The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » Светът » Сатанинсти по Света » Ротшилд не успя да докаже в английски съд, че той не е "кукловод” на Дерипаска

Светът - теми, политика, личности » Сатанинсти по Света

Ротшилд не успя да докаже в английски съд, че той не е "кукловод” на Дерипаска Изпрати E-mail
Светът - теми, политика, личности - Сатанинсти по Света
Дата на публикуване: 14 Февруари 2012
Публикацията е прочетена: 11789 пъти


дело за клевета в петък, 10 февруари 2012, беше отхвърлено от съда в Лондон

Натаниъл Ротшилд заяви, че историята на "Дейли мейл" е фантастика


40 годишният швейцарски банкер Натаниъл Ротшилд е загубил дело срещу в-к "Дейли мейл" ("Daily Mail”), който през 2010 г. публикува статия за пътуването му до Сибир с руския олигарх Олег Дерипаска и ЕО комисаря по търговията лорд Питър Менделсън, английски евреин и пер на английската корона.

В нея Ротшилд е наречен "кукловод" на големия бизнес.

Финансисовото дело за клевета в петък, 10 февруари 2012, беше отхвърлено от съда в Лондон.

Решението бе взето от съдията Tugendhat, който разглежда делото, без жури.

Ротшилд планира да се обжалва пред Върховния съд.

В изявление в петък, г-н Ротшилд заяви: "Аз започнах това действие, за да  търся едно извинение за напълно невярното на Daily Mail твърдение, че аз съм подредил лорд Манделсън да присъства на вечеря в Москва, за да уговори сделка между Alcoa и Rusal и че това е причинило загуба от 300 британски работни места.

В случай на удовлетворяване на иска за клевета, Натаниъл Ротшилд може да осъди в-к "Дейли мейл" за 1 млн. паунда, като компенсация за морални щети.


А най-богатият човек в Русия, собственика на алуминийната компания "Русал" Олег Дерипаска в този момент, той се е договорил за сделка с Alcoa - на най-големия производител на алуминий в САЩ, изключително полезно за ЕС, и не е бил за увеличаване на вносните мита на алуминия. 


Натаниъл Ротшилд твърди, че посещението му в Abakan, столицата на руската република Khakassia, в компанията на лорд  Манделсън, Дерипаска и други двама мъже са за чисто удоволствие.
На разположение на гостите след като посетили металургичната промишленост, отидоха в банята, караха ски и играха футбол, хокей и руски билярд.

Този случай е напомняне, в момент, когато вестниците са под атака за нарушаване на поверителността, че богатите и силните редовно използват закона, за да се предотврати законен контрол на тяхната дейност.

Ако нещата са  загубили смисъл този случай, биха могли да възникнат разходи за повече от от 1 млн. паунда. "

Източник: bbc.co.uk

Превод за плевен онлайн портал:

Д-р инж. Никола Тодоров

Допълнение: Кой е Олег Дерипаска?

Един от генетично увредените

 Слева: Олег Дерипаска бывший советский  фарцовщик, самый богатый грабитель России, особо приближенный к Путину и Медведеву.  Убив СССР, они теперь убивают наших детей. Справа: Убитая Юность России (сн. http://www.left.ru/2008/6/index.phtml)

Олег Владимирович Дерипаска е руски милиардер от еврейски произход.

Управялва и контролира РУСАЛ (руска компания, специализирана в алуминиевата индустрия). Неговите холдинзи му осигуряват отлична позиция на руския пазар за метали. Въпреки, че се въздържа от политиката, се смята, че Дерипаска е най-близък до премиера Владимир Путин от руските олигарси.Олег Дерипаска е роден в малка ферма в южна Русия и завършва физика в Московския държавен университет „Михаил В. Ломоносов“ през 1993 г. От 1994 до 1997 г. е генерален директор на металургичното предприятие Саяногорск, а от 1997 до 2001 заема поста президент на Сибирски алуминий. През 1999 г. е награден с Орден „Дружбы народов“ от президента Борис Елцин. Дерипаска е женен за дъщерята на Валентин Юмашев, шефа на президентската администрация на Елцин. Юмашев от своя страна е женен за дъщерята на Елцин Татяна Дяченко.

Според списание „Таймс“ състоянието му се оценява на 14,5 милиарда долара, което го прави най-богатия руснак, заедно с Роман Абрамович. През септември 2006 г. се появяват слухове, че Дерипаска се интересува от закупуването на футболния отбор „Арсенал“, но от клуба ги отричат. Той е свързван и с руската миннодобивна компания „Полиметал“.

През април 2007 г. Дерипаска закупува 30% от „Щрабаг“ - 6-та най-голяма строителна компания в Европа. Построеният таван на терминала на летище София от „Щрабаг“ се срути, като правителството на хазарския евреин Сергей Станишев обеща да я съди. И досега - нищо! През май 2007 г. директорът на „Магна интернешънъл“ Франк Стронах обявява, че Дерипаска е станал стратегически партньор в дружеството, носейки със себе си необходимите на „Магна“ ресурси за вземане на привлекателен дял в „Крайслер“.


Владимир Путин, Дмитрий Медведев, Борис Елцин и Роман Абрамович са също руски евреи.

Допълнение: Кой е Натаниъл Ротшилд?

Роден е през 1971 г. Името на Натаниъл Ротшилд се свърза с повече от десетгодишен опит в хедж-фондовете и мрежа от връзки, която показва „кой кой е на пазара на суровини“. Той е приятел с Иван Глазенберг, шеф на най-големия търговец на стоковите пазари - Glencore International, съветва руския алуминиев милиардер Олег Дерипаска и е член на борда на Barrick Gold, водещата компания за добив на злато в света.
"Няма глобална въглищна компания днес" заявява Ротшилд пред Bloomberg "Липсва Barrick Gold във въглищата. И това крие големи възможности."
Ротшилд търси нови попълнения към портфейла си от минни дружества, след като новооснованото от него дружество с инвестиционна цел Vallar увеличи капитала си с 1.1 милиарда щатски долара с публично предлагане в Лондон през юли
2010. След това със сделка, обявена на 16 ноември 2010 Vallar придоби 25 процента от Bumi и 75% на Berau Coal Energy - вoдeщите индонезийски производители на въглища .
Преди да основе Vallar, Ротшилд е работил в хедж-фонда Atticus Capital в Ню Йорк, който е донесъл почти $ 7.0 милиарда на инвеститорите си. По време на работата си в Atticus Ротшилд се потапя в стоковия пазар и се запознава с някои от най-влиятелните хора в бранша.
Ротшилд е единственият син на британския финансист лорд Яков Ротшилд, 4-ти барон Ротшилд, бивш банкер и колекционер на произведения на модерното изкуство.


Да завършиш Итън

Младият Ротшилд учи в Итън, английско частно училище, което е възпитало 19 британски министър-председатели и там завързва връзка с принцеса Флоранс фон Прусен, пра-пра-внучка на последния германски император Кайзер Вилхелм II, според публикация на британския в-к "Дейли мейл".
След това учи история в Оксфорд и се присъединява към екипа на контролираната от фамилията инвестиционна банка Lazard, където бива въведен в света на топ-финансите по време на честите пътувания с баща си в Ню Йорк.

"Аз се познавах от много, много ранна възраст с повечето големите магнати на Уолстрийт",

 

споделя Натаниъл Ротшилд.


Големият удар

Според Bloomberg по време на едно такова посещение в Ню Йорк, инвестиционната банка Gleacher & Co предлага на младежа работа като анализатор и там той се среща с основателя на инвестиционен фонд Atticus, където постъпва на ръководна длъжност през следващата година.

Името на хедж-фонда идва от героя Атикус Финч в романа на Харпър Лий "Да убиеш присмехулник“. От фонда, като активен акционер притискат американската минна компания Phelps Dodge да си намери купувач като разпредели печалбата от сделката като дивидент. Това става факт през 2007 г., когато дружеството е придобито от конкурентната Freeport-McMoRan. Сделката носи на Atticus печалба от 520 милиона долара и според думите на самия Ротшилд е най-успешната му докато е във фонда.

Докато е в Atticus Ротшилд се запознава с Дерипаска. Според Bloomberg двамата за първи път се срещат в Париж през 2002 г. на официално събитие, на което те са най-младите от присъстващите. Така след като се запознават се стига и до вечеря навън.

Ротшилд става председател на борда на EN Group, холдинговата компания, чрез която Дерипаска контролира разнообразни активи, включително базирания в Москва Русал, най-големият производител на алуминий в Русия
При обявяването на публичното предлагане на дяловете във Vallar Ротшилд казва, че разглежда потенциални сделки с Polyus Gold, най-големият производител на злато в Русия и управляващата железни мини Metalloinvest.


Смяна на целта или колко е важна фамилията

Но в Лос Анджелис, през октомври, той се среща за първи път Нирван Бакри, член на семейство Бакри, което контролира Bumi, най-големият производител въглища в Индонезия. Тази среща изглежда изцяло е променила плановете на Ротшилд и той се насочва към инвестиция, която ще създаде "шампион по ресурси" в Индонезия, страната, която е най-големият световен износител на въглища.

"Индонезия е един спящ гигант," ,


казва Ротшилд пред Bloomberg.

"Мина ми през главата мисълта защо там няма шампион в минната дейност и вече да се надяваме, сме в процес на създаването на такъв в следващите години."

Новата компания, Bumi, ще се търгува в Лондонското Сити, като се използва факта, че и Vallar е листвана там.

"За да можете да направите IPO, без да имате активи, трябва да сте някой,"

с уважение коментира за Bloomberg Индра Бакри, който ще бъде председател на Bumi,

"Иска ми се и аз да можех да направя така."


ДОПЪЛНЕНИЕ:


Скандалният руски олигарх Майкъл Чорни правел мистериозни плащания на бивш български премиер, както и на израелския вицепремиер Авигдор Либерман, твърдят адвокати на олигарха Олег Дерипаска в съда по горното дело в Лондон.

Двамата богаташи, нагушили се от дивата приватизация в Русия, се съдят в Лондон по край делото на Натаниел Ротшилд. Чорни твърди, че Дерипаска го завлякъл с 2,5 млрд. долара, като не му изплатил дела от алуминиевата компания “Русал”, след като партньорството им се разпадна.


  Майкъл Чорни и неговия представител в България Батков

 


Дерипаска пък вини Чорни, че рекетирал и него, и братята милионери Рубен.

Процесът се води в Лондон, защото Чорни е издирван в Русия и се крие в Израел.

 

На вниманието на гл. прокурор на РБ!

Вечно премигващият Борис Велчев  да спре даImage и да разнищи кой е този бивш български премиер, както на процеса в Лондон се изяснява, че израелския вицепремиер и настоящ външен минисър на Израел Авигдор Либерман е получил мистериозни плащания от Майкъл Чорни.

Поне адвокатът Батков е тук и му е под ръка.


 

За плевен онлайн портал/

Подбрал: д-р инж. Никола Тодоров

... потърсете чрез търсачките с ключова фраза «Борис Велчев нищи» и, ако намерите нещо, което е разнищил за тези 5 години, пишете ми:

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:432 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).