The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » 3ад кулисите » Навуходоносор, Адам Вайсхаупт, пророк Еремия и Първи май

България » 3ад кулисите

Навуходоносор, Адам Вайсхаупт, пророк Еремия и Първи май Изпрати E-mail
България - 3ад кулисите
Дата на публикуване: 02 Май 2012
Публикацията е прочетена: 10332 пъти

Или по точното заглавие

Първи май, Международен Ден на Труда, Адам Вайсхаупт, Илюминати, пророк Еремия и Навуходоносор

Това не променя нещата!

От Уикипедия, свободната енциклопедия, четем дословно:
«Илюминати (от латински: illuminati — просветлени, озарени) е общото наименование на няколко тайни групи, съвременни или исторически, реално съществували или измислени, разкрити или предполагаеми. Основано от Адам Вайсхаупт на 1 май 1776 г. 
Под илюминати обикновено се разбират баварските илюминати, най-голямото и най-могъщото от всички тайни общества в света. Целта им е да установят контрол над хората, световните ресурси и да променят из основи съществуващия ред.
...
С баварските илюминати и останалите тайни общества се свързват многобройни теории на конспирациите. Най-често като техни цели се сочат желание за световно господство и/или пълен контрол над човешките, научните и финансовите ресурси. През 1797 г. свещеникът Огюстин де Барюел публикува в Хамбург своя роман с продължение "Спомени, които да послужат за историята на якобинството", описващ глобален заговор с участието на многобройни тайни групи, координирани от илюминатите, в резултат на което е проведена Френската революция. Според де Барюел следващата им цел е унищожаването на християнството, държавата и обществото като такива. Сред участници той споменава розенкройцерите, тамплиерите и якобинците. Де Барюел характеризира Вайсхаупт като "отвратителна приумица на природата" и го смята за главния виновник за действията на тайните общества. По същото време, независимо от него, Джон Робисън, шотландски професор и бивш масон, започва да публикува книгата си "Доказателства за тайния заговор срещу всички религии и правителства на Европа". Той прочита книгата на де Барюел, и започва да го цитира в своя трактат. Робисън цели да докаже съществуването на заговор, който има за цел да заменени всички религии с хуманизма и да създаде единно световно правителство.


Обратната страна (гръб) на държавния печат на САЩ


Привържениците на теорията на конспираците обръщат внимание и на влиянието на илюминатите върху революцията през 1917 г. в Русия. Много изследователи на масонството разглеждат баварските илюминати, които се стремят към разрушаване на нациите и дестабилизация на държавата, като вдъхновители не само на анархизма на Бакунин, но и на самия марксизъм. Отбелязват също и съвпадението на празника 1 май с датата на основаване на Ордена. Лансира се и версията, че много от бащите на нацията на САЩ, са не само масони, но и илюминати. На обратната страна (реверса) на държавния печат на САЩ е изобразена недостроена пирамида с Всевиждащото око, символът на илюминатите, над нея. Около пирамидата има надписи "Начинанието е успешно" и "Нов ред на епохите". Аналогично изображение има и върху еднодоларовата банкнота. »
(бел. Н.Т. - подчертаното мое)
Евреите тенденциозно от векове омаловажават не случайно, станалия по-късно християнски празник, денят на пророк Еремия – Първи май. Идеята на Адам Вайсхаупт е била за тях "манна небесна". Пророк Еремия, живял около 600 години пр. Хр. бил страстен изобличител на на юдейските "пророци" на своите съвременници и дълбок прорицател за идващите събития през вековете. Неговата „Книга на пророк Еремия” е включена в Стария завет. Той предсказвал, че вавилонският цар Навуходоносор ще завладее и съсипе Йеросалим, а народът му ще бъде пръснат по света, за да изстрада в робство свойте грехове. Преселил се в Египет, предсказвал идващата гибел и завладяването на Египет. Бил убит с камъни.

(Вж. по-долу в Навуходоносор в Библията, че „Книга на пророк Еремия” не включена, а е включена само „ Книгата на пророк Даниил”. Всред юдейството Даниил е признат чрез свидетелството на Йосиф Флавий през I в. на нашата ера за “най-великия от пророците”, “защото не само предсказва бъдещи събития, както правят другите пророци, но дава и точното време на тяхното изпълнение”[1]. В Талмуда Даниил е адмириран “като най-мъдрия и най-могъщия от всички люде”[3], а за пророк Еремия - библейския изобличител на еврейските грехове нито дума – бел. Н.Т.)

В бита на българите срещу празника на свети пророк Еремия става гоненето на змии и гущери. Съществува поверие, че змия влезе ли в къщата, някой ще умре. Деца и възрастни жени бият по тенекия с желязна пръчка и нареждат:
Бягайте, змии и гущери,
утре е Еремия,
ще ви връзва с ремъци,
ще ви стяга с конопци.
или
Еремия по поле,
а вси змии у море...
На много места в страната ни, рано преди изгрев слънце на Еремия, бездетни и болни жени излизали на полето и се търкаляли голи по тревата. Момите също се търкаляли, като пеят и наричат за омъжване. Също преди изгрев в полето отивали стари и млади и оставяли по храсталаците червени конци или парцалчета от дрехите си за здраве и сбъдване на желанията им. Събирали цветя и билки, потапяли ги във вода да престоят една нощ и после с нея миели косите си, за да не ги боли главата или против косопад. Също правели „майосана ракия”, като в бутилка ракия поставяли листа от различни билки и след това пиели.

Пак от Уикипедия, свободната енциклопедия, четем:
«Навуходоносор II
цар на Вавилон

Навуходоносор II 

Роден:      около 634 пр.н.е.
Починал: 562 пр.н.е.  (на около 72 години)
Навуходоносор II е вавилонски цар, син на Набопаласар, основател на Нововавилонското царство.
Навуходоносор e най-значимият владетел на това царство, който разширява значително територията на държавата.
Счита се, че той построява Висящите градини на Вавилон - едно от седемте чудеса на света.

Име

Името му на акадски Nabû-kudurri-ußur означава „Бог Наву, закриляй моя първороден син“. На иврит се пише נבוכדראצר, а в Септуагинтата - Ναβουχοδονοσορ.
Навуходоносор II е известен и с италианското име „Набуко“, по едноименната опера на Джузепе Верди.

Историята с кивота

След превземането на Йерусалим и сриването на Соломоновия храм от Навуходоносор II кивота изчезва и оттогава за неговото местонахождение в продължение на повече от 2500 години се носят неизброими на брой взаимноизключващи се легенди, като най-популярната, но и недостоверна е, че той е в Етиопия отнесен още от Савската царица.

Навуходоносор в Библията

В Библията Навуходоносор е представен основно в Книгата на пророк Даниил, където е разкрит от една страна като безбожен тиранин, който впоследствие се разкайва, а от друга страна е представен от пророците като божий инструмент за наказание на Израел за неговите грехове.

Източници

Вижте същоВъншни препратки


» 
Така че каква 1886 година, какъв 1 май, какъв САЩ, какво Чикаго, какъв Втори интернационал - 1889, каква Международна конференция на социалистите в Амстердам - 1904, каква работническата класа, какъв социализъм, какъв комунизъм...!!!

На 1 Май Адам Вайсхаупт (1 май 1776 г.) просто е поставил началото на тайните ложи на илюминатите!

И те го празнуваха, празнуват това и днес!

Рожденният ден на илюминатите!


А Човечеството просто, макар и бавно, разбира това все по-ясно вече.
Благодарение на световните мрежи, разкриващи все повече и повече тайни документи, непознати от векове досега./плевен онлайн портал

Д-р инж. Никола Тодоров

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:436 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).