The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало

Светът - теми, политика, личности » Стратегии за световно управление

Нов Световен Ред: Хилари Клинтън стана вестителката за смъртта на Кадафи Изпрати E-mail
Светът - теми, политика, личности - Стратегии за световно управление
Дата на публикуване: 27 Октомври 2011
Публикацията е прочетена: 8457 пъти


Все още не е ясно как точно е загинал бившият либийски лидер...

За разлика от Хитлер, Гьобелс и Гьоринг      Да не я принизяваме до ... призовкарката, но тя бе такава де факто на 18 октомври.

      Смъртта на "лудото куче", убито в плен напук на всички клаузи от Женевската конвенция, е приветствана с облекчение от повечето членки на ООН, включително и България.

      Дори и нацистите, причинили Втората световна война, имаха своя Нюрнбергски процес.

      Убийството и поругаването на труп, бил той и на сатрап, от сган озверели въоръжени мъже, които наричат себе си бунтовници, биещи се за по-добра Либия.

 сн. © ЕПА


      Видяно от милиони хора, седящи пред компютрите си в домове или офиси.

      Видяно от милиони деца!!!

      Видяно от милиарди мюсюлмани и християни...

 

      Всъщност Кадафи не е на Либия. На другото племе е... Кадафи е евреин. Както и вестителката на смърта му, самата Хилари Клинтън е еврейка.

 

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън


      Хилари Клинтън, държавен секретар на Съединените щати, обяви, че смъртта на Муамар Кадафи отбелязва началото на нова епоха за Либия и обеща, че САЩ ще се ангажират с изграждането на либийската демокрация.

"Смъртта на полковник Кадафи затваря една изключително злополучна глава от либийската история и отбелязва началото на нова епоха за либийския народ",

каза тя по време на извънредна пресконференция.

 

Клинтън: Кадафи да бъде убит или бързо заловен

 Хилари Клинтън се среща с новия лидер Махмуд Джибрил 36 ч. преди убийството Снимка: Reuters

      Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристигна неочаквано на 18 окт. на необявено предварително посещение в Триполи, предаде ВВС (Би Би Си) снощи. Тя кацна в либийската столица на борда на американски военен самолет, излетял от Малта.

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън необичайно безцеремонно заяви днес в Триполи, че САЩ биха искали сваленият либийски лидер Муамар Кадафи да бъде убит или бързо заловен, предаде The Associated Press (Асошиейтид прес).

      Агенцията припомня, че досега САЩ избягваха да споменават, че Кадафи трябва да бъде убит.

      Обикновено американски политици заявяваха, че искат да го видят изправен пред правосъдието - нещо, което Хилари Клинтън НЕ повтори вчера по време на необявената си визита в либийската столица.

      Ни повече, ни по-малко, това означава само едно - лична присъда!

      Клинтън същата седмица посети столицата Триполи, където със собствените си очи видя "желанието на либийците да градят нова демокрация", което "вече може да започне с пълна сила". "Бих искала да подчертая ангажираността на САЩ да подкрепят либийския народ като приятел и партньор, който тръгва по новия път на демокрация", завърши държавният секретар.

      Либийският премиер Махмуд Джибрил съобщи:

"Кадафи е бил изваден от канализационна тръба... той не се е съпротивлявал. Когато започнахме да го местим, той беше ударен от куршум в дясната ръка. Когато го качиха на камиона, той нямаше други рани",

 

каза Джибрил на пресконференция.

"Докато колата се движеше тя беше хваната в престрелка между революционерите и силите на Кадафи. Тогава той беше уцелен в главата",

 

разказа Джибрил, четейки от експертизата.

"Докторът не е могъл да каже, дали огънят е дошъл от страна на революционерите или от силите на Кадафи. Въпреки раната той бе жив докато го извозвахме от Сирт, но умря няколко минути преди да стигне до болницата",

допълни либийският министър-председател.

      В повод за отлагането на траурната церемония се превърнали множеството въпросителни, които се появиха, след като публичност добиха кървави снимки и видео клип, които претендират, че са уловили смъртта на диктатора. Питанията в голямата си част се въртят около това как точно е настъпила смъртта на Кадафи, като се знае, че той е заловен жив.

      След като информационните агенции започнаха да прередават вестта за залавянето на либийския лидер, основната версия гласеше, че той е в ръцете на враговете си – жив, макар и ранен в двата крака. Последва разпространението на нова информация, според която диктаторът е издъхнал от раните си, докато е бил транспортиран до болнично заведение в Мисрата. Не беше подмината и версията, че Кадафи е убит с един куршум в главата.

      Докато не се изяснят всички обстоятелства, погребението на Муамар Кадафи се отлага. От сега се знае обаче, че когато и да е то, ще бъде изцяло съобразено с ислямската традиция и няма да бъдат допуснати външни лица и репортери.

      Твърде съмнително е, че Мустафа Джалил - интелектуалният и кротък  лидер на преходното правителство ще се справи със размирната ситуация в страната и ще докара страната до мирни избори следващата година. Съставената от  различни въоръжени групи,  милиции и банди въстаническа армия  бе обединена  от каузата да  убият  Кадафи. Още преди неговата смърт обаче, разделението е налице.  Берберите от западните планински части на Либия, сега са окупирали централните части Триполи, докато въстаници от Мизрата държат пристанището на града, а трета група владее централното летище на столицата, четвърта - Бенгази.

      Всички те са тежко въоръжени, представители на различни племена, региони и идеологии, някои от които твърде неясни.  Отделни престрелки между групировки вече имаше през  миналата седмица в столицата, те може да прераснат в битки, кой да вземе лъвския пай от плячката. Какво и как ще обедини  тези въоръжени мъже, които сега са очертали свои райони на влияние е въпрос с повишена трудност. Страните от НАТО вече имат горчивият опит от интервенциите в Афганистан и Ирак, където сравнително бързо свалиха диктаторите и поставиха начело лоялни на Запада правителства, но след това вместо свобода и демокрация - безкрайни размирици

      Основната тревога на Запад идва от факта, че не ясна съдбата на петролните и газовите  концесии в Либия. Наред с Великобритания, Италия и Франция, Китай също бе договорил милиардна концесия с Кадафи. Катар, Обединените  арабски емирства и Саудитска Арабия въоръжиха, вдъхновиха и до голяма степен организираха въстаническите действие срещу техния отколешен враг Кадафи. По всяка вероятност  те ще се намесят в подялбата на петролните концесии за сметка на Китай и Запада и за целта те ще се стремят да прокарат свои протежета във властта.

       Тиранът остави огромната  сума от 160 млрд.  долара  в т.н. Либийски държавен фонд, в който се събираха парите от продажбата на петрол и газ.  Този фонд се управляваше  като бащиния от сина на Кадафи Саиф ал Ислам.  Лондонски образованият  младеж бе натрапчиво  ухажван от западни политици и банкери,  петимни да получат  комисионна от сделки с това огромно богатство.  От кого и как ще бъде композиран  новият елит на Либия. Този елит, който  ще раздава концесиите за природните ресурси и доходоносните  държавните поръчки. Това е въпросът!       

      Тиранът остави наследство от над 160 млрд. долара, кой ще се разпорежда с него и как ще разпределят петролните концесии, това тревожи управляващите на Запад


      Международните реакции след смъртта на Муамар Кадафи

21.10.2011 / 10:59 от: ГЛАСОВЕ

      Операциите на НАТО в Либия може да се смятат за приключили, след като Муамар Кадафи загина, а новият режим контролира цялата страна, обяви от своя страна френският външен министър Ален Жупе.

"Може да се каже, че военната операция приключи, тъй като цялата територия на Либия е под контрола на Националния преходен съвет. Операцията на НАТО е към края си",

заяви министърът в интервю от Индия.

"Смъртта на Муамар Кадафи бележи края на дълъг и болезнен период за народа на Либия",

заяви президентът на САЩ Барак Обама.

      Той отправи призив към новите власти да изградят демократична и толерантна държава, съобщи "Франс Прес".

      Обама направи кратко изявление в Розовата градина на Белия дом, в което подчерта, че сега либийците трябва да определят съдбата си в нова и демократична Либия, предаде ДПА.

Мисията на НАТО в Либия скоро ще приключи, каза президентът.

"Неизбежно настъпва край на управлението с железен юмрук. Либия се освободи от тъмната сянка на тиранията. Днес можем да кажем, че настъпи краят на режима на Кадафи. Съединените щати очакват в Либия бързо да бъде съставено временно правителство и да бъдат произведени честни и свободни избори",

продължи президентът, цитиран от ДПА.

      Той отправи призив към новите лидери на Либия да работят с международната общност, за да бъдат защитени правата на всички либийци. "Вие извоювахте победа във вашата революция и сега ние ще бъдем ваш партньор", каза Обама.

      Убийството на сваления либийски ръководител Муамар Кадафи доказа, че американското правителство е било право да настоява другите страни от НАТО да поемат водачеството в нeколкомесечната въздушна операция в Либия, заяви днес вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, цитиран от ДПА.

      НАТО свърши работата си и Кадафи, по един или друг начин, си отиде. Дали той е жив или мъртъв – либийският народ се отърва от един диктатор и сега има шанс, отбеляза той в изказване в Плимът, Ню Хемпшър.

      Байдън припомни, че когато президентът Барак Обама обеща подкрепата на САЩ в кампанията на НАТО за защита на протестиращите либийски цивилни от нападенията на Кадафи, той настоя НАТО да поеме водачеството.

      САЩ похарчиха 2 милиарда долара, без да дадат нито една жертва, изтъкна вицепрезидентът.

      От своя страна Китай направи стъпка към признаване на новото либийско правителство след смъртта на Муамар Кадафи, като промени начина, по който описва бившия лидер в държавните медии – от силен предводител, който се противопоставя на Запада, Кадафи вече е окачествяван като луд човек, чието време е изтекло, предаде "Асошиейтед Прес".

      Първоначално Китай отказа да подкрепи бунтовниците или да критикува Кадафи, но започна да изгражда връзки с тях със задълбочаването на конфликта. Китайското външно министерство призова за бързо начало на политически процес и икономическо възстановяване на Либия.

Държавни медии започнаха да наричат Кадафи с унизителни думи, нечувани преди. В края на август Кадафи бе описан като "силния предводител в Близкия изток", който отхвърля заплахите и натиска на Запада, предава БТА. Днес обаче уебсайтовете на официалната агенция "Синхуа" и вестник "Женмин жибао" публикуваха негови снимки, включително на трупа му, със заглавия, описващи го като побъркан.

"Със смъртта на Кадафи приключва ерата на безумците в Близкия изток",

заявява вестникът, а "Синхуа" просто пише "Кадафи – лудият човек в Близкия изток".

      Говорителят на външното министерство Цзян Юй призова за национално единство и възстановяване на социалната стабилност в Либия, но не коментира конкретно смъртта на Кадафи.

Китай се въздържа да гласува в Съвета за сигурност на ООН за използване на сила за защита на цивилното население от войските на Кадафи и бе крайно критичен към въздушната кампания на НАТО, която помогна за свалянето на лидера от власт. В месеците на конфликта Китай поддържаше контакти с режима на Кадафи, дори докато постепенно изграждаше връзки с бунтовниците, припомня АП.

      Смъртта на либийския диктатор Муамар Кадафи намалява заплахата от въстание, което да наруши доставките на петрол през идните години, заявиха аналитици в сферата на енергетиката.

      Новините за смъртта на Кадафи ще имат слабо непосредствено отражение върху цените на горивата, но премахват заплаха, която е засягала бъдещите цени. Мнозина на пазарите се опасяваха, че разпадането на управлението на Кадафи ще доведе до дълъг конфликт, който да замрази производството на петрол, както Ирак, Нигерия и Колумбия.

      Сега има шанс "лоялните към Кадафи да се деморализират и да изоставят каузата", надяват се аналитиците в Barclays, въпреки че остават сериозни заплахи за сигурността на страната. САЩ заявяват, че очакват да започне намаляване на операцията на НАТО в Либия.

"Мисля, че НАТО ще реши за бъдещето на мисията през идните дни",

заяви говорителят на Държавния департамент Марк Тонър. За решението ще се изисква консенсус в 20-членния алианс. Това беше първата операция на НАТО, в която САЩ нямаха ясно изразена водеща роля, която беше поета от европейските страни.

      Междувременно стана ясно, че полковник Муамар Кадафи е имал "малко странна обсесия" към Кондолиза Райс, която наричал своята "африканска принцеса", разкриват мемоарите на бившия държавен секретар на САЩ.

      Кадафи се срещнал с Райс в Либия през септември 2008, на историческа среща, с която започва връщането на Либия към международната общност след десетилетия на изолация. Райс обаче отказала да се срещне с Кадафи в прочутата му шатра, като предпочела среща в резиденцията, съобщава тя в книгата си "No Higher Honor". Очевидно посещението на държавния секретар на САЩ е било от важно дипломатическо значение.

"Кадафи обаче беше малко странно очарован лично от мен, като питаше посетителите си защо неговата "африканска принцеса" не го посети". Преди срещата Райс е била предупредена да не обръща внимание на "откаченото" поведение на либийския лидер, защото той "се връщал в релсите". По време на срещата той е поискал от нея да "каже на президента Буш да спре да говори за двудържавно решение за Израел и Палестина". "Трябва да бъде една държава! Израелтина!", уверен е бил либийският лидер. Кадафи поканил Райс на вечеря в частната си кухня, където й показал серия от снимки от нейни срещи със световните лидери под звуците на "Черно цвете в Белия дом".

      Песента е написана специално за Райс от либийски композитор. "Беше странно, но поне не беше похотлив", заявява Райс. След посещението тя е "разбрала до каква степен Кадафи живее в собствената си глава" и се чудела "дали изобщо разбира напълно какво се случва около него. И бях много доволна, че го бяхме разоръжили от най-опасните му оръжия за масово унищожение. Там в своя бункер, в последния си бой, не се и съмнявам, че щеше да ги използва".

      Все още не е ясно как точно е загинал бившият либийски лидер...

      За разлика от Хитлир, Гьобелс и Гьоринг.

     

      Кадафи е застрелян от евреи

22.10 22:40

      Поредното убийство на поредния държавен глава. Веселие и радост в САЩ и в Изсраел! Тежко раненият Муамар Кадафи бил ритан до безсъзнание, а после застрелян. От евреи. Поне така твърди един евреин, участвал в залавянето на полуживия ръководител на либийската държава. 

Да се убиват беззащитни, тежкоранени държавни глави е леко и приятно занимание. Поне така твърдят евреите.

„Агентство Associated Press привело расшифровку разговора с бойцом-повстанцем по имени Адель Шамир, который утверждает, что видел, как был убит Каддафи. По его словам, он вместе со своими товарищами поймал полковника сегодня утром, а около полудня Каддафи получил несколько 9-миллиметровых пуль в живот.

Адель Шамир, боец Переходного национального совета Ливии: «Мы поймали его и мы его застрелили, кто-то пристрелил его из пистолета, 9 миллиметров».

Также из разговора следует, что перед тем как Каддафи был убит, Адель Шамир ударил его ботинком — в арабском мире это считается самым страшным оскорблением.”

      Не са нужни особени доказателства. Обърнете внимание на името – Адел Шамир. Либийски въстаник, ама друг път! Впрочем защо не? Казват, че убитите в боевете либийски въстаници били погребвани с военни почести в Съединените Щати.


коментар

7 Елтимир   (Вчера 17:25)

Междуеврейската война се води не от вчера, но от известно време се ожесточи особено много. Едните искат да си останат в Палестина, а другите се опитват да създадат нова еврейска държава тук, на българска територия. Всъщност това е основната причина и за циганизацията, и за геноцида над Българите. И тук ще кажа нещо неочаквано. 
Ние извадихме голям късмет с Бойко Борисов. На него му бе възложена задачата да предизвика размирици и дори бунтове, които да дадат повод на американската армия да се намеси. Няколко десетки хиляди избити като кучета българи, няколко стотин хиляди бежанци, емигрирали завинаги. Тук трябваше да останат старите и болните, с които мангалската сган лесно ще се справи. Да, ама Бойко или се уплаши, или пък по някакъв начин е научил какво го очаква след като свърши мръсната работа. Действията му бяха половинчати и неефективни. Нататък засега няма да казвам. Вярвам, че и дотук казах достатъчно.

 

коментар

6 oldgreatbg   (Вчера 14:33)

Евреи убиват евреин. Това потвърждава мнението изказано в този сайт от началото на годината, а и преди това. И то е че между тях има война и както можем да видим тя е безмилостна. Сега остана да се случи още едно нещо, за което също имаше предупреждение. 
Скоро тяхното влияние на планетата Земя ще изчезне напълно!

 

коментар

3 Елтимир   (Вчера 02:58)

Тук: 
http://video.rosbalt.ru/view_video.php?vid=8012 
Можете да видите демокрацията в упор, без маска. Погледнете и вижте истинския лик на Системата, която властва и в България. На тази картина се радват в ЕС, а ние сме част от ЕС. Това: 
http://video.rosbalt.ru/view_video.php?vid=8012 
Са нашите морални ценности. Не, не нашите. Това са вашите демократични аморални ценности. Аз не съм демократ, аз се гнуся от демокрацията и я презирам.

 

коментар

1 Елтимир   (20.10.2011 22:08)

Ето какво пише в сайта на еврейския вестник "Стандарт": 
"Сирт. Трупът на Муамар Кадафи бе обруган от либийските бунтовници. Английската емисия на телевизия "Ал Джазира" излъчи кадри, на които се вижда как голото до кръста тяло на диктатора е ритано и мачкано на улицата в родния му град Сирт. 
На видеото се вижда, че ризата му е свалена, лицето му е окървавено, а отстрани на главата му има рана от куршум. Наоколо личат краката на униформени военни от преходното правителство."
 
В пълно съответствие с хуманните закони на демокрацията. И си мисля дали след 10 ноември 1989 година не трябваше и ние да постъпим по същия начин със сваления от власт Тодор Живков. Ако го бяхме направили, днес неговият телохранител Бойко Борисов едва ли щеше да се перчи чак толкова. Ама Бойко още не знае, че същото го очаква самия него. Предсказах му го, а моите предсказания имат лошото качество да се сбъдват около 90%./плевен онлайн портал

д-р инж. Никола Тодоров

 

А може и да е пореден еврейски блъф...

Бившият либийски лидер Муамар Кадафи бе погребан днес 25 окт. сутринта, предаде Ройтерс.

Image Шокиращ е фактът, че ухото на Кадафи наистина има различен облик от трупа на снимките

Неофициални информация твърдят, че идентифицирането на тялото на Кадафи е оставило място за съмнение по въпроса дали това наистина е бившият либийски лидер. Специален акцент е поставен върху анализа на ухото, заради факта, че Кадафи няма такова ухо каквото има човекът, който бе убит.

От медицински аспект, структурата на ухото при човека е неизменна част още от неговото раждане.

Поради този факт, при идентификация сравнението на ухото се приема като първо.

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:401 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).