The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Клоаката на България » Изрезки от изцепките на Бойко в Чехия – Популизъм, съчетан с тъпизъм + смях

България » Клоаката на България

Изрезки от изцепките на Бойко в Чехия – Популизъм, съчетан с тъпизъм + смях Изпрати E-mail
България - Клоаката на България
Дата на публикуване: 04 Октомври 2011
Публикацията е прочетена: 6976 пъти

Чешкият премиер Петър Нечас и българския му колега Бойко Борисов - 3 окт. 2011

 


От 3 октомври министър-председателят Бойко Борисов е на двудневно официално посещение в Чешката Република, гр. Прага.
Събрани извадки на казаното от него до тук (11:00 10/04/2011):
 • "Закъсалите държави, които търсят помощи, ако приведат пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще излязат от дефицита."
 • "И ние искаме да направим пенсиите по 2000 евро, защото възрастните хора го заслужават, но веднага бюджетът ще отиде на червено и ще отидем да се наредим за пари пред МВФ."
 • "Що за популизъм шества из Европа, да бъдат любезни да си въведат подобни правила, каквито въвеждаме ние. Няма какво да се събират всеки ден, давам ви пример - тези, които имат по-голям от 3% бюджетен дефицит, да направят пенсиите колкото в България."
 • "Не искаме да влезем в място на дългове."
 • "...колкото държавите изкарват, толкова ще харчат."
 • "...никой не е длъжен да вади от собствените си бюджети, на своите данъкоплатци, за да плаща на тези, които не са дисциплинирани."
 • България е изпълнила всички изисквания, което означава, че ЕС се пази "по шенгенски."
 • "Ако паднем на президентските избори, веднага ще искат предсрочни.“
 • "Не дай, Боже, падаме на президентските избори, веднага на другия ден ще поискат предсрочни избори."
 • "Ние нямаме политическа класа, с която да се разберем. Мислех да го направя – да извадя неутрален човек или да подкрепим някой. Но това, ако имаш политическа класа, тук няма политическа класа.“
 • "Участието в президентските избори е като в Шампионската лига. Защо не питаш сър Алекс Фъргюсън защо му е да участва в Шампионската лига? Защо не си играе само в един турнир, защо участва във всички купи, защо участват на три фронта? Защото ако си отбор, това е състезанието - участваш и биеш. Само българските отбори са така – падаш в европейския турнир и казваш: “отивам и се съсредоточавам във вътрешното първенство.”
 • "Надявам се с новата президентска власт да се извадят агентите на Държавна сигурност, които са там, и да не се налага вето на тези закони, които народът иска. По кои закони има вето – точно тези, които иска Европейският съюз."
 • "Ако на “Цанков камък” не бяха профукали по този начин 240 милиона лева за двулентов път, щеше да има за всички селски пътища. Сърцето ме боли за този “Цанков път” – 240 млн. лв. за двулентов път да обиколи едно язовирче, което дава 80 мегавата ток – 8 % от единия реактор на “Козлодуй”. Един милиард. Руснаците знаете ли как се шегуват с мен – казваш, че “Белене” ти е скъпа за шест милиарда, която е 2000 мегавата. В същото време си платил един милиард лева за 80 мегавата. Сиреч, по твоите сметки, “Белене” не трябва да е по-евтина от 25 милиарда лева. Как ти е скъпа “Белене”? Какво да отговоря?“
 • “С изключителни усилия работя, за да разбия монополите. Летището в Балчик е държано за военно летище, което ние така или иначе не ползваме. В момента го превръщаме в гражданско летище. Питам – не е ли съдружник “Фрапорт”, една от най-големите компании на Германия, на двете летища във Варна и Бургас. За да ти угодя, трябва да изгоня “Фрапорт“. Виждам решението в разбиването на монополите. На “Лукойл” взехме лиценза. Варна губи монопола си като летище. Правим концесия на пристанище Варна. Знам, че в тези конкурси ще участват най-големите пристанища – Ротердам, Хамбург, Дубай порт.“.
 • “Единственият начин да се измъкнем от подобни хватки е конкуренция, нови компании, разбиване на монопола. Вече те толкова години са преплетени с големи други компании, че няма как да се реагира.“
 • В Чехия е същото, само не говорете така за България. Вече не е само така – вече влезе и "Луфтханза”, влезе и катарска авиокомпания, довчера бяха само “България Ер”. Това е пътят."
 • "Виждате, че всеки който е погазвал закона, се издирва, залавя, задържа.”
 • "БДЖ имат дълг от 800 милиона. Когато нещо не е ефективно, колкото и повече да наливаш, става по-голям дългът. Предишното правителство отчиташе милиарди, но вместо с тези милиарди да си платят това, което са поръчвали, те са взимали кредит. Вместо да си платят, те взимат кредит. Наистина не разбирам икономическата логика да вземеш кредит, за да платиш нещо, което можеш да платиш с излишъка. А после казват, че аз съм пожарникар, а те били финансисти».
 • "Дори бакалин не може да стане от този човек, защото ще фалира бакалницата».
 • "Това са мерките, които трябва да вземаме, за да ликвидираме това, което сме наследили. Затова не можем да вдигнем доходите, защото няма откъде да вземем тези пари.»
 • "В миналото имаше доста проблеми, похвалих новото ръководство, в последните няколко месеца работиха много по-добре. Проблемите с ТЕЦ „Варна” се надявам да се изчистят. Чешката държава е акционер в ЧЕЗ; не искам - някакви в миналото чисто субективни фактори, които са работили там, да създават едно негативно име на един голям инвеститор.”
 • "Перките идват от Китай, ползваш 20 работници да наредят батериите и след това – парите изтичат от България”.
 • "Шкода” са добре дошли в нашите енергийни проекти, но и там бе поставен въпросът и за Козлодуй и за Белене, и им разказах подробно как са подписвани договорите за зелените енергии и какви огромни пари се дават от нашите данъкоплатци, въпреки че имаме евтина електроенергия от „Козлодуй”. Регулаторът в момента вдига цената на тока, за да можем да платим зелената енергия. Всичко това сме наследили. България отдавна е изпълнила квотите за зелена енергия, разписани от ЕК. Наред с това – произвежда и водноелектрическа енергия и има потенциал за получаване на още електроенергия от ВЕЦ. Заради договорите за зелена енергия обаче, не случайно в последните години в България имаше инвестиционен бум и най-големите компании се засилиха да инвестират у нас."
 • Казваме на руските компании, че пет милиарда за „Белене” е максимумът, а как обясняваме, че сме подписали като зелена енергия за една и половина АЕЦ „Белене”.
 • "Не може хората с най-ниски доходи в Европа да ги товарим с подобно нещо”.
 • "Всички са добре дошли, но първо е интересът на българите. На всеки инвеститор, ако строи, ще му помогнем с път до там, с инфраструктура, с по-ниски данъци, възложил съм да ги стимулираме, но в никакъв случай - с подобни договори, които в миналото са подписали”.
 • "По европроекти може да кандидатствате директно в електронен вид, това е много по-добре за нас, за вас. Проблемът за всяка една администрация е, че като не остава следа, винаги нещо може да се забави, някой може да те пререди. При електронното правителство, си имаш номер, това е единственото, което плаши администрацията и я въвежда в ред. Затова усилията на правителството са огромни в това отношение, за да станем още по-бързи и по-прозрачни в това отношение”.
 • "Добре дошли при тази фискална стабилност, при тази вътрешна стабилност, при тази много добра инвестиционна среда и ниски данъци. Ние сме едно прекрасно място за инвестиции”.
 • "С това, което имаме подписано като апликационни форми, в следващата година и половина няма да ни стигнат парите за кофинансиране от бюджета. Толкова много проекти се правят – софийското метро, магистралите „Марица”, „Струма”, „Тракия”, пречиствателните станции – Балчик, Димитровград, Русе предстои и т.н. Големите ни реки вече се пречистват сто процента”
 • "И България, и Румъния в момента се явяват жертва на нещо ново, което се прокрадва в ЕС.
 • "Радвам се, че трезвите политици го оценяват. Подкрепата от всички държави към България не е случайна, ако се допусне подобно нещо, ще има проблеми в следващите месеци и години. Ние и в момента пазим границите по Шенгенска система и всичко е така, както, ако сме приети в Шенген. ЕС консумира това, което България прави в пълния му обем като добра граница”.
 • "Сега дали ще се стои една или две минути на границата, за да ни проверят личната карта, това не е основният проблем. Основният проблем е принципът и това тревожи Европа в момента”.
 • "Предполагаемият убиец на българския младеж, чиято смърт предизвика антиромски протести в цяла България, е чисто криминален проблем. Смъртта на младежа в град Катуница е чисто криминален проблем. Всички обвиняеми са арестувани и са в затвора. Вярвам, че правосъдието ще се справи с това възможно най-скоро и ще имаме присъда. Това не помага за интегрирането на ромите по никакъв начин. Нашата основна задача е да ги вкараме в учебните стаи. Даваме им закуски и правим всичко да им помогнем да се образоват, защото само образованите хора могат да работят добре”.
Колкото до смеха, въведете в Google "бойко борисов смях в чужбина" и ще получите при Търсене (вкл. Чехия) Около 290 000 резултата (©2011 Google‎ 10/04/2011)!
Гарантиран смях и простотия!
Бай Ганьо Балкански е вече, след 120 г., един бледен образ.
ВЪРХЪТ СМЕ!!!

Само една извадка от 290 000, озаглавена "Зашеметяващо интервю на Бойко Борисов в Германия"

Неразкритите поръчкови убийства, актуалната кримиобстановка, наследството от соцкабинета, корупцията и сложната мозайка в енергетиката бяха опорните теми в култова лекция на премиера Бойко Борисов в централата на фондация "Конрад Аденауер" в Берлин. Пред слушателите си лидерът на ГЕРБ разгърна цялата красноречива картина на битието ни - от камерите във военното министерство, които следят някой да не пипне пликовете с офертите за магистрала "Тракия", до багерите, с които ровим за трупове из околностите на столицата. За поканените да чуят какъв е "Българският европейски път след 1989 година", не остана и капка съмнение, че днешното управление е попаднало в минна полоса от проблеми. "Всичко започна с трансформацията на комунистите в социалисти...", обясни Борисов и, описвайки позитивите и негативите на своите предшественици по време на прехода, заключи "Няма такива шменти-капели!".
Маринела Липчева от радио „Дойче веле" внимателно изслуша неговите изказвания и ни предлага няколко цитата, които в Берлин звучат със сигурност по-различно, отколкото - в София.


Борисов - за борбата срещу престъпността:
"С отвличанията имаше огромен проблем, с магистралните грабежи - също. Затова първо с тях се захванахме. Едва, когато започнахме да изравяме убитите и труповете по полетата, хората повярваха, че всъщност сме достигнали до едни от най - кървавите групи в страната."

Борисов - за Цветан Цветанов:
"За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите или споделиха с нас в арестите и отидоха и посочиха трупове. Ние в момента разкриваме поръчкови убийства. Отиват и показват: "Ей тука в тая ливада има труп, ей тука някъде го копахме". Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове!"

Борисов - за разликите между България и Германия:
"Не е едно и също да имаш граница с Франция или Австрия и да имаш граница от едната страна - Русия, Украйна, Чечения, Грузия, оттатъка - Молдова и Украйна, а от другата страна - Сърбия, Косово, Черна гора, Албания, Хърватия... Структурите на организираната престъпност във всичките тези изброени държави са много, много сериозни!"

Борисов - за тежкия кръст на изборната победа:
"Ако не беше толкова трудно, хората нямаше да изберат нас. Щяха да са си пак социалистите, да си върви всичко мазно, бавно..."

Борисов - за социалистите и Румяна Желева:
"Повярвайте ми, ние можехме много повече кирливи ризи да извадиме за тях, отколкото - те - за госпожа Румяна Желева. Госпожа Желева е един утвърден специалист, професор в Магдебургския университет в Германия, четири години евродепутат, но беше омаскарена по един безобразен начин."

Борисов - за новия стил на управление:
"Опитваме се да налагаме европейски стил на поведение, но разбира се, когато ни нападат, сме безпощадни."

Борисов - за кабинета си:
"Не искам нито хубавото, нито лошото от другите. Искам да носиме цялата отговорност ние сами и българите да знаят: ако сме добри - това сме ние. Ако не - такива шменти-капели като предишното правителство няма!"

Борисов - за битката срещу корупцията:
"Ние слагаме кепенците на всичко. Отваряме-затваряме, докато можем!"

Борисов - за конкурсите за обществени поръчки:
"Знаете ли как правиме в момента конкурсите за автомагистрала "Тракия"? Взели сме един немец в агенция "Пътища", господин Шолер, не знам дали е тука, който да наблюдава; само искам да наблюдава. Във военното министерство камери 24 часа наблюдават - някой да не пипне, да не отвори, да види листчетата! Като в "Биг Брадър" сме! И комисията, отива - отваря: цена, време, който спечели, щото става въпрос за европейски пари. Така правиме конкурсите в момента за инфраструктурните проекти! Камери 24 часа! Всеки може да отиде да погледне дали някой ходи да пипа листчетата!"

Борисов - за срещата си с Ангела Меркел:
"Канцлерът ни даде необходимото самочувствие и подкрепа, че ако продължиме така, Германия ще стои зад нас и аз това й казах и на нея пред колегите, просто толкова е задължаващо това, че това е още една допълнителна тежест. Народът очаква ние да го оправиме, а пред вас аз поемам ангажимент да се справиме така, както трябва. Да се надяваме, че ще успеем. Трудно, но победата накрая ще бъде за нас!"

Вестник "Марица", Публикувано: 28 януари 2010

плевен онлайн портал/

д-р инж. Никола Тодоров


"Не искам нито хубавото, нито лошото от другите. Искам да носиме цялата отговорност ние сами и българите да знаят: ако сме добри - това сме ние. Ако не - такива шменти-капели като предишното правителство няма!"
мисъл на столетието

И тук  "шменти-капели... няма!" И "... българите да знаят: ако сме добри - това сме ние."

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:414 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).