The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Сатанисти и предатели на България » Защо според Бойко Тиквата българите не са толкова бедни?

България » Сатанисти и предатели на България

Защо според Бойко Тиквата българите не са толкова бедни? Изпрати E-mail
България - Сатанисти и предатели на България
Дата на публикуване: 03 Февруари 2012
Публикацията е прочетена: 3836 пъти

Image Премиерът Бойко Тиквата е на мнение, че българите не са толкова бедни, колкото си мислят, и това се дължи на работата на правителството.


 

Това става ясно от стенограмата от последното заседание на Министерския съвет на 1.2.2012 г., по време на което българският премиер за пореден път разгръща икономическата си визия за страната.

Според Тиквата, от една страна, сме най-бедните, но ако се дадат реалните данни – сигурно нямало да е така. Премиерът е на мнение, че всичките пари, които са дошли благодарение на работата на правителството, се акумулирали и влизали в населението, но хората ги държали на депозити в банките, защото така по-лесно печелели от лихвите и не им се налагало да работят.


Тиквата продължава разсъжденията си така:

"Ако видите средно статистически, ние сме сигурно на първите места в Европа по брой на собствени жилища, по брой на собствени вили, по брой на собствени моторни превозни средства или каквото и да било. От една страна сме най-бедните, но ако дадем реалните данни – сигурно няма да е така."


„Доверието в банковата система е голямо и всеки, който продаде къща, вила, нива, а да не говорим, че сега стотици милиони даваме за отчуждителни процедури по магистрали, всъщност ние много хора направихме богати – пречиствателни станции, жп линии, субсидиите в земеделието са огромни пари. С една дума, банката, веднъж, е стабилна институция, второ, лихвите са големи”


„В началото на кризата това е сигурност, в края на кризата това вече е мързел. Свикваш, всеки месец отиваш и си взимаш лихвичката и колкото – толкова. Майката, голямата сума, си седи в банката. Но в същото време, когато попиташ тези хора навън, те казват: Бедни сме, ужасно мизерстваме. А в същото време имат влог от 100, 200 или 50, 40, 30 хиляди лева. Така че, донякъде високите лихви, лихварството е точната дума, това е най-мързеливото нещо, то е най-непродуктивното."


„Лесен начин за изкарване на пари. С Лили сме платили нивата по 700–800 лева квадратния метър, хайде парите в банката и всеки месец лихвичка – колкото, толкова. И като го питаш на улицата как се чувства, той вика – зле се чувствам, беден съм. А в същото време, ако видите средностатистически, ние сме сигурно на първите места в Европа по брой на собствени жилища, по брой на собствени вили, по брой на собствени моторни превозни средства или каквото и да било“.

Тиквата коментира срива на инвестициите в българската икономика, които по при управлението на ГЕРБ се свиха до невиждани досега размери, като казва, че трябва да се търсят нови модерни инструменти, с които да се привличат повече инвестиции и да се разкриват работни места. Той хвърля вината за провала на правителството по отношение на чуждите инвестиции върху съседните на България държави, като казва:

„Да, данъците са ни добри, но за съжаление около нас, не искам да обидя съседите, но около нас в различни точки непрекъснато има проблеми, което прави инвеститорите в региона страхливи, внимателни и търсещи времето, в което ще се поуспокоят нещата”.

Според Тиквата решението на всички тези проблеми е... в санирането на панелките. В тази връзка премиерът казва следното:

„Да предложим варианти, да предложим такива бизнеси. Като най-важното, най-бързо и реално, което може да се случи, това е енергийната ефективност. Това са жилищата на хората. Да ги убедим, че тези панелни спални, които имат, след някоя друга година вече няма да струват и нула пари. Ако сега започнат да им прилагат тази програма за енергийна ефективност, модернизация, ще им прибавят 30–40 години живот. Е, значи този имот, който имаш сега, след 5 или 10 години ще стане опасен за теб. И ако вместо да си държиш парите в банката, с тази програма, Лили Павлова, която имаме при теб, ако можем, трябва да убедим хората да си направят енергийно ефективни жилища, те всяка година ще печелят повече от лихвите от тези пари”.

Според премиера-Тиква гражданите ще бъдат мотивирани да санират панелките си по следния начин:

 „Мъжете надали ще се засилим да правим подобно нещо. Но ако до всяка домакиня достигне това, българските семейства така са структурирани, че тези неща се решават от жените, до тях трябва да достигнем с всякакви програми. Ако искате – през фризьорски салони, чрез брошури. Там отиват, там говорят, там най-много си приказват. И когато едната дойде и каже – аз вече плащам с 30% по-малко парно, у нас е топло, едвам работи радиаторът, понеже е добре импрегнирано, много съм доволна, другата отиде и каже – чакай сега, защо да не направя и аз така, само тя ли да е доволна – и аз да съм доволна. Тогава ще видите, че ще стане и модерно и самите пък комплекси ще придобият друг вид, защото това автоматично означава отвън замазки, по-свеж, по-красив вид. Това трябва да стигне до населението”.


Image Нескопосаният Боко с неговата "фризьорка" в политиката... в годините преди

да стане премиер-Тиква/плевен онлайн портал

д-р инж. Никола тодоров

б.а. псевдонима Тиква не е наша приумица - така го знаят вече и по света!

13 Март 2010

Цветан Цветанов: Казвайте на Бойко "Тиква", а на Божидар - Кардам?

Сигурно си мислите, че е шега?
Да, ама не! Вижте сами:

По специална покана на в. "Стандарт" и Bnews вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов в продължение на час отговаря на актуални въпроси на читателите на двете медии. В рамките на няколко часа към него бяха отправени стотици въпроси, както и поздравления за добрата работа на МВР и управлението на ГЕРБ. На част от въпросите министърът отговори онлайн, а на тези, на които не успя, обеща, че ще го направи в най-кратки срокове чрез пресцентъра на МВР.
- Г-н Цветанов, по време на чата читател каза "време е Гоце да си ходи". Вие написахте, че напълно споделяте мнението, включително и псевдонима. Защо акцентирахте на това?
- Псевдонимът Гоце не сме го дали ние, е службите, когато той е сътрудничил към тях.
- Защо искате импийчмънт на президента?
- Процедурата, която стартираме, е за нарушаване на основния закон - на чл. 32, ал. 2 от конституцията. Но е по-важен моралният аспект. Един президент трябва да е обединител на нацията, обединител на институциите. А не човекът, който да провокира и задълбочава различните си конфликти с определени граждани, в случая с министър в българския кабинет. След изтичане на неговия мандат гласоподавателите ще бъдат много прецизни в избора за следващия президент.
- Означава ли това, че за вас Първанов е морално дискредитирана политическа фигура?
- Да, определено. Ако правим рекапитулация и се върнем в годините, ще задам само няколко въпроса - убийството на неговия съветник Емил Кюлев. Първанов не даде обяснение какъв е бил в президентската администрация.


Какво разбираме от това?
1. Че след като псевдонимът на президента "Гоце" е валиден, тогава трябва да е валиден и псевдонима на "премиера" Борисов: Боко Тиквата?
2. Че "Стандарт" е официозът на "премиера" и правителството?
3. Че Цвъ Цвъ или Цецо Конецо разбира слабостта на аргументите за отстраняване на президента и затова го удря на морал? По тази логика какво да кажем за съдружниците на Маджо, Пашата, убитите Тодор Толев, приятелите на разни други разстреляни и все още неразстреляни мутри - какъв морал имат те?
4. По въпроса за убийството на Кюлев, какво разкри МВР?
5. Не става ясно как се обръща Цв.Цв. към колегата си министър Божидар Димитров - Кардам, Тервел или Телериг?

И се сещаме за един анонимен коментар от 30.07.2008 г.. Добре е да си го припомним изцяло:

Впечатляващо интервю. Много по-добре е да го постнете най-подробно! Ще коментирам подред, както е вашата хронология, а после ще добавя и моите впечатления:

1. Охраната по чужбината.
Тя го поема откакто той стъпи на тяхна територия. Екипите винаги са по-здрави и демонстративни, когато става въпрос за чужденец. Те не искат да стане бела при тях. И ние пазихме папата по-добре от Гоце, и ние пазихме Клинтър по-добре от Стоянов, и ние пазихме... И те пазиха Караджич с БТР-и завчера. Вероятно от там идва вчерашното твърдение на Борисов за БТР-и!
Но само ние пазихме Маджо, ортакът на Борисов от СИК, по-добре от Буш в България. Тук си го пазихме! В Америка или Европа такова нещо няма. Просто Боко Тиквата подава лъжлив сигнал от България, че се готви покушение срещу него, и хоп - откакто слезе по стълбичката, го поема по-здрава охрана. Разбира се, това с БТР-ите не е вярно. В този ред на мисли може монтажирана снимка да има, ама не и потвърдена от партньорските му служби. БТР-и имаше за сръбското лайно завчера. И аз дори ги видях :)

2. Конфликтите в миналото.
Разбира се, че ги има. Те са го създали и той не може да се отклони от коловоза, в който са го пуснали. Когато обаче има тъп играч, то е нормално да го изведат от играта "когато му дойде времето". Много паплач погина по негово време, много пари усвои жена му Цветелина Бориславова от родите на труповете. Това е специфична и високорискова дейност навсякъде в бившия източен блок. С Пашата не знам - от него се отрече половинчато, па макар и публично, но с Алексей Петров имат сигурен конфликт отдавна. Некви хора гърмяха по Петров, любовницата му и охраната им и Борисов беше главен секретар на МВР тогава. Тогава, ако си спомняте, той беше бесен на това, че настоящи барети охранявали Алексей Петров. Как да го разбираме това!? Нали бил агент Алексей Петров на службите, при това действащ!? Тогава е нормално, ако е бизнесмен-олигарх-агент, да го охраняват настоящи спецове, държавни. Ако пък не е така, то Борисов се опита да го злепостави. Опита се да му намали охраната, да влоши качеството й, та белким по-надеждно го одумкат следващия път. Това ако не е конфликт – здраве му кажи. Кюлев! Банкерът го одумкаха по най-подходящия в политическо отношение начин за кариерата на Бойко Борисов като кмет. Известно време след това ДЗИ „легна“ пред кака си Цветелина Бориславова. ДЗИ 2002 на Кюлев, 2008 на гаджето на Боко Тиквата. Е да, но в ДЗИ има и други хора, също ченгета, всичките до един ченгета, които сега нямат приходите от времето на живия Кюлев старши... Разбира се, задълбоченият анализ само на публично известните конфликти на Бойко Борисов би отнел много килобайти... Правени са опити от други преди време, но все не могат да бъдат изчерпани всички следи.

Всред смешния плач за пазенето и рисковете и това кой го разработвал и подготвял за „пакетиране в отвъдното“ се загубиха някои от сърце изпуснати простотии на ББ.

Други малки малоумия в интервюто.
- Той не е махнал „оная от Илинден“! А от интервюто точно това се наложи като схема за електората. Сега ако попитате симпатизанти на ГЕРБ, които са гледали интервюто на лидера си, те ще ви кажат, че вече кметът на Илинден е друг. Може би мъж тоя път?
- ДСБ било пратило циганите на морето, за да напълни града с боклук!? Може би Иван Костов лично е организирал саботажа?
- Разбрахме още, че Бойко Борисов не работи, а основно гледа телевизия. Бил гледал Станишев по три телевизии по-предния ден. А градът тъне в боклуци!? Разбира се, за последните причина, като се подхвърли с лапсус, е саботажът от ДСБ.

И това умишлено го оставям за последно!!!

Той казва, че премиерите трябва да се контролират от службите. Нямало нищо по-хубаво от това. Така и не разбрах, ако доносникът е супер-хипер-профи лидер, то какъв е оперативният му работник. Господ може би? Къде в Европа се приема, че трябва да няма демокрация, т.е. премиерите да са хора на службите. Службите кой и на какви избори, при каква яснота ги избира? Къде в Европа се допуска политически лидер от малък калибър дори, който да е най-малко с две лица, едното от които напълно неясно за електората!? Къде?

Не може да се сравнява служител на ЦРУ, който е с ясна биография и кариера в службата, с информатор или доносник. Да не говорим за доносник с бизнес интереси по-време на доносите си. Това, за представителството на доносниците в западната политика, са пълни глупости! Такова нещо няма никъде по цивилизования свят – има понятието граждански контрол над службите и именно хора с напълно ясно минало отиват в листите за изборите. А останалите продължават да служат, да изпълняват. Престъпниците всред тях - само при спазване на определени условия!

Боко Тиквата не е с демократични разбирания – доказа го достатъчно красноречиво за пореден път. Той е просто престъпник, свързан с бившите комунистически служби за сигурност.

Интересно ще ми е обаче да чуя коментар от страна на лидери на европейската десница, които са подкрепили Боко Тиквата за техен член, легитимирали са го. Интересно ми как тези същите лидери ще коментират изказвания от рода на това, че едва ли не демокрация не трябва да има, всичко трябва да е измамно и под контрола на службите за сигурност. Така наречената „политиката на двете лица“ от кой от тези европейски десни лидери се споделя, освен Бойко Борисов, разбира се. От ДСБ не се споделя, поне всичката им активност е в тази посока. Напоследък и СДС агресивно се засили да чисти редиците си от такива елементи. Но, интересно ми е какво мислят някои западни лидери, чужденците, по въпроса? Какво мислят за Боко Тиквата, онзи Боко Тиквата от вчерашното му интервю при Бареков с идеята премиерите да са контролирани от службите!?
‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:432 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).