The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България«-»ЕС » Стратегии » Кампаниите на Бойко the Great из Европа: EС вече налага български заплати на Атина

България-ЕС » Стратегии

Кампаниите на Бойко the Great из Европа: EС вече налага български заплати на Атина Изпрати E-mail
България-ЕС - Стратегии
Дата на публикуване: 28 Януари 2012
Публикацията е прочетена: 12779 пъти


 

Немският в-к "Тагесшпигел" от 18 Януари 2012, озаглави своя статия  така - «България ни учи как да се справим с кризата»

«Най-бедната страна в ЕС съветва Европа как да си реши дълговите проблеми. Българският премиер явно има рецепта за това. Не е като да няма самочувствие човекът, който ще бъде гост на канцлера Ангела Меркел. "

Тhe Great, запитан защо е толкова добре приет в Германия при самото посещение в Германия като гост на Ангела Меркел, той посочи:

„За разлика от много други премиери, когато канцлерът говори, аз слушам. След това - изпълняваме в България правилните решения, които те предлагат, а именно - 3 % бюджетен дефицит - нашият е 2,1 %, нисък външен дълг - нашият е един от най-ниските, ниска инфлация - нашата е една от най-ниските в Европа, затова заслужаваме уважение!"

Но Бойко преди да стане Тhe Great беше друг. По време на конференция през май 2011 той изтъкна важността на Пакта за финансова стабилност. По думите му това е гаранция, че България ще е финансово стабилна държава.

"Много искаме да ги вдигнем.",

каза ББ тогава и поясни, че затова иска България да има икономически растеж, защото от икономическия растеж идват парите и за пенсии, и за заплати.


Image Разнежен, той можеше да ги вдигне, защото много му се иска, ама след 15-20 години, когато "подреди" икономиката...

"20 годни държавата се е борила да оцелява и инвестициите бяха главно в строителството и когато бумът в строителството свърши - виждаме на сградите стоят табели "Продава се",

коментира кандидат-Тhe Great.

"Аз искам икономиката така да я подредим, че да носи на държавата след 15-20 години приходи, защото от тях се плащат и пенсиите, и заплати..."

каза още и добави:

„Това не е да чакаме дали юни или юли ще спечелим от тотото и от тези пари да дадем."
„Следващите години човечеството няма да се задъха нито за петрол, нито за газ. Ако няма петрол - ще ходиш пеш, ако няма енергия - ще си запалиш свещ. Но ако няма храна и вода - ще умреш",
каза ББ и подчерта, че България е истински рай и че нашият петрол са храните и минералните извори. Имаме над 600 извора, посочи премиерът и добави, че злато изтича в реките.

Преди това (окт. 2011 в Прага) предложи пенсии и заплати в закъсалите държави в ЕС да станат като българските.

За да ни уважават...

И уважението започна да се реализира вече.


Тройката кредитори от Европейската централна банка и Международния валутен фонд искат от Атина български заплати. В момента те преговарят с гръцкото правителство по втория спасителен пакет за страната, пише гръцкият вестник "Етнос" от 27 т.м.


Според изданието,  трите институции били непоколебими в позициите си и настояват гръцкото правителство незабавно да предприеме всички мерки и да ускори болезнените реформи в държавния сектор и на трудовия пазар.

"Вземете всички мерки без никакво закъснение", твърдо заявили пратениците финансовите институции. Те настояли за незабавно прилагане на всички промени на трудовия пазар и по-специално за намаляване на минималната заплата, за орязване на 13-та и 14-та заплата, за премахване на нормите на труд в държавните предприятия от сферата на услугите и в банките, за замразяване на увеличенията на доходите и за намаляване на допълнителните пенсии.

Финансовите експерти на "тройката" гръцки кредитори - Европейския съюз, Европейската централна Банка и Международния валутен фонд - смятат, че вторият пакет финансова помощ за Гърция трябва да бъде с по-голяма сума от планираното предварително.

Премиерът на южната ни съседка Лукас Пападимос е заявил пред агенция "Ройтерс", че очаква преговорите с тройката да приключат с успех в средата на следващата седмица. Той смята, че дотогава ще бъдат договорени реформите, които Гърция трябва да предприеме, в замяна на пакет от финансова помощ в размер на 130 милиарда евро, от които страната се нуждае, за да не изпадне в неплатежоспособност.

В. "Етнос" обаче алармира за нова вълна от недоверие към Атина от страна на европейски представители заради нереализираните досега от нея реформи. Няма смисъл да даваме повече пари на Гърция, след като не знаем дали договорените реформи наистина ще бъдат приложени, заяви германският външен министър Гидо Вестервеле. Призиви към Гърция за реално прилагане на реформите са отправили и германските министри на икономиката и финансите.

Разочарован от реформите в Гърция е и председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер, който в интервю за германския в. "Ханделсблат" поставя като "принудително условие" за отпускането на каквато и да е по-нататъшна финансова помощ на Гърция, наличието на споразумение между трите партии, подкрепящи коалиционното правителство, по програмата за реформи в страната.

Пред агенция Блумбърг шведският финансов министър Андерс Борг също призова Гърция да се забърза и да приложи исканите от нея болезнени икономически реформи.


Само че гърците нещо се опъват...

Опъват, не опъват, ще клекнат!

Тава е Бойко the Great!

Малко хронология...

При посещението си в Прага на 3-4 окт. 2011, 

Боко прогнозира светло бъдеще за Европа, ако закъсалите финансово държави изравнят нивата на пенсиите и заплатите си с нашите. Той сподели, че:

"... и ние искаме да направим по 2000 евро пенсиите на българските пенсионери и те го заслужават, но веднага бюджетът ще отиде на червено и ще отидем да се наредим за пари пред Международния валутен фонд (МВФ).

...

Да направят пенсиите, каквито са в България, и след една-две години Европа ще тръгне нагоре. Това е рецептата. Що за популизъм шества из Европа? Ами да бъдат любезни да си въведат подобни правила, каквито си въвеждаме ние",

беше лаконичен той.

Да бе, "Що за популизъм шества из Европа?"
И Европата го послуша!
Тава е Бойко the Great!

Но, има едно НО!

Финансовият министър на Германия Волфганг Шойбле отправи сериозна заплаха към Гърция. Според него ако южните ни съседи не убедят Европа, че провеждат необходимите реформи, еврозоната може да откаже да спаси страната и тя да банкрутира.
“Гърция трябва да реши”,
отговаря Шойбле на въпрос дали еврозоната ще отпусне парите по втория спасителен пакет за Гърция.
“Европа е готова да подкрепи Гърция с нови кредити, но докато в страната не бъдат взети необходимите решения и те не бъдат категорично заявени, няма да има сума, която да може да разреши проблемите“,
смята Шойбле.
Мнението на немския финансов министър идва след рязката реакция на Гърция на радикалната идея да бъде назначен специален еврокомисар, който да контролира изпълнението на бюджета на страната и който да може да налага вето на решенията на правителството.
На 30 януари в Брюксел предстои среща на лидерите на страните от Европейския съюз, на която се очаква Гърция отново да бъде в центъра на дискусиите. През уикенда в страната отново се водиха преговори по отписване на половината дългове, притежавани от частни кредитори, но няма информация те да са постигнали успех.
С това Германия, разбирай и Европа, казва почти директно: Гърция може и да не бъде спасена.

Тогава какво става с Бойко the Great?
Глъмърът* си остава винаги само един глъмър.
Употребен!

плевен онлайн портал/

Д-р инж. Никола Тодоров

*глъмър е нова дума в българския език и означава чаровник
от англ. glamour = блясък, очарование, обаяние, чар …


‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:602 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).