The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Сатанисти и предатели на България » Официалната историческа школа в България бе зачената в грях от безбожници след Освобождението

България » Сатанисти и предатели на България

Официалната историческа школа в България бе зачената в грях от безбожници след Освобождението Изпрати E-mail
България - Сатанисти и предатели на България
Дата на публикуване: 14 Април 2012
Публикацията е прочетена: 5079 пъти


Първопредците на авторите на фалшификации в българската история са Август Людвиг Шльоцер, Константин Йосиф Иречек, Павел Йосиф Шафарик и Васил Златарски

Съвременни последователи - Божидар Димитров, Андрей Пантев, Явор Кавада, Пламен Цветков и прочее от новата плеада, като Иван Илчев, Милчо Лалков и Костадин Петров...

 


Немско-руският историк Август Людвиг Шльоцер е титулован за „баща на източноевропеистиката” или патрон на “научната”антибългаристика. На него  дължим шизофренната дефиниция за настоящите „псевдобългари” и някогашните „българи”: 

„Днешните българи СА БЕЗ СЪМНЕНИЕ СЛАВЯНИ, но старите, които дойдоха от Волга (?), без съмнение НЕ СА СЛАВЯНИ, а твърде вероятно (höchst wahrscheinlich - бел.пр.) турски народ.”

В последствие това става “символ верую” на антибългарската българистика. Това е писано преди 240 години.


Българското Възраждане е накарало Виенската и Руската исторически школи да създадат мита за тюркския произход на българите. След Освобождението Българската историческа наука и Българската археология се създават и управляват половин столетие от австроунгарци и руснаци. Българите, които са допуснати да се занимават с история са или виенски или руски възпитаници.  Митовете, които в последствие се превръщат в наша  официална история, водят началото си от Август Людвиг Шльоцер, който в своята история от 1771 г. пише, че българите сме турци, дошли на Балканите от поречието на Волга. Това е един от най-старите известни автори, защитаващи такава теза.


В българските научни среди митът се налага от Константин Йосиф Иречек (внук на Павел Йосиф Шафарик) с дейното участие на  Васил Златарски. Чужди учени разработват мита, който с помощта на наши „историци” се налага като история на България. За доказването на тази теория се правят куп фалшификации - както изкривявания на преводи от латински и гръцки исторически извори, така и игнориране на извори, които противоречат на тази теория. От Освобождението до днес официалната българска историография върви по пътя на своя основател Васил Златарски (1866-1935), наричан "Баща на българската история". Същият от 1897 до смъртта си преподава българска история в Софийския университет. През 1913–1914 и 1924–1925 е ректор на Университета. Председател (1921–1926) на Историко- филологическия клон на БАН. От 1921 до смъртта си е заместник- председател на БАН.

"Първият евреин - външен министър на България - не е Соломон Паси, а бай Иречек. Тюрко-славянската версия за българската история е обобщена от чешкия евреин Константин Иречек на 25 годишна възраст, на базата на мнения на късни западни и руски учени. Дейността на двамата чужденци е продължена от българския ученик на Иречек - Васил Златарски. Всички действия на школата винаги са се водели - както ясно се вижда от резултатите - от една пътеводна светлина - враждебност към българския народ. Целите й вече над век са едни и същи - да изкара българите колкото може по-диви и презряни. ",

пише Петко Перинов.

Нататък продължава описанието на цялата грозна комедия, на която са резултат днешните ни учебници... Не е виц, но като етноним сред изброяваните ни "прадеди" от историците на Великите сили и гениите-основатели на българската история, наред с вотяки, удмури, ненци, угри, тохари, усуни фигурира и името ... „самоеди” - каквото и да означава това... Който не вярва да проследи връзката - за самоедите. 

"Няма диво племе по света, което да не е посочвано от тогова или оногова като прадядо на българите. Според Шафарик, българите са уралски чуди или фини, които са живели покрай Уралските планини.

...

...

В Британския музей се намери в съчиненията на Св. Иеронима една карта, която е съставена от Евсевия (270 - 338 г.) и в която се споменава България, от което ясно се вижда, че българите са живели тук още в трети век.",

пише д-р Ганчо Ценов (Ценов д-р Г, "Произходът на българите", София, Печ." П. Глушков ", 1910 г.).


Очевидно тези изследвания и факти противоречат на твърдението на Иречек за произхода на българите в неговата "История на България".


А евреинът Шафарик е писал:

НАХЛУВАНИЯТА, които са били ужас за Европа, СА БИЛИ НАХЛУВАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ, хуните, аварите, хазарите, унгарците и печенегите, които са прииждали на орди от Азия... ТОВА БЯХА НАРОДИ С МОНГОЛСКО-ТЮРКСКО-ФИНСКО ПОТЕКЛО." 

„Внукът на Шафарик - Иречек, заемайки поста на министър на българската просвета, въвежда като "научна" догма казаното от дядо му.”,

още пише Петко Перинов.


А проф. Здравко Даскалов допълва:

"Как се свъздава еврейската школа  на Васил Златарски

Началото на българската историческа школа полагат един унгарски евреин и един чешки евреин. Двама роднини.

Павел Йосиф Шафарик - унгарски евреин, министър на просвещението в Сърбия, дядо на Иречек.

Константин Йосиф Иречек - чешки евреин,  внук на Шафарик,(син на дъщеря му), министър на просвещението в България.

Нещастие за България е, че 25-годишният току-що проходил чешки историк Иречек й написа историята. И то така, че я смаза.

От огромна и величава, я направи незначителна ! А българския народ представи като дребна чергарска орда, дошла през 681 г. по тези земи. За траките - този най-древен народ не само на Балканите, но и в света - нито дума. Иречек се задоволи да препише безкритично византийските хронисти, които не бяха историци, а интенданти на военачалниците, и бяха на другата страна на барикадата в хилядолетния двубой между България и Византия."... следва

При прегледа на документи и архиви, пише проф. Крум Балтаджиев, прави впечатление появата на специфични еврейски имена в българската историческа наука след 1944 г., като :
 • Рубен Аврамов Леви*,
 • Леон Соломонов Асланов*,
 • Ели Хаим Ешкенази*,
 • Жак Натан Примо*,
 • Берта Якова Калаора*,
 • Давид Буко Коен*,
 • Исак Самуилов*,
 • Ана фаденхехт*,
 • Давид Беневенисти*,
 • Давид Соломон Елазар*,
 • Клара Йосиф Пинкас*,
 • Самуел франсес*,
 • Димитрина Митова Джонова*,
 • Ашер Ханакел*,
 • Домна Кристин*,
 • фидел Барух*,
 • Роберт Меламед*,
 • Ребека Клейтман*,
 • Жак Рафаел Ескенази* и др.
Явно професорът не е влючил евреите с нееврейски имена, като:
 • Александър Фол,
 • Георги Бакалов,
 • Пламен Цветков,
 • Иван Илчев и др.
А Божидар Димитров в книгите си "Десетте лъжи на Македонизма" и "Българите и Александър Македонски" твърди, че древните македонци били "гръцко племе" и че нямали нищо общо със съвременните македонци.
Той дори адмирира разрушителната теза на еврокомисарите, според която поради тази причина "Македония трябва да се откаже или от името си или от историята си"!... Тук вече и слепите би трябвало да прогледнат и да разберат за какво става въпрос.
Друг пример от същия автор показва с какво точно се занимава той, пускайки дезинформации в публичното пространство.
В книгата си "Десетте лъжи на Македонизма", Димитров дава копие от български надпис на цар Самуил, в който има пасаж, определящ цар Самуил като "цар на Българи и Ромеи". Надписа е открит през 1997 г. на каменна плоча в българска църква на територията на Гърция.
Той е изпратен като снимков материал и реплика от гръцки граждани от български произход до Божидар Димитров.
Първоначално Божидар Димитров обяви надписа за фалшив в една публикация във в. "Македония" а след това се отметна и каза, че е оригинален.


... продължава


/плевен онлайн портал

д-р инж. Никола Тодоров


Още:

Евреинът доц. Пламен С. Цветков говори, напр. за „санстефанската измама"...

Евреинът проф. Явор Кавада говори, напр. за грешки в българската история...

Как проф. Божидар Димитров чете "Библията...

НАКРАТКО ЗА СЛАВЯНИТЕ и измамата "славянство..."


‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:509 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).