The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Без коментар » Идиотско нали! Руската газ за България 500, за Англия – 300 $ за 1000 куб. м. Ама много чворско!!!

България » Без коментар

Идиотско нали! Руската газ за България 500, за Англия – 300 $ за 1000 куб. м. Ама много чворско!!! Изпрати E-mail
България - Без коментар
Дата на публикуване: 02 Февруари 2013
Публикацията е прочетена: 9213 пъти


Газпром никога официално не разкрива цените, по които доставя своята продукция в конкретните европейски страни. Европейската комисия се опитва да разбере всички условия по договорите на своите страни членки с газовия монополист, но засега безуспешно, пише днес izvestia.ru.


По данни от източник, близък до компанията, изданието посочва, че средната цена за европейските страни през първото полугодие на 2012 г. е била 413,1 долара за хиляда куб. метра. За пет държави, обаче, цената на „синьото гориво" е превишавала 500 долара.


Най-скъпо е излизал руският природен газ на Македония - 564,3 долара за хил. куб. м.; Полша 525,5 д., Босна - 515,2 д.;, Чехия 503,1 д. и България - 501,0 долара за хил. куб. метра.


Доставките на Газпром в страните от Стария континент се осъществяват по отделни договори, като обикновено цената се обвързва към стойността на „петролна кошница", която се колебае според световните котировки на петрола и се отразява върху съответната цена на природния газ със забавяне от шест месеца.


Най-евтинияt природен газ руската компания е продавала на Великобритания - 313,4 долара за периода януари - юни 2012 година. Но там е и най-конкурентният пазар в Европа, а делът на Газпром е едва 10 на сто, обясняват специалистите.


За 2013 г. Газпром очаква значително понижаване на цените в Европа, като средната ще спадне от 413 на 360 долара за хил. куб. метра. За редица страни компанията предвижда значителни отстъпки - до една четвърт от реалните цени на доставка от първото полугодие на миналата година. Става дума за Швейцария, Дания, България, Полша, Чехия, Босна и Словения, посочва изданието.

по news.bg


/плевен онлайн портал

п.с.

Според "Известия" през тази година апетитът на "Газпром" ще бъде по-умерен.

Причината е не само намаленото търсене, но и започналото в Европа разследване срещу руската компания за нарушения на антимонополното законодателство.

Според прогнозите през 2013 г. "Газпром" ще продължи да намалява цените, като същевременно ще разчита да увеличи продажбите. Очаква се средната цена да бъде около 360 долара срещу 413 в началото на 2012 г.

В тази прогноза са отчетени и намаленията, които вече получиха редица европейски страни, сред които и България. Според експерти "Газпром" се е съгласил на тези отстъпки и заради стремежа си по-бързо да прокара проекта за газопровод "Южен поток".

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:125 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).