The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Сатанисти и предатели на България » 800-те дни на ББ: Уникално празнодумие, некадърност, наглост и геноцид

България » Сатанисти и предатели на България

800-те дни на ББ: Уникално празнодумие, некадърност, наглост и геноцид Изпрати E-mail
Дата на публикуване: 12 Септември 2011
Публикацията е прочетена: 6837 пъти


ЕДИН СИФИЛИСТИЧЕСКИ МОЗЪК БЕШЕ КАЗАЛ НЯКОГА, ЧЕ В СССР «ЧОВЕК - ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО!»

ЕДИН друг едногънков МОЗЪК НА КОМАРДЖИЯ ОТ МАДРИД КАЗА ПРЕЗ 2001 «ЗА 800 ДНИ ЩЕ ОПРАВЯ БЪЛГАРИЯ»

И двамата така и потънаха в блатото на човешката глупост с идиотските си лозунги.

Но ББ остава.

Остава със своите 800 дни.

"Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен" - пък е казал Кърт Вонегът. Както и " Джордж Буш е такъв тъпанар, че навярно си мисли, че Питър Пан е умивалник в публичен дом"


          Днес на 12 септември 2011 г.  се навършват точно 800 дни (26 мес. и 7дни) от изборната победа на ГЕРБ. Бойко Борисов от неформален лидер на ГЕРБ за една нощ стана формален, а на сутринта е  вече премиер.

 

Но какво се случва вече 800 дни от «сътворението» Му като такъв?

 

Най-напред ББ с камарилата ГЕРБ доказа колко прав е бил Кърт Вонегът с репликата си:

"Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен."

ББ заедно с камарилата ГЕРБ нагло, безскрупулно, без капка свян, при пълно проституиращо медийно обслужване, налагат пред целия български народ (както пред ЕС и останалия свят):

"И к'во от т'ва!"

В книгата си „Новите български демони“ немският разследващ журналист и писател Юрген Рот пише:

«Малко по-късно мой информатор ми разказа, че в изискания хотел „Кемпински“, в ресторанта на последния етаж, видял Борисов в компанията на една от водещите фигури на подземния свят – Младен Михалев–Маджо, който всъщност не бивало да се появява в България, защото бил заплашен от арест.
Твърди се, че от началото до средата на 90-те години той е създал и поддържал контакти със съмнителни личности и фирми, за които има подозрения, че са натрупали състоянието си чрез изнудване и други незаконни дейности.“

Съдружието на Алексей Петров (запознават се покрай националният отбор по карате) с Бойко Борисов и Румен Николов – Пашата - до 1998 г. тримата участват във фирма “Будоинвест” ООД, напълно оправдава думите на немския журналист:

«Ходовете му в насока лично израстване също не са много чисти:

•                    - дискредитиране и отстраняване от политическата сцена на Стоян Ганев – данните са, че Бойко Борисов е предоставил на премиера компрометиращи материали за Стоян Ганев, в т. ч. подадена му от ген. Атанас Атанасов информация за номерата на негови сметки в задгранични банки. Постигнатата цел е неутрализиране на рисково силното за него влияние на приближения до премиера началник на кабинета му (респективно пресичане достъпа до изпълнителната власт на считания за протеже на БСП Васил Божков “Черепа”) и превръщане на Бойко Борисов в първостепенно довереното лице на Симеон Сакскобургготски. Размиване причастността на главния секретар на МВР към този акт е постигнато чрез подходящи коментари в пресата (в. “Сега”: “Сега генералът изглежда точно на мястото си… Нещо повече - той стана най-популярният човек във властта. За разлика от Ганев, Борисов съвсем ясно заявява, че няма намерение да драпа за по-висок от отредения му пост. От всички думи и действия на главния секретар на МВР може да се отсъди, че той признава един-единствен авторитет над себе си - премиера - и ще му е предан до края.”). Пуснати са в обръщение и всевъзможни предположения и слухове, в т. ч. шоково невероятни (завършила с разрив хомосексуална връзка между премиера и Ст. Ганев).

•                   - настъпателно надхвърляне рамките на отговорностите и компетенциите му като главен секретар на МВР, способствало за принизяване значението и статута на вътрешния министър и установяване на практическо вътрешноведомствено двувластие.

•                    - принизяване отговорността на гл. секретар на МВР за състоянието на криминогенната обстановка в страната чрез нестихващи публични атаки срещу следствието, прокуратурата и съда, с цел фокусиране вниманието на обществото (и влиятелните фигури в изпълнителната власт) основно върху пасивите на съдебната система. Удобно формираният резултат е бързо завишаване на личната популярност на Бойко Борисов за сметка на нарастващото междуинституционално напрежение, а следователно и на стабилността на управлението на страната.»

ББ е «плод» на еврейски и талмудитските кръгове на света. ГЕРБ беше създадена и финансирана от унгарския евреин, прословут финансов спекулант и американски милиардар Джордж Сорос чрез неговото «Отворено общество».

"Сорос си има свои хора, които дърпат конците в кабинета на Бойко Борисов. Предполагам се досещате, че става дума за вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Той е близък с вицепрезидента на Световната банка Кристалина Георгиева. Тя е дружка със Сорос и с Бойко и най-вече с Дянков. Бойко е мъжкар, но има доста трески за дялане. Едната от тях е неговата самовлюбленост и желанието да се покаже на ниво във всяка сфера. Понякога дори не усеща, че нарочно го подвеждат, а после му гледат сеира",

казва Николай Гацев, зам.-председател на Агенцията за младежта и спорта в края на 90-те години.


ББ е не само «плод» на еврейски и талмудитските кръгове, но се държи като евреин в "желанието да се покаже на ниво във всяка сфера".

В България днес евреите не е необходимо да бъдат скрити или открити, или конвертирани . Никой не ги преследва, че да се конвертират. Но те скрито или демонстративно провеждат антибългарска политика. Някои от тях умело крият еврейския си корен или произхода си на мараноси, или на дьонмета.


Как нагло се държат евреите у нас срещу нас – няколко примера само:


Скритата еврейка Лидия Сантова Шулева е вицепремиер и икномически министър в правителството на Симеон Сакскобургготски-Кохари (баща й партизанина Санто Биджерано се явява далечен роднина на главния равин на турското еврейство, т.н. «хахам баши» в Османската империя в началото на XIX век - някой си X. Биджарано,  родом от гр. Стара Загора). Тя тайно е отговаряла както в провителството, така и в еврейската проционистка партия НДСВ за българските евреи по света. С нейна помощ над 40 000 външни евреи са получили и бъгарски паспорти. Защо са им били необходими? Чак правителството на Бойко Борисов даде пълен отговор на този въпрос. За да придобиват неограничена собственост, разбира се. Той разреши през 2011 г. Израел да изкупи 1 млн. дка. земеделска земя. Една трета от територията на България е изкупена вече от чужди фирми, чужди граждани и подставени лица!

И така, малцина знаят, пише Люба Манолова, преди седем години Американската търговска камара с Писмо, даде указания на българския парламент как да се промени Конституцията, за да може да се продава на чужденци. Писмото е било внесено с входящ № 439-00-139, от 19.11.2004 г. Посочен е дори и точният час на завеждане на писмото в деловодството – 16, 23 ч. То е било подписано от нейния президент Кенет Лефковиц и изпълнителния й директор Валентин Георгиев.( Изтегли...)

И ето, днес, резултатите от действията на еврейката Шулева са на лице: близо 500 декара земя в Пловдив е предвидена за луксозно еврейско селище – устроена инфраструктурно, устроено със здравни заведения и магазини. Това съобщи Национална телевизия СКАТ като уточни, че проектът е с дългогодишна история и е започнал когато еврейски гражданин купува чрез подставени лица част от земята – около Околовръстния път на Пловдив, спортният комплекс „Гребна база” и зона А от промишлена станция „Юг”.

Целите на сделката са подчинени на интересите на бъдещите жители на обособения еврейски град от затворен тип разкри в „Дискусионно студио” в петък, 15 юли 2011 г. бившият кмет на Пловдив Николай Смолев в периода 1990-1991 година и бивш управител на ВиК Пловдив (2001-2004 г.), уволнен заради отказ, в качеството си на управител да издаде разрешително за строеж на въпросното селище. Заради тази своя позиция Смолев и бил преследван и съден през годините.

Новият собственик на земята, израелският гражданин Джоузеф Бозенщайн, се сдобива с имота законно, регламентиран като публична държавна собственост чрез двама строителни предприемачи – Димитър и Мирослав Язови, съобщи в студиото на СКАТ г-н Смолев.

Редица български правителства подкрепят сделката, противоречаща на европейски рамки – бе коментарът на СКАТ.

Изготвен е скъпоструващ проект за използване на водите на река Въча за нуждите на водоснабдяването на град Пловдив, в името на безпроблемното устройство на еврейското селище.

Този случай не е прецедент – в редица български градове се изграждат селища за чужди граждани като Банско, София, Велико Търново, Разлог, Кърджали и Стара Загора.

„Северното Черноморие се продава на руснаци, в Югоизточна България, Родопите се настаняват трайно турски фирми, в част от Югозападна България отиват израелски фирми – коментира проблема икономиста Силвия Нешева в студиото на предаването с водещ Велизар Енчев. (Изтегли...)


Соломон Паси (майка му не е еврейка (може би християнка), сл., той не е 100% евреин), но това не му попречи да каже:

« Майната му на православието»,

неговата прословута фраза като външен министър на България.

Той е типичен маранос. Терминът маранос е влязъл в употреба през 1492 г. с Декрет на кастилската Алхамбра (парламент), за да защити Договора от Гранада (1491) и да потвърди новопокръстените евреи там. Тогава от Испания и Португалия с декрета са изгонени 300 хиляди евреи. Те са водени от кралския ковчежник Исак Абраванел, който се застъпва за тях пред испанския крал и шефа на светата инквизиция Торкемада. От тези евреи-сефаради над 90 хиляди се заселват в големите градове на Османската империя. Тогава, както Соломон Паси сам признава, се заселват в българските земи и неговите деди по бащина линия...

Типичен, генетично украсен, марокански маранос!


Скритият евреин Александър Божков (майка му е еврейка от рода Бакиш, сл., той е 100% евреин) е вицепремиер и икномически министър в правителството на Иван Костов. Прословутия «Мистър 10 %», който продаде Кремиковци за 1 долар!


Скритата еврейка Надежда Михайлова (майка й е еврейка, сл., тя е 100% еврейка) - външен министър на България в правителството на Иван Костов. Нанесла е изключителни вреди на България! Действа стратегически за еврейската кауза – дългосрочно подготви тогавашния си любовник:


Скритият евреин Николай Младенов (майка му е еврейка, сл., той е 100% евреин) за военен министър, а след стрелбата по него в Ирак, за външен министър в правителството на Бойко Борисов.


Скритата еврейка Люба Кулезич (майка й е еврейка, сл., тя е 100% еврейка и като такава стои много над Соломон, според тяхната «Талмуда») пък е «връх» в журналистиката! За нея няма никакви проблеми – телевизия, наглост, външна подкрепа от световната еврейска общност, пасивн аудитория, «прост» и «ненужен» народ от гои...(идеалната среда за тях и такива като нея)

Люба Кулезич - съсипала десетки български творци! Изпълняваща циониската политика по повод ликвидация на българската интелигенция!
http://vbox7.com/play:614f4448

Как обучава депутатите? Мръсна еврейска кучка! Обижда персонално и дава рецепти а за България и българския народ говорейки за себе си като за българка. Тая не е българка, тя е чифутка (конвертирана християнка – майка й, баба й, прабаба й...  в юдаизъм).

Просто давам примери за наглите евреи у нас! Разпознавайте ги! И ако желаете ги обичайте!
http://vbox7.com/play:5d309023 - Атака срещу православната църква. Послушайте как говори за нас - като за малоумни! Тяхното учение «Талмуда» учи, че гоите (демек неевреите) са кал - тъпи и много тъпи! Слушайте как ни изкарва нехайни и непригодни за нищо! Не се подлъгвайте от факта че чифутката говори така все едно и тя е в кюпа, демек българка. - http://vbox7.com/play:94dd76d3
Как съсипва поредната българка и се подиграва с нея! Жертвата е Мира Добрева! - http://vbox7.com/play:2fdfd6bd
Има договор с дявола ... http://vbox7.com/play:2932b971

А книгата на тайните  http://vbox7.com/play:7b57e1a8 ?


Има ли смисъл да характеризирам такива български евреи като:


Андрей Луканов, Филип Димитров, Петър Стоянов и пр., нанесли изключителни вреди на България само след «демократичните» промени.


А преди това?


Един явен евреин като Нико Яхиел например, дългогодишен съветник (1947-1989) на Тодор Живков.

Според покойния акададемик Николай Хайтов (сериозен изследовател за гроба на Левски; с две книги по въпроса), лицето Нико (Нисим) Мойсей Яхиел (1919-2001 г). в качеството си на личен секретар и съветник на палача Тодор Живков е разпоредил да се изхвърлят в един чувал в река Искър костите на Васил Левски, открити при строежа на ЦУМ в олтара на църквата "Св. Петка Самарджийска" (в подлеза пред ЦУМ!).

 "Главния" естествено е бил в течение на тази свинщина (Хайтов е поискал лична среща с него по този въпрос, но Живков е отклонил темата в друга посока и не е позволил да се дискутира). Вероятното обяснение за тази отвратителна антибългарска постъпка е хората да нямат място за поклонение на гроба на националния герой, а да продължават да носят венци пред съществуващия тогава паметник на болшевишкия касапин Ленин (евреин по майка с фамилия Бланк) от другата страна на улицата (сега заместен умишлено и не случайно от масонски паметник наречен от някой богохулно "Св. София", построен с настояване то като кмет на друг скрит евреин и масон Стефан Софиянски). След като диктатора Тодор Живков пада от власт през 1989 г., Нико Яхиел в типичен подъл еврейски стил веднага пише книга срещу тоталитаризма и статии в чуждия печат срещу Тодор Живков (“Тодор Живков и личната власт”, 1997 г). и обкръжението му, в което е бил главна и водеща фигура. След това си урежда и предвидливо заминава за Израел, където получава неизвестно за какво пенсия от 2000 щатски долара; до смъртта си през 2001 г. Така завършва живота си този изключителен подлец, гад и политически престъпник, 70 години работил срещу България, прилагайки изпитаната юдейска стратегия "Да убиеш с чужд нож"! На неговата съвест тежат стотици хиляди почернени човешки съдби и затрити българи.

Какво би трябвало да бъде наказанието на този "човек" – академик Яхиел според вас? Само заради костите на Дякона, да вземем!

Каквото ти наказание!

Когато умря в Израел, беше погребан с почести като национален герой в правителствения парцел на грабището на Тел Авив, а монументалния му паметник е в близост до израелските президенти.


Скритият евреин Стефан Софиянски (баща му и майка му са евреи, сл., той е баш 100% евреин) е кмет на София три последователни мандата. Това не му пречи да бъде Кандидат № х+1 за Президент на България от 2012 г. насетне..., но се срамува да се нарече евреин!


Скритият евреин Ивайло Калфин (майка му не е еврейка, сл., той не е 100% евреин), но като бивш външен министър в правителството на Сергей Станишев (майка му е херсонска еврейка, сл., той е 100% евреин), това не му пречи да бъде Кандидат № х+2 за Президент на България от 2012 г. насетне..., но и той се срамува да се нарече евреин!


Всичките по-горе не са ли «плод» на талмудитските кръгове на света, за които пише проф. Никола  Николов?
А ето какво казва той през 1993 г. в предговора на книгата си"Тайните протоколи", писана в САЩ:

"Главната цел на тази книга сте вие, читателите, вашето благополучие и бъдещето на децата ви. Аз знам, че сте целенасочено дезинформирани от едно общество, което си служи с лъжа и измама до такава степен, че ви е невъзможно да различите истината от неистината. Това,което разбирам аз, разбират и много други хора по света, но разликата между мен и тях е, че аз не се страхувам да поема отговорността да опиша това, което виждам. Има хора, които не желаят вие да знаете това, което искам да ви кажа. Те се опитваха много пъти да ме спрат да говоря за него. Годините, прекарани в лагери и затвори, побоищата и гаврите са единствените ми ордени за откровеност към вас. Зная много добре, че никой не е спечелил, казвайки на хората истината. Желанието ми е вие да бъдете информирани за света, в който живеете, и сами да направите своите изводи и заключения.
Не вярвам в теорията, че една поредица от събития без всякаква връзка помежду си трябва да определят бъдещото развитие на света и личната ни съдба. Съвсем ясно е, че тези, които притежават властта и богатствата, са се свързали заедно и провеждат един дългосрочен план, който да насочи бъдещето ни в желаната от тях посока. Аз се опитвам да защитя принципите, в които вярвам, а именно оцеляването на семейството ми и на човешкия род, без да бъде манипулиран и контролиран.
Играе се една необикновено голяма игра на шах, на такова високо равнище, което не сме в състояние да си представим- и за нещастие в тази игра ние сме пионките. А в шаха пионките обикновено се жертват заради някакво предимство.
Историята доказва, че всички войни са предварително планирани. Независимо коя страна ще загуби войната, "Елитът" винаги печели. За него печалбата е всичко и единствено от значение... В никакъв случай няма да оцелеем ако все още живеем с фалшиво написана история. На всяка цена истината трябва да се разбере, ако искаме да бъдем част от бъдещето. Истината трябва да надделее независимо кого ще засегне. Тя трябва да бъде казана, за да подсигурим съществуването си. Това е най-важното за нас. "Новият ред в света" е вече на нашия праг и чука на вратата ни."

Голямата отговорност на ББ е привличанито на пришълците Симеон Дянков и Росен Плевнелиев, които са продължители на налагането на тайният проект срещу българската нация .

Тайният проект предвиждал българската нация да се постави при такива условия на живот, които да доведат обществото до методична дестабилизация и разруха така, че към 2014 г. чувствителна част от населението да бъде елиминирана. Което, ако се бе случило, навежда - ни повече, ни по-малко - за основни съставки на понятието "геноцид", дефинирани в Конвенцията на ООН от 1948 г. (http://www.hrweb.org/legal/genocide.html) и в гл. ХIV на Наказателния кодекс на Република България. Престъпление, което предполага умисъл и се прокарва чрез политиката на властта.


И през 2009 г. терминаторът Шимон е намерен в САЩ и командирован в България в качеството на вицепремиер и финансов министър.

Нека прескочим за малко до един друг, не толкова таен проект - този на Световната банка, лицеприятно наречен "Стратегия за оказване на помощ". Какво представлява тази "стратегия"? Подробности научаваме от ексглавния икономист на банката - Нобеловия лауреат Джоузеф Щиглиц.

След като през 1999 г. се осмели да изрази плахо несъгласие с методите й, той е изритан брутално от тази финансова институция и низвергнат публично. В поредица от интервюта за британския в. "Обзървър" и програма "Нюзнайт" на телевизия "БиБиСи", Нобеловият лауреат разкри действителните и нерядко скрити замисли и действия на Световната банка. Оказва се, че за всяка по-бедна държава съществува програма, изработена на основата на "внимателно проучване на нейната национална специфика", която се връчва за "доброволно подписване" на туземния финансов министър. С подписването швейцарската сметка на министъра набъбва чувствително.

Сърцевина на програмата е т. нар. преструктуриране, предвиждащо четири последователни стъпки. Започва се с приватизация. Според Щиглиц по-правилно е да се нарича "рушветизация". Държавните предприятия се разпродават на безценица, след като туземните министри смъкват "само" с няколко милиарда продажната цена на стопанските обекти. За отплата в швейцарските им сметки постъпват солидни комисиони.

Следващата стъпка се нарича "Либерализация на капиталовия пазар" и се мотивира с "благородната" цел за спасяване на икономиката. На теория инвестиционните капитали трябва да влизат и излизат свободно от страната. На практика обаче парите се източват еднопосочно само навън. Щиглиц нарича този процес "цикъл на горещите пари". Капиталите влизат с цел спекулация с валута и недвижими имоти и бързо побягват при най-слабия полъх от възможна несигурност. По този начин резервите на една страна могат да бъдат източени за дни. Когато това се случи, банката налага да се увеличат лихвите с 30-50-80 и повече процента, отново с "благородната" цел спекулантите да върнат обратно изнесените фондове. "Резултатът е предсказуем", обобщава Щиглиц. "Високите лихви опустошават промишленото производство и обезкръвяват националните валутни резерви".

В този момент изтощената държава трябва да прибегне до стъпка номер 3 - "Ценообразуване, основано на пазара". В действителност това е лицеприятен термин за драстичното повишаване цените на хранителните стоки, горивата, тока, парното, водата, битовата газ, за по-нататъшното ограбване на страната...

Това води до стъпка 3 и половина. Щиглиц я нарича "Предизвикани социални вълнения". Разследващи журналисти на в. "Обзървър" и телевизия "БиБиСи" успяват да открият директиви на Световната банка с гриф "поверително", препоръчващи вълненията да се потушават с полицейски репресии и "политическа решителност". Следва ново масово бягство на капитали от опустошената страна

За да закърпи бюджета, властта е принудена да продаде на чуждестранни акули малкото останали държавни авоари, отново на смехотворни цени. Както и да прибегне до милиардни заеми с твърде висока лихва, ипотекирайки по такъв начин бъдещето на следващите поколения и държавността.

Стигаме до четвъртата стъпка, която се нарича "Стратегия за съкращаване на бедността". Всъщност става въпрос за свободна търговия, но по правилата на Световната банка. Бедните страни трябва да премахнат всички ограничения за достъп до националните си пазари и в същото време пред износа им богатите страни издигат многобройни бариери. Един от най-флагрантните примери е налагането на недостъпни тарифи и патентни такси в полза на фармацевтичните компании. Всичко това "обрича хората на смърт", но глобалните компании и стоящите зад тях банки хич не ги е еня дали хората ще измрат. Натискът за източване на държавата нараства. Получава се нещо като в Средновековието. Когато човек умирал, докторите казвали: "Умря, защото спряхме преждевременно кръвопускането. В пациента беше останала още малко кръвчица..."

Похватите и прийомите на Световната банка са идентични с тези на Международния валутен фонд (МВФ), Световната търговска организация и свързаните с тях институции. В действителност те са отделни части на едно цяло, "взаимозаменяеми маски на една-единствена система на управление", уточнява Щиглиц. Това дава им възможност да бъде издадена заповед за финансова блокада на коя да е "неправилна" страна, което означава на практика тотално разсипване на икономиката й. Плановете на банката се изработват в обстановка на секретност, подчинени са на една "абсолютистка идеология" и никога не стават предмет на дискусии и критики. Навсякъде, където банката стъпва, резултатът е нарастване на мизерията и смъртността. "Програмите за намаляване на бедността" всъщност подриват демокрацията и унищожават държавността. В тези програми има много губещи и само един печеливш - Световната банка и свързаните с нея институции, заключава Щиглиц. Примери - колкото щеш.

В резултат на предписанията на банката през 90-те години са ограбени промишлените авоари на Русия, националното производство спада наполовина, предизвикани са депресия и глад. "Либерализацията на капиталовите пазари" в Аржентина, Бразилия, Индонезия и др. допринася за изтичане на валутните им резерви. "Ценообразуването основано на пазара" в Боливия, Еквадор и други страни на Латинска Америка смъква половината от населението под прага на бедността и предизвика остри социални сътресения. Правителството на Етиопия пък, по съвет на Световната банка, трябва да депозира в хазната на САЩ срещу жалката лихва от 4% средствата, получени като помощ и в същото време да вземе доларови заеми с 12% лихва, за да изхрани населението си.

Едно галено дете на тоталитарната система се опитва да разруши институциите из основи и да разчисти пътя към нищото.

В края на миналия век Световната банка започва да осъществява проект от четири стъпки, лицеприятно (лицемерно) наречен "Стратегия за оказване на помощ". Целта е по-нататъшно икономическо заробване на бедните държави. Изработеният въз основа на "проучване националната специфика" проект всъщност е типов и не се различава съществено за отделните страни. Възможни са размествания или съвместяване на заложените стъпки.

В България например "либерализацията на капиталовия пазар" предшества "рушветизацията". Наложените през 90-те години високи лихвени проценти опустошават промишленото производство и обезкръвяват валутата, предизвиквайки оставката на неправилното правителство.

След 1997 г. правилното правителство на Командира Костов разпродава на безценица националното имущество. От оценяваните в началото на прехода държавни активи в размер на близо 120 млрд. долара в хазната постъпват едва 2 милиарда. Т.нар. приватизация в действителност се оказва открит грабеж. Чуждите банки завземат капиталовия пазар, поставяйки чувствителни бариери пред кредита. Рухват последните остатъци от материално производство - реалният съзидател на работни места, национален доход, пазари. С осъществяването на третата стъпка "Ценообразуване, основано на пазара" рязко се повишават крайните цени на хранителните продукти, водата, тока, парното... "Цената" на т.нар. топлинна енергия например от 3,96 лв. за мегаватчас през 1996 г. скача на 29,57 лв. през 1997 г., или повече от 8 пъти.
Рушветизацията става официална линия дори предмет на политическа гордост на кабинета. Министърът на промишлеността се прочува с прозвището "Мистър 10%", както и със забележителното си изказване: "Няма заплата, по-голяма от рушвета".

Следващото правилно "царско" правителство продължава челния опит на своя предшественик. Чуждите банки окончателно завземат капиталовия пазар. "Цените" на тока, водата, газа, телекомуникациите продължават скокообразно да нарастват. Топлото например скача през 2003 г. на 37,45 лв. за мегаватчас, за да достигне през 2005 г. общо 111,69 лв. Нормата на грабеж само от парното достига 2760%! С либерализацията на капиталовия пазар ограбените пари започват да се връщат и насочват предимно в строителството. Нарекоха ги обаче "чуждестранни инвестиции". В резултат градоустройството, Черноморието, българската природа са съсипани, а "цената" на недвижимите имоти скача с над 1000%.

Неправилният политически антракт на тройната коалиция се опитва да съживи реалната икономика и да отслаби социалната тежест за мнозинството от населението. С което предизвиква рязкото активизиране на Big Brother. Мобилизирани са туземните обслужващи медии и нарочно създадената туземна групировка "Глобална България". Отделни непоследователни политики на тройната коалиция - обективно следствие от разпарчетосания народен вот, корупционни изкушения при усвояване на еврофондовете, както и наложеният още от Командира Костов блокаж на съдебната власт да реагира съобразно върховенството на закона...

И социалните инженери на Big Brother хвърлят всичките си финансови, корпоративни и пропагандни ефективи за връщане към плана за дестабилизация и по-нататъшно редуциране населението на страната чрез оказване пълна подкрепа на новосъздадената правилна политическа креация за въвеждането й във властта. Прогнозата е, че тоя наивен "шибан народ" може отново да бъде излъган както бе излъган преди време с обещанията на синята мъгла и месианските послания за 800-те дни.

Правилното правителство на ГЕРБ дойде на власт обаче с подкрепата само на 30% от избирателите. Така че нека не упрекваме в прекалена наивност "шибания" народ. Защото близо половината от електората отказа да участва в политическия спектакъл. Демонстрира мълчалив протест срещу 20-годишното антиконституционно властване и управленски канибализъм. Именно това обстоятелство тревожи социалните инженери на Big Brother и най-вече - неговата непредсказуемост. Затова, щом мълчите, значи може да търпите. А щом предпочитате да търпите, ще ви натегнем още повече гайките, ще ви наложим да се подчините...

Нека се върнем сега към нашия герой - командирования вицепремиер Симеон Дянков. След края на политическата фаза на студената война мозъчните тръстове на финансовия капитал продължават с плановете си за икономическа експанзия. В рамките на тези планове е създаването на компрадорски тил чрез вербуване на действащи и отглеждането на подрастващи перспективни кадри измежду туземния "материал". Един от подрастващите се оказва настоящият вицепремиер.

Дянков завършва елитната Немска гимназия. Записва елитната специалност "Международни отношения" във Висшия икономически институт "К. Маркс". Продължава във Виена като стипендиант на елитната фондация "Знаме на мира", след това в Свободния университет в Западен Берлин. В първите години на прехода успява да се прехвърли в университета в Питсбърг, Пенсилвания, където завършва финанси. Съзнателният му старт започва значи при социализма. Насочването му към елитни дисциплини, включително заминаването на Запад, свидетелства за обвързаност на членове на семейството му с йерархията на комунистическата номенклатура. С други думи - той е едно от галените деца на тоталитарната система.

Житейската си философия оформя окончателно в САЩ. Потапя се в един свят, различен дори от западноевропейския. Специалността финанси му разкрива силата на виртуалните пари, на дериватите, света на манипулацията и измамата, на хартията, обявена за стойност. Както и силата на статистическата стъкмистика, абсолютизираща растежа, дори когато няма развитие. Онова, което разбира непоколебимо, е, че измамата - това е реалният свят, светът на бизнеса, със светлите витрини и илюзии. Някои печелят, но повечето губят. И той определено иска да бъде от първите.

Разбира, че с комунизма е свършено и ако иска да успее, трябва на всяка цена да отреже безвъзвратно остатъците от пъпната връв към онзи строй. Ежедневно и усърдно да доказва вярност към новите господари на света, да бъде, както се казва, по-правоверен от папата. Опитите му непрекъснато да доказва, че напълно е скъсал с комунизма обаче надхвърлят естествения стремеж към кариера. Отгледан като галено дете на тоталитарната система, той не може да скъса с тоталитарното мислене, възприема само онези форми на западната система, които са родствени или надминават тоталитарните образци. Това обяснява защо младежът ШимонДянков ревностно се идентифицира - с плът и с ум, както изискват класическите религиозни ордени от всеки новопокръстен - с най-крайните проявления на доктрината на пазарния фундаментализъм. Негово верую стават неолибералните теории на Фридрих Хайек и Йозеф Шумпетер. От Хайек заимства възгледа за абсолютната икономическа свобода, но подценява предупреждението за неизбежния крах на всеки опит да се налагат проекти за преход централизирано или посредством намесата на външна сила. Според Хайек, извършваната по такъв проект икономическа трансформация представлява своего рода социално инженерство и е сигурен път към робството.

От Шумпетер заимства теорията за "съзидателното разрушение", успешно приложена по време на задграничните му командировки в Афганистан и най-вече в Грузия. Именно в тази кавказка страна е първото "сериозно постижение" на Дянков. Грузинската академия на науките е ликвидирана, останките от научните й институти са пратени в небитието. Огризките от академията са превърнати в придворна институция, подчинена на екзекутивния президент на страната. Отменен на практика е и Кодексът на труда. Под лозунга "Долу всички регулации" се налагат разбойнически правила при наемане на работници, неплащане на осигуровки, погазване стандартите на Международната организация на труда (МОТ). Грузия става една от първите страни с отменени трудови закони, за което е бламирана от МОТ. Очевидно Шумпетер се е сдобил с верен исторически последовател. Да разрушиш заварените институции из основи, да разчистиш пътя към нищото - такава е ултра-неолибералната деструкция, която се налага главно в страните от бившия соцлагер.

Именно в Грузия Дянков се превръща в ефективен изпълнител на теорията на "съзидателното разрушение" доказва на своите спонсори, че може да бъде истински терминатор. Това е оценено подобаващо. Дянков трябва да бъде представен вече и като теоретик. От 2004 г. нататък се дава зелена улица на научните му публикации. Блогът му, биографичните справки в "Уикипедия" и във водещите световни сайтове, поръчаните коментари във флагмана на консерватизма "Уолстрийт Джърнъл" чувствително нарастват и многократно надхвърлят обичайните пиар прояви. Започва да представя себе си, да се изживява като представител на елитните университетски и финансови институции на САЩ, на глобалните капиталови центрове, добива още по-високо самочувствие и идейно пристрастие.

Да се ипотекират следващите поколения, да се загроби държавността - такива са стъпките, предписани в стратегията на Световната банка

Пътят на Симеон Дянков към Световната банка започва като галено дете на комунистическата система. Какви обаче са тези специфични негови качества, които го определят - ако трябва да се вярва на спонсорите му - като международно признат експерт по антикризисни стратегии?

Всъщност персоналният опит на Дянков се свежда до финансово-статистически манипулации, до подреждане националните икономики на базата на субективни оценки (а най-важното е че е евреин). За което свидетелства вторият етап от професионалната му биография, свързан след 2003 г. с изработване методологията "Правене на бизнес" (Doing Business) на Световната банка. Този проект заимства принципната си идея от публикувания през 1990 г. "Индекс на икономическата свобода" на консервативната "Heritage Foundation". По същото време за България се разработва проектът "Ран-Ът". Общото в резултатите на всички тези проекти е ликвидиране на публичната собственост, тотална дерегулация, драстично обедняване, корупция и престъпност, подриване на демокрацията. Годишните класации на "Правене на бизнес" дават най-много точки на онези "правилни" държави, които са възприели най-ниско данъчно облагане и най-ниски равнища на регулация. Препоръките са инвестициите да се насочват именно към тези "правилни" страни.
След шестгодишно експериментиране проектът се проваля.

Оказва се, че методологията за оценка на бизнес средата е едностранчива, показателите и източниците на информация - непрозрачни, а техниката на изчисление и точкуване - елементарна. Накратко, инструментът за мерене е негоден, поради което произвежда неточни, дори абсурдни резултати. Намиращите се в състояние на хаос национални икономики, като тези на Балканите и някои страни от Европа и Азия, например, са поставени начело на класациите, далеч пред реално устойчивите икономики на скандинавските страни. Освен това се прокарва разрушителната идея, че колкото по-малко регулации има в една национална икономика, толкова по-висока ще е нейната ефективност. Но конкурентоспособността и растежът зависят много повече от други макроикономически фактори, като достъпът до финансов ресурс, качеството на инфраструктурата, професионалната квалификация, корупцията и др. На трето място, проектът предизвиква остри критики от страна на МОТ, синдикални и неправителствени организации от САЩ и Европа, водещи световни икономисти. Което сериозно накърнява авторитета на Световната банка. И отговорът не закъснява: УС приема решение за отказ от инструментариума "Правене на бизнес".

Това изглежда не смущава спонсорите на Дянков. Макар екипът му да остава без предмет на дейност, личната кариера на добилия известност български финансист не е поставена под въпрос. Той е доказал своята вярност към новите господари на света. От него се иска вече не да проповядва идеи, а да ги налага на практика. И не другаде, а в собствената си родина. Предстоят избори, мобилизирани са всички ефективи за въвеждане във властта на новосъздадената правилна политическа креация. Номиниран е и новият премиер. Моментът значи е подходящ верният син на Световната банка да се завърне в родината си. Започва третият етап от професионалната биография на Дянков.

През февруари 2009 г. кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов прави предизборна визита във Вашингтон, където е поканен на "молитвена закуска" в Белия дом. Представянето продължава в централите на МВФ и Световната банка. Сред присъстващите "случайно" е Саймън Дянков, посочен като специалист по антикризисни проекти. Какъв късмет за номинирания премиер! И каква по-добра възможност да получи наготово предложения за противодействие на световната финансова криза. В разговор "на 4 очи" Дянков спечелва Борисов с "оргинални решения". В свойствения си директен стил "на кръстопът" Борисов предлага на Саймън да се включи в неговия екип. Пътят за завръщането му в България е открит. Окончателно се утвърждава и подкрепата на Световната банка за номинирания премиер.

Като вицепремиер и министър на финансите Дянков наблюдава икономиката, енергетиката, земеделието и храните, туризма, транспорта, съобщенията, информационните технологии, регионалното развитие и благоустройството, околната среда, здравеопазването, образованието, науката, ядреното регулиране, стоковите борси, приватизацията, метрологията и техническия надзор, патентното ведомство, националната статистика. И, разбира се, управлението на приходите и митниците. С други думи - всички стопански и духовни ресурси на страната, без полицията и службите, са под негов контрол.

И Шимон Дянков се развихря

Не губи нито ден да изпълни правилно ликвидационната програма, да ускори процеса. От службата си в проекта на Световната банка знае обаче, че трябва да завоалира действителните си задачи и цели. Най-вече с непрестанно говорене и флагрантни лъжи, поднасяни с находчива аргументация, симулиране на дейност и широко рекламирани ре-форматорски напъни. Последното е най-важно: формата, не съдържанието. Знае, че колкото по-често се променя формата, толкова повече се задълбочава хаосът и разрухата, толкова по бързо страната ще бъде доведена до колапс. Това искат неговите господари. Включително с полицейски репресии. Държавата да затъне окончателно, правителството да моли на колене за пари. Заем от пет-шест милиарда върши работа на първо време. Да се ипотекират следващите поколения, да се загроби държавността. Нали точно такива са стъпките, предписани в стратегията на Световната банка?

Веднага след встъпването си в длъжност през август 2009 г. Саймън обявява петкратно съкращаване на бюджетния дефицит. В края на годината отчита дори спад до 0,8%, за което получава похвали от икономисти и политици. Услужливи рейтингови агенции променят перспективата за България от "негативна" на "стабилна". Оказва се обаче, че дефицитът е "намален" чрез анулиране капиталовите разходи на правителството, чрез умело жонглиране и манипулация с числата. В Брюксел разкриват измамата. Дянков е изловен. Но продължава да лъже, все едно, че нищо не се е случило.

Повишаване на покупателната способност на всички българи, най-силна заявка за влизане в еврозоната! Така финансовият министър представи проектобюджета за 2010 г. Изявлението му представлява нагла лъжа. Но е широко огласено от присъдружните обслужващи медии, включително от носителите на "цялата истина", на "всички гледни точки", включително от националните медии, които се издържат с парите на данъкоплатеца. Още в началото на годината хората действително усещат повишаването, но не на жизнения стандарт, а на цените на хранителните стоки, комуналните услуги, транспорта, както и ликвидирането на общественото здравеопазване и образование, науката, културата. Хиляди граждани губят жилищата си, след като не могат да погасяват повишените задължения.

Милиони затъват в още по-дълбока нищета. Бизнесът също усеща повишаването: растящите лихви поставят непосилни условия пред кредита. Предприятията масово обявяват несъстоятелност. Сривът на капиталовия пазар може да се окаже втори след този в Исландия. Оцеляват само дългосрочните инвеститори. Засега. България вероятно е единствената страна, в която - при условията на криза - се облагодетелства банковият капитал, а се стопира развитието на остатъка от промишленост, на малките и средните предприятия, на образованието и науката.

Бюджетът за 2011 г. вече бил балансиран! Поредната лъжа на Саймън. За да стъкми числата, финансовият министър закрива болници, училища, театри, научни институти, обрича БАН на ликвидация. Орязва средствата за повишаване на пенсиите, за правосъдие и регионално развитие. Отлага плащанията към бизнеса. След като национализира 7% от дължимото за обществени поръчки, сега се насочва към пряка или косвена национализация на Българската фондова борса, на професионалните пенсионни фондове. На всичко отгоре "балансираният" бюджет предвижда илюзорен ръст на приходите в светлината на продължаващия спад на БВП. "Антикризисните мерки" всъщност задълбочават кризата. Оказват се поредният балон на финансовия министър, постна пица без брашно!

Ами многократните уверения за излизане от кризата? Саймън не може да не познава прогнозите на видни световни икономисти за опасност от депресия, неконтролирана безработица и дори повторение на финансовия срив. Знае, че това е лъжа. Защо тогава не казва истината?
Всъщност да говорим за турско робство е малко неточно. Самият Мустафа Кемал Ататюрк сам за себе си твърди, че е евреин. Та робството е факт, но не е турско, а еврейско. Затова не упреквайте онези, които мразят евреите. Кой не мрази своя поробител?

През пролетта на 2009 г. Световната банка командирова Дянков в туземна България като вицепремиер и финансов министър със задача да ускори ликвидационната програма. Непрестанното говорене, флагрантните лъжи, поднасяни с находчива аргументация, симулиране на дейност и широко рекламираните реформаторски напъни на Саймън прикриват действителната цел: България да затъне окончателно, да се ипотекират следващите поколения, да се загроби държавността. Точно това иска от него Световната банка в съответствие със "Стратегията за оказване на помощ".

Нека напомним, че съгласно Конституцията Дянков е длъжен да бъде изпълнител на волята и интересите на нацията, заклел се е в името на Република България да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа. Основателно възниква въпросът доколко финансовият министър съвместява клетвата си по чл. 76(2) със системното накърняване интересите на гражданите и обществото, с престъпване на върховния закон? Нека напомним, че във втората родина на Дянков престъпването на Конституцията се счита за престъпление срещу държавността. Как да обясним поведението му тогава?

Едно от обясненията е, че за него няма нищо свято, никакви морални задръжки и ценности извън парите. Изпитва първично удовлетворение при изричането на всяка лъжа, при осъществяване на всяко разрушително действие. Дали това е по рождение, или така е програмиран впоследствие? Нека се дистанцираме от обилните сведения в сайтовете за семейния му произход, за интимните му преживявания, за отказа му да се срещне с родния си баща. Както и от обстоятелството, че решението да бъде командирован в родината му съвпада с придобиването на къща за 2 милиона долара във Вашингтон.

Казахме вече за подкупите, които Световната банка раздава на туземните министри под формата на комисиони от ограбеното. Дянков обаче не е просто туземен министър. Той е отгледан и школуван за нещо повече. За действителния гаулайтер, истинския кормчия на туземна България. Нещо като политкомисар или пълномощник на ЦК на Световната банка, на чиито доктрини и заповеди трябва да подчини всички туземни министри, включително министър-председателя. "Ако уволня Дянков, кабинетът пада", заяви преди дни премиерът Борисов. И е напълно прав. Не може да го уволни, защото не го е назначавал. Спуснат му е директивно от Световната банка. Без Саймън премиерът губи доверието на задграничните си покровители.

Това обяснение ни се струва по-правдоподобно. Всъщност клетвата на Дянков пред Световната банка за него стои над клетвата пред България. По всичко личи, както впрочем отбелязват и редица наблюдатели, че за първи път България се управлява директно от тази финансова институция. Като пълноправен член на Европейския съюз България е възприела стратегията да изгражда социално устойчиво общество, икономическото развитие да бъде основано на знанието. Това означава въвеждане на високи технологии, създаване на висококвалифицирани кадри, които да работят с тези технологии. Ликвидационният проект на Световната банка обаче предначертава тъкмо обратното: страната да бъде военен полигон, включително на системата ПРО, да участва активно в авангарда на международните полицейски акции на Big Brother; да бъде превърната в развлекателен център, не в устойчива икономика. Затова не са й необходими високи технологии, нито наука

Промишлеността и земеделието отдавна са разрушени, така че квалифицираните кадри вече са вредни. Оттам и натиска за ликвидиране на БАН, за опростачване на образованието и културата. Нужна е единствено компрадорска обслужваща каста, както и обслужващ персонал - готвачи, чистачи, сервитьори, шофьори, танцьорки, масажистки, проститутки... Неслучайно в публичното пространство се лансира темата за правата на проститутките: в плановете на Световната банка те трябва да присъстват в архитектониката на страната. Тази политика спомага за лумпенизиране на населението, тласка към по-нататъшна емиграция, ускорява процеса на депопулация.

България, освен това, се разглежда като гранична зона, като филтър за емигранти от Азия и Африка. Но понеже е слабо защитима, ще бъде принудена да приема по-голям контингент. Този процес размива още повече демографската структура на страната, спомага за достигане на 5-милионната граница, води до заличаване на доминиращия етнос. Както в Америка - няма етноси, има само американци. По такъв начин се удря по нацията. Националната държава се представя за атавизъм от ХIХ век!

Очевидно тази политика се конфронтира с Европейския съюз, с идеята за взаимното общуване на икономически силни и духовно богати равнопоставени нации. Но европейският модел е опасен за Big Brother най-вече защото ражда личности като Де Гол или неконтролирани реакции като отказа на Германия да участва във войната в Ирак. В Евросъюза, разбира се, съществуват все още неизгладени противоречия, има и пропуквания и в този смисъл ни се струва, че на част от българския туземен елит и лично на Саймън е поставена задачата да задълбочават конфликтните моменти, да действат като Пета колона в ЕС.

"Имам признанието на МВФ и на Световната банка", заяви преди дни Дянков. Което недвусмислено означава, че корабът правилно се насочва към скалите и зловещата катастрофа неминуемо предстои. Обстоятелството, че Дянков е кормчията на държавния кораб обаче не снема отговорността от останалите министри в кабинета, нито пък от министър-председателя. Формално той е капитанът и когато корабът потъва, отговорността е най-вече на капитана, не на кормчията.

Предчувствие за катастрофа изглежда е обхванало премиера. От екрана вече не ни гледа онзи напет, бодър и атрактивен мачо. Впечатлението по-скоро е за стъписване и смут. Няма как да не е стъписан, след като протестират медици, преподаватели, студенти, научни работници, предприемачи, селскостопански производители, полицаи... След като синдикатите го притискат от всички страни. Вероятно си дава сметка, че не може да разчита повече на инерционната психика на българина, че български патент е месианската вяра да бъде заменена с активен песимизъм, прерастващ в омраза. Преди всичко към онези, които съзнателно са въвели в заблуждение собствения си народ. Вероятно си дава сметка също, че в масовото съзнание тече силна икономизация. Ако преди година властта можеше да заблуждава, че борбата срещу корупцията и престъпността са най-важни проблеми за хората, днес те са на по-заден план. Не защото е постигнато нещо, а защото други проблеми ги връхлитат - нарастващата безработица, намаляващите доходи, безпътицата в здравеопазването... Точно там ГЕРБ показва нулеви способности. Предчувствие за катастрофа е обхванало и германския канцлер Ангела Меркел при последното й гостуване у нас. Внимателният анализатор би открил в словото й голяма доза критичност и загриженост, че икономически България се свлича надолу към пропастта.

Тези знаци изглежда нямат никакво значение за Саймън. Той продължава да се вихри, да вилнее като еничар сред родното си племе. Еничарите обаче са били откъсвани от семейната си среда в невръстна възраст, което ги обричало на забрава за род и родина. При Дянков този процес е доброволен, осъзнат и желан. Той е загърбил всякакво родолюбие и патриотизъм, ампутирал е всякаква социална чувствителност, дори имаме усещането, че едва ли не мрази своя народ. Затова с такова настървение вероятно се поставя в услуга на чуждоземни сили, решени да редуцират българската нация в най-кратки срокове. Основателно възниква въпросът: обикновен терминатор ли е Дянков, или килър на своя народ? И защо вицепремиерът Цветанов го е пропуснал от списъка на операция "Килърите"?

Защото действията на Саймън да постави българската нация при условия на живот, които водят до методична дестабилизация и разруха така, че значителна част от населението да бъде елиминирана, навеждат на извода, както вече посочихме - за основни съставки на понятието "геноцид". Престъпление, което предполага умисъл и се прокарва чрез политиката на властта. Доколкото той олицетворява властта, при това най-важната, контролираща парите на държавата и всички сектори на икономиката и социалната дейност, може ли тази политика да бъде квалифицирана като съставомерна?


Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, а от 4 т.м. кандидат на ГЕРБ за президент е ясен от самото начало. ББ го извика, за да оправдае магистралите си, строени не с европески пари, а с бюджетни. Бившият платен оластен комсомолски секретар прие, за да граби и невероятно да забогатее.

В материал на в-к Десант се твърди, че "най-честният министър" построил в нарушение на законите "бяла спретната къщурка":

«Жители на град Черноморец, община Созопол се обадиха възмутени в редакцията, пише По материали на в-к Десант, за да съобщят, че от няколко дни се прокарва път през безлюдните поляни, водещ не към някое населено място или курортно образувание, а само и единствено към вилата на транспортния министър Росен Плевнелиев.»

«Не искахме да вярваме на очите си, когато в четвъртък сутринта екипът ни се озова на мястото.

Оказа се, че Плевнелиев наистина е построил бяла спретната къщурка на три етажа, с барбекю, с басейн и лодка отпред.

При това не къде да е, а на самите скали между къмпинг „Черноморец“ и града.

Наоколо няма жива душа, нито друга сграда. 

Имот за богоизбран, който знае какво иска и как да го направи, когато има време за отмора.

До този имот в момента се строи път с дължина два километра (виж сн.2), който да го свърже директно с града Черноморец. Иначе до вилата си на скалите министърът трябва да пътува през черна прашна просека, покрай къмпинга и неурбанизираната зона, дълга повече от 3 км.

Заварихме насипания чакъл, подготвен за асфалтиране.»,

пише още в материала.

 

Image

„Пътят не може просто така да се прокара, трябва да има подробен устройствен план за тази зона, би трябвало да е предвиден, отказвам друг коментар, известно ми е че там сега се извършват някакви строителни дейности, но от частна фирма“,

каза кметът на Черноморец Добри Добрев.


%D0%9F%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2 %D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86 300x174 Лукс! Законна ли е вилата на Плевнелиев? (СНИМКИ) Постройката незаконно е кацнала на скалите - изключително държавна собственост!


И докато Плевнелиев строеше „бяла спретната къщурка”, в близост събаряха рибарски колиби, тъй като били незаконни заради близостта си до морския бряг.

Постройката на ексминистъра пък е кацнала току на скалите – изключително държавна собственост. Явно хеликоптера не я бе забелязал, но рибарските колиби бяха засечени.

Измина една година и вилата на Плевнелиев не само не бе съборена, но и придоби супер луксозен вид.

Image

Според декларацията до Сметната палата семейство Плевнелиеви притежават имоти, на които могат да завидят голяма част от родните богаташи. От петте им къщи 2 са в София, а другите в Разлог, Черноморец и Гърция, описани по-горе. Семейство Плевнелиеви се ширят в ежедневния си ритъм в луксозна къща в тузарския комплекс „Резиденшъл парк” до Околовръстно шосе, която купуват през 2010 г.

 

DSC04339 300x194 Вижте палата на Росен Плевнелиев и не питайте за парите! Тук живее Юлияна с Росен - луксозна 2-етажна къща с басейн в баровския комплекс „Резиденшъл Парк София” (имота тук, според Григор Лилов е 4 млн. лв.)


«Най-честния министър» е вече осветен в частен план...


"Най-честния министър" предлага и "дребни" поправки в управлението на държавните фирми, които трябва да позволят на чиновниците да участват в бордовете на повече от 1 дружество (на практика разбирай N на брой), без да получават заплата, се оказат далеч по- скандални.

Така например, "дребните" поправки ще позволяват в някои сектори, като здравеопазването, без проблем различни болници, които са конкуренти, да се управляват или контролират от едни и същи хора.
От бордове с чиновници в повече от 1 дружество (на практика разбирай N на брой), без да получават заплата, нали?
Семейството, т.е. съпругата му Юлияна е декларирала е 12 млн. лв. в банкови сметки.


Росен Плевнелиев излиза все по на светло и в държавните дела...


За заслугите му ББ го назначава за президент.


Но какво се случва още в 800 дни на ББ от «сътворението» Му като такъв?

Безплодната и безродна комунистическа олигархия продължава задкулисно да ни реди разноцветни и екзотични премиери, президенти и правителства. За какви ли не подобни политически сламки се хващаше давещият се български народ през прехода. Така например още дълго ще плащаме за налудничавия експеримент цар-премиер. След него друг управленски оксиморон комунист-либерал в изпълнение на Сергей съвсем ни остави без въздух. Тогава на покрусения ни народ през 2009 г. му бе подхвърлена носталгично-розовата измама Тодор Живков чрез перфектния му имитатор Бойко Борисов. Късният Живков и днешният Борисов, нахлузили маската на "човек от народа", си приличат като две капки вода и това е гаранция, че и финалът на имитатора ще бъде като на Тато. По тази логика се стига до важната историческа дата 20.05.2011 г., когато ПП АТАКА решително и за пореден път показа, че е единствената защита на страната ни от ислямската инвазия. Тогава вездесъщият Борисов, принуден от покровителите си, смирено свали картите на масата, подписвайки печалната парламентарна декларация против АТАКА. Достойното му и национално-отговорно действие бе друго: в името на справедливостта той, като премиер, трябваше да приложи закона, за да спре оскърбителните турско-ислямски провокации от софийската джамия, а не да ги поощрява. След това негово укоримо съглашателство с ДПС, няма място за никакви илюзии, че ГЕРБ някога ще започне да защитава националните ни интереси. В тази ситуация Борисов е длъжен да потърси вот на доверие от народа, а не от напазаруваните депутати-изменници. За съжаление вместо това се очертава заиграване със световноизвестни наши спортни личности в предстоящите избори. Спортните, научните, културни и други светила са капитал на цялата нация и употребата им в мимолетни олигархични планове е цинизъм.

Много се надявам знаменитите българи да не допуснат да бъдат заложени като сиренце в новият турско-червен олигархичен капан. Да си припомним и имената му през годините: БКП-БСП-СДС-НДСВ-Тройна коалиция-ГЕРБ, със задкулисен режисьор и постановчик - посолствата на САЩ и Турция в София!


Какво казват другите за Бойко:

Бойко Борисов закопа България !

http://thekingoftheidiots.blogspot.com/2011/06/blog-post_27.html

:::
Wikileaks:

Бойко Борисов - мащабна контрабанда на амфетамини и зависимост от Лукойл !

:::
Доцент доктор Георги Сапунджиев:

Единственият човек,който трябва да се самохвърли на лъвовете е Бойко Борисов,защото това е един некадърник,един човек,който е демагог,който лъже непрекъснато народа,който няма интелектуален капацитет !

:::
Алексей Петров:

Няма да се изненадам, ако на определен етап се окаже, че има връзка на отвличанията с Борисов и Цветанов !

:::
Георги Ифандиев:

Б.Б. вече не е просто олицетворения на простащината и срама,а представлява национална опасност !

:::
Цветозар Томов,социолог:

Борисов е популист и то отвратителен !

:::
"Галерия":

Бойко Борисов закопа България !

:::
Борислав Цеков, председател на Института за модерна политика:

Сигурен съм, че прослойката от модерни хора, от професионалисти ще искат промяна на друго ниво - ако приемем добронамерено, че това управление и самият Борисов са чистачът на двора на държавата, казва той. Според него всички знаем, че един дом не се управлява от чистача, трябва за дойдат по-компетентни, по-можещи хора .

:::
Режисьорът Александър Морфов:

премиерът за мен е един нискоинтелигентен охранител,оперетен артист,който обича да се показва по телевизиите,да говори сърдито,но нищо не върши !

:::
Лидерът на гражданското сдружение "Движение 21” Татяна Дончева:

Бойко Борисов е злопаметен и зъл човек !

:::
Георги Ифандиев:

Бойко Борисов е нищожество ! Отказвам се от българско гражданство !

:::
Иван Груйкин - Гражданска инициатива „Справедливост”:

Бойко Борисов - озъбеното лице на посредствеността,която отново управлява и разрушава страната ни,нагло представяйки се за неин спасител !

:::
"Конгрешънъл куотърли":Бойко Борисов е свързан с българската мафия !

Свидетел нарича Борисов човек на сръбски бандити,българските медии се ослушват !
Бойко Борисов в далавера за милиони !

"Конгрешънъл куотърли":Бойко Борисов е свързан с българската мафия !

:::
Бойко Борисов - психопатът: БЪЛГАРИТЕ СА КУЧЕТА !!!

:::
Бойко Борисов - психопат ! ББ в Созопол:кучетата са ми хубави, но трябва да се държат на каишка като българите !
Дори гномът Иван Костов каза: "Черна" духовитост и цинизъм!

Черна духовитост и цинизъм е да се говори така. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов по повод сравнението на премиера Бойко Борисов, че кучетата му са като българите и трябва да се държат здраво, предаде репортер на БГНЕС.
Премиерът Бойко Борисов направи това скандално сравнение по време на визитата си в събота в Созопол. Той каза, че кучетата са му хубави, но трябва да се държат на каишка като българите. Така той се обърна към жена с красив лабрадор, която искаше да се снима с премиера. Той похвали кучето й, а тя неговите и той направи това безпрецедентно заключение за българския народ. Ето и точните думи на Бойко Борисов: Моите са страхотни, но са точно като българите – здраво трябва да се държат.
От Синята коалиция ще предложат в парламента събиране на подписи за създаване на временна анкетна комисия относно получаването и разходването на бюджетната субсидия за всеки от независимите депутати в НС, посочи лидерът на ДСБ Иван Костов. Те ще настояват да се възложи и одит от Сметната палата по тези актуални въпроси. Ако комисията се създаде тя може да реши да се излезе с общ проект, за да бъдат премахнати възможностите за изопачаване на мнозинството в парламента, включително и с промяна в Правилника на НС. Важното е защо мълчи Бойко Борисов по тази тема, запита Костов. Надяваме се, че тези идеи ще бъдат подкрепени и от депутатите от ГЕРБ, каза той. Намесата на Министерството на външните работи на Русия от 22 юни 2011 г. е недопустим опит за спиране на обществения дебат за мястото на паметника на Съветската армия, се казва в изявление на ръководството на ДСБ, прочетено от Костов. Обвинението за "непрекъсващи актове на вандализъм" е невярно и фалшиво, колкото е фалшив самия паметник, е становището на политиците от ДСБ. Позицията на българското правителство е слугинско снишаване пред Русия, смятат тъмносините. ДСБ не приемат, че са осъществени "екстремистки действия" или има заплаха от такива. Според тях е недопустимо тази част от българското общество, която отстоява позицията за преместване на Паметника на Съветската армия от центъра на София да бъде наричана екстремистка.
В самия закон за политическите партии има вкарана изкуствено хипотезата, че парите следват депутата и е написано, че тогава субсидията отива в партията, към която независимият депутат е обявил принадлежност, поясни Костов. Тази хипотеза е дълбоко порочна, тя няма място в този закон и искаме да бъде свалена от него - едва тогава нещата ще отидат по местата си, смята той. Ако независимият депутат не се присъедини към друга ПГ, парите трябва да остават в държавния бюджет, е логиката на лидерът на ДСБ. Бойко Борисов не може да мълчи, защото това е изключително болезнена тема, която оставя ГЕРБ в изолация и аз го призовавам да излезе от нея и да отговори, настоя Костов. Защото, вижте, какво казват другите - ние не знаем, че се вземат тези пари, друг - ние не знаем за какво се харчат, има обаче някой, който знае и този някой трябва да е г-н Бойко Борисов, коментира лидерът на ДСБ. Страната е без политическо мнозинство - това е огромният проблем, някакво нелегално мнозинство управлява страната, с неясни механизми»,

добави гномът Иван Костов.

:::

Кореспондент на „Дойче веле” описва животът на пенсионерите у нас като истинска катастрофа

„Да не дава Бог да си възрастен и да си болен в България! Това е истинска катастрофа!”,

така описва кореспондент на „Дойче веле” ситуацията с пенсионерите у нас. Макар те да преобладават като численост в страната, условията за старите хора са под всякаква критика.

"Коментарът на журналиста не е оплюващ и тенденциозен, а наистина обективно разкрива грозната действителност и унизителния живот, който водят пенсионерите у нас.

В клетка

Те са затворени в клетка, тъй като градската инфраструктура не е пригодена за тях. Градският транспорт пък не е препоръчителен за старите хора, освен ако не си падат твърде пъргави и малко факири. Но и така има голяма вероятно да претърпят унизително пътуване в тролей, където ги псуват и ругаят: „Айде бе, пенсио, няма да те чакам цял ден да се качиш”.

Пенсиите не стигат за нищо.

Административните сгради рядко разполагат с рампи за инвалиди, същото се отнася и за улици и пешеходни зони. Дори и да са току-що ремонтирани, никой не се сеща да ги пригоди като за възрастни хора и инвалиди, като сложат снижени прагове, например.

Болен здрав носи

Но най-трагично е положението със здравеопазването. Много възрастни хора са били пред прага на самоубийството, защото са се разболели. Лечимо. И не фатално. Но въпреки това, с мизерните си пенсии (или тоталната липса на такива) старците не могат да си позволят лекарства.

Не дай си Боже да получат инсулт и да се вика Спешна помощ – тогава вече става грозно. Лекарите само небрежно ще подхвърлят да си пренесете пациента сами на ръце до линейката. В много случаи това обаче може да се окаже фатално…

Статията в „Дойче веле” предизвика бурни коментари у нас. Обществото е съгласно с всяка една дума и основният виновник, който посочват, е управлението на Борисов. „Не става само с магистрали! Хората умират гладни”, пишат форумци. Факт е обаче, че животът на пенсионера у нас винаги е бил унизителен – не само в това правителство.",

пише Каролина Церовска в събота, 3 септември 2011


Голямата бедност на българския народ

Последната статистика (юли 2011) от проучването на Европейската комисия “Индекс на потребителските пазари” сочи по всички възможни показатели, че българите са на дъното. Колкото и да искаме да чуем нещо по-различно, действителността показва, че най-мизерстващият народ е българският.

Българинът агонизира, що се отнася до материалните лишения, защото тези измерения са най-големи у нас.

55,5 % от сънародниците ни не живеят, а кретат на ръба на оцеляването.

Затова сме и най-недоверчивите в Европа, защото всеки гледа да ни изиграе. Оттук е обяснимо защо отново сме на дъното в статистиката, по отношения на индекса “условия за потребителите” в ЕС. Този индекс представлява съвкупност от доверието в трите власти и какви условия на живот и безопасност предоставят те на народа си. Тук българите поставяме най-слабата оценка на властта, с липсата на доверие на 42 % от нас към управляващите ни институции.

Определящото за това е, че народът ни води най-мизерния начин на живот в Европа. Установява се от процентът на материалните лишения, които засягат 55,5 % от населението ни. А според критериите на ЕС, свързани с тези лишения, това означава, че сънародниците ни не могат да отделят пари за най-малко 3 от 9 неща:

 • 1.                  непредвидени разходи,
 • 2.                  едномесечна годишна почивка далече от дома (само в мечтите),
 • 3.                  погасяване на ипотеката или битови сметки,
 • 4.                  храна с месо – пиле или риба всеки втори ден,
 • 5.                  поддържане на дома топъл,
 • 6.                  пералня машина,
 • 7.                  цветен телевизор,
 • 8.                  телефон или
 • 9.                  личен автомобил.

Е, тия 55,5 % от населението ни не са ли тотално перколясани от депресия, алкохолизъм, безсъние, деменция и самоубийства! Но кой да ти изследва, кой да ти каже - гномът Пожарникар ли или недоразумението Симеон Дянков, или невзрачните човечета - здравен и социален министър?

 

За храната също сме най-критикуваните, смятайки, че храната, която ядем е по-лоша от всяка друга в Европа. Обобщават  ни, че ние сме "ПО-ПО-НАЙ!" от всички като се започне с:

 

 • ·                     Най-ниските доходи!
 • ·                     Най-високата норма на печалба от монополите!
 • ·                     Най-бездарните правителства!
 • ·                     Най-корумпираните политици!
 • ·                     Най-многото възрастни граждани!
 • ·                     Най-голямата смъртност!
 • ·                     Най-ниската раждаемост!

 

Истински бавен геноцид!

 

Е, какво можем да очакваме след още 800 дни от един безскруполен тип-предател, освен продължение на  празнодумие, некадърност, наглост и геноцид над българския народ!

 

Още: 800 дни (26 месеца) безпътица и упадък: Бойко и държавата сол-ташак...

Още цитати от  Кърт Вонегът - американски писател (11 ноември 1922 - 11 април 2007 г.):

 • Ние сме това, което претендираме, че сме, затова трябва да внимаваме какво претендираме, че сме. — от "Майка нощ", 1962 г. 
 • Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности.
 • Не трябва непремено да сте луд, за да работите при нас, но все пак помага.
 • Нищо интелигентно не може да се каже за едно клане. — от „Кланица 5".
 • Джордж Буш е такъв тъпанар, че навярно си мисли, че Питър Пан е умивалник в публичен дом.плевен онлайн портал/
д-р инж. Никола Тодоров


 

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:388 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).