The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Клоаката на България » Спрете бе, ченгесарски гноми – псевдоразузнавачи, полуконтраразузнавачи и вся остальная сволочь

България » Клоаката на България

Спрете бе, ченгесарски гноми – псевдоразузнавачи, полуконтраразузнавачи и вся остальная сволочь Изпрати E-mail
Дата на публикуване: 09 Февруари 2013
Публикацията е прочетена: 12175 пъти
Можеше ли без бившия директор на Националната разузнавателна служба генерал Бриго Аспарухов?


Днес, ето че и Бригадир излезе от дупката си и се показа по БНТ.

По думите той не се възприема като политическия баща на Борисов, както се твърдяло, но чувства вина, че е помогнал на Борисов да стане главен секретар на МВР. Аспарухов подчерта, че е виновен дотолкова, доколкото не е познавал достатъчно добре бъдещия премиер.

"Премиерът Борисов лъже целия народ, че не е давал съгласието си да стане информатор на ЦСБОП."

Бившият шеф на разузнавачите е на мнение, че проблемът на Борисов е, че е свръхамбициозен, мисли си, че никой друг не би могъл да се справи с управлението на държавата и взима еднолични решения по въпроси, за които е нужно цялото правителство да се произнесе.


А бившият електротехник, а днес главен секретар на ДАНС, вербовчикът на  Бойко Борисов, Младен Георгиев разпространи изявление до медиите по повод документите от папката „Буда", в което се казва, че се прави груб опит да се даде манипулативно тълкуване на обстоятелства и факти, като целта е да се злепоставят авторитета на премиера Бойко Борисов, МВР, ДАНС и самия него.


А Бойко Борисов категорично заяви, че Младен Георгиев, вербовчикът, е бил назначен за главен секретар от Станишев и Румен Петков.


И докато Бойко Борисов 2 дни отричаше, а Младен Георгиев как "се злепоставят авторитета на премиера Бойко Борисов, МВР, ДАНС и самия него", Биволъ публикува, че Б.Б. е бил и доносник на ДС:

"Към документите изтекли в Balkanleaks има обяснителна бележка. В нея се твърди, че Борисов е вербуван от Държавна сигурност още в средата на 80-те години. Тогава срещу него е заведено дисциплинарно дело за лъжесвидетелстване. Борисов свидетелствал по бракоразводно дело, но се оказало, че излъгал. Следва вербовка от Шесто и ДС урежда дисциплинарката да бъде прекратена.

Досието на Борисов като доносник на ДС е било пришито към ДОН "Буда", но е прочистено от дългогодишния кадровик в МВР Борис Димитров, твърди се още в бележката. През ноември тази година Димитров беше назначен от правителството за шеф на Държавната комисия за сигурност на информацията (ДКСИ). Биволъ не можа да потвърди тези твърдения от независим източник.

Папката "Буда" има особена съдба. След като вербовчикът Младен Георгиев и началникът му Спас Спасов са отстранени от ЦСБОП, Борисов не е поет от друг офицер. Папката "Буда" остава в касата на зам.-шефа на ЦСБОП Венцислав Великов до напускането му през 2001 г. Когато се подготвя назначението на Борисов за главен секретар той е проверяван, но досието "Буда" не излиза на бял свят. Министър Петканов научава за него чак през 2002 г. Вбесен, той уволнява шефа на дирекция "Информация и архиви" Серафим Стойков и прибира папката "Буда" в личния си сейф. От него я наследява Румен Петков, който обаче не я завещава на наследника си в МВР Михаил Миков.

В анонимен текст, който се появява през 2002 г. и чийто предполагаем източник е НСС пише за друга вербовка на Борисов:

"Предвид връзките на Бойко Борисов с организираната престъпност през 1998-2000 г. той е изучаван от Националната служба за сигурност (НСС), с цел привличането му за нащатен сътрудник на НСС. През този период Бойко Борисов редовно дава информация на НСС за действията на лидери на организираната престъпност в България. Трябва да се отчете, обаче, че е често срещана практика българските служби за сигурност да рекрутират (като агенти или нещатни сътрудници) на някои лица единствено за осигуряване на политически чадър в замяна на предоставяне на сенчести услуги в полза на конкретни управленски и/или корпоративни кръгове. Пример – Поли Пантев, Косьо Самоковеца, Славчо Христов и т.н.) Папката със събраните за Бойко Борисов материали и постъпилите от него доклади е била връчена на тогавашния директор на НСС ген. Атанас Атанасов и той е одобрил вербовката на Бойко Борисов."

За да не прерастват нещата в поредния "-гейт" и, за да се прекратят спекулациите по медии, в интервюта и т.н., ще посоча, че има две златни правила в шпионажа по света за т.н. "agent's crypto name", в т.ч. и при ДС, и при ЦСБОП, ДАНС и прочее, ако щете ЦРУ, КГБ, ФСБ или Mossad.


Това е пределно ясно на гнома Бригадир  Аспарухов - щом твърди "Премиерът Борисов лъже целия народ...", що не каже защо лъже, как лъже, в какво се състои лъжата и так далее...

Защото:

Нещата са прости и покриват двете златни правила.

Щом има папка „Буда“ това значи, че има САМО 2 възможности :

  • 1- Бойко Борисов САМ си е избрал псевдонима Буда (което е по-верятното - не се ли прави на Господ и сега? - аз, аЗ, Аз и АЗ)
 или
  • 2- псевдонима Буда е даден от ВЕРБОВЧИКА - щатния вербовчик Младен Георгиев или неговия пряк шеф, подполковник Спас Мирчов Спасов (гномът Бригадир  Аспаруховн твърдич че делото на Борисов в ЦСБОП е кръстено „Буда", може би от името на фирма „Будоинвест", създадена няколко години по-рано от Борисов и Алексей Петров.).

 

И в 2-та случая - означава САМО ЕДНО:


Бойко Борисов се е съгласил, подписал е, и Е станал ИНФОРМАТОР (агент-доносник) с псевдонима "Буда"!!!

Т.е.:

Т.н. СРЗО (Съгласен-Подписал-Заведен на Отчет)!

Точка!


/плевен онлайн портал

д-р инж. Никола Тодоров, доцент


‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:271 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).