The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Рушители на България » Плевнелиев и неговия КСНС поставят под заплаха националната сигурност

България » Рушители на България

Плевнелиев и неговия КСНС поставят под заплаха националната сигурност Изпрати E-mail
България - Рушители на България
Дата на публикуване: 06 Февруари 2013
Публикацията е прочетена: 10491 пъти


Вчера на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди версията на Израел, че в терористичния акт е замесена "Хизбула".

Но ЕС отказва да постави "Хизбула" в "черния списък".


 

Основните акценти в изнесения пред КСНС доклад - "Рискове и заплахи за сигурността на страната" - са произтичащите явления от политическите процеси в Близкия изток.

"От стратегическа важност за нас и за целия ЕС е предприемането на бързи мерки за преодоляване на политическата нестабилност и икономическите проблеми в Близкия изток и Северна Африка. България ще продължи да подкрепя усилия на страните в региона за демократични промени и икономическо възстановяване.",

се казва в доклада.

Т.е.:

Едно нищо неказване!


Едно нищо неказване за интересите на нас, българите.


Но едно много добро послание към когото трябва е казаното "от стратегическа важност за нас и за целия ЕС е предприемането на бързи мерки за преодоляване на политическата нестабилност и икономическите проблеми в Близкия изток и Северна Африка".

Т.е.:

За интересите на САЩ и Израел.

Защото:

В БНР вече има едно интервю, което се публикува обаче тази сутрин - постфактум на вчерашния КСНС.

Марк Регев: ЕС трябва да предприеме ответни действия срещу "Хизбула" 


© Снимка:   ЕПА / БГНЕС

 

Интервю на Ангелина Пискова с Марк Регев

 

ЕС трябва да предприеме ответни действия срещу "Хизбула". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" говорителят на израелския премиер Бенямин Нетаняху – Марк Регев.

 

Бих искал да напомня на всички европейци, че това е атака върху европейска земя, срещу страна-член на ЕС и Европа трябва да приеме сериозно тази заплаха, коментира Регев и заяви:

 

Израел ще защити хората си. Най-важното нещо от европейска перспектива, според нашето скромно мнение, е европейците да кажат: Вие нападнахте страна-член на ЕС, вие нарушихте нейния суверенитет, атакувахте цивилни хора на европейска земя и, разбира се, трябва да има последствия на такива действия.

 

Регев отново повтори, че страната му няма съмнение, че зад атентата в Бургас стои "Хизбула". Според него именно хората, които отричат това, се опират на политиката.

 

Много е важно такава организация да носи пряката отговорност за това, че поставя на прицел цивилни хора, в този случай туристи. Европа трябва да приеме сериозно тази заплаха, заяви той.

 

Марк Регев подчерта също, че "Хизбула" е една от най-големите сили, поддържащи режима на Башар Асад. Тези, които убиват невинни хора, трябва да си понесат последствията, беше категоричен говорителят на израелския премиер.

Явно, атентата в Сарафово е следствие от "произтичащите явления от политическите процеси в Близкия изток".

Обаче:

Григор Лилов твърди:  Борисов и Цветанов са съучастници в терористичния акт в Сарафово.....


ДУЕЛ е пореден бестселър на разследващия журналист Григор Лилов за атентата в Бургас.

Истината за атентата на летището в Бургас се оказа невероятна.

Защото в този свят на тайни служби - на сенки, реалност и изкривени огледала, в тънката граница между приказност и действителност, в блясъка и мъглата на всичко възможно и невъзможното дори, 2x2 никога не е 4, а може би е 5, 3 или дявол знае какво!

И настръхваш от ужас...

 

Сензационен трилър от Григор Лилов - авторът, чийто книги са в библиотеката на Американския конгрес, политологически центрове по света и университети от Бръшляновата лига.

Отговор на всички въпроси:

·                     от личността на камикадзето до тази на терористите

·                     каква е българската връзка - от шофьора до върховете на бизнеса и олигарсите

·                     родното правителство съучастник ли е и как

·                     кои са замесените политици

·                     какво в действителност се случи и защо не го узнахме въобще

Скандалните тайни на драмата и страшната, неподозирана и парадоксална истина за нея.

Откъс от ДУЕЛ:

КОГАТО ГРЪМ УДАРИ - КАК ЕХОТО ПРЕВАРВА
Този двойствен код - на истината-лъжа и лъжата-истина за първи път беше задействан с взрива.
Експлозията отекна в 17:24 (по някои данни 17:25 часа) на 18 юли 2012 година, помете автобус с израелски туристи и остави след себе си трупове, ранени, разкъсана плът, сълзи, страдания...
И напълни общественото пространство с много въпроси. До днес на нито един от тях няма отговор. Вероятно няма и да ги има - нито утре, нито другиден, някога, в далечното бъдеще, а може би и никога...
Защото когато гръмна атентатът, фактически щракна ... капан!
Оказахме се като мишлета в него - седем и половина милиона народ заедно с държавата ни. Може би сме вътре съвместно с други нации - от Израел през страните от ЕС до могъщите САЩ. Уловката, заложена от едни тайни служби срещу други секретни служби сработи. Летописът на фактите - колкото скандални, толкова и прозаични по делнично, непрекъснато го илюстрира, потвърждава, парафира и подпечатва.
Но какъв е капанът?
Неговата пружина беше натегната изключително изненадващо - с изпреварващи съобщения за драмата, която тепърва щеше да се разиграе на летище Бургас. В световния тероризъм никога досега не е използвана такава комбинация. Би било глупаво - предупреденият е като въоръжен, нали?
Но се случи, макар и за първи път в аналите на изминалите десетилетия от началото на "Шахида"! Защото в България - една разградена на практика територия дори предупреденият остава беззащитен и невъоръжен. "Мека цел" - лесно достижима, както я определиха експертите. Вероятно именно затова страната беше избраната.
Хрониката на парадокса вече се дописваше с последни-те си запетайки и точки - черно на бяло още по времето, когато самолетът с туристите се приземяваше и търкаляше колелата си по пистата. Защото в редица електронни сайтове и форуми новината за взривения автобус изпревари с десетки минути, дори и с повече от час самото събитие!
Как се случи това?
Защо се случи?
Какъв е този смразяващ, макар и на пръв поглед алогичен информационен замисъл на терора! На клопката му...
Нека да проследим детайлите му.
Например във форума kaminata.net и чрез участника kakavida:
"Автобус с израелски туристи се запали на летището в Бургас. На мястото е имало взрив... На мястото са разпръснати останки от жертвите и дрехите им. Все още не е ясно дали става въпрос за терористичен акт или техническа неизправност. Болниците в града са в готовност да приемат пострадали. "
Това съобщение е поместено в 17:12 часа - 12 минути преди взрива. По това време курортистите все още са в
залата за приемане на пътниците - дори не са излезли извън нея. Пак в този форум и по същото време друг потребител - kotkata68 е написал, че гледа кабеларката, по която вече текат новините (!) за все още неизгърмелия автобус.
Или да вземем големия и авторитетен форум "Калдата":
"Три автобуса с израелски туристи са се взривили на бургаското летище в кв. "Сарафово", съобщава БНР По непотвърдена информация има загинали. Започнало е извеждане на туристите. По първоначална информация ставаше въпрос само за едно превозно средство... Към момента от полицията не дават информация... Към момента се работи по версия за атентат, полицията в града е вдигната под тревога. "
Часът на това съобщение от някой си Styl3r от Разград, пол мъжки, както е отбелязъл, е 17:28 часа. Реакцията му светкавична - едва 4 минути след взрива.
Но според разпечатките на разговорите от джиесемите от летището първото съобщение не е до Разград, а до телефона за спешни случаи - № 112. То е отправено в 17:26 часа. Разговорът трае 3 минути и 2 секунди и завършва в 17:29 - цяла минута по-късно, след като Styl3r е съобщил новината. И няма нищо общо с него.
- Беше голяма касапница. Части от тела хвърчаха нався-къде. Огромни пламъци покриха за секунди небето. Картината беше потресаваща... - разказва Любомир Димитров. Той е човекът, сигнализирал първи за немислимото - атентат у нас. - Спонтанната ми реакция беше да звънна на но-мер 112. Казах им да изпратят линейки, защото е избухнала бомба. В началото въобще не ми повярваха - мислеха си, че се шегувам, че си правя някакъв майтап...
Любо е студент по право в Бургаския свободен университет. През лятото е на пункта на Туристическия информационен център, който общината поддържа в аеропорта. И по-рано е работил на летището, в неговия персонал, макар и само една година. Щандът е разположен в залата за пристигащи. Пряк очевидец е на събитията. На мобифона си LG и досега пази съобщението за разговора - не го е изтрил. Може би и няма да го изличи - преживяното се е отпечатало в психиката му, дори понякога не му се вярва, че е било истина. "Някъде към 4 сутринта се будя в пот... пак беше този кошмар... Денят е номер 1 по новия, по моя нов календар" - отбелязъл е на 20 октомври, макар и по друг повод на стената си във "Фейсбук". От драмата пред терминала на 18 юли до 18 октомври е като "изгубен" - не е влязъл и един-единствен път на страницата си в социалната мрежа.
Реакцията на разградчанина Sty 13г във форума не само изпреварва Любо с една минута, но е смайваща и по други причини. Той се позовава на съобщението на националното радио - програма "Хоризонт". Вярно, има такова съобщение. Но то е излъчено цели две минути след цитирането му в коментара - в 17:30! Освен това в него въобще не става дума за каквито и да е детайли от случилото се, за автобуси, за взрив, за израелци, камо ли пък за ранени и загинали, вдигане на полицията по тревога и атентат. То е за инцидент на летището без никакви други детайли. А онова, което е преразказал участника във форума, е излъчено 29 минути след позоваването на него - чак в 17:57 часа.
Всъщност тези три изпреварващи съобщения - две за взрива и третото - за предаването на кабеларката,
посветено на терористичния акт, въобще не са сред най-фрапиращите въпреки времевата разлика от няколко до 12 минути. Съществуват далеч по-стряскащи с часа си "новини".
Например поредното от тях - от някоя си "moira". То е поместено в 16:52 и изстрелва с 32 минути по-рано вестта за неслучилия се все още атентат с много убити и ранени. Но за почуда почти два часа по-късно - в 18:40 минути и вече логично - час и 16 минути след драмата на нападението същата "moira" се появява отново. Но какво споделя тя този път? - "Очевидци съобщиха, че автобус с израелски туристи е взривен, при което са загинали 3 души.".
Съвсем недвусмислено се вижда, че макар изпреварилата събитието нейна информация да иде от името й, всъщност е била поместена от някой друг. А втората й информация - над час след взрива, вече си е нейно дело - иначе не би я написала след първата.
Подобни учудващи несъответствия обаче се откриват и в други форуми - например в Data.bg. Или в този на News.bg, където първата новина е от 17:19 часа. Кристално ясно е, че Интернет мрежите са били тотално инфилтрирани
- неизвестни лица са проникнали в тях, преодолявайки защитните прегради, задигайки самоличности, никове и пароли на абонатите им, без те самите да знаят за това. И от тяхно име са напълнили електронното пространство със сензацията за все още неслучилия се взрив.
И ако един факт може да е приумица на случайността, два - странно съвпадение, три и повече недвусмислено говорят за някаква скрита система, за закономерност, за липсата на каквато и да е игра на съдбата...
Не, в случая не може да става дума за "бъгове", както се изразяват програмистите, за непроверени и несинхронизирани часовници, отмерващи времето във форумите. Та нали над половин час преди трагедията в офиса на туроператор-ската фирма е получено телефонно обаждане от непознат мъж. Той е заявил, че израелците ще бъдат посрещнати от две бомби. Първи за този факт съобщи навремето кореспондентът на националната телевизия от Бургас.
БНТ, рубрика "Новините" в 18 часа, направо по горещите следи от събитието:
Бургас, Веселин Григоров, кореспондент:

- ... Полицаи с кучата претърсват района, екип на ДОТИ следи за други взривни устройства, защото по непотвърдени данни минути преди да кацне полета от Израел, в офиса на туристическата фирма е позвънил непознат мъж, който е казал, че израелците гце бъдат посрещнати от две бомби!
Управителката Маргарита Постоличева на специална пресконференция обясни, че лично е разговаряла с всички служителки и те не са потвърдили информацията. Но така и не се разбра каква е истината. На този фон аргументите за технически неизправности в електронната мрежа не вършат работа. Приемливо е другото обяснение - тези "вести" да се оценят като кампания на самите терористи, искащи да нагнетят колкото се може повече съмнения, страх, напрежение...
Тя може да е плод само на предварително премислен и разигран сценарий, с поне 5-6 изпълнители, които да влязат в десетките форуми. И да предскажат удивително точно случилото се. Но тогава защо родната прокуратура и...

А сега от интервю на журналистът и макроикономист Григор Лилов.

По думите му абсолютно сигурно е, че взривът при атентата в Бургас е преминал под опеката на МВР. Истината се оказала невероятна. Защото в България непрекъснато се говори за октоподи, но най-голямата хидра на престъпността е съсредоточена в МВР, в лицето на вицепремиера Цветанов и премиера Борисов.

 

 Господин Лилов, бяхме ли информирани достоверно за срещата на американския президент Барак Обама и премиера Бойко Борисов? Какво е вашето обяснение за това гостуване?

 

- Аз имам обяснение за това гостуване. Не го очаквах в този формат. Защото това не беше среща с министър-председателя, както ни беше представено. Това беше среща с българското правителство, по-точно с хората от него, които отговарят за международната политика и сигурността на България. Имам предвид присъствието на външния министър Николай Младенов, на вицепремиера Цветан Цветанов и ген. Аню Ангелов. И бях изключително изненадан, че след срещата нямаше абсолютно никакъв коментар от Белия дом. Нормално е след среща в такъв формат, което е рядък прецедент в дипломатическата практика, да има поне някакво съобщение за медиите, да има брифинг или пресконференция.  

 

Подозирам, че разговорът е бил крайно нелицеприятен. Направи ми впечатление още нещо. Веднага след срещата излязоха няколко негативни доклада за България, включително за индекса на корупцията. Често казано, аз не вярвам много в случайностите. Големите правителства и световните сили имат свои представители във всички обществени организации, като се започне от човешките права и се стигне до корупцията. Нямам представа какви са резултатите от срещата, но мога да кажа с абсолютна сигурност, че един от мотивите за тази среща, който беше съобщен официално от американската посланичка в България Марси Рийс, е бил атентатът в Бургас. Това обяснява и дългия престой на силовия  вицепремиер, който явно се е обяснявал на висшите американски държавници.

 

В новата си книга „Дуел” съм направил много внимателно разследване на атентата. Според мен можем да говорим за директно съучастие на Министерството на вътрешните работи в този атентат, за което съм се подписал и с което рискувам съд за клевета срещу едно правителство, защото директно съм посочил  Цветан Цветанов и Бойко Борисов като съучастници в този терористичен акт. Абсолютно сигурно е, че взривът в атентата е преминал под опеката на МВР.

 

- Твърдите, че Цветан Цветанов и Бойко Борисов са знаели за подготовката на атентата? И че са съдействали или бездействали?

 

-  Не може Цветанов да не е знаел и веднага ще обясня защо ги обвинявам в съучастие. Не може МВР на защитения си сървър, който се намира близо до Велико Търново, да пусне съобщение 20 минути по-рано от самия взрив. Съобщението е в 17,06, взривът е в 17,24 ч. Няма уволнени, няма наказани. Оказа се, че такова съобщение е прерогатив на супервайзъра, който отговаря за сървъра, на шефа на пресслужбата, на шефовете на секретните служби и на кабинета на министъра.

 

Имам и две много скандални изявления на МВР, цитирани от външни агенции, и двете също изпреварват атентата. Едното от тях е потресаващо. Аз съм го цитирал в книгата. В него се говори за автубус № 2 и терорист камикадзе, който ще се взриви до входната врата на автобуса. Публикувано е от руската агенция  МИГнюз, която се позовава на МВР. Има още една агенция, мисля, че беше канадска.

 

- Каква е логиката да има съучастие на част от българското правителство в атентата?

 

-    В България говорим за октоподи, за какво ли не, някаква митология се лее. А се оказа, че най-голямата хидра на престъпността, най-страшната връзка с престъпността, защото говорим за връзки с международния тероризъм, е съсредоточена в МВР, в лицето на вицепремиера Цветанов  и  премиера Борисов. Те са укрили и следите от взрива, защото там има пряко българско участие и аз съм го доказал.

 

Ще си позволя да отворя една скоба. Абсолютно никъде, в нито едни показания, нито в тези на израелските туристи, нито на българските очевидци, не се говори за камикадзе. Напротив, има достатъчно показания, от които става ясно, че взривът е започнал от багажното отделение, без някой да е поставял багаж там. Има и показания, в които се говори как шофьорът със зъби и нокти е бранел един предварително поставен черен куфар. Няамаме дори показание на очевидец за прочутата глава на терориста. От МВР негласно протестираха (или поне така написаха колеги), че Мосад изземват всичко. Защо тогава не иззеха и главата на терориста, която е описана в протокола?

 

Имам и други въпроси. Защо част от очевидците, които са били на първия ред на сцената, вече не могат да бъдат открити. Потънали са в неизвестност и дори и най-близките им хора не знаят какво става с тях. Не говоря за израелците, а за българите. Вече има и няколко смъртни случая в чужбина. Правили ли сте връзка с атентата в Ливан, където загина шефът на ливанското разузнаване? Той беше убит с български взрив един месец след атентата в Бургас. Това е човекът, който трябваше да разследва връзката с "Хизбула", защото западните служби откриха един огромен трансфер на информация между България и Ливан непосредствено преди взрива. Имам информация за хиляди ливанци, които спешно са дошли в България непосредствено преди взрива. 

 

Категоричен съм, че има българско съучастие в този атентат. И не се изненадвам, защото става въпрос за милиарди.

 

- Отново ви питам: каква е логиката? Защо им е на Цветанов и Борисов да се забъркват в подобна история?

 

- Не мога да го обясня с пет изречения. В книгата си съм проследил поток от пари и наркотици, фирми, свързани лица. И тези връзки стигнаха до първите етажи на властта. Затова тези хора бяха извикани в Белия дом, за да дават обяснения. И сега ще видим какво ще каже Цветанов през януари, защото това е крайният срок.

 

Аз имам и обяснение защо Обама не реагира веднага след взрива. В условията на президентски избори да обявиш една страна, членка на НАТО и ЕС, за съучастник в тероризъм, означава да изгубиш десет милиона гласа. Аз имах едно телевизионно изявление непосредствено след взрива, в което заявих, че той цели манипулиране на президенстките избори в Щатите. Започвайки от шофьора на автобуса, фирмите и свързани лица, тясно преплетени с мафията, от хора, които са участвали в този трансфер на терористи. Оказа се, че тези хора са пазени месеци наред поради смъртни заплахи от ДАНС.

 

- Разбирам, че имате по-глобален поглед върху цялата ситуация. Какво ще се случи, как виждате това в развитие?

 

-  Аз съм ужасен, защото малко хора си дават сметка, че това правителство и управление вече стават опасни не само от гледна точка на бедността и корупцията, която произвеждат. Те стават опасни от гледна точка на сигурността за всички нас. В България има над шест милиарда евро, които са влезли от неизвестни източници от Близкия  и Средния изток. Такива пари се намират в Корпоративна банка на Цветан Василев. Наскоро със същите пари купиха и друга банка. Това не са пари на фонда на Оман, защото БНБ изрично призна, когато влязоха официално парите, че става въпрос за пари на Иран, а не за пари на султаната на Оман. Така те признават, че става въпрос за опосредствано влизане на капитали.

 

Малко хора си дават сметка, че покрай тези джамии в България, 1452 на брой, през нашите банки са преминали над два милиарда евро Преди време руският посланик ни нарече  троянския кон в НАТО и ЕС. Аз днес бих употребил друга метафора. Днес ние сме арабско-персийски жребец, който се разхожда на територията на ЕС и НАТО.

 

Цялото ми разследване доведе до тези изводи и съм ужасен, защото хората трябва да си дадат сметка, че тази история може да завърши драматично, с бомби над София. Знам, че звучи фантастично. Но за съжаление, когато съм се ангажирал с лоши прогнози, обикновено се сбъдват. Нещата са изключително неприятни. И посещението във Вашингтон го доказа. Погледнете списъка за посещения на Обама и на предишните президенти и вижте има ли друг случай американският президент да заседава с ключовите фигури, със силовите министерства на една държава. За това става дума.

 

- Как  тогава премиерът успява да спечели подкрепата и доверието на толкова много хора?

 

-  Много ясно го формулира бившият американски посланик Джон Байърли в телеграмата в Уикилийкс. Там той обяснява криминалното минало и профила на лицето Бойко Борисов и хората около него. Ние никога не трябва да забравяме, по памет цитирам, с кого си имаме работа.

 

Но в края на краищата, медиите произвеждат политиците, защото иначе никой няма да ги знае. Медиите са под контрола на правителството, затова и книгата е наречена „Тайният проект Бойко Борисов”. Тъй като зад него стояха могъщи сили, които разполагаха и с капиталите, и с политическите възможности да лансират тази кандидатура. Тези сили имаха международни контакти и  безспорно са поели някакви ангажименти пред света, започвайки от Москва, преминавайки през Берлин и Брюксел, Лондон и стигайки до Вашингтон. 

 

Проблемът е, че сега Бойко Борисов е много опасен. При това опасен не само за нашата сигурност, но и за света. Аз на това отдавам срещата във Вашингтон. Явно там е имало ултиматум. Защото не е работа на Вашингтон да контролира българските политици, това не е работа нито на Москва, нито на Брюксел. Англичаните чудесно са го казали, че всеки народ си заслужава управниците и съдбата. Лошото е, че ние поставихме начело на държавата изключително спорни фигури, тясно свързани с мафията и престъпността. И когато се говори за октопод, трябва да разберем, че този октопод се намира на "Дондуков", там, където пише Министерски съвет.

 

Аз затова озаглавих книгата си „Дуел”. Защото разследването ми беше тежка схватка с  МВР и правителството, които ми пречеха по всякакъв начин - легален и нелегален.

 

-  Все пак книгата е на пазара.

 

Слава богу, не могат да контролират и този пазар, той е доста сегментиран. Или ако се опитат, това ще предизвика незабавната реакция на ЕС и Брюксел. Защото ще бъде вадещ очите пример за тотална цензура и погазване на Конституцията. Така че колкото и да им е неприятно, ще трябва да я преглътнат. 

 

Бойко Борисов е един мит. Станишев се сети чак сега да направи изявление за магистралното строителство. Аз преди година направих тази справка - кой колко строи. Оказа се, че и единият, и другият строят еднакво. Поне така ще им завършат мандатите. Но ако трябва да сме обективни, трябва да признаем, че правителството на Станишев не беше в условия на световна и българска криза, т.е. Борисов строи в по-трудни условия. Но веднага трябва да попитаме: кога са построени магистралите в Германия и САЩ?

 

Според  Кристалина Георгиева това не е най-удачният път за излизане от кризата. Едно магистрално строителство не може да разкрие достатъчно работни места и съпътстващи производства. Магистралите в Германия не са строени през 1933 г., когато Хитлер е на власт. Те са строени, след като преминава голямата криза. Голямото магистрално строителство в САЩ Рузвелт не го започва през 1933 г. Започва го през 1935 г., когато са излезли от голямата депресия.

 

Ясно е защо се строят магистралите у нас. Това строителство е най-удобният инструмент да се крадат пари. Там никой не може да осчетоводи реалните разходи - какво точно е вложено, какво не е и пр. Но резултатът е налице. Ние изгребахме фискалния резерв на държавата, бюджетът се връзва с някакви фокуси на Дянков и просто се чудя как още на са ни подпукали, защото това са точно гръцките фокуси. Бедността в България доби застрашителни размери, а сега тези хора създадоха и тежка външнополитическа криза с този атентат.

 

-  Прогнозите ви са доста песимистични. Ще оцелее ли правителството на следващите избори?

 

 - Не, абсолютно убеден съм, че както и да фалшифицират изборите, дори и да вземат властта, няма да могат да могат да се задържат. Наполеон има една мисъл, която аз много харесвам. Че с щикове можеш да дойдеш на власт, но не можеш да седнеш върху тях и да управляваш. А това правителство точно това прави. Използва силови методи.  Но те нямат вече пари. Парите са им спрени, включително и от Европа. Погледнете изявлението на Дянков за изпълнението на бюджета - дефицит по европейските средства 554 милиона. Какво значи дефицит? Това означава, че договорените пари не са дадени. Смятате ли, че 550 милиона са малко? Цеди се капка по капка и не без основание.

 

И за магистралното строителство, което е голямата хвалба на Бойко Борисов, не са преведени пари, защото са нарушени много условия. Въобще не искам да мисля, когато дойде одитът на ЕС, как ще се произнесат. Може да се окаже, че ще трябва да връщаме много милиони. И не знам откъде ще ги вземем. Ако човек отвори специализираната информация на Международния валутен фонд и Световната банка, ще установи, че 24 тона от златния резерв вече ги няма. Разбирате ли за какво говоря?

Григор Лилов е завършил журналистика и икономика и организация на труда. Работил е дълги години в централните медии, познат е като остро перо, редактор и бизнес-наблюдател в „Труд", часовите вестници, „Кеш" и др.

Той е сред най-известните автори на разследването у нас и често цити­ран от световните издания. Във връзка с негови публикации са създавани временни парламентарни комисии при демокрацията, а при социализма са отменяни дори Решения на Политбюро и Валутната комисия.

Носител е на национални и международни награди за журналистика.

Автор е на бестселъри като „Тайният проект Бойко Борисов", „Опе­рация Президент", „Тайните на големите играчи", „Либийска връзка", „Най-богатите българи" и др.

 

плевен онлайн портал/

д-р инж. Никола Тодоров, доцент

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:197 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).