The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България«-»ЕС » 3ад кулисите » Саркози обвинен, че работи за разузнаването на Израел

България-ЕС » 3ад кулисите

Саркози обвинен, че работи за разузнаването на Израел Изпрати E-mail
България-ЕС - 3ад кулисите
Дата на публикуване: 24 Април 2012
Публикацията е прочетена: 12112 пъти


Автор: brink

С голямо закъснение превеждам частично и публикувам тази статия. Българските читатели заслужават да са наясно що за човек е "френският" президент, като по този начин по-лесно да си обяснят политическото му поведение.

Ноември 3, 2007

Източник


 


Като че неговите брачни проблеми не бяха достатъчно основание за притеснение, "Сарко Саянинът" изведнъж се пръкна като най-скандалното прозвище на френския президент Никола Саркози. Влиятелният френски всекидневник Le Figaro, миналата седмица разкри, че френският лидер някога е работил - и загатна, че вероятно все още го прави - за израелското разузнаване като саян / sayan ( "помощник" на иврит), един от хилядите евреи - граждани на държави, различни от Израел, които си сътрудничат с т. нар. katsas - служителите на Мосад.

 

Писмо, изпратено до френски полицейски офицери миналата зима - дълго преди президентските избори, но някак запазено в тайна - разкрива, че Саркози е бил вербуван за израелски шпионин. Френската полиция по настоящем разследва документи, касаещи предполагаемите шпионски дейности на Саркози в полза на Мосад, за които Le Figaro твърди, че датират от 1983. Според автора на съобщението, през 1978, израелският министър председател - Менахем Бегин - е наредил инфилтриране на френската управляваща голистка партия (Gaullist Party, Union pour un Mouvement Populaire). Първоначално за вербуване са били набелязани Patrick Balkany, Patrick Devedjian и Pierre Lellouche. През 1983 е бил вербуван "младият и обещаващ" Саркози - "четвъртият човек".

 

Бившият агент от Мосад -  Victor Ostrovsky - описва как действат саяним в книгата си "By Way Of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer ". До тях се достига обикновено чрез близки в Израел. От израелец с близки например във Франция може да бъде поискано да подготви писмо, в което пише, че човекът, носещ писмото представлява организация, чиято главна цел е да помага на евреите от Диаспората. Би ли могъл френският роднина да помогне по някакъв начин? Те изпълняват много различни роли. Саян, който има агенция за автомобили под наем например, би могъл да помогне на Мосад да наеме кола, без да попълва обичайната документация. Саян наемодател би могъл да уреди настаняване, без да се предизвиква подозрение, банков саян би могъл да уреди финансиране за някого по средата на нощта, ако нуждата го налага, а доктор - саян би могъл да третира огнестрелна рана, без да докладва в полицията.

 

А политически саян? Очевидно е какво би могло да значи това. Саяним са резерв от хора, в готовност, които ще бъдат дискретни относно дейностите си в името на лоялността си към "каузата", безрискова система за рекрутиране, която дърпа от милионите евреи извън Израел.

 

...Когато стане въпрос за събиране на разузнавателна информация в интерес на Израел, веднага изниква въпросителен знак върху моралния калибър на обсъжданото лице...

 

От символично значение е факта, че министър председателя на Израел - Ехуд Олмерт беше на официална визита във Франция непосредствено след разкритието на Le Figaro - привидно да дискутира ядрените планове на Иран и Палестинския въпрос. Гордата и чепата Франция под новия си, предполагаемо схватлив президент се надява да играе по-важна роля в объркания свят на Близкоизточната политика. В понеделник, Саркози отлетя за Мароко - прародителският дом на голяма част от френското еврейство - малко след като връзката му с Мосад стана публично достояние. Няма ясно доказателство дали разкритието ще направи Франция още по-непопулярна в арабския свят, отколкото тя вече е - особено в официалните среди.

 

"Ние сме убедени, че новият президент ще продължи с премахването на анти-израелската съпротива," авторитетно се изказа  Sammy Ghozlan - президент на еврейската общност в Париж, скоро след изборите. Франция е дом за 500 000 евреи, повечето сефарди, произхождащи от Северна Африка и средиземноморието. Самият дядо по майчина линия на Саркози - Арон Малах /  Aron Mallah е пристигнал от Солун, Гърция и се смята, че има значително влияние върху своя внук. Въпреки, че е с римокатолическо възпитание, "Саркози изигра ключова роля за задействане на френското правителство да направи необходимото за да се справи с лошите ветрове, заплашващи най-голямата еврейска общност в Западна Европа", отбелязва Давид Харис /  David Harris,  изпълнителен директор на Американския Еврейски Комитет AJC (American Jewish Committee). Саркози, в крайна сметка е политически продукт на главно еврейския елитен квартал Neuilly-sur-Seine, където той дълго време е бил кмет.

 

Мюсюлманското малцинство във Франция далеч не е изненадано от разкритието на Le Figaro, въпреки, че някои изразяват престорено разочарование. Някои бяха по-прями. "Франция не се управлява от французи, а от лакеите на Ционисткия Интернационал, които контролират икономиката," се оплакват от Radio Islam, което проявява тенденции към войнстващ ислямизъм. Когато Саркози беше министър на вътрешните работи на Франция и се изказа за мюсюлманските имигранти, наричайки основно мюсюлманските протестиращи "измет", те отвърнаха, наричайки го "Саркози - sale juif (мръсен евреин)". Очевидно няма добри чувства между петмилионната френска мюсюлманска общност - най-голямата в Западна Европа и френския президент, който има причини за безпокойство. Той усърдно ухажва израелците - толкова се знае.

 

 Без връзка с всичко казано дотук, ще добавя, че жената на Саркози - бивш модел - Карла Бруни Саркози, вероятно случайно, също има еврейски произход. Тя е родена Карла Жилберта Бруни Тедечи (Tedeschi). Тедечи е еврейска фамиия от северна Италия.

По: samvoin
‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:134 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).