The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България«-»ЕС » Евроценности » Новите лумпени. Кой има власт над тях?

България-ЕС » Евроценности

Новите лумпени. Кой има власт над тях? Изпрати E-mail
България-ЕС - Евроценности
Дата на публикуване: 19 Февруари 2012
Публикацията е прочетена: 12276 пъти

"Накратко, аз съм безработен човек, който си пропикава времето. Бъдещето никога не започва." 

Хенри Милър 
 

[ 2006-09-20 ] Калина Андролова


Image

Ченгетата я използват. Мутрите я друсат. Прикрепят я към един или друг, за да им снася информация. Бизнесменът или политикът дори не подозират, че красавицата не е тяхна лична плячка, а е подставено лице. Проституира по особен начин. Тя е изпълнителка на поръчки. Пращат я при някого, става му любовница, научава каквото може. Разказва ми смущаващи неща за някои от известните богати хора. Показва ми снимки, дава ми записи. Парламентът се разпада на ерекции...

"Няма да гласувам" - 

казва тя. Опитвам да я убедя, че тя е част от това общество. Дори е в много тясна интимност с него. Чука го.

"Каква законност да спазвам, като незаконността е всесилна - продължава тя и шмръква незабележимо. - Моята лична драма няма нищо общо с това кой управлява." 

Огромни групи от обществото живеят в една система, с която нямат никаква връзка. Омразата например към неспособната държава е особен вид силна социална връзка. Дори псуването на пет ката отзад е вид политически избор, революция, преврат. Новите лумпени обаче не мразят държавата. Нито я ползват. Нямат желание да я променят. Те са политически безразлични. Огромна маса от хора, които са дезинтегрирани.

Самосъществуващи.
Той е художник. Живее тук, но продава в Кьолн. Не гледа новини, наблюдава хоризонти. И просто харчи своите ойро. Властта, която му осигурява съществуването, не е властта на държавата. Няма граници, няма свързаности, няма избори. "Не те ли дразнят дупките по улиците?" - питам го.

"Не - казва той. - Те са естествено продължение на дупките в главите. Държавната глупост е като френското сирене - елитарно мухлясала."

"Все пак трябва да имаш политическо мнение" -

настоявам аз.

Негласуването е колективната тирания на пауперите, бъмовете, проститутките, маргиналите и на тъпо мислещите млади хора. Негласуването е блестящ пример как значението на числото измества важността на ума. Нова лумпенизация. Ето защо властта постепенно се качва в главите на онези, които нямат никакви глави.

"В древността - продължава моя приятел художник - мъжът убива носорог и го носи, за да се наядеш ти и детето. И когато днес му остава възможността само да ти отваря вратата и да те рисува експресивно - той се лумпенизира. Мъжът е създаден, за да загине, а жената - да оцелее. Юпитата са често импотентни - защо? Аз мисля, че истинският ловец някога е ебал рядко и забременяващо, той не е бил фалоцентричен. И жената не си е поднасяла путката под път и над път. И понеже патриархалното си е отишло, колкото и да се разгологъзва сегашната жена, в нея не можем да видим прамайка - създателката на живота. Тя става кофа за сперма. Ето, това е лумпенизация, Калина. Свят от хубосници, които по цял ден мерят презервативи."

Държавата - това не съм аз. Новите маргинали не са бедни. Бедност означава зависимост, помощи, обещания. Неучастващите са хора, еманципирани от собствената си съдба. Те са алтернативното, неофициалното общество. Свят, в който държавата изчезва както предметът в абстрактната живопис. Държавата като контакт, нужда, принадлежност.

В Австралия гласуването е задължително. Ако не гласуваш за федерално, щатско и местно управление, те глобяват. Недемократично е, но е работещо. Начин да се разруши психическата и физическата бариера между самодостатъчния човек и държавата. Хората трябва да бъдат принуждавани да бъдат граждани. Защото човекът на задоволения свят все по-малко се нуждае от това да променя обществото, той само го дублира чрез личния си паралелен свят.

Щастието не е спирка, която можеш да достигнеш, а начин на пътуване!‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:88 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).