The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България«-»ЕС » Евродепутати » Слави Бинев: ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ

България-ЕС » Евродепутати

Слави Бинев: ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ Изпрати E-mail
България-ЕС - Евродепутати
Дата на публикуване: 09 Април 2012
Публикацията е прочетена: 13322 пъти

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ

Уважаеми г-н генерал-лейтенант Борисов,


Повод на това писмо са многото наболяли въпроси към Вас като управник на държавата.

През април 2011 год. малко преди местните и президентски избори,  Вие предлагате  г-жа Красимира Медарова  за председател на ЦИК. Тя е и съдия в Софийски Градски Съд.

Според мен съществуват множество доказателства, които говорят против обективността и безпартийността на г-жа Медарова като професионалист и я дискредитират като съдия и председател на ЦИК, комисията която следи за редовността, демократичността на изборите в страната ни.  В каква степен е нормално и морално служител в съдебната система и семейството му да притежават десетки огромни имоти из цялата страна, включително в центъра на столицата и по Черноморието? Как успява тя със заплатата си като съдия да финансира подобни огромни покупки на имоти? Става въпрос в много случаи за десетки декари земя. Дори юридически погледнато, покупко-продажбите да не противоречат на закона, чисто морално и социално те будят подозрение. Съдиите все пак са на държавна позиция и техните официални приходи не им позволяват да правят подобни покупки.

Последните състояли се местни и президентски избори могат да бъдат окачествени по много начини, но не и като открити, свободни, демократични. Г-жа Медарова носеше отговорността да следи изборите да не се превърнат във фарса, в който се всъщност се превърнаха. Предложена от ПП ГЕРБ и Вас тя явно не е можела да  се освободи от Вашето влияние и да потвърди мнението на всички наблюдатели от различни страни и институции, а именно че изборите не бяха  нормално проведени и че трябваше да бъдат касирани.

Случаен или не, е следващият факт в цялата история, че съпругът на г-жа Медарова има участие във дружество, спечелило проект за реконструкцията на ръкава на р. Дунав? Това е огромен проект на стойност милиони левове.

Неговите десетки имоти из цялата страна няма как да не бъдат споменати.

Съдебната система в България бива многократно критикувана, че е пропита с корупция. Български и чуждестранни наблюдатели отправят много сериозни критики по този въпрос. Европейската комисия също отправя унижощителни обвинения към съдебната сфера . Аз лично смятам, че дължите на българските граждани  истината, а тя може да бъде открита след едно обективно раследване по случая. Така ще успеете да убедите отчаяният български народ, че все още има надежда и че корупцията по висшите етажи се преследва и наказва.  Ще се покаже, че българските институции все още следят за демократичност и законност и че тези хора, разполагащи с необясними средства, разполагащи с огромно влияние трябва да подлежат на (народен) демократичен контрол. Настоявам за провеждането на една задълбочена проверка по случая.

Използвам възможността да Ви задам още няколко въпроса.

Тъй като мнозинството от българските медии счете, че моето искане към европейските институции и по-специално към новата комисия в ЕП „Антимафия” за Ваш и този на Вашите съучастници арест, е несъществена новина, бих искал да отговорите на част от въпросите потикнали ме да изискам тази крайна мярка.

- Какво става с проверката по случая с фирма “Балкан Холидейс Сървисиз”, управлявана от съпругата на приближения до Вас Цеко Минев? Тази фирма е получавала години наред огромни държавни средства, без преди това да е провеждан какъвто и да било конкурс за раздаването на обществената поръчка.

- Как ще оправдаете финансовата подкрепа към и от банкера Цветан Василев, който чрез медийната си империя обслужва правителството?

- Защо когато една национална телевизия изрази желание да даде трибуна  на един евродепутат да изложи мотивите си за исканият от него арест на министър-председателя на държавата и съучастниците му, бива оказан натиск върху телевизията това да не се случи? Дори след като участието на евродепутата е обявено в програмната схема, г-н Борисов. Цензурата в България, наложена от Вас, премина абсолютно всички граници, надхвърли тези дори в комунистическите държави като Венецуела и Северна Корея.

- Бихте ли споделили как тогавашната Ваша приятелка Цветелина Бориславова се сдоби с огромни дялове в банка, докато Вие бяхте главен секретар на МВР. Това е ноу-хау, което много българи биха искали да споделите.

- Чужди концесионери ограбват националните ни природни богатства и същевременно съсипват природата и живота около мините си. Многократно сигнализирах за безобразията около концесиите на мините в с. Челопеч и за бъдещите такива в гр. Крумовград. Какво е Вашето оправдание за това пред Вашите избиратели?

Монополистите се чувстват крайно комфортно в България. Вместо да бъдем атрактивна бизнес дестинация, ние се превърнахме в атрактивна дестинация за дружества целящи ограбването на и без това крайно бедният българския народ чрез схеми за монопол, немислими дори в държави от третия свят!

Нито българските граждани, нито аз разбрахме какво стана в крайна сметка със записаните Ваши разговори за политически чадър над съмнителни бизнесмени. Тези флашки и разговорите върху тях бяха забравени от Вас. Но Вие дължите обяснение и преди всичко дължите истината на избирателите си за тази търговия с власт.

Докажете, че не ви е страх от истината и махнете медийната завеса от мен. Не унижавайте интервюиращите журналисти и не ги принуждавайте да се превръщат  във Ваши адвокати и мои прокурори, защото дори и в очите на най-големите ви поддръжници това ви превръща в най-долен и мизерен страхливец.

Приберете Вашите политкомисари, които се опитват по всякакъв начин да притесняват и плашат всеки готов да подкрепи ГОРД и промяната, защото унижението на което подлагате тези хора няма как да не се обърне жестоко срещу вас.

Надявам се, че този път няма да избягате както обикновено от отговорност, прехвърляйки неудобната задача да се отговори на поставените неудобни въпроси, върху някой друг.

Очаквайте още въпроси, но вече не само от мен.

За Ваше улеснение, Ви давам линка към текста на моето изказване от сряда в Европарламента: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+CRE+20120328+ITEM-024+DOC+XML+V0//BG&language=BG&query=INTERV&detail=3-300-000

Линка към видеото от изказването:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getVod.do?mode=chapter&language=BG&vodDateId=20120328-21:50:30-526  .

Прикачено Ви изпращам и прессъобщението от моя кабинет пуснато към медиите незабавно след моето изказване в ЕП.

В скептично очакване,

Слави Бинев

Член на Европейски парламент

П.П. Тъй като смятам, че всичко трябва да се случва пред лицето на хората аз ще информирам всички медии и европейски институции за това отворено писмо, както и за Вашия отговор.


/плевен онлайн портал

по материали на :   //dnes.dir.bg//

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:302 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).