The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Сатанисти и предатели на България » Уорлик ощипан като Пардю относно Бойко Борисов като made in USA шменти-капели продукт

България » Сатанисти и предатели на България

Уорлик ощипан като Пардю относно Бойко Борисов като made in USA шменти-капели продукт Изпрати E-mail
България - Сатанисти и предатели на България
Дата на публикуване: 04 Април 2012
Публикацията е прочетена: 4866 пъти


"Проектът „Белене" бе проблематичен от гледна точка на финансирането и затова бе прекратен."

Това мнение изрази на 03 Април 2012 посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик в сутрешния блок "Денят започва" на БНТ.

                 Посланикът подчерта, че решението било взето след внимателно обмисляне от премиера Борисов.


                 Той тактично премина през въпроса дали САЩ „имат пръст" в това решение и след него резултатът у нас не е ли 1:0 за Вашингтон срещу Москва. По думите му САЩ не са влияли върху премиера Борисов, тъй като - повтори Уорлик - Борисов бил взел решението след много внимателно обмисляне.
Относно резултата пък посланикът бе дипломатичен - че е важен интересът на България, а не на САЩ или Русия.


                 Макар, че водещата се стремеше темата за „Белене" да е акцент, Уорлик говореше предимно за енергийни източници, като над 20 пъти употреби термина „диверсификация", подчертавайки непрекъснато, че България трябва да става все по-независима по отношение на газовите и петролни доставки.


                 От думите на посланика стана ясно също така, че дебатите за шистовия газ в най-скоро време ще бъдат възобновени. Припомняме, сега действа мораториум върху проучването и добива, който обаче във всеки един момент може да бъде прекратен.


                 "Стъкленият Джо" Уорлик отчете правото на хората да се притесняват за околната среда, но изрази надеждата си в предстоящите дебати да има по-малко емоция, като в тях се включат правителството, учените и гражданското общество.


                 От думите му не стана ясно дали Шеврон окончателно са се отказали от България, като Уорлик само коментира, че това е глобална компания, като страната ни е една малка част от нейния интерес.


                 Дипломатът обаче направи една малка реклама на метода хидрофракинг, изтъквайки, че в САЩ той се прилага дори в някои градове.
                 Уорлик призна, че в миналото страната му е имала проблеми, произтичащи от добива на шистов газ, но успокои, тъй като технологиите се развивали.


                 Американският посланик получи и пореден шанс да се намеси в чисто български въпроси.
Макар на няколко пъти да уточни, че не е запознат с делото „Наглите", той обяви, че много хора били доволни от присъдите, тъй като осъдените били изключително опасни.
                 Дипломатът определи съдебното решение като важно и силно послание, че съдилищата ни могат да действат ефективно и призова това да се случва и по други дела.

                 Джеймс Уорлик взе отношение и по темата за обсъждания Закон за отнемане на неправомерно придобито имущество.
                 Посланикът обърна внимание как в България има хора с изключително много средства, които си карат бентлитата, без да е ясно от къде са им средствата.

"Трябва да има граждански механизъм, чрез който това имущество да бъде запорирано, докато се провери произхода му.",

подчерта Уорлик.


                 Той даде право на хората да се притесняват по отношение на прилагането на закона, но подчерта, че едва ли обикновеният гражданин ще пострада.
Българите ще извлекат полза от този закон, увери американският дипломат.


                 С това "стъкленият Джо" Уорлик доказа пред цяла България и пред света, че Бойко Борисов е способен все пак да мисли, а понякога да изпада в "много внимателно обмисляне".


                 А в събота Хилари похвали Бойко чак от Истанбул колко трудно му е било да вземе решението за АЕЦ "Белене":

  Злокобната Хилари Клинтън оправда 5-те си часа престой в София чак днес, от Истанбул  
                 или, след като:

"Тука нема - тука има" Белене, а новия реактор за Козлодуй да се хариже на Турция

Защо и Уорлик се прави на ощипан като Пардю?

                Вижда се ясно от Wikileaks, че Бойко Борисов е един шменти-капели-made in USA продукт.

 

                 Сайтът „Уикилийкс” публикува доклад на бившия посланик на САЩ в България Джеймс Пардю от 7 юли 2005 г., посветен на българската организираната престъпност и международните криминални групи с българско участие.

 

                 В доклада на Пардю се споменават почти всички имена на известни бизнесмени, натрупали състоянието си по време на прехода. Между споменатите са Гриша Ганчев, Васил Божков, Петър Манджуков, Валентин Златев, Тодор Батков, Илия Павлов, Георги Илиев, евродепутатът от „Атака” Слави Бинев, както и бившите съдружници на премиера Бойко Борисов Румен Николов Пашата и Алексей Петров.

 

                 Прави впечатление, че името на Борисов, който по това време е гл. секретар на МВР, не се среща нито веднъж в доклада въпреки че в него са посочени множество хора, които в различни периоди от време са били в близки или в бизнес отношения с него. Посланикът анализира дейността на МВР от този период само в няколко изречения и стига до извода, че въпреки непрекъснатия натиск от страна на САЩ и ЕС, правителствата на България не са направили почти нищо за редуциране на организираната престъпност в страната.

 

                 В доклада на Пардю са посочени факти, които са обществено известни и огромна част от тях са били публикувани в различни медии.

 

                 Пардю информира, че Илия Павлов и Емил Кюлев са участвали във финансирането на кампанията на НДСВ през 2001 г., а лидерът на ДПС Ахмед Доган не крие близостта си с боса на „Мултигруп”. Именно след избори бившият охранител от СИК Бойко Борисов беше назначен от Симеон Сакскобургготски и с благословията на Доган за гл. секретар на МВР.

 

                 В доклада с няколко изречения са маркирани серията от показни убийства на хора от ъндърграунда в периода 2001–2005 г. и се посочва, че нито едно от тях не е разкрито. Пардю обаче не е направил анализ на това какви са причините за неефективната работа на МВР.

 

                 В доклада си американският посланик споменава още имената на групировките „Нове холдинг”, „Мултигруп”, „Литекс комерс”, ВИС, СИК, ТИМ, МИГ, „Аполо и Болкан”, но анализът на дейността им реално не дава някаква нова и непубликувана информация за дейността им, която до момента на писането на доклада да не е излизала в българските медии.

 

                 Може да се гадае защо посланик Пардю е пропуснал да спомене името на тогавашния гл. секретар Бойко Борисов в доклада си, но при всички случаи спестяването на информацията, че един от най-популярните политици в страната, който пряко отговаря за борбата с престъпносттаи  е имал обща фирма с Алексей Петров и Румен Николов Пашата, е странно. Странно е и че посланик Пардю не е информиран за бизнес партньорството между Бойко Борисов и Валентин Златев. Още от влизането на Борисов в политиката през 2001 г. не е тайна за никого, че фирмата му „Ипон” е отговаряла за охраняването на „ЛУКойл”. През 2005 г. Джеймс Пардю очевидно не е бил запознат и с охранителната дейност на Борисов, който в годините си на „бизнесмен” е работил в тясно сътрудничество с групировката СИК, за чиято дейност посланикът е отделил голяма част от доклада си.

 

                 Ясно става от кого, как и защо се изгражда специално за България един "шменти-капели" продукт - "made in USA"! И то грижливо и точно цели 10 години...

 

 Image Мистър Пардю в ролята на ощипан посланик - не знаел човекът-посланик за човека по-долу,

 Image т.е. за човека тогавашен гл. секретар, а сега министър-председател


                 А това какво е бе, мистър Пардю, Бойко е на банкет по повод 1 година от създаването си известната със спорна слава застрахователна компания SIC (Security Insurance Company), или просто СИК (публикувана снимка във в-к Капитал,1995 г.)?!!!

 

 

Отляво надясно: Венцислав Стефанов, съдружник в Интергруп, вицепрезидент на "Славия" и БфС, Румен Николов-Пашата, Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон", Николай Златев, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на ТСБанк

 

                 Преди 16 години: Бойко Борисов бил личен пиар и охранител на Маргините и Маджо, създателите на СИК.

                 А Пардю не е знаел това през 2005 г. когато пише шифрованата каблограма?

                Всички знаят, че днешният премиер на България е бил охранител. Всички, най-вече медиите, се опитват да забравят, че той е част от групировката СИК – една от най-бруталните престъпни групировки в новата история на България.

 

                 Ето впрочем и самият доклад на Пардюто, в частичен превод от Wikileaks - Част (2):

 

7/7/2005 7:59 05SOFIA1207 Embassy Sofia CONFIDENTIAL 05SOFIA1046|05STATE99125

 

This record is a partial extract of the original cable.

 

The full text of the original cable is not available.

 

C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 09 SOFIA 001207

 

SIPDIS

 

HOMELAND SECURITY PLEASE PASS TO SECRET SERVICE

 

E.O. 12958: DECL: 07/07/2015

 

TAGS: PINR, KCRM, PGOV, EINV, ECON, KCOR, BU, Organized Crime

 

SUBJECT: (U) BULGARIAN ORGANIZED CRIME (C-CN5-00054)

 

REF: A. A. STATE 99125  B. B. SOFIA 1046

 

Classified By: AMBASSADOR JAMES PARDEW, FOR REASON 1.4(C).

Класифицирано от: Посланик Джеймс Пардю, поради причина 1.4(C).

 

Част (2) - КОЙ КОЙ Е В БЪЛГАРСКИТЕ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ

 

7. (C) След падането на комунизма през 1989 г. и бурните 1990-те години, на сцената на организираната престъпност в България са извършени съществени промени, подобно на останалата част от икономически, политически и социални пейзаж в България. Дейността на доайенът на българската организирана престъпност, Мултигруп партия (МГ), драстично намаля след убийството на своя лидер Илия Павлов, през 2003 година. MG активно се опитва да превърне някои дейности в законен бизнес група фокусирана върху управлението на голямата активи, придобити по време на разцвета си. Групата наема лобисти в САЩ да се съсредоточат върху законните предприятия и за подобряване на имиджа на MG. Бившата Мултигруп оперативно продължи да се създават в България на две други големи организирани групировки, ВИС и СИК. И двете са от разпаднаха, но техните останки все още са в активно участие в организирана престъпна дейност. Въпреки това, присъствието и влиянието на техните останки / наследници изглеждатса  в упадък, но като членове непрекъснато преминават в обвързаности между групи, в зависимост от личните си икономически интереси.

 

Сега изгряващата звезда на българската организирана престъпност, на варненската ТИМ група, все повече прилича на Мултигруп в успешните усилия да проникне в много законни и незаконни сектори, където е възможно, в момента, ТИМ и неговото дъщерно дружество -  бизнес империя е една от най-големите и най-сериозните икономически проблеми в България.

 

А. (C) ТИМ - новият лидер на Българския OП е основана във Варна през 1993 г. ТИМ се смята, че е създадена от около десет бивши морски пехотинци, които са били част от елитната военна единица, преди да се разпада в началото на 1990 -те. ТИМ запълва вакуум, създаден от спада на MG и след убийството на Илия Павлов през 2003 година. Името на групата се смята, че е получено от първия инициалите на трите си основни фигури: Тихомир Иванов Митев (български гражданин, роден на 10-ти октомври 1958 година), ИВО КАМЕНОВ ГЕОРГИЕВ (български гражданин, роден на 22-ри септември 1969 г), и Марин Великов Митев (на български гражданин, роден 5-ти октомври 1957 г). Смята се, че 12 души контролират всички дружества на ТИМ - който през 2003 г. се оценяват на над 150 броя и включва над 10 000 работници и служители - с всеки от 12-стопанство фиксирани дялове в активите и работи отделните сектори на бизнес империята на групата. Въпреки опитва да се представи като чисто законен бизнес група, ТИМ продължава да бъде много потаен относно своята корпоративна структура и собствеността, както и неговите фирми и звена са оплетени в сложна съвкупност от отношения. Като организирана престъпна група, ТИМ се занимава с широк спектър на престъпна дейност, включително изнудване и рекет, заплахи, проституция, хазарт, трафик на наркотици, кражба на автомобили и трафик на крадени автомобили. ТИМ е основната база на гр. Варна разполага с голям руското население, и ТИМ се смята, че има връзки с руската организирана престъпност, включително известните руски фигура престъпност, Майкъл Чорни (вж. руското влияние). Тихомир Митев наблюдава промишлени ВММ. По-големият му брат, Марин, контролира интереси ТИМ основната дейност във Варна и региона, а Иво Георгиев наблюдава ВММ София операции и на групата на финансовите интереси. Други известни членове на групата включват МИРОСЛАВ ПЕТРОВ Несторов (български гражданин, роден на 12-ти 3, 1964), който отговаря за стратегическото планиране на групата и също е директор на голяма услуга ВММ сектор дъщерно MUSTANG стопанства; ЙОРДАН ДИМИТРОВ ЙОРДАНОВ (български гражданин, роден на 24 Ноември 1974 г.), който ръководи повечето от медийни интереси ТИМ и също сяда на борда на Mustang и Николай Божидаров Николов (български гражданин, роден на 28-ми Август 1949), главен изпълнителен директор на Mustang и съпруг на главния архитект на Варна и планиране на града. първоначалните дейности ТИМ, участвали събиране на лоши дългове - линия на бизнес, който е допринесъл за отрицателният публичен образ на групата, но които все още си остава един от основните си дейности - и предоставяне на службите за сигурност в района на Варна. В средата на 1990-те години, групата направено отклонение на земеделието и храните, и настоящото му интереси включват съхранение на зърно и за отглеждане на домашни птици, както и винарска изба Сухиндол (чрез SEVERCO-ГЪМЗА компания), която произвежда предимно червени вина и за двете вътрешното потребление и износ. Във Варна ТИМ е наличието види и почувства навсякъде. Неговите интереси включват медиите M-SAT телевизия (един варненски оператор на разположение на национално ниво от кабелните и сателитните оператори), пет други станции, кабелна телевизия, два оператора, кабелна телевизия, Алфа Радио (също на разположение на национално), "Черно море" вестник "(най-голямата обращение Вестникът във Варна и околностите му), и рекламната агенция обслужване на тези медийни интереси. ТИМ е собственик на верига от ресторанти, кина, видео-а-кар магазини, спортни клубове, клубове интернет игри, и бинго зали. Наскоро стартира, мащабна алея един проект планира да построи седем хотела, 500 заведения и ресторанти и зони за развлечения, и 300 магазина на 250-акровата пътища на брега на Черно море край Варна. ТИМ контролира някои от най-големите кариери за инертни материали в България, както и чрез търговско дружество, Химимпорт, тя също така има значителен дял от производството и търговията с торове, петролни продукти и химикали. поглъщане ВММ на Централна кооперативна банка (ЦКБ), най-голямото поглъщане на групата до този момент е било улеснено чрез "Химимпорт". След придобиване на ЦКБ, ТИМ продължава да се развива своите финансови операции сектор чрез придобиване на специализирани финансови компании услуги, включително застрахователно дружество "Армеец". Отново става чрез "Химимпорт", през 2002 г., ТИМ придоби мажоритарен дял в Нютън Финансов мениджмънт БГ ", собственик на българската пенсионно осигуряване дружеството СИЛА. Нютон Финансов мениджмънт БГ след това бе преименуван на ЦКБ Груп Асетс Мениджмънт. ТИМ е използвал своите значителни финансови присъствие сектор да предложи едно гише на комбинирани банково дело, застраховане, пенсионно осигуряване и услуги. През 2003 г. "Химимпорт" купи 49 на сто от втората по големина въздушен превозвач в България, Хемус Ер, по-късно, като над 100 процента собственост на "Хемус". През 2004 г. Химимпорт придобива 100 процента от по-малка авиокомпания, Виаджо; придобиването е одобрен от най-големият акционер на Виаджо, Тодор Батков (виж руското влияние), адвокат на Майкъл Чорни и личен представител. С комбинацията от нейните интереси в "Хемус" и Виаджо, ТИМ се смята, че неговите забележителности, определени за най-бързо да бъдат приватизирани национален превозвач на България, БЪЛГАРИЯ ЕР.

 

Б. (C) VAI HOLDINGS (бившата ВИС и ВИС 2) Основана през 1991 г. от бивш борец, Васил Илиев, първоначалното име на групата, ВИС, е съкращение на Васил Илиев Сигурност. След получаването на лицензията на групата за извършване на службите за сигурност е била отменена, групата се преименува ВИС 2. През 1994 г. Илиев създаде ИМПЕРИАЛ брокерската компания във Враца. През 1995 г. Илиев е застрелян, а по-малкия му брат, Георги Андреев Илиев (български гражданин, роден на 22 юли 1966 г., известна още като "Жоро"), пое ръководството на ВИС 2, който впоследствие е преименуван VAI стопанства. Докато "Жоро" Илиев е признат лидер на VAI, неговия помощник, Николай MIRCHOV TSVETIN (български гражданин, роден на 27-ми 2 1965, известен също като "близнаци" и "Коко"), се смята, че отговаря на повечето от групата фирми и дейности. Сред другите високопоставени членове на VAI включват АНТОН БОЯНОВ и Пламен Василев TIMEV (български гражданин, роден на 2 март 1952 г., известна още като "Ганди"). През ноември 2003 г., друг високопоставен член на VAI, МЕТОДИ ЗЛАТАНОВ МЕТОДИЕВ (български гражданин, роден на 12-ти Октомври, 1965 година, известна още като "Мето ILIYANSKI"), изчезнали; докато полицията смятат, че той е отвлечен и вероятно убит, също така е възможно той е в нелегалност. Преди да бъде застрелян в Амстердам през декември 2003 г. Константин Димитров (български гражданин, роден на 21 ноември 1970 г., известна още като "Самоковеца") е един от най-големите контрабандисти в България и най наркотици в страната господар. Георги Илиев, член на семейството на Димитров, също е негов кум. След убийството на Димитров, VAI запазило контрол върху пазара на наркотици чрез Антон Петров Милтенов (български гражданин, роден на 28 октомври 1973 г., известна още като "клюн"), който се смята, че са наследили контрабанда на Димитров и наркотици операции. Друг близък приятел Георги Илиев, Димитър Илиев DZHAMOV (български гражданин, роден на 15-ти юли, 1960 г), е включен в местната търговия с наркотици в Централна и Южна България. Dzhamov, вносител на руски природен газ, също се смята, че участват в прането на пари и за връзки с турски организираната престъпност чрез турски бизнесмен Яман Хаки NAMLY. Бивш борец, Dzhamov започна в организираната престъпност, тъй като водачът на покойния Илия Павлов (виж Мултигруп). Като най-голям играч на пазара на наркотици, VAI контрол пътища на трафика, производствени мощности и разпределителните мрежи. Групата също е замесена в трафик на откраднати автомобили от Западна Европа до страните от бившия Съветски съюз. Неговите други престъпни дейности включват изнудване и рекет, незаконно търговия с оръжие, хазарт, проституция и контрабанда.

VAI има богат бизнес интереси в областта на туризма, финансите, развлеченията, и производството. Тя контролира дружеството ЮПИТЕР осигуряване, както и СЛЪНЧЕВ БРЯГ, един от най-големите курорти на България на брега на Черно море, на север от Бургас. Групата притежава и редица местни футболни клубове, както и модна агенция Ексграунд се контролира от VAI чрез жена Георги Илиев, МАРИЯ ИЛИЕВА Делчева [1] (български гражданин Роден на 25 май 1973 г., известен също като Мария Делчева PENELOVA).

 

В. (С) смесената група (по-рано SIC) КРАСИМИР АНДРЕЕВ МАРИНОВ (български гражданин, роден на 6 май 1964 г., също известен като "Големия Маргин), настоящ председател на групата и друг бивш борец, основана SIC (а по-късно смесената група) с Младен Михалев (български гражданин, роден на 13-ти октомври 1964, известен също като "MADJO"), който също е бивш борец, и РУМЕН НИКОЛОВ GOTZOV (български гражданин, роден на 26 май 1962 г., известна още като "Пашата"). Николов е свързана и на Съюза на бившите командоси (виж по-долу). Отчетените мозък зад дейността на групата е Венцислав Димитров Стефанов (български гражданин, роден на 28-ми Ноември, 1949 година). През април 2004 г., синът му Димитър Венциславов Димитров (български гражданин, роден на 15-ти септември, 1980 год) е отвлечен и не е била възстановена. незаконни дейности, смесената група включват наркотични вещества (особено на хероин), финансовите измами (чрез връзките си с AMIGOS финансова компания гаранция), кражби на коли и трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване и рекет и проституция. Групата на наркотици интереси се работи най-вече чрез своите връзки с Иван Тодоров (вж. AMIGOS), който е смятан за един от най-големите трафиканти на наркотици на Балканите. КИРИЛ КИРОВ СОТИРОВ (български гражданин, роден на 10 декември 1953 г., известна още като "Японската"), известен като наркобарон ромите, е свързан с смесената група и е тясно свързан с Иван Тодоров (вж. AMIGOS). Киров, който също е замесена в трафика на хора и контрабандата на чужденец, едва оцеля след втори опит за убийство през април 2005 година. законните интереси Интергрупата бизнес гама от спортни екипи (СЛАВИЯ), за да банковото дело (Първа източна международна банка) и застраховка на нефт и метали, търговия с строителството и недвижимите имоти (SOFISKI ИМОТИ), за да моделиране (ВИЗАЖ). Венцислав е мениджър на футболен отбор "Славия" в София. ГЕОРГИ LIALEV служи на управителния съвет на "Славия". Баща Lialev Траян Lialev, е декан на Юридическия факултет на Югозападния университет в Благоевград, чрез Lialev, Румен Николов и Младен Михалев получи право градуса. Георги Lialev е и бизнес партньор с Румен Гайтански (български гражданин, известен също като "вълкът"), чиято компания, WOLF 96, също има връзки с смесената група. При моделирането Визаж агенция е създадена през 1994 г. от ЕВГЕНИЯ ГЕОРГИЕВА Калканджиева (български гражданин, роден на 20 февруари, 1975), тя се смята, че имат близки връзки с Красимир Маринов. застрахователна компания на групата, БУЛ ИНС, е най-големият застраховател в България. Една област, в която групата законни и незаконни дейности се обединиха се в кражби на коли и застрахователни автомобил. Автомобили, застраховани от Бул Инс показване специални стикери идентичност за цел да ги защити от кражба; автомобили не са осигурени от "Бул Инс се считат за честна игра. Интергрупата контролира СЪЮЗ осигуряване.

 

Г. (C) Мултигруп (известен също като "Мултигруп" и МГ) основател и президент на MG Илия Павлов (български произход, натурализиран американски гражданин, роден на 6-ти август 1960 г.) Бе застрелян в София на 7 март 2003 година. След като най-голямата организирана престъпна група в България, Павлов започна да се движи MG в законния бизнес, състоящи се от стотици дъщерни компании с интереси на природни ресурси и минното дело, финанси, туризъм, производство и хранителни стоки. През 2001 г. Павлов и негов заместник, БОЯНА ГЕОРГИЕВА ПОПОВА (български гражданин, роден на 17-ти октомври 1960 година), създаден MG Управляващо дружество (MG AM) да поеме всички активи на MG и да приемат законен, международно приемливи управленска структура. MG AM-майка на дружеството, МГ предприятия (регистрирана и със седалище в Делауеър) се притежава в равни части от Павлов и Попова. След убийството на Павлов, Попова стана главен изпълнителен директор на групата и на Павлов 50% дял в MG Ventures е била прехвърлена на вдовицата му, ДАРИНА ПАВЛОВА (български произход, натурализиран американски гражданин), и с децата на Павлови Trust. Бащата на Павлов, Павел Найденов (български гражданин, роден на 16-ти юни 1936 год), някога е била много активна в управлението на MG. Все пак след смъртта на сина си и последващите спорове с Попова и Павлова, Найденов подаде оставка от позициите си в МГ и създаде своя собствена холдингова компания, КРЕПОСТ 2002 година. През 2004 г. Попова обяви, че MG ще започне да продава голяма част от активите си, за да се фокусира предимно върху инвестиционните проекти и туризъм. Имаше също така съобщава, че Попова предпочитат да пренасочат усилията на групата от Балканите до базирани в САЩ дейности. Докато дейностите MG на Балканите са спаднали значително, един от най-високата си профил дъщерни остава "Балкантурист", най-големият туроператор в България, доставка на храна най-вече на туристи от Западна Европа. ДИМИТЪР ХРИСТОВ ИВАНОВ (български гражданин, роден на 19-ти април, 1951 година) е президент на първия филиал на MG (MULTIART) в началото на 1990, преди да стане вицепрезидент на MG под Павлов. От напускането MG, Иванов в момента е директор на ЕВРОПА стопанства. Друг бивш служител MG, САШО ГЕОРГИЕВ ДОНЧЕВ (български гражданин, роден на 7-ми септември 1953 г), е изпълнителен директор на "Овергаз (известен също като" Овергаз). "Овергаз" е създадена през 1992 г. като джойнт венчър между МГ и руската държавна ГАЗПРОМ, а компанията бързо се превръща в най-голямата частна вносител и доставчик на природен газ в България. "Овергаз" участва и в строителството и управлението на газопроводите и друга инфраструктура. Компанията има връзки с VAI HOLDINGS чрез ЮПИТЕР осигуряване, от които "Овергаз" има 35% дял; дейности на Юпитер включват застраховка за финансов риск, товари и газопроводи. Юрий VYAKHIREV, син на бивш директор на "Газпром", REM VYAKHIREV, е близък сътрудник на Дончев и също е партньор в "Овергаз".

 

Д. (C) СЪЮЗ НА БИВШИ командоси (известен също като Спартак) Алексей ИЛИЕВ ПЕТРОВ (български гражданин, роден на 23-ти април, 1962) е бивш офицер от елитните специално звено за борба с тероризма. Той и групата му на бивш военен командоси (известни също като "баретите") са най-активно участват в застрахователния сектор чрез осигуряване Левски Спартак (преди известен като "Аполо и Болкан" и "Спартак"). Петров също така притежава най-голямата таксиметрова фирма в София, TAXI S EXPRESS, който има повече от 3500 автомобила. Смята се, че участието на Петров в Taxi S Express, Левски Спартак, и други дружества, носещи името "Спартак" са били маскирани като израелски инвестиции; Петров е тясно свързана с бившия израелски посланик в София, Дейвид Коен. Друг член на групата, Златомир Иванов (български гражданин, известен също като "Баретата") е бивш директор на Аполон и Болкан и в момента е директор по сигурността ARKUS. Иванов наблюдава контрабандата на групата, изнудване, рекет и дейности, наред с други незаконни дейности. Групата се смята, че най-голям дял в ескорт на София и интимна бизнес услуги, които се използват като прикритие за проституция и трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

 

Е. (C) НОВЕ HOLDINGS Васил Крумов Божков (български гражданин, роден на 29-ти Юли 1956, известен също като "Черепът") създава първата си компания през 1990 г., преди да се разширяват настоящите си бизнес империя, НОВЕ HOLDINGS, включваща над 30 компании и многобройни дъщерни дружества. най-голямата юридическа НОВЕ на бизнес интереси включват хазартни игри (бинго зали, казина, и популярния ЕВРОФУТБОЛ лотария) и безмитните магазини. Божков е собственик на футболен отбор ЦСКА в София и J МОДЕЛИ агенция моделиране. Той е също така смята, че контрол "Риск инженеринг", която първоначално беше част от империята MG. многобройни връзки Божков медийни включват Тошо Тошев (главен редактор и изпълнителен директор на "Труд", най-големият в обращение всекидневник в България), Кеворк Кеворкян (популярното телевизионно шоу домакин на държавните БНТ) и Радосвет Радев (собственик на Дарик радио). През 2002 г. НОВЕ продаде мажоритарен дял от "Еврофутбол" лотарията на гръцкия милиардер Сократис Кокалис, намаляване на дела на холдинга до 49 процента. Божков публично благодари виден бизнесмен Спас Русев, за улесняване на сделката. Русев е тясно свързан с НДСВ, както е близък приятел и личен съветник на министър-председателя Симеон Сакскобургготски, Русев се кредитира с до обединяването на икономическия екип на НДСВ, включително и Милен Велчев (министър на финансите) и Николай Василев (заместник-министър-председател и министър на транспорта). казина НОВЕ включват в Лондон казино на хотел Radisson SAS в София и в Рилския Казиното на хотел "Рила", също в София. Божков се смята за контрол на хотел "Рила", както чрез IRENA МАРИНОВА (директор на собственика на хотела, Riel 99, и член на борда на управляващото дружество на хотела), както и чрез Антони Наумов (директор на управляващо дружество на хотела). Маринова е и акционер в INS BUL (вж. смесената група), заедно с Божков (чрез НОВЕ). Наумов и Божков са съдружници в няколко дружества, сред които баскетбол ЦСКА отбор. Божков е използвал влиянието си да се блокира прехвърлянето на приблизително 49 на сто от хотел "Рила", с предмет на дълго време случай реституцията на собственост, заяви от еврейската общност в България. незаконни дейности Божков включват пране на пари, измама приватизация, заплахи и изнудване и рекет. Божков е свързана и с смесената група (чрез компанията IgM, които той притежава заедно с Младен Михалев, както и акции НОВЕ в БУЛ ИНС) и Иван Тодоров (вж. смесената група и AMIGOS).

 

Г. (C) ДЗИ (преди Росексим Банк) Емил Александров Кюлев (български гражданин, роден на 5-ти юни, 1957) направи щастието си чрез туристическа Спорт банка (известен също като TS Bank), която фалира под негово ръководство. През 1995 г. той основава SIPDIS БЪЛГАРСКИ-руската инвестиционна банка (известна още като BRI банка), и, след като е напуснал BRI банка през 1997 г., Кюлев се присъедини към борда на директорите на ЗАД "Булстрад". През 1998 г. Кюлев купи пловдивската "Тракия банк, която е пререгистрирано в Росексим Банк. Росексим Банк е най-големият клиент на българското правителство, което канали всички данъчни, митнически, акцизни и плащания по банков път. Банката предоставя финансови услуги на ЛУКОЙЛ на Русия и "МОБИЛТЕЛ" (най-големият мобилен телефонен оператор в България, известен също като Mtel). В допълнение към връзки Кюлев за Майкъл Чорни (вж. руското влияние) до МТЕЛ, Тодор Батков (адвокат на Майкъл Чорни и личен представител), служил на борда на Росексим Банк на директорите до 2003 година. През 2004 г. е преименуван на Росексим Банк ДЗИ Банк, финализирането на сливането между ДЗИ и Росексим Банк, бившата държавна застрахователна компания, която Кюлев, придобити през 2002 година. престъпна дейност Кюлев включват измами и пране на пари. Кюлев наскоро заети с лоби в САЩ група и връзки с обществеността агенция за почистване и управление на неговия образ. Като част от своята кампания, за да спечели доверие и легитимност, той е също така наскоро създадения ДЗИ фондация за борба с трафика на хора; Кюлев има съмнения за използване на фондацията като канал за изпиране на пари.

 

З. (C) ЛИТЕКС КОМЕРС Отново бивш борец и настоящ член на Българската федерация по борба, GRISHNA DANAELOV [2] Ганчев (български гражданин, роден на 10-ти Декември 1962 година) е собственик на верига от бензиностанции и е един от трите най-големи петролни вносители в България. Неговата компания "ЛИТЕКС КОМЕРС, също така е собственик на марката КРАЛИЦАТА на плодови сокове. Ганчев беше един от първите организирани лидери престъпност да се използва спортен екип за изпиране на пари, чрез футболния отбор Литекс в Ловеч. Литекс също е собственик на Ловеч-базирани Винал винарска изба, която произвежда вино за вътрешно потребление и износ към Европа, както и водка за износ. незаконни дейности, "Литекс", включват петролни контрабанда, финансови измами и пране на пари и изнудване и рекет.

 

I. (В) МИГ Груп (известна още като COOL PASS [3]) на МИГ група, ръководена от СЛАВЧО ПЕНЧЕВ БИНЕВ (български гражданин, роден на 10 декември 1965 г., известна още като "Слави"), притежава повече от 30 нощни клубове, барове, и ресторанти в София, включително популярните нощни клубове БИАД, Дали, и Библиотека. ГЕОРГИ СТОЯНОВ (български гражданин) и Михаил Стефанов (български гражданин) са "Слави" Бинев двама заместници. Групата е бизнес-интереси и включва строителството и туризма; работи пътническа агенция, като част от COOL развлечения МЯСТО комплекс. На групата е престъпна дейност включва проституция, наркотици и трафик на откраднати автомобили.

 

Й. (C) AMIGOS Иван Тодоров (български гражданин, роден на 27 декември 1964 г. и известен като "доктор") вече не е част от Amigos, но все още поддържа тесни връзки с групата, особено за прането на пари и други финансови услуги. Петър Христов Петров (български гражданин, роден на 15-ти Септември 1969), братовчед на Младен Михалев (вж. смесената група), е близък сътрудник на Тодоров, а също така активно участват в прането на пари и други финансови престъпления.

 

К. (C) "Възраждане" БИЗНЕС КЛУБ бизнес клуб "Възраждане" е основана през 2001 г. съвместно от Васил Божков (вж. НОВЕ стопанства), Емил Кюлев (вж. ДЗИ), ИЛИЯ ПАВЛОВ (вж. Мултигруп), Борислав Дионисиев, Добромир Гущеров, Петьо BLASKEV [4] (собственик на седмичника "168 часа"), Тошо Тошев (главен редактор и изпълнителен директор на "Труд", най-големият в обращение всекидневник в България), и Радосвет Радев (собственик на Дарик радио). След смъртта на Павлов през 2003 г., както и изпращането на Гущеров и Dionosiev през 2004 г., клубът фирма не се поддържа едно и също важността, която в миналото, но той все още служи като форум за сътрудничество между броя на икономически интереси. Гущеров, собственикът на ОРЕЛ застраховка G дружество, и Дионисиев напусна клуба през 2004 г., когато Гущеров и Петър Манджуков, основана съперник клуба на предприемачите, наричан още "Възраждане". Манджуков, един оръжеен търговец, собственик PM GROUP, компанията-майка на Инфомедиа, PM ПРЕС (издател на Социалистическа всекидневник ДУМА), и БАЛКАН БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ (BBT). MACHINEXPORT, компания, собственост на Манджуков и Дионисиев, е наречена в доклада за Duelfer си връзки с режима на Саддам Хюсеин в Ирак.

 

L. (C) руското влияние на Русия продължава да упражнява значително влияние върху българската икономика чрез вноса на енергия, включително суров нефт, природен газ и ядрено гориво. Когато България е само на дребно дистрибутор на газ, "Петрол" АД е приватизирана, ще отиде под контрола на руския бизнесмен ДЕНИС ERSHOV. ERSHOV е забранено да влизат в България през август 2000 г., се сочи като заплаха за националната сигурност на страната, но въпреки това забраната е отменена през 2004 г. след обжалване на Ershov. Ershov, след като заместник-председател на една от най-големите износители на руски суров нефт, създадена от групата "Нафтекс" през 1991 г., от които "Петрол" АД стана част. Ershov е бил член на "Нафтекс" ХОЛДИНГ БЪЛГАРИЯ (сега "Петрол холдинг"), и е член на "Петрол" АД Надзорния съвет. Въпреки факта, че той вече не е собственик на Български телефонен оператор "МОБИЛТЕЛ" (Mtel), руски мафиот Майкъл Чорни се смята да запази влияние върху дружеството чрез връзките си с членовете на австрийския "Мобилтел холдинг". , Придобито от Чорни "Мобилтел" от австрийския холдинг "и австрийската банка BAWAG през 2002 г., МТел бе продаден през юли 2004 г. в най-голямата по рода си ливъридж изкупуване в Централна и Източна Европа. Поемането беше проектиран през българска съвместни BIDCO акционерно дружество. BIDCO има същата офис сграда с адвоката на Чорни, Тодор Батков, който все още е член на борда на МТЕЛ. Батков и други представители на Чорни твърди оказване на натиск върху българското правителство да отложи издаването на третия GSM лиценз на БТК през юли 2004 година. Наистина, Върховният административен съд реши 15-ти юли, 15 година 2004 г. да отложат старта на БТК лицензия GSM. Решението на съда показва, че Чорни все още е в контрола на МТЕЛ, тъй като съдията председателства Върховния административен панел съд за случая БТК също отменено решението на правителството за забрана Чорни да влиза в страната. Освен това, Чорни е връзки с Емил Кюлев (вж. ДЗИ) чрез своите интереси в ДЗИ БАНК (преди Росексим Банк), която е собственост на Кюлев. Тодор Батков служи на борда на директорите на Росексим до 2003 година. Чорни също така поддържа влияние върху редица компании чрез прехвърляне на собствеността на Батков. Тези организации включват футбол ЛЕВСКИ отбор, STANDARDT вестник и хотел "Банкя Палас". представител ЛУКОЙЛ в България е Валентин Златев. Руската петролна компания се очаква да бъде най-големият корпоративен данъкоплатец в България. Той също така контролира руски износ на нефт в България. Българските операции "Лукойл", чрез Златев, са заподозрени в тясно свързан с руското разузнаване и организираната престъпност.

 

М. (C) АКБ Корпорация. Корпорацията АКБ начело с НИКОЛАЙ ЙОРДАНОВ БАНЕВ (български гражданин, роден на 16-ти август 1959 год.), Участва главно в приватизацията на държавни индустрии. Неговата основна незаконни дейности включват приватизация измамите и корупцията.

 

Чети пълния текст в оригинал от: Wikileaks...

 

Последното доказателство, че е  един шменти-капели-made in USA продукт, американците му спретнаха днес офис в София за Централна и Източна Европа на американската администрация за борба срещу наркотиците - DEA  (Drug Enforcement Administration)!!!

Сн.: Михаил Кършовски

И тук пак е Уорлик, заедно с директорката на DEA Мишел Лионхарт.


Министър-председател ли? - "Ти си човека, който ни трябва" - казва директно в очите му бившият шеф на ЦРУ Леон Панета.


Колко точно го е казал Кърт Вонегът, като че ли за Пожарникаря:

"Няма никаква причина защо доброто не може да триумфира така често, както злото. Триумфът на всяко нещо е въпрос на организация. Ако има такива неща като ангели, надявам се, че те са организирани по линия на мафията."

"Човечеството хвърля в настъплението си агенти навън, все навън. В крайна сметка ги хвърля в пространството, в безцветното, безвкусното, безтегловно море на безкрайната необятност."

"Наградите на Космоса, на безкрайната необятност, са три: празнодумство, пошла комедия и безсмислена смърт."

ImageШефът на ЦРУ Леон Панета му казва в прав текст: "Ти си човека, който ни трябва!", при посещението си в министерския съвет на 28 май 2010 г. Пред портрета на Дякона!


Единствено посланик Джон Байърли даде що-годе точна характеристика на Пожарникаря.


Бабаитът, изтупан по Армани, с патлак в колана, а друг патлак във вътрешния джоб на балтона...


"Бабаит, изтупан в Армани" е квалификацията за главния секретар на МВР през 2005 г., направена от посланик Джон Байърли, който коментира оставката на Борисов...

Тук портретът на Пожарникаря е детайлизиран от посланикът с данни за участието му в много по-сериозна престъпна дейност от модния бабаитлък за пред медиите - трафик на амфетамини, източване на горива от Лукойл и пране на пари от престъпна дейност чрез банката на Цветелина Бориславова. Посочени са също тесните връзки на Борисов с "Лукойл" и Валентин Златев, както и дискретните му срещи с представители на руското посолство.

 


автор и Превод за Плевен Онлайн Портал:

д-р инж. Никола Тодоров

б.а. - Цитатите са от книгата на Вонегът “The Sirens of Titan” (Сирените на Титан) в мой превод

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:80 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).