The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » Светът » Манипулации » Конспирация Строс-Кан или операция Саркози

Светът - теми, политика, личности » Манипулации

Конспирация Строс-Кан или операция Саркози Изпрати E-mail
Светът - теми, политика, личности - Манипулации
Дата на публикуване: 04 Декември 2011
Публикацията е прочетена: 5532 пъти

Американски разследващ журналист подхваща старата теза за заговор срещу Доминик Строс-Кан. Аргументите му не са съвсем убедителни, но затова пък се появиха на първите страници на авторитетни американски издания.

През май, когато Доминик Строс-Кан беше изправен пред медиите в Ню Йорк с белезници на ръце, 57 процента от французите бяха на мнение, че той е жертва на заговор. На тогавашния директор на МВФ, обвинен в изнасилване на камериерка, не му остана нищо друго, освен да напусне поста си. Впоследствие известният френски социалист беше оправдан, но въпреки това трябваше да се откаже от плановете си да се изправи на президентските избори срещу Никола Саркози. А всъщност Строс-Кан имаше големи шансове да стане президент на Франция.


Конците дърпали хора на Саркози?

Сега американският разследващ журналист Едуард Епщайн, известен с привързаността си към заговорническите теории, твърди, че Доминик Строс-Кан бил наистина жертва на заговор. Конците дърпали хора от партийния лагер на Саркози. Тезите на Епщайн се появиха не само в New York Review of Books, но и на първа страница във Financial Times.


Из миналото му на затворникИз миналото му на затворник


Какви са аргументите на Епщайн? Доминик Строс-Кан бил предупреден от своя приятелка, че хакери били "превзели" мобилния му телефон. Тя стигнала до това умозаключение, след като личен мейл на Строс-Кан до съпругата му попаднал в ръцете на хора от партията на Саркози. Според Епщайн този мобилен телефон на Строс-Кан бил изчезнал след обвиненията за изнасилване в нюйоркския хотел "Софител". Телефонът не е намерен и до днес, твърди още Епщайн. Освен това американският журналист описва съдържанието на триминутно видео, заснето от камера на охраната в хотел "Софител". На него се виждало как служители на хотела отпразнуват повдигането на обвинение срещу Строс-Кан.


Заговор - да, но не политически

В интервю за агенция Франс прес Епщайн казва, че никога не е говорил за политически заговор. Той обаче е убеден, че някой се е опитал да провали президентската кандидатура на Доминик Строс-Кан. Адвокатът на ДСК също предполага, че довереникът му е бил мишена на целенасочени атаки, които имали за цел да го съсипят като политик.


Каква ли е истината?

Веднага след като американският журналист Едуард Епщайн публикува заговорническата си теория в защита на Доминик Строс-Кан, всички замесени в случая побързаха да я опровергаят. От управата на нюйоркския хотел "Софител" заявиха, че да, такова видео съществува, но то не продължавало три минути, а само осем секунди и нямало никаква връзка с аферата Строс-Кан. А от партията на Саркози окачествиха предположенията за организиран заговор като гротескни.

 

ЗЦ, АФП, ФТ, М. Липчева-Вайс, Д. Попова-Витцел/плевен онлайн портал


‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:217 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).