The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » Онлайн запознанства

България » Клоаката на България

Мутрата Бойко и Пияндето Вежди сътвориха гаф с последващ цирк-скандал в УС на СБХ Изпрати E-mail
България - Клоаката на България
Дата на публикуване: 21 Октомври 2011
Публикацията е прочетена: 8091 пъти


 Току-що отключения Бойков талант като художник (поне така бе обявен от пияндето) и отдавна отключеният талант Вежди сътвориха гаф, невиждан в бяла държава

   блюдолизци от УС на СБХ ближат ли, ближат...


          На среща преди време на премиера Борисов с художници, Рашидов каза следните мъдри думи:

"Борисов може да отключи талант..."

"Борисов може да развие талант... Изкуството не е точна наука, 5 по 5 не е 25, не се знае кога ще се отключи геният, като Гоген, развил таланта си на 41 години".

"Силвестър Сталоун рисува, прави изложби и продава една картина за 50 000 евро, защо премиерът да не рисува, ако му се рисува?!"

          Според него една скица на министър-председателя може да бъде ценна след време, както са тези на Пикасо.

          След това последва предложение от други блюдолизци и двамата да станат почетни членове Съюза на българските художници (СБХ).

          Премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов щяха да станат на 7 октомври почетни членове на Съюза на българските художници (СБХ). Новината, разтръбена преди дни, обаче не намери шумна реализация днес, тъй като в последния момент Борисов отказа да отиде на специалната церемония от 1030 часа.           По-късно стана ясно, че отказва почетното членство. Рашидов също.

          Премиерът отказал без обяснения да се яви на "Шипка"6, за да стане почетен член на СБХ. Пресцентърът на правителството съобщи, че церемонията ще е в кабинета му в сградата на Министерския съвет.

          Ръководството на съюза ще гостува там, където ще бъде и министърът на културата Вежди Рашидов. В съобщението няма обяснение какво налага промяната.

          По-късно премиерът Бойко Борисов заяви, че не знае кой е измислил скандала около отличаването му със званието.

"Нито един плакет на мен ще ми предаде каквото и да било, затова им го върнах. Да го дадат на този, който счита, че това ми е важно" - каза премиерът.

Борисов заяви, че е приел призванието на Съюза на българските художници затова, че правителството им предостави безвъзмездно сградата на "Шипка" 6.

          Премиерът каза още, че сградата, дадена на университета се ремонтира, а за галерията на "Шипка" 6 ще предложи на Глобул догодина, за 11-ия им рожден ден, да участват заедно с държавата в ремонтни дейности, така, като днес връчиха линейки на бърза помощ за 10-тия им рожден ден.


Пълен гаф

          Предложението беше на шефа на Съюза на българските художници Любен Генов заради заслугите им по възстановяване на собствеността на СБХ на сградата на "Шипка" 6, заради която се водеше близо 40-годишна битка със Софийския университет "Св. Климент Охридски".

          На заседанието си на 14 септември правителството я разреши - прехвърли безвъзмездно собствеността върху галерията на сдружение "Съюз на българските художници". Като компенсация университета, който претендира, че зданието е негово, защото е построено с дарения от братята Христо и Евлоги Георгиеви, получи сградата на бившия механотехникум на бул. "Александър Стамболийски" 82 в София.

          Пред Дарик Генов аргументира предложението си така: "Званието "Почетен член на Съюза на българските художници" досега не е получавал нито премиер, нито министър. И няма нищо скандално в това. Именно това правителство разреши проблема на СБХ със собствеността на "Шипка"6... Правителството погледна сериозно на проблема и го разреши. Затова заслужава съответно уважение и благодарност от наша страна", добави още Генов.

          Любен Генов заяви още, че през последните 10 години никой от бившите премиери и министри не е идвал в СБХ и не е проявявал интерес към техните проблеми. "Идвайки на "Шипка" 6 министър-председателят Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов ще видят и състоянието на "Шипка" 6, защото ние имаме доста проблеми оттук нататък с реновацията на тази сграда.

Когато едно правителство е заинтересован от проблемите на някакво съсловие хора, защо това трябва да го превръщаме в скандал, напротив - това е нещо много хубаво", смята шефът на СБХ Любен Генов.

          СУ водеше дела срещу СБХ за неоснователно обогатяване за сметка на университета. Според юристите на университета теренът, върху който е построена галерията, е дарение от братята Евлоги и Христо Георгиеви.

          Висшето училище разполага с документи, че преди 40 години там са били спортните училища на университета. Намеренията на ВУЗ-а бяха, при евентуална победа в съда, на "Шипка" 6 да бъдат изградени аудитории, като по този начин ще отпадне нуждата студентите от СУ да пътуват от Ректората до по-далечни корпуси като тези на Четвърти километър.

"Скандал в случая няма, поводът е основателен, защото това правителство разреши проблема на Съюза на българските художници (СБХ) със собствеността на "Шипка" 6.

          Това каза председателят на съюза Любен Генов, цитиран от Dariknews.bg, по повод несъгласието на на скулптора и председател на контролната комисия проф. Велислав Минеков премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов да станат почетни членове на организацията.

          Според Минеков решението за тази номинация е взето след "странно допитване по телефона на част от УС на СБХ и след изрично настояване от министъра на културата от петък - 7 октомври, без обсъждане и дискусия сред съюзните членове и без одобрението на контролната комисия на СБХ.

          По думите на Минеков това събитие е рекетьорски акт, в замяна на което правителството да потвърди изцяло законните права на СБХ върху прилежащата му сграда на ул."Шипка"6.

"Разплащането с титли за решението на една дългогодишна неправда, съществувала благодарение на смирени ръководства на СБХ, в комбинация с държавно малокултурие, е преднамерено унижение и дело на паразити спрямо всички почтени хора, държали четка и длето",
посочи още той. Според него тази награда ще бъде връчена на лица, станали създатели на "помийната яма, наречена "Музей на социалистическото изкуство", заченат в беззаконие, отмъстителност, завист и природен примитив.

          От своя страна Любен Генов заяви:

"Ценим искрено позицията, отношението и волята ви при вземането на това съдбоносно за нас решение. Знаем, че без упоритите ви усилия това нямаше да се случи, затова чрез удостояването ви със званието "Почетен член на СБХ" искаме да изразим своята най-голяма признателност",

се посочва в благодарственото писмо от СБХ до Борисов и Рашидов. 


          За да замажат гафа и да избегнат скандала, същата сутрин, когато щяха да стават почетни членове на СБХ, отидоха в  “Ню Бояна филм” - най-голямото филмово студио и естествен център на киноиндустрията в България.


Image Птичи поглед на подарената на американския евреин Дейвид Варод филмова къща "Бояна филм" в полите на Витоша

 

          Там Премиерът Борисов и Министъра на културата Вежди Рашидов подариха на Арнолд Шварценегер старинен револвер от Априлското въстание и потури.

 

Image Бойко се среща с Арни, който пък го кани за участие в сериала...

 

Image Бъдещия БГ актоьр и заслужилия USA актьор (for a keepsake)


Image Министърът - пиянде също е на холивудски фокус (for a keepsake)


 

 

             В студията на „Ню Бояна Филм“ в момента се снимат „Непобедимите 2“, както предстоят и други големи международни проекти.


Замазването на гафа, неповторим в бяла държава, продължи...

          От своя страна, шефът на „Ню Бояна“, Дейвид Варод поднесе на премиера оригиналния меч от мега продукцията „Конан Варварина“, който изцяло бе заснет в „Ню Бояна Филм“.

 

Image Бойко с меча на Конан Варварина, Камата "превежда"

 

             На срещата с Арнолд присъстваше и футболната легенда, тюфлека Христо Стоичков, който този път не можа да изпробва английския си.
             За първи път кракът на Терминатора стъпи на българска земя предната вечер. Арни кацна малко преди 17 часа със собствения си самолет, управляван от личния му пилот.

„Чувал съм прекрасни неща за страната ви. Надявам се „Непобедимите 2” да има успех. С нетърпение очаквам началото на снимките.”,

каза холивудската звезда.
             За 4-дневния си престой у нас Шварценегер пристигна с повече от 20 куфара с емблемата на Калифорния.
             От 6 окт. в София е и Тексаския рейнджър Чък Норис.

             След него на българска земя стъпи и Транспортера Джесън Стейтъм.

             А на 7 окт. след обед към елитното трио се присъедини към Силвестър Сталоун, Долф Лундгрен и Жан Клод ван Дам, които вече снимат в киноцентъра „Ню Бояна”.

 

             Това е първото стълпотворение на звезди от световна величина у нас. Когато всичко е толкова евтино, а печалбите огромни, но за Холивуд и звездите...

 

И върхът на тъпотата е предложението от Арни, Пожарникарят да стане актьор в „Непобедимите 2”...

Image "Непобедимите 2" и Пожарникарят с меча на Конан Варварина - няма шменти-капели в блатото на бездуховността и продажността...


Така е във всеки бардак-държава!

 


За ПЛЕВЕН ОНЛАЙН ПОРТАЛ:
д-р инж. Никола Тодоров


Мутра? само един единствен факт (от Велизар Енчев) - 80 милиона лева за километър асфалт на АМ „Люлин“ е световен рекорд по оскъпяване в пътното строителство... (даже Мафиот)

Пиянде? сам си признава...


‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:326 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).