The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Рушители на България » С правителствения хеликоптер отлетяха за Кърджали Боко и чувалът с пари за миньорите

България » Рушители на България

С правителствения хеликоптер отлетяха за Кърджали Боко и чувалът с пари за миньорите Изпрати E-mail
България - Рушители на България
Дата на публикуване: 31 Март 2012
Публикацията е прочетена: 3477 пъти

Около 14 ч. се очаква да пристигне в Кърджали с правителствения хеликоптер Боко и чувалът с пари за миньорите
Кацане на малкото летище до квартал "Гледка"!


В Кърджали започва изплащането на еднократните помощи от Фонда за социално подпомагане на металурзите, които не са получавали заплати от миналия октомври.

Това ще стане под контрола на премиера Боко и на соц. министъра Тотю.


Хората, които не са получавали заплати половин година, ще вземат еднократно кеш по 325 лева, осигурени от Агенцията за социална помощ.


Служителите на местната дирекция, на НОИ и Бюрото по труда бяха мобилизирани по спешност и осъмнаха в канцелариите, за да оформят цялата тежка документация за всеки един от общо 519 души от списъка на работниците, както и на десетки други, съкратени през юни миналата година, които не са получили обезщетенията си. Към тях бяха прибавени и охранителите на ОЦК от фирмата на Валентин Захариев "Сиско", оставени без заплати от февруари 2011 г.

И правилно е да са осъмнали в канцелариите - все пак това е един чувал с 519 х 325 = ? хил. лв.!!!

Освен това идват с хеликоптер...


Първите работници, научили за спешната акция на Боко снощи по "Панорама", започнаха да се тълпят пред сградата още към 2030 ч.

До полунощ заявленията си подадоха над 400 души.

Всички от големия списък обаче успяха до края на петъчния ден да внесат исковете си в съда срещу собственика на завода Захариев.


За отпускането на финансовата помощ, предназначена за протестиращите от 1 март металурзи, се договориха обл. управителка Иванка Таушанова и соц. министър Тотю.

Над 30 души, в това число и служители от съседните общини, се включиха в нощната акция за подпомагането на гладуващите работници и служители от предприятието на Захариев.


Няма обаче яснота кога точно добилият скандална известност още от продажбата на "Кремиковци" Валентин Захариев, закупил комбината от Цветелина Бориславова (ама Боко вече не живеел с нея - б.а.) ще пристъпи към разплащанията с хората от завода?

Те, от своя страна, настояват предприятието да бъде управлявано от нов мениджърски екип и в никакъв случай от циганина Захариев и обкръжението му.

За такъв вариант се договориха двете чуждестранни банки и една българска (не била СИ Банк - бившата банка на Цветелина Бориславова - така отговори Боко на въпрос на водещия на "Панорама" - б.а.).


В Кърджали очакват конкретни отговори от премиера Боко, който прие ролята на посредник между собственика на затъващия комбинат и кредитните институции.


Гледайте довечера по новините цирка на Боко в най-новата му роля и на Касиер!/плевен онлайн Портал

д-р инж. Никола Тодоров


допълнение към истината:

Мрачните тайни на Костов и Борисов

Автор : Златина Стоянова и Севдалина Пенева

Отчаяни, металурзите в Кърджали излязоха на улицата...

Банкерката Цветелина Бориславова взела Оловно-цинковия комбинат в Кърджали по времето на СДС, след което препродала затъналия в дългове завод на Валентин Захариев

 

Цветелина Бориславова идвала в Кърджали инкогнито, забранявала достъпа на медии и никога не стъпвала вътре в Оловно-цинковия завод да огледа собствеността си. Но изисквала да знае дали се спазват нормативите за безопасен труд, спомнят си днес работниците от ОЦК, които напразно очакват намесата на държавата.

Почивната станция „Акация” на брега на язовир „Кърджали”, която също била нейно притежание, приличала повече на 5-звезден хотел с басейн. Там бившата приятелка на премиера Бойко Борисов отсядала при редките си посещенията в града. В базата не припарвал никой от предприятието, с изключение на тогавашния изпълнителен директор Никола Пашинов. Той обаче бил безгласна буква и треперел от Бориславова.

Докато банкерката се разпореждала в печално известното предприятие, най-високото възнаграждение достигало средно между 250 и 300 лева. По това време металурзите в страната получавали заплати от порядъка на 1 000 лв.

Нежна ръка с камшик
Заводският лидер на КТ „Подкрепа” Анни Георгиев си спомня и друго. Когато синдикатите поискали увеличение на заплатите, директорът ги препратил при Цветелина Бориславова в централата на СИБанк в София. „По онова време заводът разполагаше с огромен автопарк, със служебни коли ни откараха при нея. Тя се държа нагло, сякаш бяхме мръсни просяци. От вратата започна да ни заплашва с уволнения”, разказа Георгиев.

Бориславова крещяла на синдикалистите да се махат от завода, щом не им харесва работата. „Всички ви познавам, обиколили сте света, а сега искате пари”, беснеела посъпружената на Борисов, който пък по това време бе главен секретар на Министерството на вътрешните работи в правителството на НДСВ.

Георгиев останал с убеждението, че всички са проучени от МВР. „Вярно е, че по онова време бях скитал по света. Но това не бяха екскурзии за удоволствие, а през отпуските ходех да работя извън страната. Как да изхранвам семейство с мизерните пари, които тя ни подхвърляше”, казва той.

Повод служителите на ОЦК да се разприказват днес за миналите времена стана поредният скандал между лидера на ДСБ Иван Костов и премиера Бойко Борисов. Тези дни двамата взаимно се поляха с помия и извадиха на показ мрачните си тайни. Не, че обществото не беше наясно с „разкритията“ им, но сега те бяха огласени от самите участници в криминалния преход на държавата.

Групата на тарикатите

„Група тарикати, покровителствани навремето от Костов, са взели цялата металургия в България, от „Кремиковци“ до „Горубсо“. Всичките бели дойдоха от тази разбойническа приватизация, от 22 години грабене на тази държава.

Навремето са разпродали всичко и са го дали на хора, които буквално не могат да го управляват.“
Това са думи на Бойко Борисов, хвърлени пред миньорите в Мадан преди дни. Ролята на месия, който ги спасява от гладна смърт, му се оказа недостатъчна и той реши да вкара в репликите си още драматизъм.

Един вид, Костов ви превърна в роби на олигарха Валентин Захариев, но аз сега ще ви дам пари. Вярно, че са вашите, с кървав труд изработени пари, но пак можете да ми целунете ръцете.
 
И докато в Мадан поливаха заветния миг с шампанско, в Кърджали металурзите се стягаха за блокади. Вече им беше казано, че държавата не може да им помогне, защото ОЦК бил сто процента частен.

...А Костов в бяло

Не съм виновен, отговори политикът-бизнесмен, който е готов и сделка с дявола да сключи, ако това ще му осигури още някоя и друга година в парламента.

За да се защити от нападките на Борисов, Иван Костов също се разприказва. Валентин Захариев получил „Кремиковци” за 1 лв., но с „гигантски задължения” и ако предприятието не било приватизирано, всички дружества като ОЦК-Кърджали щели досега да фалират.
 

Той допълни, че ОЦК-Кърджали е препродаден на Захариев от банкера Цветелина Бориславова, която е първият собственик на предприятието след приватизацията. След което побърза да намекне каква му е цената да спре с тайните дотук. Даже не изключи и коалиция на ДСБ с ГЕРБ, "но това ще стане, само ако Бойко Борисов покаже привързаността си към евроатлантическото мислене и се откаже от строежа на АЕЦ „Белене".

И Бойко взе, че го послуша.

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:420 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).