЕС. Показват го всички данни, излизащи от ЕС и от МВФ. Втори сме по най-нисък дълг, втори или трети сме по най-нисък дефицит, във фискалния резерв има повече пари отколкото през миналата година и от тук нататък само ще се увеличат",

каза още финансовият министър пред българските медии.

 

Очакваме вече 3 часа реакцията на световните медии след взрива на Дянков...

(до 15.00 няма още нищо – явно са шашнати яко)

 

 

плевен онлайн портал/
Д-р инж. Никола Тодоров, доцент

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:277 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).