The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Без коментар » 10 въпроса по Въпроса: Защо България принесе в жертва независимостта си!

България » Без коментар

10 въпроса по Въпроса: Защо България принесе в жертва независимостта си! Изпрати E-mail
България - Без коментар
Дата на публикуване: 08 Февруари 2013
Публикацията е прочетена: 10539 пъти

Съществуват поне десет основателни причини за съмнения относно официалната история за атентата на летище Сарафово


Българското правителство направи за посмешище политическата си независимост като обвини публично ливанската групировка „Хизбула" за миналогодишния атентат срещу израелски автобус в крайбрежния град Бургас, въпреки че официалното разследване продължава. Това се казва във водещата статия на авторитетното азиатско издание "Ейша Таймс". Неин автор е журналистът Кавех Афрасиаби.


София все още не е направила официално съобщение и липсват достоверни доказателства, подкрепящи твърдението. София, която беше подложена от месеци на натиск от Вашингтон и Тел Авив да посочи „Хизбула" за виновник за атентата, отнел живота на петима израелци и българският шофьор на автобуса, успокои израелския премиер Бенямин Нетаняху, който само половин час след атентата миналия юли публично обвини „Хизбула" и Иран. Не е изненадващо, че Нетаняху беше изключително доволен от новината от София и не чака много, за да призове ЕС да постави „Хизбула" в списъка си с терористични организации - стъпка с голямо значение, която би засегнала сегашните граждански права на мюсюлманите в Европа, особено на тези, които участват в събиране на средства за множеството социални услуги на „Хизбула" в Ливан.


Американската администрация също съвсем удобно нарече "окончателни" първоначалните данни от разследването на атентата в Бургас, сочещи, че "военното формирование на „Хизбула" може да е замесено" в него, според внимателно подбраните думи на българския вътрешен министър Цветан Цветанов. Според българския експерт проф. Владимир Чуков Цветанов е направил "хибридно изказване", че "подобно на Великобритания" прави разлика между „Хизбула" като групировка и нейното военно крило. "Това е хибридна ситуация, която показва, че има малка вероятност България да определи Хизбула и Иран за виновници", заяви проф. Чуков пред български медии. Според него изтичането на информация от вътрешното министерство е било планирано само като тест. Но по всичко личи, че това е лош и политически мотивиран ход на представител на българското правителство.


Очевидно правителството е избрало политическия подход и по същество огласява версия, което беше заявена от Държавата Израел още в първия ден след атентата, когато не беше започнало разследването, заяви вчера лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев. "Разследването продължава и не може да се говори за категорични доказателства за конкретните извършители, камо ли за организация, която стои зад този трагичен инцидент. Това е абсолютно неоправдано от гледна точка на националната сигурност и рисковете, които се поемат по този начин, най-вече по отношение на хората в България", допълни той.


Съществуват поне десет основателни причини за съмнения относно официалната история, че автобус с израелски туристи е бил мишената на терористичния атентат, счита журналистът. Резултатите от аутопсията в София показаха, че мъртвият терорист бил "бял и имал светли очи" и първоначално беше определен за член на "Ал Кайда" - за голямо съжаление на израелците, които проявиха нулев интерес към заподозрян, различен от член на Хизбула-Иран.


Съществуват доста доказателства, че взривеният автобус е бил празен и единственият пострадал пътник бил в съседен автобус и получил само леки наранявания, посочва журналистът. Той изследвал десетки снимки на въпросните израелски туристи и според него те несъмнено щели да получат доста по-сериозни рани на лицето и на други части на тялото си, ако бяха вътре във взривения автобус.

Отхвръкналата глава на атентатора беше намерена на около 60 метра разстояние от автобуса и първите кадри показаха автобуса, обхванат от пламъци. Това прави невъзможно за мнозинството от 42-та предполагаеми пътници, особено за възрастните жени, показани на носилки на път за болницата, да избягат с малки или никакви телесни наранявания.

Оттук произтичат и следните десет въпроса:

 

 • 1. Защо аматьорското видео на автобуса, направено секунди след взрива, не показва никой да скача от него?
 • 2. Защо толкова много пътници оцеляха само с леки наранявания на ръцете и краката при експлозия, извършена според българските власти с три килограма тротил пред автобуса?
 • 3. Защо израелска група, известна като Закар, се появява веднага на мястото на инцидента и събира телата на загиналите при положение, че това трябваше да бъде направено от българите? Защо тази група беше на летището по това време? И къде бяха представителите на българските сили за сигурност през цялото това време, монополизирано от представителите на Закар в жълти униформи?
 • Впрочем, фактът, че българите позволиха на Закар пълен достъп до мястото на престъплението и пренасянето на мъртвите, които впоследствие бяха откарани бързо в Израел, говори много за пародията на полицейско разследване в България.
 • 4. Защо бомбата уби израелците, седящи в задната част на автобуса (според съобщения в израелски медии), и едновременно с това шофьора на автобуса отпред, а остави голямото мнозинство от останалите пътници в автобуса само с леки наранявания?
 • 5. Защо някои очевидци разказаха пред медиите, че са опитали да излязат през предната врата, но установили, че тя е заключена и успели да излязат през дупка отстрани при положение, че както видеата, така и съобщенията показват мигновени пламъци, обгръщащи автобуса веднага след взрива?
 • 6. Защо няма съобщения за наранявания на шофьора на автобуса до взривения, който пострада сериозно при експлозията, особено от страната на шофьора? Възможно ли е убитият шофьор на автобуса да е този от втория автобус
 • 7. Защо нямаше допълнителни мерки за сигурност, макар че според израелски медии преди кацането на самолета туроператорът на израелските пътници получил обаждане, че те ще бъдат "посрещнати с две бомби"?
 • 8. Защо багажникът на взривения автобус беше празен и нямаше следа от багаж - много снимки показват също вътрешната част на автобуса и отсъствието на отделение за багаж противно на твърдението на един от израелските пътници, който беше широко цитиран)?
 • 9. Защо паспортът и шофьорската книжка на предполагаемия терорист останаха непокътнати въпреки бушуващия пожар в автобуса
 • 10. Защо израелците върнаха скоропостижно всички пътници в Израел рано следващата сутрин вместо да позволят на българските следователи да ги разпитат?


Агентите на Мосад трябва да се потупат по рамото за добре свършената работа, но техният сценарий може би беше прекалено спретнато изпълнен, имайки предвид факта, че Нетаняху веднага посочи Хизбула и Иран или широкото използване на копие на горящ автобус, който при по-внимателно вглеждане се оказва различен от действително атакувания.

Израелците са майстори в изкуството на политическите манипулации и тяхната последна победа в България просто ни показва защо те са напред в играта и продължават да печелят битката за световното обществено мнение, завършва журналистът.

 

Източник »»» bolgari.net


И ето след 6 месеца:

"Имаме много активно разследване, което обаче също трябва да продължи толкова активно." (???),

заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди днешното заседание на ВСС.


Т.е., "активно" (???) обаче да очакваме и отговор на 10-те въпроса!!!/плевен онлайн портал

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:112 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).