The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Новите предатели » Щастието, нещастието и бедността на българина, според философията на Тиквата*

България » Новите предатели

Щастието, нещастието и бедността на българина, според философията на Тиквата* Изпрати E-mail
България - Новите предатели
Дата на публикуване: 11 Май 2012
Публикацията е прочетена: 7276 пъти


Най-новите изцепки (бисери) на Тиквата*


0_______Усмихнати, изплезени и премряли от щастие българи_______

Image

Бойко Борисов: Българите не са нещастни!

Бойко Борисов: Потърсете щастието вътре в себе си...

Image Бабата, търсеща “щастието вътре в себе си”

Бойко Борисов: Всички ставаме нещастни и седим и гледаме другите. Ама другите се утрепват по училищата, трепят се по магистралите.

Бойко Борисов: В скандинавските държави от щастие се изпозастреляха. По 70-80 човека, от голямо щастие.

Бойко Борисов: И, като отидеш в тези държави, виждате – не минават, седмица, месец да не утрепят седем-осем ученици в някой университет. Тяхната образователна реформа на какъв етап е според вас? Зависи кой прави доклада и какво цели с него и как се вади един контекст и след това се чете. Бази, Боже, в България, така както в САЩ през месец да трепят по седем-осем ученици. Бази, Боже!

Бойко Борисов: И, като започна да ви обяснявам, че там се самоубиват най-много, най-големият алкохолизъм е там.

Бойко Борисов: Ама, вие сте прочели, че Конго и Чад били някъде след нас.

Бойко Борисов: Ние не мрънкаме всеки ден, където намерим за добре. Какъв Европейски съюз, какви пет лева?

Бойко Борисов: Окей, България върви и направила толкова много. Ето това е първият отговор на първия въпрос. Когато по този начин се с хората, с държавата...

1_______Щастливият идиот, който не е за убиване_______

«Надали има премиер, президент, който да не иска пенсиите да са високи, заплатите да са големи и непрекъснато да растат, да се работи по-малко, да има ниска пенсионна възраст. Ако има такъв, той е за убиване.»,

това заяви в сряда, 02.05.2012, пред синдикалисти премиерът Боко Тиквата, след което обясни, че икономическата криза не позволява това да се случи.


Image Човекът видимо е щастлив! Сн. с лидера на КНСБ Пламен Димитров и генералния секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу 

2_______Българите, които били бедни, пишат някои си_______

Агенция Reuters в обширен анализ за положението в Румъния, отделя малко място и за България... REUTERS БЪЛГАРИЯ БЕЗСПОРНО Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Reuters твърди:

«Южната съседка на Румъния България притежава безспорно титлата "най-бедната страна" в Европейския съюз. Но десноцентристкият премиерът Бойко Борисов е намерил начин за запазването на популярността си - като не прави неща, които да отчуждят избирателите. Борисов, бивш бодигард, който култивира "мачо имидж", може скоро да стане нещо рядко в нововъзникващите източни пазари на ЕС : министър-председател, който въвежда строги икономии и остава на власт. Рестрикциите, включително замразяването на заплатите и пенсиите, са били относително приемливи за хората, а България успява да удържи стриктния контрол над бюджета още преди да удари финансовата криза, за да поддържа равнището на фиксирания курс на лева към еврото.»

Прочети пълния текст

3_______Тиквата в интервю за щастливите българи_______

09 април 2012 | Боко Тиквата в предаването "Тази сутрин" по бТВ|
Водещ: Можете да ни пишете на нашия сайт по повод гостуването на премиера Бойко Борисов. Добро утро.
Водеща: Добро утро.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Първият световен доклад, г-н премиер, нещастието, поръчано от ООН, ни нареди сред държавите, едва ли не най-нещастни в света. Мислили ли сте защо е така – Чад, Конго, Танзания, Бурунди, Хаити, което беше от земетресение...?
Бойко Борисов: Зависи кой доклад проект и върху кой слага акцент. Щастлив може да те направи кой – държавата?
Водещ: Обвързват го с благосъстоянието и със скандинавските държави, където жизненият стандарт, благополучието, удовлетвореността, чисто битово и финансово да имат повече щастие.
Бойко Борисов: В скандинавските държави от щастие се изпозастреляха. По 70-80 човека, от голямо щастие.
Водеща: Добре. Сега по същество е конкретика. Има едни нещастни хора. Те са в Кърджали със сигурност в момента.
Бойко Борисов: Има нещастни хора, има щастливи хора, кой както си го направи. Това е от самия човек.
Водеща: Преди малко ни попитаха...
Водещ: Дали сте се замисляли дали властта, политиката, управлението има отношение към това чувство?
Бойко Борисов: Има хора, които цял живот само мрънкат. Има други, които от сутрин до вечер са си усмихнати и щастливи от каквото и да е.
Водещ: Българите какви са освен нещастни, мрънкащи?
Бойко Борисов: Говоря за българите. Има хора, които като ги видиш, е лъчезарен, каквото и да е времето на вънка. Има такива, на които все някои им е крив. Така че...
Водещ: Не правите обобщения от този доклад?
Бойко Борисов: Не може да се направи по никакъв начин. И, като отидеш в тези държави, виждате – не минават, седмица, месец да не утрепят седем-осем ученици в някой университет. Тяхната образователна реформа на какъв етап е според вас? Зависи кой прави доклада и какво цели с него и как се вади един контекст и след това се чете. Бази, Боже, в България, така както в САЩ през месец да трепят по седем-осем ученици. Бази, Боже!
Водеща: Хората в скандинавските държави със сигурност са по-щастливи и живеят по-нормално и по-богато.
Бойко Борисов: В скандинавските държави има най-много самоубийци. Най-много самоубийци.
Водеща: Искате ли да сменим темата и да влезем в конкретиката на българската такава?
Бойко Борисов: Вие ме вкарвате в темата. И, като започна да ви обяснявам, че там се самоубиват най-много, най-големият алкохолизъм е там.
Водеща: Българите трябва да се почувстват по-щастливи.
Бойко Борисов: Ама, вие сте прочели, че Конго и Чад били някъде след нас.
Водещ: Българите ще се почувстват със сигурност по-щастливи, след като им обясните, че в скандинавските държави хората се самоубиват. Айде да отидем в Кърджали.
Бойко Борисов: Има го във всяка една държава в своята специфика.
Водеща: Където надявам се да не стигнат до самоубийство хората, които месеци наред не са получавали заплатата си. Отново, преди малко в ефира на БТВ се обърнаха към вас и попитаха „подиграва ли се г-н Захариев на българската държава и на българските институции”, когато се оказва, че българската държава не може да го принуди по никакъв начин да си изпълни задълженията?
Бойко Борисов: Ако българската държава започне да принуждава частници или собственици на фирми, които са фалирали, с насилие да извършват своята дейност, това значи, че ние сме полицейска държава. Ние сме държава от тези там, където ги изброихме. За това, казва се правова държава и са отрегулирани, включително и фалитите. И не случайно фалитът, се взима решението и се обявява в несъстоятелност от съда. Не от прокурор, не от полицай, не от премиер, а от независимия съд.
Водеща: Инспекцията по труда...
Бойко Борисов: Това, което направих с Инспекцията по труда, с всички през тези няколко седмици, когато този проблем излезе на яве, е най-малката солидарност, единствената, която държавата може да направи, е да им даде по 325 лв. И ние го направихме. За една седмица ходих два пъти.
Водещ: Друг механизъм няма ли?
Бойко Борисов: Няма друг механизъм. Другият механизъм е да го хванем Захариев, да го заведем там, да го бият с камъни и през това време да му източват сметките. Какъв е другият механизъм?
Водещ: Какво да правят?
Бойко Борисов: И за това ние в момента, от една седмица... Аз съм водил пет-шест часа преговори поне с тях. Сега на Дянков съм му възложил като финансист по-грамотно да ги проведе – с „Креди Суис”, с „Париба”, с Първа инвестиционна банка, за да могат кредиторите да се разберат, да сложат друг мениджър, който да изведе предприятието на печалба, за да могат хората да работят и да си взимат парите. И те прекрасно го знаят.
Водеща: И какво излиза, че в България...
Бойко Борисов: В случая този протест..., аз го приемам, че те подкрепят нашите усилия и му казват на Захариев „не си играй, защото докато държавата се опитва по законов начин да те накара да ни върнеш парите, ще дойдем, ще правим глупости пред къщата ти” и така нататък.
Водещ: Ако правят протест в София или блокират граничен пункт, каква ще е реакцията на властта?
Бойко Борисов: Нямат право да го правят. За какво да го правят?
Водещ: Ако го направят.
Бойко Борисов: Ако искат да проявяват неподчинение – пред къщата на Захариев. Ние сме направили всичко и работим.
Водеща: Това означава ли, че всеки един частник в България може да прави каквото си поиска –едни хора да му заработват, след което да не получават заплатите си и държавата да казва „нямаме други механизми, ходете пред къщата му”.
Бойко Борисов: Това се казва правово гражданско общество. Там е отреагирано със закон – как се прави фирма, как се наемат служители на работа, как се плащат данъци и осигуровки, как когато това не може да сработи, фалира и как се нарежда на опашката, за да си получи парите – държава, работници, общини и служби.
Водеща: Хората имат усещането, че някой покровителства Валентин Захариев.
Бойко Борисов: Това са отреагирани. Хората там живеят с надеждата, че има една вездесъща фигура, която хваща виновния за ушите и казва „отивай утре и плати заплатите”.
Водещ: Вие създадохте това усещане.
Водеща: Вие си го направихте това.
Бойко Борисов: Правим го, защото така се намерихме и в „Горубсо”, така и тук им дадохме пари и продължаваме да искаме да им помагаме. Но тук към тях бих се обърнал, къде са били синдикатите толкова години? Защо не са алармирали? Защо тогава не са започнали да правят стачки – да обърнат внимание на проблема?
Водещ: Има 213 проверки от Инспекцията по труда с предписания.
Бойко Борисов: Имало е, разбира се.
Водещ: Но това не е стреснало работодателя.
Бойко Борисов: Така че моите почитания към тях. Те знаят прекрасно, че полагаме огромни усилия, ако тази седмица не им разрешим проблема и оттам да предприемем каквито си иска... действия.
Водеща: Знаете ли, че Валентин Захариев е спонсорирал ГЕРБ по време на предизборната кампания?
Бойко Борисов: Не. Това са измишльотини.
Водеща: Кое? Той си го призна.
Бойко Борисов: Той си го е признал. Какво си е признал, че е дал 5000 лв. – дали ги е дал или не и на кой ги е дал?
Водещ: Вие проверихте ли?
Бойко Борисов: Не съм ги проверявал въобще, защото не искам въобще да чувам такива глупости.
Водеща: Питам ви, защото има усещане сред хората, че Валентин Захариев е покровителстван.
Бойко Борисов: Покровителстван от Костов и компании, които му дадоха всичките тези предприятия.
Водеща: Където в момента той не си изплаща заплатите.
Бойко Борисов: И ние за това в ГЕРБ взехме решение... Да, като дойде Костов, при вас идва често, питайте го.
Водещ: Намесихте името и на г-жа Бориславова в един от моментите на затъване на дружеството.
Бойко Борисов: Аз от пет години не живея с нея, така че ако искат да я намесват, да я питат. Тя ще им обясни за какво става въпрос.Така че трудно вече ще ме вържат с подобни евтини номерца. Да си отговарят, всеки за това, което е направил.
Водещ: Включително и тя.
Бойко Борисов: Включително и тя, ако има нещо нередно, което е направила. Но съм убеден, че тя не е. Те, когато са взели банката и след това тя го е продала на Захариев. Той е взел парите от „Кремиковци” тогава и е купил ОЦК. Това са банкови операции, които са направили. Но това са вече колко – 10 години, 15, от които работи предприятието под ръководството на Захариев. Не от три месеца, не е от пет. И, ако е имало такива проблеми, те е трябвало много по-рано да ескалират, да ни ги подадат работниците. И от преди година, две, пет да се наблюдава този процес там. През това време той е купувал техника, строял е сгради. Над 300 млн. са му кредитите за нов завод. И много умело сигурно е успявал да излъже работниците си, че ги чака светло бъдеще.
Водещ: Факт е, че всеки в държавата се обръща към Бойко Борисов по всякакви теми. И ние ще го направим след малко с тема „кучета”, ако щете, защото и бяхте кмет, с тема „управление на предприятие”, с писма, които разбираме, че ви пишат, за всякакви лични проблеми, не означава ли, че не функционира добре държавата с темите и институциите, след като всеки казва „да дойде Бойко Борисов”? Това не е комплимент, струва ми се – диагноза, че държавата не функционира нормално.
Бойко Борисов: Всеки може да го приема както трябва. Естествено, че е диагноза, защото тези дни, когато се занимавах с АЕЦ „Белене” и пак се върнах – предишното правителство си е приело закон. Представете си, че ако аз днес ви обявя, че ГЕРБ приема закон, които ни защитава по време на мандата от всякакви престъпления, които ще направим икономически. За амнистия.
Водещ: За Сребърния фонд?
Бойко Борисов: Не. Не, за каквото и да е. Ако ви кажа как ще реагира българското общество, ако му кажа, че днес приемаме закон, който ще важи в рамките на нашия мандат, и каквото и престъпление да направи някой министър, той ще бъде амнистиран по смисъла на този закон.
Водеща: Какъв е този закон?
Бойко Борисов: Този Закон за амнистията важеше по време на миналото правителство.
Водеща: Защото тук, не случайно ви питам, за да се обърна към един зрителски въпрос – питат ви защо до сега няма подведен под отговорност нито един министър на ДПС?
Бойко Борисов: Това им обяснявам. На ДПС, на БСП и на НДСВ нито един министър не може да бъде подведен под отговорност.
Водещ: Променете закона.
Бойко Борисов: Той не може да бъде със стара дата. Представете си вие, медиите колко услужливи сте били по време на Тройната коалиция.
Водещ: Не сме били, не е вярно.
Бойко Борисов: След като ми задавате въпрос какъв е този закон, който е важал четири години, и който пази всичките тези министри от престъпление.
Водеща: В името на разяснението на зрителите, които не са длъжни да знаят всички въпроси.
Бойко Борисов: И за това сега аз съм принуден да го разясня това на вашите зрители.
Водеща: За това ви задаваме този въпрос.
Бойко Борисов: И на вас самите виждам, че по време на Тройната коалиция е действал Закон за амнистията, който освобождава за в бъдеще всяка наказателна отговорност от тези хора.
Водещ: Въобще не сме били услужливи.
Бойко Борисов: Така че на вашия зрител му отговорете, че в следствие на Закона за амнистията, който важеше, и те с цялата си наглост го бяха направили да важи до 2009 година, до края, когато идва следващото правителство. Да не важи вече за нашето правителство. И за това го казвам...
Водещ: Само не прехвърляйте цялото това нещо върху медиите, защото благодарение на медиите се разбираха много неща, свързани с управлението на Тройната коалиция. Порциите, заради които загубиха.
Бойко Борисов: Далеч съм от мисълта да казвате, че аз прехвърлям върху медиите вина.
Водещ: Недейте.
Бойко Борисов: Ясно и точно казах, че ако аз днес обявя, че ГЕРБ ще приеме същия закон, вие като медии ще ни разпорите. А, когато този закон е важал четири години назад и сега техен министър няма как да бъде осъден, защото има закон, който е действал по това време. Вие задавате въпрос на зрителя, който индиректно насочва, че... и то Ани го повтаря умишлено „от ДПС”. Какво има предвид? Все едно ние пази ДПС. Не законът ги пази. И, когато завчера помолих прокурорите да дойдат, да ми дадат обяснение – в края на краищата четири години, и аз като тези хора питам „за „Белене” защо няма задържани?”. Знаете ли какво ми отговори прокурорът Кокинов? „Г-н премиер, дори да се скъсаме от работа и всичко да извадим, накрая ще излезем със заключение, че поради Закона за амнистията те няма да могат да бъдат осъдени”.
Водещ: Тезата е, че за престъпление се съди, но за политика не. И това мисля, че ще важи и за сегашните министри. За политически решения не се носи наказателна отговорност.
Бойко Борисов: Не. Не, както виждаш това за нашите министри не важи. За нашите си важат всички закони. За техните не важат. Това ми го казва прокурорът Кокинов. Аз му казах „ОК, поне извадете и кажете кое е нарушение, щом не можете да говорите за престъпление по смисъла на закона, да можем да кажем ето това са нарушили, поне”. Ето говорих ясно на вашия зрител, предполагам.
Водеща: Да. Мисля, че и той би трябвало да е доволен.
Водещ: Понеже споменахте „Белене”, г-н Борисов
Бойко Борисов: Нарушили са много неща. Моята теза по „Белене” трябва да бъде от две части. Първата – какво са нарушили те. И втората – какво сме правили ние правили ние през тези години е важно хората да знаят.
Водещ: Преди това една скоба, много ви моля, защото можете и да се подпалите сега, много добре помня едно ваше интервю преди година.
Бойко Борисов: Да, точно.
Водещ: Разяснихте как икономиката на България ще се срути...
Бойко Борисов: Да. В „Панорама” беше при Бойко Василев, когато взех папката и я хвърлих тогава.
Водещ: Точно така. Фактите.
Бойко Борисов: Нали за това говорите, при Бойко Василев.
Водещ: 8 април, при него. Само да кажа – 18 пъти скок на тока, фалит, срутване, апокалипсис на държавата, ако няма „Белене”.
Бойко Борисов: Точно така.
Водещ: И аз взех, че ви се вързах. А след това една година по-късно разбирам, че Вранча била близо.
Бойко Борисов: Разбира се, че ще разберете, ама трябва да изслушате.
Водеща: На кой Бойко Борисов да вярваме – на бойко Борисов от 2012 година или на Бойко Борисов от 2011 година?
Бойко Борисов: Това е пак манипулация. Ще вярвате на това, което фактите говорят. За това, първо за вашите зрители искам да обясня какво са нарушили и защо ни трябваше този период от време. Първо, най-важното във всяка една държава, в белите държави, в ЕС е обществената поръчка – как се избира един изпълнител на нещо – дали е магистрала, дали е градинка, дали е парк, дали е игрище, дали е централа. Те правят търг за дострояване. И между другото тогавашната централа била почти готова. Оборудването е било тук. Спокойно е можело в рамките на година да я довършат и вече 10-15 години да работят тези реактори спокойно. БСП не са искали да строят тази централа. И за това от 2006 година като я започват до 2009 година не правят абсолютни нищо освен да изхарчат едни пари. Тук е важно да се отбележи защо по постановление 5 ние след това, като си говоря за моето време, ще кажа кой пари сме платили по постановление 5. Те не подписват договор. Можете ли да строите ядрена централа без цена, без договор, без абсолютно нищо. И, за да избягат пак от закона, правят споразумение без да имат договор, правят едно рамково...
Водещ: Това го знаем. Защо не отговаряте на другия въпрос?
Бойко Борисов: Става въпрос за една гигантска далавера още в самите юридически схватки, похвати, с които подреждат проекта.
Водещ: Защо не го казахте преди година това нещо?
Бойко Борисов: Аз от край време го казвам, как не съм го казал.
Водещ: Казвахте „трябва да се построи, защото иначе ще рухне икономиката на България”.
Бойко Борисов: Да, трябва да се построи, но малко трябва да слушате. Как да ви кажа? Когато сложихме на масата енергийните възможности на България, какво произвеждаме в момента и какво харчим, спомняте си, че едновременно с „Белене” пак Тройната коалиция бяха приели един закон за възобновяемите източници, в който ние като дойдохме плащахме 800 лв., соларните паркове, към 380 – ветропарковете, енергията от тях и 360 ли беше – биомасата. Там някъде бяха. Оттогава ние два пъти сменихме закона. И двойно, на два пъти сменихме цените, на които плащахме. В момента трябва да е някъде около 250 лв. – соларните паркове. Смятайте колко сме намалили тази цена. Същото е и за ветропарковете и останалата енергия. По онова време това не беше така. И, когато смятахме колко пари трябва да дадем за тези 2500 мгв зелена енергия, плюс останалите излизаше, че цената на тока трябва да скочи 18 пъти.
Водеща: Онова време – имате предвид миналата година по това време?
Бойко Борисов: Преди една година. Освен това тогава казах така „ако няма „Белене” и при положение, че когато ги отрежем руснаците от „Белене”, това означава да няма там централа, те спокойно могат да ни спрат Пети и Шести реактор.
Водещ: Сега не е ли така?
Бойко Борисов: Не, не е.
Водещ: Не е.
Бойко Борисов: 2015-2016 година. За това искам много внимателно - вие поне слушате Овчаров, Станишев какво говорят.
Водещ: Всички слушаме – и вас, и тях.
Бойко Борисов: За това сега, разбирате ли ме какво искам да ви кажа?
Водещ: Диверсифицирали сме си източниците на информация.
Бойко Борисов: Точно така. И какво се получава сега на практика? В разчетите, които направихме, се оказа, че България харчи към момента, знаете ли колко електроенергия?
Водещ: Не.
Бойко Борисов: 5000 мгв. А знаете ли колко произвежда?
Водещ: Колко?
Бойко Борисов: 10 000 мгв. Малко под десет.
Водещ: Ще кажете за енергийната ефективност сега сигурно.
Бойко Борисов: Така. В същото време ние то една Италия сме по-скъпо. Един реактор на АЕЦ „Козлодуй” в момента работи, 100 мгв отиват само за загубите по мрежата. И какво казваме ние през това време, за да ни удължат със сигурност Пети и Шести реактор, да нямаме рискове по тях, ние на уважаемите колеги от Русия им казваме така „вместо два реактора, ще вземем един реактор”. „Така и така сте го започнали”, казвате, „построили сте го, октомври ще е готов”. Така и така в „Козлодуй” Пети и Шести са двойки – руски. За вашите зрители – казват им двойки, а новият реактор е две плюс. Абсолютно съвместим да си дойде до другите два.
Водеща: В „Козлодуй”?
Бойко Борисов: В „Козлодуй”. В „Козлодуй” имаме над 1000 инженери. В „Козлодуй” имаме нещо много важно. Това е така наречената електропреносна система. В „Белене” нямаме такава, а тя струва 1 млрд. допълнително. В „Козлодуй” имаме хранилище за ядрени отпадъци за 50 години. За Европа, за света „Козлодуй” си е ядрена централа. Всички я знаят. Слагаме си за шест-седем години новия блок там. През това време си работят Пети и Шести.
Водещ: Кога ще има нов блок – след шест-седем?
Бойко Борисов: След шест-седем години, максимум.
Водещ: Седми блок?
Бойко Борисов: То от 2006 до 2012 година са минали шест години, „Белене” го няма, нали, който казва, че е дълъг период от време.
Водеща: През това време?
Бойко Борисов: А от 1982 година досега, ако е била хубава „Белене”, да са я построили.
Водещ: Обвиняват ви, че сте давали пари и сега, въпреки че преди година призна Дянков, сте взели решението да няма „Белене”.
Бойко Борисов: Точно така. За Пети, аз казах преди малко за споразумение номер 5. Ще го прехвърля. То касае тези плащания. Тяхното подписване в споразумение номер 5, което ние изпълняваме, защото все пак това са междуправителствени договори и няма как да не се изпълнява. Това е за оборудване. Единствените пари, които сме дали за гьола, това са 9 млн. бяха. Още Първанов беше шеф на НЕК, точно предстоеше зимата и имаше опасност коритата на този гьол да се сринат вътре. И цялата възглавница и всичко, което е правено досега да загине. Защото той беше пълен с вода и водата подбива и стените щяха да паднат. И ние ги дадохме за укрепване, за да запазим площадката да е във вид. Разликата от тази една година – отказваме се от два реактора в „Белене”. Взимаме си единия – 1000 мгв. С една нова турбина – дали е японска, дали е френска, дали е немска...
Водещ: Защото е остарял новият?
Бойко Борисов: Не. Турбината дава още 200 мгв мощност на реактора. Може да стане 1180-1200.
Водещ: Да приключим енергийната тема...
Бойко Борисов: Не, за да разберат вашите хора – всеки детайл е много важен. „Цанков камък” за 80 мгв струва 1 млрд. За 80 мгв сме дали 1 млрд. българите. А само със смятана на турбината на Седми блок имаме три „Цанкови камъка”. Разбирате – пестим 3 млрд. по тази сметка. С една дума, когато имаме вече три реактора на „Козлодуй”, Пети и Шести до 2030 година, Седми – с 60 години време за работа, ние нямаме, при 10 000 мгв произведена електроенергия... Догодина започваме „Горна Арда”, възобновяем източник, където ще са още около 240 мгв.
Водещ: Внос на ток няма да има?
Бойко Борисов: Как ще има. Ние изнасяме, ние двойно повече произвеждаме.
Водеща: Отколкото потребяваме.
Бойко Борисов: И сега понеже те не знаят тези цифри, отиват в парламента и започват да плашат хората. Волен Сидеров го слушах онзи ден „ще внасяме ток от Турция”. Не, ние ще изнасяме ток и ще продължим да изнасяме. Много е важна тази сметка. Тя е математика. Имаме 5000 произвеждане, имаме 10 000, които...
Водеща: Потребяваме.
Бойко Борисов: 5000 потребяваме, 10 000 произвеждаме. Със Седмия реактор ще ни станат 11 200. С новият реактор в „Мариците”, 480 мгв, ще ни станат 11 500. С 200 и нещо от „Горна Арда”, ще станат 11 700 -11 800. Плюс, имаме да доприсъединяваме, който кара, вижда навсякъде са соларни и ветропаркове вече изградени, когато ги присъединим тях, ще минем над 2000 мгв от тях. Ще имаме 13 – 14 000 мгв.
Водещ: Добре. Не отговорихте за вота на недоверие по този начин...
Бойко Борисов: Какво повече? Какъв апокалипсис. За това, когато тогава казах „ако няма Пети и Шести, ако няма Седми, ако опрем само на зелените енергии, ще скочи 18 пъти токът. В Пъти, в пъти, даже много пъти над 18. За това, когато седнахме и направихме изчисленията казахме така „със Седми реактор на „Козлодуй”, работещ след шест-седем години, с удължените Пети и Шести”, защото сега вече няма да дразним руснаците с това, че им казваме „махайте се от тук”, а казваме „вместо два, взимаме единия ви реактор”. За строителство ще дадем 1/3 от парите. За електропреносна система няма да даваме пари. За инженери, работници, които си работят от Първи, Втори, Трети и Четвърти...
Водеща: Добре, една друга тема.
Бойко Борисов: Нали, мисля, че стана ясно сега?
Водеща: Стана ясно.
Бойко Борисов: Какво съм казал и от какво съм плашил и как съм гарантирал в момента на държавата, че това няма да се случи. Нали, сега е ясно?
Водеща: Ясно е.
Бойко Борисов: Че ние ще имаме не по-малко от 11-12 мегавата.
Водеща: Един въпрос обаче, чийто отговор не е ясен. Защо при условие, че руснаците ни намалиха цената на природния газ с 11 %, това няма да се отрази на цената на...
Бойко Борисов: Ами защото тя влиза в сила от 1 април. Няма как да се отрази за няколко дена.
Водеща: Кога ще се отрази?
Бойко Борисов: Надявам се скоро. Тя влезе в сила от 1 април по един от договорите.
Водещ: Понеже от 1 април се...
Бойко Борисов: И ако сега успеем в голямата битка да махнем посредниците, което е непосилна задача. Защото те са се обградили с медии, с вестници издават, с какво ли не, атакуват ни всякак заради това, че искаме да махнем посредниците...
Водеща Какво се оказва, че един вестник или няколко вестника са пречка за реализиране на една идея, която ...
Бойко Борисов: Ами да. Те не са няколко вестника.
Водеща... между другото Трайчо Трайков изговори преди много години.
Бойко Борисов: За кое?
Водеща Да се махнат посредниците.
Бойко Борисов: Не Трайчо Трайков, аз съм го изговорил това преди няколко години.
Водещ: Спомням си, че той го обясняваше. Добре, няма значение.
Бойко Борисов: Не знам какво е обяснявал.
Водеща Политика, намерение е било, не е реализирано обаче.
Бойко Борисов: По тази логика аз можех да прехвърля работниците към Кърджали към Трайков, преди една година защо не са ни казали?
Водещ: Кажете кога ...
Водеща: Не е реализирано обаче това намерение.
Водещ: ... ще махнете посредниците?
Бойко Борисов: Взели сме тежко политическо решение, правилно, важно за държавата и отново искам да напомня на тези, които говорят за "Белене", че ние за три години не успяхме да разберем каква е цената на АЕЦ "Белене". Кириенко излезе пред всички медии в България и каза четири хиляди...
Водещ: А вие не изчакахте консултанта, който наехте...
Бойко Борисов: Не, напротив.
Водещ: ... да излезе със становище или поне не беше публично оповестен.
Бойко Борисов: Консултантът ми каза, консултантът още не е предал официалния си доклад, но те информират по начина, по който се движат...
Водещ: Какво ви каза?
Бойко Борисов: Че ток ще е необходим, ще се продава и след 15-20 години, а ние ще имаме тогава 11-12 хиляди мегавата, като въведем енергийната ефективност, вместо пет ще харчим четири хиляди мегавата...
Водещ: Консултантът е казал не ви трябва...
Бойко Борисов: Не, казал е поне един реактор ви трябва. И ние затова го правим.
Водещ: Говорим за този седмия, добре, изчерпихме за момента това.
Бойко Борисов: Така че ние ще продаваме електроенергия и за бъдеще.
Водеща: На мен не ми стана ясно кога ще бъде намалена цената за битовите потребители за природния газ и на топлофикациите, чийто консуматив е природният газ?
Бойко Борисов: Ами, надявам се скоро.
Водещ: Защото сега се увеличава, от 1 април се увеличи. Успоредно с новината, че се намалява.
Бойко Борисов: Ами защото ДЕКЕВР, държавният регулатор, работи с газа и потрела ка са вързани.
Водеща:Ясно, със стари разчети взема решения.
Бойко Борисов: Газът върви, три месеца цената на газа след петрола. При това този ръст на петрола по борсите се вдига и газът и затова ние сега в новите преговори искаме с руснаците да се договорим така, че поне част от тази формула да отпадне. Но и тук Овчаров да каже защо до 30 година са ни били договорите за газа, защо ги е анулирал и е подписал нов.
Водеща: Т.е. ще има падане все пак на цената на...
Бойко Борисов: Истински се надявам.
Водещ: ... на фона на преговорите, които води държавата България...
Бойко Борисов: Да. И затова именно, а, и най-важното за "Белене" да приключим. В сряда на Министерски съвет приемаме решението за строеж на седми реактор на АЕЦ "Козлодуй". Това беше много важно да го допълня.
Водещ: Добре. Какво правим, г-н Борисов, с...
Бойко Борисов: И сега се съсредоточаваме в преговорите за газа, защото действително е много важно веднъж да махнем посредниците, втори път...
Водеща: Кога ще ги махнете?
Бойко Борисов: ... втори път да тръгнат „Южен поток” и „Набуко” като проекти. Изключително важно
Водеща: Кога ще махнете посредниците? И защо досега не е направено, щом го заявихте преди толкова време?
Бойко Борисов: Ами, защото „Газпром” казва – ще купувате от еди-кой си. Неслучайно Германия си го реши въпроса, като си изпрати като посредник бившия канцлер – Шрьодер, да ръководи...
Водещ: Двойно по-ниска цена плащат.
Бойко Борисов: Да. Ако нашият бивш президент Първанов, вместо да прави партии и да обикаля по паланките, беше станал заместник-шеф на „Газпром”, можеше и на нас да ни дадат по 330 долара.
Водещ: Вярно ли е, че нямате никаква готовност за икономиката на страната при ръст отрицателен. При липса на пари икономисти предупредиха, че не ви се получава добре разчета от 1,5% ръст и че няма да има пари, че 2013 г. ще е много трудна.
Бойко Борисов: Тя е много трудна по простата причина, че имаме да даваме още 500 милиона за „Белене” по заема на „Париба”. Имаме да доплащаме Седми реактор. И между другото, тези, които говорят за АЕЦ „Белене”, да кажат откъде...
Водещ: Стига с „Белене”!
Бойко Борисов: ... ще вземат 20 милиарда. Нека да кажат откъде ще вземат тези пари! Само приказки...
Водещ: Да кажем какво ще стане, защото и за цените на бензина искаме да ви попитаме.
Водеща: И не само, много въпроси.
Водещ: Има прогнози за 7 лева до края на годината. Но кажете първо, имате ли...
Бойко Борисов: Ако има война в Иран... Повтарям, това е най-лошият сценарии – ако има война там. Никой в света не може да каже какво ще стане (...).
Водеща: Тогава за какво са тези срещи с представители на властта и Валентин Златев? Кому е нужно? Прах в очите на кого се хвърля с тези срещи?
Бойко Борисов: Ами, опитват се... Както виждате, никой не хвърля прах. Опитваме се да намерим някакъв инструмент, с нещо да се свалят цените. Това, което максимум може да се докара, е до 3-4 стотинки.
Водеща: С което Дянков не е съгласен, бил компонента, нали за това говорите? Да.
Бойко Борисов: Което е безсмислено, да. Да.
Водещ: А това 7 лева за литър, допускате ли го? Имате ли разчети и анализи, че е възможно или е някакво преувеличение?
Бойко Борисов: Цената на бензина идва от цената на петрола. Ако има война в света и стане 150 долара – колко да е в България?
Водещ: Колко? 7 лева възможно ли е или...
Бойко Борисов: Ами, колкото струва. Толкова. Ей това е спекулация. Няма да извади държавата пари да дотира примерно „Нефтохим – Бургас”, за да карате вие по 1 лев бензина. Няма такова нещо.
Водещ: Ама половината от бензина влиза като приход в държавата, така че и приходите в държавата ще спрат, половината от (...).
Бойко Борисов: А пенсиите и заплатите кой ги плаща? Нали пак тази държава. Като при най-ниските данъци – 10% данък и 20% ДДС, да намалим и да махнем и акциза на горивата, и с какво да платим на 2,5 милиона пенсионери пенсиите?! Това тези икономисти казват ли го?
Водещ: Пенсиите им са... Между другото, за Сребърния фонд...
Бойко Борисов: Какво за Сребърния фонд?
Водещ: Много хаотично подскачаме от тема в тема и...
Водещ: За Сребърния фонд – не е ли национализация?
Бойко Борисов: Защото цитираме „някои икономисти казали”.
Водещ: Ами разбира се.
Бойко Борисов: Да, ако се вдигне петрола в света до такива нива, може и да спрем да караме автомобили.
Водеща: Държавата няма как да регулира цените на горивата. Да сложим точка.
Бойко Борисов: Ами, няма разбира се, това е пазарна икономика.
Водещ: Картел вярвате ли, че има?
Водеща: Затова ви питах за какво бяха тия срещи с Валентин Златев.
Бойко Борисов: Ами, защото предлагат мерки някакви. Тези мерки дават разлики по 3-4 стотинки.
Водещ: Което е нищо.
Бойко Борисов: Което, на фона на скока на петрола на 135 долара, просто е убийствено за икономиката.
Водещ: Вижте за какви сериозни неща си говорим, а пък...
Бойко Борисов: И затова аз мога да кажа с радост, че в проучванията, които правим в България, има много оптимизъм, 100-процентен оптимизъм. Просто искаме да сме достатъчно сигурни, че България има едни добри залежи на това, което ни трябва. И то не е шистов газ.
Водеща: Какво е?
Бойко Борисов: Толкова, че съм обещал на Делян Добрев да си мълча по темата, така че...
Водещ: Нещо потайно.
Водеща: Кога ще потече това злато към...
Бойко Борисов: Да. И затова именно в парламента трябва да махнат мораториума, да остане за шистовия газ, а да разрешат за конвенционалния газ.
Водещ: За него ли имаме залежи големи?
Бойко Борисов: Да.
Водещ: Да?
Водеща: Кога ще дойде тази новина на тези оптимисти?
Бойко Борисов: И се надявам до година, година и половина да си влезе в употреба.
Водещ: А къде е находището?
Водеща: Добре, така да зададем въпроса – кога това находище или находища ще влязат в употреба, така че да плащаме като германците газ?
Бойко Борисов: Това е спасението – да си намерим собствени ресурси. От една страна, електроавтомобили, колкото може повече в тези технологии, хибридните, да се работи и да се... в тази посока.
Водеща: Те са много скъпи и не мисля, че (...) на пазара място.
Водещ: Къде има находища?
Бойко Борисов: Те ще станат евтини.
Водещ: Къде има находище?
Бойко Борисов: Когато цената на... Няма да ви кажа, казах, че съм поел ангажимент. Когато цената на петрола стане няколко лева, те и електроавтомобилите ще станат по-евтини.
Водеща: Шистовият газ. Като че ли се отвори темата отново?
Бойко Борисов: Шистовият газ... Няма, тя винаги е била една и съща. Докато не дойдат и не убедят българското общество експерти с факти, че то е безопасен за околната среда, мораториумът стои и ние няма да вземаме такова решение в Министерски съвет.
Водещ: Ще махнете за конвенционалния, това стана ясно.
Бойко Борисов: Искаме да махнем, защото ние тогава с едно решение – просто Трайков така го е предложил, че за всичко, за всяко проучване сме взели решение. Не само за шистов газ, а и за конвенционален, и за каквото и да било.
Водеща: Знаете ли, че на никой не му е ясно защо уволнихте Трайчо Трайков.
Бойко Борисов: Защото не се справяше.
Водеща: С кое?
Бойко Борисов: С работата си?
Водеща: В 9 вечерта ли стана ясно това?
Бойко Борисов: Моля?
Водеща: Не съм имала възможност да ви задавам тези въпроси. В 9 вечерта ли стана ясно, на връщане от Катар, че Трайчо Трайков не се справя?
Бойко Борисов: Да.
Водещ: Защо не му го казахте лично, в очите, в самолета...
Бойко Борисов: Казах му го по телефона.
Водещ: ... А после от Цветанов трябваше да научава?
Бойко Борисов: Защото така съм решил.
Водещ: А защо решихте така?
Бойко Борисов: Защото считам, че така е правилно.
Водещ: Цветанов да му го каже, а не...
Бойко Борисов: Да, разбира се. Не Цветков, а изпратих Дянков да му го каже. Когато съм вложил всичко към един човек и съм му дал пълната власт да върши дадени задачи и не се справи...
Водещ: По-готино щеше да е вие да му го кажете. Така си мисля.
Бойко Борисов: Това си е ваша работа, да си мислите каквото си искате. Аз така съм преценил, така съм действал. Считам, че новият екип е по-добър.
Водеща: Тоест, имало е сериозно натрупване и е имало някаква капка...
Бойко Борисов: Да, сериозно натрупване, защото в края на краищата, виждате – всички теми по енергетиката дойдоха накрая при мен, аз да ги защитавам, групата на ГЕРБ да ги защитава в парламента, а Трайков излезе и каза: „аз не съм от ГЕРБ”. Ами, като не си от ГЕРБ, как си бил три години министър? Кой те е направил?
Водещ: Беше член на партията в този ред на мисли.
Бойко Борисов: Да.
Водещ: Това вярно ли е – конфискацията е отложена заради екскурзия на Цецка Цачева до Виетнам и до къде – до Япония. Екскурзия, има се предвид посещение, все пак.
Водеща: Командировка.
Водещ: Да. Че Закона за конфискацията...
Водеща: Законът за отнемане на незаконно придобитото имущество е това.
Бойко Борисов: Да наречеш държавно посещение на председателя на българския парламент, на парламентарна република, в Япония – една от най-развитите държави в света, пострадала... Защото тука говорим за „Белене”, ама никой не говори вече за „Фукушима”. Стотици милиарди загуби разсипаха Япония след тази катастрофа. А все пак, на Белене има разлом, земетръсен. Никой не може да се подпише – аз гарантирам 100%, че няма да има земетресение там. Нали? И няма да е такова, че и най-добрата технология да я разклати или нещо да й се случи. Във Фукушима издържа централата, не издържаха компресорите на вълната. Знаете, в такива големи катастрофи винаги много дребни детайли всъщност довеждат до големите бели. И както и да наречеш...
Водеща: Чудя се как и в темата здравеопазване ще успеете пак да ни върнете пак към „Белене”, защото мисля да поставя тази тема на дневния ред.
Бойко Борисов: Така че, да наречеш такова посещение на председателя на парламента, считам, че не е възпитано.
Водещ: Добре, в кавички е това екскурзия.
Водеща: 100% ли сте...
Водещ: Въпросът е, че няма ли да приемете закона. Само това беше въпросът.
Бойко Борисов: Законът ще бъде приет. По-интересното в Закона за конфискация е дали друга партия, освен ГЕРБ, ще го подкрепи. Това е по-интересното. И особено очаквам Синята коалиция да го направи, защото това е европейски закон. Всички знаят, че Европейската комисия натиска точно за тези текстове, за да е гарантирано, че той този път ще работи, защото ние имаме Закон за конфискацията, който не работи.
Водеща: 100% ли сте сигурен, че новият, пореден министър на здравеопазването ще се справи със задачите си?
Бойко Борисов: Надявам се.
Водещ: Ще го смените ли...
Водеща: Тежка артилерия ли е тя?
Бойко Борисов: Приета е от партията, приета е от парламентарната група, приета е от лекарския съюз. Натрупа опит като шеф на Комисия по здравеопазване, първите й стъпки са успешни.
Водещ: Тя каза, че реформа няма да има този мандат. Ще я смените ли, ако не се справи, и нея, за да са петима министрите?
Бойко Борисов: Който не се справя, трябва да се сменя.
Водещ: Знаете ли колко лекари всеки ден излизат от страната и не желаят...
Бойко Борисов: Това означава, че много добре подготвяме лекари в България.
Водещ: И че (...).
Водеща: Това означава, че те не желаят да работят в България.
Бойко Борисов: Не, това означава, че даваме много добро образование.
Водеща: Това означава, че те не искат да работят в България, където получават мизерни заплати и в нереформирано здравеопазване.
Бойко Борисов: Напротив, има лекари в България, които получават по 15, 20, 70 хиляди лева.
Водеща: Знаем за тях, но те са единици.
Бойко Борисов: Някои, които не могат да вземат по такива заплати, си намират работа навънка, благодарение на много доброто образование, повтарям, което даваме в България.
Водещ: Недейте такъв прочит да правите, не е верен.
Водеща: Вие в момента подценявате...
Бойко Борисов: Моля?
Водещ: Не е верен този прочит. Ако се чувстват добре...
Бойко Борисов: Не е добро образованието на лекарите, а ги взимат в чужбина да работят?!
Водеща: Не, не е верен прочитът на факта, че лекарите напускат България.
Бойко Борисов: А кое е верно?
Водещ: Нямат добри условия.
Водеща: Защото лекарите напускат България, защото нямат условия за специализации, например.
Бойко Борисов: Къде нямат добри условия? Във военномедицинския нямат, или в „Пирогов”, или в големите болници?!
Водеща: За една болница, две болници говорите.
Водещ: В „Пирогов” вървете в гипсовъчната за деца, където трябва най-много да е вложено. Вижте на какво прилича.
Бойко Борисов: Еми, защото правим зала след зала, зала след зала. Колко отделения вече в „Пирогов” отремонтирахме? Просто толкова пари има държавата.
Водеща: Аз само ви предлагам...
Бойко Борисов: Държавата разпилява парите си по „Белене”, разпилява по „Цанков камък”, по Водно огледало за 100 милиона... И за по един милион ако е направила всички отделения, вместо Водното огледало в Кърджали, няма да ме питате за „Пирогов”. Държавата не почва от 2009 г.
Водещ: Така е, не започва...
Бойко Борисов: И за две-три години да направим и спортните зали, да направим магистралите, да направим естакадите, да направим толкова неща... Ами, толкова пари има!
Водеща: Но недейте да подценявате причините, по които лекарите напускат България – защото не могат да специализират, защото работят в лоши условия и защото получават мизерни заплати.
Бойко Борисов: Аз какво съм... Аз считам, че докторите в България взимат много добри заплати. Можещите, работещите, успелите доктори взимат в пъти по-големи от моята заплата. И понеже обучението, подготовката и квалификацията на българските доктори е много добра, те имат огромен... Премиерът на Катар ми каза: колкото български доктори искат да дойдат в Катар, са добре дошли.
Водещ: Ама тука няма да останат най-накрая. 600 за една година, г-н премиер – 600!
Бойко Борисов: А колко студенти излизат всяка година?
Водещ: Искате да кажете, че няма недостиг? Има недостиг.
Водеща: Например анестезиолози.
Бойко Борисов: На лекари?
Водеща: Да.
Водещ: Има недостиг на лекари и той вече си личи. Няма...
Бойко Борисов: Къде?
Водеща: Например на анестезиолози. От лекарския съюз го казват.
Водещ: Аутопсии няма кой да направи.
Водеща: Патоанатоми няма.
Бойко Борисов: Пазарът дава възможност специалностите да стават по-модерни или... В един момент имаше огромен наплив всички да стават гинеколози. Сега ще има, когато има вакуум на тази професия, като специално анестезиолози, ще видите, че през следващите години ще станат повече анестезиолозите.
Водещ: Дълговете са 378 милиона на болниците.
Бойко Борисов: Неправилно управление. Има болници, които работят прекрасно, справят си се с бюджетите и други, които са се задължили към фармацевтични компании. Сега съм възложил и на министъра на здравеопазването, и на ДАНС, защото нямаше необходимото в базата данни на ДАНС, което ни интересува, да ни направят една справка към кои компании са тези големи задължения.
Водеща: Нататък, към следващите теми, защото времето тече. Аз, общо взето, като някаква лична моя амбиция съм си поставила, да ви питам: докато положението на хилядите българи, които живеят в страх и са лишени от елементарното право на спокоен сън по българските села. Обезкостени български села, не само баби и дядовци, бизнесът е изчезнал от там. Те нямат право да гледат кокошки, нямат право да гледат царевица, нямат право да спят. Те са се барикадирали като във война и селата изглеждат като във война. Има едни хора, които безнаказано си щъкат напред-назад и превръщат българските села, които би трябвало да са гръбнака на българската икономика, защото там ни е плодородна земята, в населените места.
Бойко Борисов: За Мечка ли, за кое говорим?
Водещ: Не само. Това е пример.
Водеща: Не само за Мечка. За много, за десетки, може би и стотици български села говорим.
Бойко Борисов: Проблем, сериозен проблем.
Водещ: Как ще се реши?
Водеща: Как ще им помогнете на тези хора да защитят себе си?
Бойко Борисов: Единственото е повече полиция да се праща.
Водеща: Друго има ли?
Бойко Борисов: Друго няма.
Водещ: Министърът не се изказа така, че ще прати повече полиция...
Бойко Борисов: Ами, защото няма щатове за повече полиция.
Водеща: Тоест това не е решение?
Водещ: Тоест не работи това, което казвате.
Бойко Борисов: Трябва да преустройваме така дейността, че да се намерят допълнителни (...).
Водеща: Вие разбирате ли, че българският полицай не приема жалба за пет кокошки, защото това било под минимума за не знам какво, наказуемост. Само, че когато това е рецидив и, когато няма никакво земеделие заради тези кражби, това вече не е рецидив, а сериозен икономически проблем. Той не е просто проблем на съня на едни хора.
Водещ: В селата са опоскани, виждате.
Водеща: Какъв ЕС, какви 5 лв.? Едни хора живеят в страх. Елементарното нещо не им е осигурено – сън.
Бойко Борисов: Излезте от ЕС. В края на краищата като започнете да правите такива сравнения – „какви 5 лв., какви...”. 5 лв., като тези региони...
Водеща: Имах предвид вашата реплика, че това са европейски закони.
Бойко Борисов: Първо, пак ще се върна на старата тема.
Водещ: Не, не се връщайте на „Белене”.
Бойко Борисов: Една инфраструктура... Преди само ме карахте да говоря за „Белене”, сега когато всичко за „Белене” се изясни, че нямат проблем, че няма къде да ни атакуват, айде сега да не се връщаме за „Белене”.
Водещ: Как хората да защитят живота си, здравето си, къщата си?
Водеща: Кажете тези хора как да живеят?
Бойко Борисов: Когато сега строим Лот след Лот от магистрали. До вчера имахте предаване, че се избиват по тесните пътища, сега – няма да говорим за магистрали.
Водеща: Кажете тези хора как да живеят?
Бойко Борисов: Значи ще говорим – какъв е този ЕС, какви са тези 5 лв.
Водеща: Г-н Борисов, тези хора как да живеят?
Бойко Борисов: Ако е имало магистрали, ако е имало инфраструктура през годините, тези села няма да опустеят. Там ще има хора, там ще отива бизнес.
Водеща: Напротив, тези хора бягат, защото им крадат бизнеса.
Бойко Борисов: Бягат, защото постепенно са останали само старите хора.
Водеща: И това няма нищо общо с магистрали.
Бойко Борисов: Има точно общо с магистрали, защото 75-80% от инвестициите са в София. Защо? Защото като тръгне към това село, трябва да пътува три-четири часа.
Водеща: Не, защото в това село ти обират бизнеса и ти разбиват фабриката. И ти бягаш.
Бойко Борисов: Ако отиде голяма компания там, няма да й оберат бизнеса, защото ще си има охранителна фирма, ще си има охрана.
Водеща: Какво да правят тези хора?
Водещ: Какво да правят хората без голяма компания – бабички, дядовци?
Бойко Борисов: Трябва да търсим полиция. Да насищаме повече с полиция.
Водеща: Повече права на хората да защитават имуществото си, нали знаете, че и в Конституира пише, че частната собственост е неприкосновена. В българските села Конституцията не се спазва, това излиза?
Бойко Борисов: И едните и другите са български граждани. Няма как да ме подведете да кажа „трябва да се пратят там”.
Водеща: Напротив.
Водещ: Дайте решение – тези хора искат да живеят нормално.
Бойко Борисов: Решението е повече полиция и повече ефективност в съдебната система. Тези, които са ги хванали, да бъдат съдени и вкарани в затвора. Няма друга...
Водещ: Значи – да се оправят на този етап?
Бойко Борисов: Не. Мъчим се да помагаме. Ние толкова много неща направихме там.И те са като...
Водеща: Нищо не е направено там – кражбите се увеличават.
Бойко Борисов: Щом не е направено... токова можем.
Водещ: Последната минута – докога ще ни ядат кучета? Вие бяхте кмет...толкова можете...
Бойко Борисов: Толкова можем. Ние поне сме избрали три приоритета. И тези приоритети ще ги направим.
Водещ: Ядат ни кучета.
Бойко Борисов: Инфраструктура, спортни зали, съоръжения, най-ниски данъци в ЕС, финансова дисциплина. Това ще успеем да направим.
Водещ: Обаче ни ядат кучета през това време. И вие бяхте кмет. Министърът на земеделието... защо трябваше да завърши така нелепо този човек с прекрасна биография в живота си?.
Бойко Борисов: Бог да го прости човека. Тук пак има баланс. В момента, в който ние...казвате като кмет, не съм бил само аз кмет на София през тези 22 години, но тогава успяхме да ги намалим и то драстично. Мисля, че до към 9000. Но има няколко екоорганизации, които... Тогава си спомняте имаше един кучкарник убиец, горе в „Лозенец”. То беше чудо.
Водеща: Позволено им е на тези екоорганизации? Позволява им се да правят каквото искат?
Бойко Борисов: Да. Вие им давате достатъчно гласност.
Водеща: Не. Напротив, общината им позволява...
Бойко Борисов: ...гласност, така че...
Водеща: Не, напротив, общината им позволява да осиновяват...
Водещ: Даваме гласност и на жертвите.
Бойко Борисов: Да, даваме гласност и на едните, и на другите
Водещ: Ако не са починали.
Водещ: Кажете ни, безхаберие, лошо управление и кражби ли доведоха до умножаването на кучетата в София.
Бойко Борисов: Просто прекалено либералното отношение към животните. Прекален толеранс. Добричките трябва да се оставят да си изкарат живота след кастрация на улиците. Всичко, което проявява агресия или се събира по глутници, веднага трябва да се прибира и да му се прилага евтаназия. Така работехме навремето и беше балансирано. И екоорганизациите го разбираха и се разбирахме с тях и съответно всяка година броят падаше с близо 1000-1500 кучета. Това трябва да правят колегите в момента.
Водещ: Три въпроса блиц. Пушенето на обществени места след 22 часа ще бъде ли разрешено?
Бойко Борисов: Не.
Водеща: Не. Старият вариант на Стефан Константинов, забрана 24 часа от 1 юни, Деня на детето. Добре.
Водещ: Още?
Водеща: Има и още. Сестра ви как е? И с това ще приключим.
Бойко Борисов: По-добре. Не се оплакваме.
Водеща: Бойко Борисов ни беше на гости.
Бойко Борисов: Ние не мрънкаме всеки ден, където намерим за добре. Какъв Европейски съюз, какви пет лева?
Водещ: Това не е мрънкане, беше поставен проблема, който засяга много хора, и ние искаме да го решите.
Бойко Борисов: Ок, България върви и направила толкова много. Ето това е първият отговор на първия въпрос. Когато по този начин се с хората, с държавата...
Водеща: Аз съм типичен представител на нещастните българи, попаднали в онази класация на ООН.
Бойко Борисов: Всички ставаме нещастни и седим и гледаме другите. Ама другите се утрепват по училищата, трепят се по магистралите.
Водещ: Хората искат по-добър живот, г-н премиер, когато сте се явили на избори...
Бойко Борисов: Но този добър живот не идва даром, той не идва внезапно, трябва да си го отработим. И затова аз съм казал: правим приоритет три-четири неща, правим ги за четири години. После други три-четири неща, правим ги. Ние че се разпиляваме, хиляди приказки, нищо конкретно, както заварих държавата 2009 г.
Водещ: Успех ви желаем, благодарим.

4_______Още за Тиквата и щастливите българи_______

За убиване ли е Бойко Борисов?! ...

Имате роднини скандинавци? Проверете живи ли са! ...

Бойко подстрекава към самоубийства, да се изповяда! ...

Кой е повече мъж – Бойко или Корнелия Нинова? (ВИДЕО) ...

Кирчо Киров уволнен заради мръсни тайни на Плевнелиев? ...

Колко богат е Бен Гън**плевен онлайн портал

Д-р инж. Никола Тодоров


пояснение:

* прозвището Боко Тиквата не е моя приумица - така вече е прочут у нас и по света!

*Чети:

Цветан Цветанов: Казвайте на Бойко "Тиква", а на Божидар - Кардам?

Ива Николова: Кръстева и Пеевски наричаха Бойко Боко Тиквата, а сега му правят свирки!

Георги Стоев:  Името на треньора беше Бойко, а прякорът му Боко Тиквата

**Бен Гън, така е наричан от съучениците се в англ. гимназия Росен Плевнелиев

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:412 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).