The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » Светът » Манипулации » Как да разбираме евреина Ахмадинеджад (Сабурджиан): «Раковият тумор» Израел скоро ще изчезне

Светът - теми, политика, личности » Манипулации

Как да разбираме евреина Ахмадинеджад (Сабурджиан): «Раковият тумор» Израел скоро ще изчезне Изпрати E-mail
Светът - теми, политика, личности - Манипулации
Дата на публикуване: 18 Август 2012
Публикацията е прочетена: 6279 пъти


„Франс прес”

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад отправи ново предизвикателство към еврейската държава, заявявайки в реч в Техеран вчера, петък, 17.08.2012, че „раковият тумор” Израел скоро ще изчезне.

Ционисткият режим е раков тумор...Страните от региона скоро ще приключат с присъствието на ционистките узурпатори на земята Палестина,

заяви Махмуд Ахмадинеджад, в реч пред манифестанти, събрани пред университета в Техеран за общата молитва.

Иранската телевизия показа кадри с тълпи, дошли от цялата страна, за да отбележат „Деня на Кудс”, който се организира всяка година от режима в Техеран в края на свещения мюсюлмански месец Рамадан, в знак на солидарност с палестинците и срещу Израел.

Те казват, че искат нов Близък изток, ние също искаме нов Близък изток, но в нашия няма да има следи от ционисти,

каза иранският президент. Речта му идва в момент на нарастващо напрежение между Ислямската република и еврейската държава, посочва АФП.

Ционинстите ще си тръгнат и американското господство над света ще свърши,

добави Ахмадинеджад. Речта му беше прекъсвана от викове на тълпата: „Смърт на Израел” и „Смърт на Америка”, посочва още „Франс прес”.


 

Ахмадинеджад бил... евреин

04.10.2009

Фамилното му име е Сабур(джиан) - чисто еврейска фамилия, която означава производител на "сабур" - молитвения шал за иранските евреи

Новини
Махмуд Ахмадинеджад - един от най-яростните противници на Израел, който непрекъснато заплашва да изтрие страната от картата на света, има еврейски произход.

Това сензационно твърдение прави днес британският в. "Дейли телеграф", като се позовава на личните документи на иранския президент.

По време на гласуването за президентските избори неотдавна той показал лична карта, в която пишело, че фамилното му име е Сабурджиан.

Това е чисто еврейско фамилно име, което означава производител на "сабур" - молитвения шал за иранските евреи, обяснява вестникът.

На ръка в личната карта към фамилията е дописано "джиан".  Според изданието семейството е сменило името на Ахмадинеджад, когато е приело исляма.

Сабурджианите идват от Арадан, родното място на президента, и според експертите присъствието на частицата "джиан" във фамилното име означава, че става въпрос за изключително вярващи еврейски семейства.


Експертите смятат, че това е и основната причина за крайното, расистко поведение на Махмуд Ахмадинеджад, който по този начин иска да избяга от собствения си произход и от отрицателното отношение към него в средата, където живее.

Преди време близките на държавния глава казаха, че промяната във фамилното име е била продиктувана от "смесицата на религиозния и икономическия натиск".

Самият Ахмадинеджад никога не е отричал, че има промяна във фамилното му име след пристигането му в Техеран.

Това лято обаче властите арестуваха блогър, който поиска да се разследва произхода на иранския лидер.


???


За да няма повече ??? -справка :

Дьонме

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Дьонмето (тур. dönme) са юдейска секта, изповядваща криптоюдаизъм. Основана е през втората половина на 17 век (1683) в Солун, Османска империя. С времето се разделя на два клона - Солунски и Измирски, образувайки и двете основни групи дьонми - (на турски) каракашлари и капанджилари.

Етимология

Името ѝ на османотурски означава "обърнати", т.е. "ренегати". Към нея принадлежат евреи, външно (формално) приели исляма, но оставащи по същността си "скрити юдеи". Сектата е основана от лъжемесията (лъжепророка) Якуб Кваридо /първото му име може да се чете и като Якоб или Яков/, последовател и брат на последната жена на кабалистичния пророк Шабатай Цви.

Деяния

Дьонмето активно подържа "процеса на реформи" след френската революция в Османската империя, започнал в началото на 19 век с ликвидиране на еничарския корпус. Според българския изследовател Стилиян Чилингиров, ликвидирането на еничарския корпус бележи началото на края на империята на Османите. [1]

В началото на 20 век дьонмето също така активно подържа процеса на "формиране на османска нация" и младотурския режим. Дьонмето излъчва и един министър в младотурския кабинет - този на финансите Мехмед Джавид бей, който е предводител на каракашларите.

След гръцко-турската война с последвалата размяна на население, дьонмето се изселват в Мала Азия, а обратно в Македония идват карамани и др.

Дьонмето активно подкрепя революцията на Ататюрк в процеса на създаване на Турция. По това време и активно в обществото циркулират конспиративни слухове, че дьонмето издига Кемал Ататюрк на власт поради това, че султан Абдул Хамид II възпрепятства процеса, оглавен от Теодор Херцел за реколонизация на обетованата земя от евреите.

Понастоящем дьонмето официално са около 20-25 хиляди, повечето говорещи турски език, а някои - ладино, езика на сефардските евреи. Славата на дьонмето от миналото и до днес ги прави в очите на турските антисемити "обичайните заподозрени" в Турция за различните заговори, преврати, идването или падането от власт на военните хунти и други събития в турското общество.

Сред последователите на дьонмето се сочи бившият турски външен министър Исмаил Джем.

Последният публичен скандал, свързан с дьонмето в Турция, е предизвикан от журналиста Илгаз Зорлу през 2000 година./плевен онлайн портал
‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:222 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).