The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България » Здраве » 40% в Европа перколясани? Къде сме ние в ВG-то?

България » Здраве

40% в Европа перколясани? Къде сме ние в ВG-то? Изпрати E-mail
България - Здраве
Дата на публикуване: 08 Септември 2011
Публикацията е прочетена: 9279 пъти


Близо 40 % от жителите на Стария континент са измъчвани от психически заболявания (депресия, алкохолизъм, безсъние и деменция)

Според последните проучвания, направени в Дрезденския университет почти 1/2 от населението на Европа страда от един или друг вид психическо заболяване, съобщава Ройтерс.


Приблизително 165 милиона души са жертва на този, така често срещан в наше време, здравословен проблем. Депресия, алкохолизъм, безсъние и деменция са само част от бремето, носено от европееца.


Изследването е проведено на териториите на членките на Европейския съюз, както и в Швейцария, Исландия и Норвегия. То обхваща около 514 милиона души. 165 милиона от тях не успяват да се справят със стреса на всекидневието си и развиват различни психически заболявания и отклонения.


За нещастие само една трета от заболелите се подлагат на необходимата терапия и приемат необходимите медикаменти. Този вид заболявания се превръщат в голяма тежест за икономиката на държавите, измерваща се в милиарди годишно.
Авторите на доклада твърдят, че в последно време психическите отклонения се превръщат в най-голямото здравно предизвикателство за Стария контитент през 21 век.

Според СЗО (Световна Здравна Организация) до 2020 година депресията ще бъде второто по разпространение заболяване в света. Ситуацията на Стария континент въобще не е за подценяване, твърди Ханс Улрих Витхен – ръководител на проучването, проведено в Дрезденския университет. Милиарди евро са необходими за борба с проблема, а за нещастие окончателното му отстраняване е невъзможно.

А ние къде сме?
Каква депресия, алкохолизъм, безсъние и деменция...?
В България никой не ги счита и говори за тях като за болести! Тъпият Пожарникар говори само за магистрали и реже лентички.

Много от хората се чувстват изолирани и „притиснати в ъгъла” от проблеми, които им се струват нерешими и катастрофални. А от това състояние до следващата критична крачка разстоянието не е голямо. Къде е тук Пожарникарят и неговото недоразумение здравния министър?

„Такава цялостна програма на национално ниво липсва. Баналното обяснение за недостиг на средства не е оправдание и не може да е отговорът, който непрекъснато да чуваме. На хартия са изписани много добри намерения, но истината е друга. У нас психичните заболявания са близо два пъти по-чести от тези в Европа. В развитите европейски държави, които трябва да са ни еталон, един от всеки десет души има психично заболяване, а у нас - един от пет души. Налага се усещането за прехвърляне на отговорности, за липса на истинска ангажираност. Нещата у нас се случват постфактум – когато дойде бедата и когато се случи най-лошото. Тогава се появяват и специалистите, и политиците, и коментаторите. А истината е, че трябва превенция и постоянно наблюдение  на хората с психични разстройства.",

това казва за управлението на Пожарникаря, психиатърът д-р Николай Василев.

 

Ето какво пишат за нас в ЕС - истински бавен геноцид.

Кореспондент на „Дойче веле” описва животът на пенсионерите у нас като истинска катастрофа

„Да не дава Бог да си възрастен и да си болен в България! Това е истинска катастрофа!”,

така описва кореспондент на „Дойче веле” ситуацията с пенсионерите у нас. Макар те да преобладават като численост в страната, условията за старите хора са под всякаква критика.

Коментарът на журналиста не е оплюващ и тенденциозен, а наистина обективно разкрива грозната действителност и унизителния живот, който водят пенсионерите у нас.

В клетка

Те са затворени в клетка, тъй като градската инфраструктура не е пригодена за тях. Градският транспорт пък не е препоръчителен за старите хора, освен ако не си падат твърде пъргави и малко факири. Но и така има голяма вероятно да претърпят унизително пътуване в тролей, където ги псуват и ругаят: „Айде бе, пенсио, няма да те чакам цял ден да се качиш”.

Пенсиите не стигат за нищо.

Административните сгради рядко разполагат с рампи за инвалиди, същото се отнася и за улици и пешеходни зони. Дори и да са току-що ремонтирани, никой не се сеща да ги пригоди като за възрастни хора и инвалиди, като сложат снижени прагове, например.

Болен здрав носи

Но най-трагично е положението със здравеопазването. Много възрастни хора са били пред прага на самоубийството, защото са се разболели. Лечимо. И не фатално. Но въпреки това, с мизерните си пенсии (или тоталната липса на такива) старците не могат да си позволят лекарства.

Не дай си Боже да получат инсулт и да се вика Спешна помощ – тогава вече става грозно. Лекарите само небрежно ще подхвърлят да си пренесете пациента сами на ръце до линейката. В много случаи това обаче може да се окаже фатално…

Статията в „Дойче веле” предизвика бурни коментари у нас. Обществото е съгласно с всяка една дума и основният виновник, който посочват, е управлението на Борисов. „Не става само с магистрали! Хората умират гладни”, пишат форумци. Факт е обаче, че животът на пенсионера у нас винаги е бил унизителен – не само в това правителство.

Публикувано от Каролина Церовска в събота, 3 септември 2011


Голямата бедност на българския народ

Последната статистика (юли 2011) от проучването на Европейската комисия “Индекс на потребителските пазари” сочи по всички възможни показатели, че българите са на дъното. Колкото и да искаме да чуем нещо по-различно, действителността показва, че най-мизерстващият народ е българският.

Българинът агонизира, що се отнася до материалните лишения, защото тези измерения са най-големи у нас.

55,5 % от сънародниците ни не живеят, а кретат на ръба на оцеляването.

Затова сме и най-недоверчивите в Европа, защото всеки гледа да ни изиграе. Оттук е обяснимо защо отново сме на дъното в статистиката, по отношения на индекса “условия за потребителите” в ЕС. Този индекс представлява съвкупност от доверието в трите власти и какви условия на живот и безопасност предоставят те на народа си. Тук българите поставяме най-слабата оценка на властта, с липсата на доверие на 42 % от нас към управляващите ни институции.

Определящото за това е, че народът ни води най-мизерния начин на живот в Европа. Установява се от процентът на материалните лишения, които засягат 55,5 % от населението ни. А според критериите на ЕС, свързани с тези лишения, това означава, че сънародниците ни не могат да отделят пари за най-малко 3 от 9 неща:

 1. непредвидени разходи,
 2. едномесечна годишна почивка далече от дома (само в мечтите),
 3. погасяване на ипотеката или битови сметки,
 4. храна с месо – пиле или риба всеки втори ден,
 5. поддържане на дома топъл,
 6. пералня машина,
 7. цветен телевизор,
 8. телефон или
 9. личен автомобил.

Е, тия 55,5 % от населението ни не са ли тотално перколясани от депресия, алкохолизъм, безсъние, деменция и самоубийства! Но кой да ти изследва, кой да ти каже - гномът Пожарникар ли или недоразумението Симеон Дянков, или невзрачните човечета - здравен и социален министър?


За храната също сме най-критикуваните, смятайки, че храната, която ядем е по-лоша от всяка друга в Европа. Обобщават  ни, че ние сме "ПО-ПО-НАЙ!" от всички като се започне с:

 • Най-ниските доходи!
 • Най-високата норма на печалба от монополите!
 • Най-бездарните правителства!
 • Най-корумпираните политици!
 • Най-многото възрастни граждани!
 • Най-голямата смъртност!
 • Най-ниската раждаемост!

Истински бавен геноцид!

Вж. още: 800 дни Бойко Борисов...

плевен онлайн портал/
д-р инж. Никола Тодоров

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:483 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).