The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Сатанисти и предатели на България » Профила на един гном, български евреин: “Новият политик” Даниел Вълчев, ИНКО и другите афери

България » Сатанисти и предатели на България

Профила на един гном, български евреин: “Новият политик” Даниел Вълчев, ИНКО и другите афери Изпрати E-mail
България - Сатанисти и предатели на България
Дата на публикуване: 12 Февруари 2013
Публикацията е прочетена: 8332 пъти


Винаги, когато имам търпението и достатъчно добре съм си запушил носа, за да понеса поредните телевизионни изстъпления на Даниел Вълчев, се улавям, че правя паралел между него и Алън Копле.


Да, оня култов герой от английската поредица „Новият политик“. Същата наглост, същото нахалство и едно никога неотслабващо, дълбоко заложено, сякаш търсено от началото демонстративно безсърдечие. 


Проследяването на кариерата му през годините може единствено да донесе увереност, че в България „невидимата ръка“ (но не онази, която Адам Смит описва, а невидимата ръка на българското задкулисие) мести едни и същи човечета по шахматната дъска на българската политика и едър бизнес. И ги мести само в една посока – на източването, на открадването на едни пари. Винаги обаче става дума за публични пари.


Биографията на претендента за български Алън Копле е като лексикон на сбъркания български преход. Не може да му се отрече, че попада на влиятелни кукловоди още през 1990 г. (някой твърдят, че и преди това, затова се надявам отпадането на параграф 12 да хвърли светлина точно по този въпрос) влиза в екипа на комунистическия престъпник  Атанас Семерджиев. Когато той стана вицепрезидент след сделката на Желю Желев, СДС  и комунистите, Вълчев става съветник на вицепрезидента Семерджиев. Скоро след това е заема длъжността юридически съветник на самия Желев. Тогава може и да е бил „ново“ лице, но днес амортизацията му е налице. Опитите да бъде реанкарниран днес отново в политиката навява единствено усещане за изчерпване на демиурзите на прехода. И трябва да предизвиква възмущение –какво друго да предизвика в публиката „вечният присъстващ“ във всяка власт. Изглежда добре е усвоил хумористичните уроци  на братята Маркс:

„Това са моите принципи. Ако не Ви харесват имам и други”.

От близък на извършилият масови престъпления бивш партизанин-терорист само за година Даниел Вълчев „посинява“ и става дясна ръка на седесарския вицепремиер Димитър Луджев. Ето какво заявява самият Димитър Луджев пред Анкетната комисия срещу корупцията при Тридесет и шестото народно събрание с председател Анна Караиванова:

„Предс. Ана Караиванова: Познавате ли лицето Даниел Вълчев и какви са Ви взаимоотношенията?

Димитър Луджев: Да, с Даниел Вълчев се познавам отлично. Той беше началник отдел "Кадри" в Министерството на отбраната... Беше член на борда на "Инко". 

Година по-късно правителството на СДС вече е свалено и както свидетелства пред създадената Анкетната комисия срещу корупцията при Тридесет и шестото народно събрание тогавашният министър на търговията в правителството на Любен Беров, Валентин Карабашев „когато правителството започваше своята работа, той (Даниел Вълчев, бел. моя) беше предложен за  началник на кабинета на министър-председателя. А също така ми беше предложен за някаква работа в Министерство на търговията от г-н Димитър Луджев.“


Година преди това, през 1992 Даниел Вълчев и несменяемият вече повече от десетилетие шеф на дирекция „Правна“ в МС Галина Маринска спретват юридическата кантора „А и В консултинг” . В различните документи, вкл. показаните тук, можете да я срещнете като „А и В консултинг“, A § V консултинг“, „А & V consulting“ или пък „А и В консулт“. Става дума за едно и също, просто писалите различните документи не са били докрай прецизни. Българска работа! Та тази юридическа кантора е извършвала цялата юридическа част около бизнеса на убития през 2005 г. съветник на Георги Първанов-Гоце, Емил Кюлев. През 1998 г. Даниел Вълчев дори става съуправител в дружество на Емил Кюлев. Също, както година преди това пък е  съдружник на Любен Гоцев.


Анкетната комисия срещу корупцията при Тридесет и шестото народно събрание е с председател Анна Караиванова – в момента тя е главен инспектор в Инспектората на Висшия съдебен съвет . В протокол № 22/14 декември 1993 г. от заседание на Анкетната комисия Анна Караиванова казва следното: 

„Направи ли Ви впечатление този договор, сключен между "Инко" и "Ивикоинтернешънъл" и същата юридическа къща "А и V консултинг" за съвместно гражданско дружество - чл. 357 от ЗЗД, където "Инко" ще даде 12 милиона. А други  ще дават юридически съвети и ще уредят правото на строеж. И парите стават обща собственост, пък всеки си запазва собствеността." 

За какво става дума?

Фирмата ИНКО (ВТД"Индустриално коопериране") е създадена със секретна заповед на Министерския съвет. “За реализирането на секретните разузнавателни операции, чрез които се придобиват забранени западни технологии, със секретна заповед №234 на Министерския съвет от 8 април 1975 г. се създава външнотърговското дружество "Индустриално коопериране" (ИНКО). Неговата основна задача е да осъществява внос на ембаргово оборудване за изпълнение на програмите от стратегическите направления на електрониката и машиностроенето и други технологии, попадащи в забранителния списък на КОКОМ. Освен за прескачане на ограниченията фирмата се използва и за обезпечаване на сложните схеми по плащанията. Въпреки търговските функции щатният състав на ИНКО без изключение се състои от оперативни работници на НТР и от негови секретни сътрудници. ИНКО е настанено в неугледна на пръв поглед сграда на бул. "Черни връх" 57 в кв.


"Хладилника" в столицата“ пише в книгата си „Империята на задграничните фирми“ разследващият журналист Христо Христов. От тази фирма са източени десетки милиони долари. В началото на 90-те, когато се развиват действията, в които е участник и българският Алън Копле, директор на ИНКО е Стамен Петров. Няколко години по-късно той става обвиняем заедно с Дилян Дорон заради изхарчените близо 17 млн. долара от парите на фирмата – основно чрез неизгодни договори, вкл. като сключваните с юридическата къща „А и В консултинг“ на Даниел Вълчев.


Това ясно се казва пред  анкетната комисия от Валентин Карабашев,  вицепремиер в правителството на Любен Беров: 

„Валентин Карабашев : Общото, което мога да кажа по този договор и по всичките останали - мисля, че са тридесет и няколко, повечето са изредени в констативния акт, е, че според преценката, която направихме в Министерството на търговията, са неизгодни за дружеството.
Предс. Ана Караиванова: Неизгодно ми се вижда твърде слабо казано.
Валентин Карабашев: Да, слабо казано.

Предс. Ана Караиванова: Шест милиона досега са изплатени."


Всички договори, които сключва ИНКО през 1992-1993 г., вкл. и тези с правната кантора на Даниел Вълчев, са абсолютно излишни - ИНКО си има юристконсулти, но въпреки това подписва и договори с външни кантори. Валентин Карабашев описва, че „това е механизмът за изпомпването на тези 17 милиона долара. Разбира се, по линия на всичките тези 30 и няколко договора. Естествено, сумата, с която е свързан Дилян Дорон, е най-голяма.“ Според него макар, че основната дейност на ИНКО трябва да е външнотърговска, през последните години дружеството се занимава предимно с финансови операции. „По раздаването на пари“, вметва Анна Караиванова. Трябва да уточним, че това източване на ИНКО не е свързано с идея за по-следващата негова приватизация. Тя няма особен смисъл, защото просто няма какво да се купи. ИНКО не е било предприятие, което да е имало стабилни контакти в чужбина, не е някакво известно име. ИНКО е платформа, логистична архитектура за крадене и внасяне на ембаргови технологии и оборудване от времето преди 1989 г. В него са останали тези 17 млн. долара към 1992 г, на които нашите момчета са хвърлили око и в крайна сметка ги опухват така, че в сметките година по-късно остават по-малко от  500 хил. долара. Смисълът на всички тези договори за съвместна дейност, е изпомпването на парите, а не евентуална приватизация.


Когато се "приватизират" финансовите активи на ИНКО, какво друго да се приватизира, е най-логичното заключение, което може да се направи в този случай. Ето какво пише по частта за „А и В консултинг" в констативния акт: 

„По сметка 602 "Разходи за външни услуги" е отчетен разход от 50 000 лева, съгласно договор от 25.04.93 г. с фирма "А и В консулт". Договорът касае разработка на проектозакон за радиото и телевизията, който да бъде предаден на „Инко" като възложител. Законопроекта е представен лично на г-н Хачо Бояджиев / съгласно писмо на „А и В консултинг" №0119/13.05.93 г/, а е изплатен от „Инко" Еоод. Не е ясно от договора каква е икономическата потребност на "Инко" и защо разходите се третират като необходимо присъщи за стопанската дейности…Икономически необосновани са изплащаните ежемесечно суми за юридически услуги на "А § V консултинг" и "B § H консулт" в размер на 27 000 лева. В същото време, фирмата е работила с назначен по трудов договор юрист...Драстично е изплащането на посочените възнаграждения, тъй като от предоставяните на ревизията договори не става ясно дали са съгласувани с юрист и с кой от юристите. Много от сключените договори съдържат клаузи, накърняващи интересите на "Инко" ЕООД. Такива са посочените в договорите приложения за съвместна стопанска дейност, за финансово управление, за реклама, за изграждане на жилища и други.“

В Докладна записка от Тотка Йоцева, контрольор на "Инко" ЕООД,  до министъра на търговията Валентин Карабашев е написано буквално следното:

„…
3. Сключени са договори за съучастия в резултат на което са прехвърлени държавни средства в частни български и чужди фирми:

а. израелска фирма "Дра" - преведени 12 мил. лв.

б. фирма "Тервит" ООД - преведени 0,5 мил. лв.

в. фирма "А и В консулт" - преведени 6 мил. лв.“

Нека обобщя – всичко това се случва още в самото начало на прехода, но ноу-хауто за източване на държавни компании, предприятия и фирми става запазена марка за един кръг от хора. Тези хора не спряха да се въртят в българската висша политика до днес.

Нещо повече, късметът им в това отношение е за завиждане – колкото повече магарии правят, толкова повече растат нагоре в публичната власт. И продължават с кражбите, като единственото нещо, което се променя през годините са мащабите на откраднатото. Петнадесет години по-късно Даниел Вълчев е вече министър и вицепремиер в правителството на Сергей Станишев.

Докато Станишев и бъдещата майка на детето му здраво намазват филията, вкл. покрай балкански изпълнения стил „Хохегер“, другарят Даниел Вълчев не чака подканяне и започва да прави същото, само че на друга писта. Той разполага като опитен шахматист фигурите на най-близките си и верни хора по бордовете на спортните бази в София - бившата депутатка от НДСВ Петя Божикова става  председател на управителния съвет на „Академика 2000”, дружеството, което управлява апетитни имоти като Зимния дворец, зала „Фестивална” и спортен комплекс „Академик“например.

Справка в Сиела показва, че до избора им за народни представители двамата са в управителното тяло на акционерно дружество „Налко”. Близката на Велчев Вержиния Цанкова оглавява друго дружество на МОН. Става дума за дружеството „Академика спорт”, което притежава много и все апетитни имоти. Като зала „Христо Ботев”, например. Когато Сметната палата приключи миналата година проверката на държавното дружество „Академика 2000“ ЕАД тя отчете 10 милиона левова загуби в „Одитен доклад № 0400000711 за извършен одит на съответствието при финансовото управление на  „Академика 2000” ЕАД за периода от 01.01.2009 г. до 31.12.2010 г.“ Преглеждам имената на управлявалите това дружество, които са отговорни и за резултатите му и виждам, че  председател на съвета на директорите е била Валерия Николова, изпълнителен директор на дружеството - Петя Божикова, тоест две от най-близките административни творения на Даниел Вълчев, които го бранят подобно на древногръцки менади. Днес са с него в Движение България на гражданите. Утре може да са пак във висшата изпълнителна власт. Тук е така, нищо и никой не могат да ни спасят от диктатурата на крадльовците, представящи ни се в стил „дженк“ и с усмивката на Алън Копле.

Ще продължат да го правят само дотогава, докато им позволяваме това. И като за начало предлагам нещо елементарно – просто да престанем да съучастваме във възпроизвеждането на тези хора във властта – законодателна, изпълнителна и съдебна. Ако успеем да наложим и всеобхватен лустрационен закон – това, повярвайте ми, ще ни спести много главоболия в следващите години.

Автор: Антон Тодоров

Платежно нареждане от „ИНКО“ към  „А и В консултинг“ за 15 000 лв. – част от общо 50 000 лв. платени от ИНКО за законопроект за радио и телевизия.


Фактура, издадена от „А и В консултинг“ към „ИНКО“ за 35 000 лв. – останалата сума за за законопроект за радио и телевизия, които „НИКО“ трябва да плати


Договора между „ИНКО“ и  „А и В консултинг“ за изготвяне на законопроект за радио и телевизия


Договор за правно-консултантски услуги между „ИНКО“ и „А и В консултинг“

 

Справка за изплатените суми на „А и В консултинг“ по договор за правно-консултантски услуги с „ИНКО“


Констативен акт, който установява, че „А и В консултинг“ източва милиони от „ИНКО“


За награда за „добре“ свършената работа, Даниел Вълчев е командирован на разноски на „ИНКО“ да гледа кръг от Европейския автомобилен рали шампионат в Нюрнберг – Германия


Оригиналното заглавие: “Новият политик” Даниел Вълчев, ИНКО и другите афери

 

/за плевен онлайн портал:

Д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:157 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).