The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Без коментар » Огнян Дъскарев: Има ли расизъм в САЩ и България?

България » Без коментар

Огнян Дъскарев: Има ли расизъм в САЩ и България? Изпрати E-mail
България - Без коментар
Дата на публикуване: 06 Април 2012
Публикацията е прочетена: 7911 пъти

05.04.2012 - От: Огнян Дъскарев

e-mail :

Огнян Дъскарев


От седмици (б.р. – март-април 2012) в САЩ хората, анализаторите, медиите и политиците обсъждат ожесточено една случка. Всички изказват мнението си, защото това е най-деликатната, но и най-взривяващата тема в Америка. Проблем, който преди много години предизвика гражданска война, а през 50-те и 60-те на миналия век – кървави сблъсъци в градовете, нови закони и безконечни спорове по улиците, домовете и медиите. Става дума за вечното препятствие пред Америка – отношенията между расите.На 26 февруари т.г. в Sanford, Florida е застрелян Trayvon Martin, 17-годишен черен младеж. Убиецът е George Zimmerman, млад охранител от латиноамерикански произход /Hispanic/. Обяснението на Zimmerman e, че жертвата му се сторила подозрителна заради цвета на кожата и облеклото – яке с качулка. /Убиецът беше задържан, после освободен под гаранция и сега е в неизвестност, защото се бои за живота си./ Отговорът на повечето политици /леви и десни/, анализатори, медии – това е убийство на расистка основа.

Буквално всички чернокожи политици Jesse Jackson, Al Sharpton, Maxine Waters, Bobby Rush, черни музиканти, актьори, журналисти, организации, обикновени афроамериканци, сега са единни – всички те гръмогласно викат, че Martin е убит само и единствено заради цвета на кожата му. Т.е. убийството е доказателство, че в Америка все още има расизъм. Всички те твърдят, че Zimmerman е подбрал /профилирал/ Martin, защото е чернокож. Безспорно убийството на младежа е тежко престъпление и трябва да бъде наказано с цялата строгост на закона.

Но защо точно, охранителят е решил, че Martin e опасен? На този въпрос милионите обвинители в расизъм не отговорят. Ето отговорите: Убиецът е видял млад черен мъж, а мъжете афроамериканци на възраст 16–36 години, въпреки, че са само от 2 до 3% от американците, извършват около 33% от всички престъпления в САЩ. Любимото облекло на младите чернокожи е именно яке с качулка. В големите градове, Ню Йорк, Чикаго, Филаделфия, Лос Анджилис, около 40% от всички черни мъже са в затвора /освободени под гаранция/ или имат престъпно минало.

Сега в Америка, престъпността сред черните е СЕДЕМ ПЪТИ по-голяма, отколкото сред белите. /Основната причина са незаконните деца в афрроамериканската общност – днес 31% от двойките са женени, в 1960 този процент е бил 61%. Незаконните деца, които са без бащи, тръгват по лоши пътища./  Сега в Америка, белите престъпници нападат черни в 3% от престъпленията си, но черните престъпници нападат бели в 45% от престъпленията си. /Горните данни са на Manhattan Institute, известен, десен американски институт/.

Според Heather Mac Donald, анализатор от Manhattan Institute, от януари – юни 2008 в Ню Йорк, 83% от всички идентифицирани извършители на нападения с огнестрелно оръжие са черни, а 15% - Hispanics. Т.е. за този период, 98% от всички извършители на престъпления с огнестрелни оръжия в Ню Йорк са черни/Hispanics. /Без да разполагам с конкретни данни, мога да заявя с достатъчна  сигурност, че във всички периоди в Ню Йорк повечето престъпления се извършват именно от черни/Hispanics.  

В превод горните цифри значат, че ако шофьор на такси в Ню Йорк е ограбен или убит, в 49 от 50 случая престъпниците са черни/Hispanics. Шефът на огромната Федерация на таксиметровите шофьори в Ню Йорк, Fernando Mateo наскоро заяви: „Профилирайте клиентите си. Кълна се в Бога, че 99% от хората, които ограбват и убиват шофьорите ни, са черни и Hispanics”.

Fernando Mateo е чернокож американец от латиноамерикански произход, Hispanic.

Според доклад на ФБР от 2005, черните американци са 13% от населението. В 49% от убийствата през тази година, жертвите са били чернокожи, като 93% от убийците им също са били чернокожи. Това значи, че през 2005, около 4000 черни са били убити от други черни. Според доклад на ФБР в САЩ през 2009,  352 черни са били убити от бели, но 4094 чернокожи са били убити от други чернокожи. Съгласно Бюрото за статистика на Министерството на правосъдието, в САЩ за времето 2001–2005, девет от десет чернокожи са загинали от ръката на друг чернокож. Според полицията във Филаделфия, в 2011 са били убити 324 души. 75% от тях са черни, 80% от тях са погубени от други черни. /Във Филаделфия пред дни на улицата беше убита българката Полина Кадийска от пиян черен шофьор, който избяга/.Heather Mac Donald пише, че девет цивилни са били убити от полицията в Ню Йорк през 2011,  докато в града за същото време „няколкостотин чернокожи са били убити от други чернокожи или от Hispanics”.

Няма никакво съмнение, че черните американци трябва най-много да се страхуват от събратята си и от Hispanics, не от белите, както гръмогласно викат сега безброй черни музиканти, артисти, журналисти, политици. Няма никакво съмнение, че животът на черните американци е евтин според събратята им и медиите, освен ако не се използва за обвинения в расизъм към белите. За тази цел медиите дори измислиха изумителния термин White Hispanic, както сега наричат Zimmerman. Против това се разбунтува дори политкоректната CNN: http://edition.cnn.com/2012/03/29/opinion/navarrette-white-hispanic/index.html?hpt=op_t1

/Случаят с Trayvon Martin има и други подробности – според свидетели той е нападнал Zimmerman., т.е. убийството е било извършено в самозащита. Съгласно други съобщения Martin е бил отстранен временно от училище, заради притежание на наркотици. Вчера NBC се извини, задето излъчи нарочно подправен запис на обаждането на Zimmerman в нощта на произшествето до спешния тел. 911, което послужи  за обвиненията в расизъм./

Но най-поразителна беше реакцията на човека, който би трябвало да бъде обединител на Америка. Вместо да каже, че американците от всички раси са жертви на престъпления и всички американци еднакво страдат от престъпността и да помогне на разделената нация, Обама заяви, че ако имал син, той щял да прилича на Trayvon Martin! Това подстрекателско, разединително и преди всичко расистко изявление,доказва за пореден път, че Обама трябва задължително и завинаги да напусне властта на изборите през ноември т.г.

Има ли расизъм в Америка? Факт е, че там малцина сега използват горните цифри, факти и аргументи, с изключение на шепа десни анализатори и медии. Факт е, че сега дори десните политици политкоректно мълчат! Познавам неколцина афроамериканци, които са нормални и почтени хора. Сигурно има още милиони нормални и почтени чернокожи. Знам, че обобщенията са погрешни и несправедливи.  Въпреки това мисля, че преди години в САЩ се роди расизъм, който сега набира сила. Расизъм с обратен цвят – черен расизъм. Черният расизъм в безброй случаи се изразява в терор и насилие на малцинството, черните над мнозинството, белите.

Има ли в България расизъм, терор на малцинството, циганите над мнозинството? /Не познавам почти никакви цигани,  но сигурно сред тях има много нормални и почтени хора,  т.е. обобщенията тук също са погрешни и несправедливи./ Действителността, изглежда дава отговор и той е положителен. Не е трудно да се намерят доказателства – идете в Северна България, за да видите селата, опустошени от циганите. Или да преброим престъпленията, извършени от тях. Точно това обаче тук е невъзможно. Дори в политкоректната Америка има безброй статистики на национално и щатско ниво за престъпленията, извършени от мнозинството и малцинствата. Има и данни за броя на затворниците по етноси, на национално и щатско ниво.

Нищо подобно няма, обаче тук, освен стари данни в Мрежата от 2003:  http:// http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82_%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4_%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F .(Б.р. -  http://bg.wikipedia.org/wiki/Престъпност_сред_циганите_в_България)

Тук някой знае ли точно колко от битовите престъпления, които най-много тормозят българите, сега се извършват от цигани? Има ли за това официална, точна статистика? Ако българите се  страхуват дори да поискат от властите си такива данни, това говори много лошо за българския народ.

Защото общество, което няма смелост да разобличи и накаже негодните си членове, със сигурност ще се провали в кървавия ад на етническите сблъсъци./плевен онлайн портал

редактор: д-р инж. Никола Тодоров


Огнян Любомиров Дъскарев е роден в София на 28.10.1954 г. Завършил е Английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Преводач от английски на свободна практика. Живее в България и САЩ, с двойно гражданство.

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:521 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).