The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България«-»ЕС » Евроценности » По повод „Тихо да не събудим българите”: Да кажем високо истината за гърците

България-ЕС » Евроценности

По повод „Тихо да не събудим българите”: Да кажем високо истината за гърците Изпрати E-mail
България-ЕС - Евроценности
Дата на публикуване: 12 Юни 2011
Публикацията е прочетена: 12996 пъти


ГЪРЦИТЕ буквално ни се подиграха:

“Властта им набива заслепителни глупости в тъпите им кратуни и всеки с 300 евро се мисли за богат!”Гръцки младежи и студенти издигнаха на площад „Синтагма” в Атина плакат на който пишеше „Тихо да не събудим българите” и предизвикаха смях сред тълпата сънародници, протестиращи непрестанно вече няколко седмици срещу пагубните за тях управленски решения на правителството им, МВФ, Световната банка и други поучаващи ги европейски институции. И да покажат колко са велики (или ценни за ЕС).

С това те привлякоха вниманието и на редица местни, и чуждестранни медии, като бяха запитани какво ги е накарало да се явят на протеста с подобен нетрадиционен плакат.

От отговорите на гръцките младежи стана ясно, че те са студенти в България и от престоя си там недоумяват как може връстниците им да живеят по подобен начин и да приемат всичко което се случва с държавата им, и със самите тях с примирение, търпение и пиене:

Ние съжаляваме българите, но мислим, че те сами са си виновни за положението до което са докарани. Смятаме, че нашите управници искат да ни докарат до тяхното положение, което ние няма да допуснем. Голяма част от тях са изключително прости, въпреки, че жените им са хубави и достъпни. Те всички са недоволни от живота които водят, но въпреки това не протестират, едно защото не могат ясно да си определят исканията, друго защото ги мързи, трето защото са свикнали винаги някой да им каже какво да правят, четвърто защото не вярват в самите себе си, а може би и осъзнават подсъзнателно, че не притежават умствените способности да променят нещо в собственото си бъдеще, че какво остава за бъдещето на цялата им красива, но изкорубена и ограбена държава. Нашите връстници там, са се отдали на кючеци, маанета, пиене, ебане, наркотици и побоища. Тези които не споделят подобни възгледи за смисъла на живота, емигрират постоянно. Рядко можеш да срещенеш някой с който да говориш за нещо по-различно от новия му телефон, блузка, как е минал вчерашния купон и колко пиене се изпило. Българите приемат учението като време отдадено на купони и разврат, което се толерира от техните управници, много от които сами се ползват от сексуслугите предлагани в така нареченият студентски град.
В редките случаи когато излязат на протест, то той не продължава повече от няколко часа преминаващи в празно блеене, а ако се случи и да го отразят някакви медии, то всички изпадат във възторг и смятат, че са постигнали голям успех. Не само това, но и ако самите те са забелязали, че са снимани от медиите, бързат да се изфукат пред приятели и познати, да ги гледат довечера в новините, и сами бързат да се приберат, за да се насладят на собственото си медиино величие и потресающи протестни действия, явно според тях в това се състои същността на протеста. Тяхната простотия не спира до тук. Техните управляващи им набиват в главите, че трябва в името на собственото им бъдеще и бъдещето на държавата им да работят за 100-200-300 евро, което ги правило конкурентно способни на световния пазар на труда и привличало неимоверни инвестиции в страната. Колкото и невероятно да е това не предизвиква никакви реакции у населението освен, търпеливото полагане на робски труд и изпиване на неимоверни количества алкохол затъмняващи мисленето. Направо уникално е, какво щастие изпитват българите ако получават заплата от 300 евро. Тогава те смятат себе си за богати и се издигат в очите на околните, като си купят някоя нова маркова дрешка или друг аксесоар.
Те не могат да осъзнаят, че бъдещето както на тях, така и на държавата им зависи основно от степента на познанията и уменията им и то актуални за съвременното развитие на науката и техниката, а не просто някакви знания за историята на науките. В същото време, докато управляващите им набиват подобни заслепителни глупости в тъпите им кратуни, самите управници получават заплати минимум от 3000 евро, участвайки в различни комисии, управителни съвети, отговорни постове и др. длъжности, които те самите са създали за себе си. Не само това, но те са уредили и бъдещето си, като са си гарантирали огромни пенсии в сравнение със средните пенсии на останалото робско население. Българите все още са роби, но явно не го осъзнават и така се чувстват добре. По техните телевизии почти не се излъчват репортажи за ставащото в нашата държава, а и по света. Затова – Тихо да не събудим българите.”

 

Но кои са те - гърците?

Наследили са само името, но не и генетичния фонд на древните гърци или прототраките от Елада. Не случайно си предписват изградената от българи византийска “Магнаурска школа” и техните най-видни представители, солунските братя Св. Св. Кирил и Методий. И само това ли?

Г. Ифандиев в свое изследване на циганските племена от преди 7 хил. години твърди, че днес са се запазили само три – циганите, евреите и гърците, като само те са се обособили като народ на базата на древната елино-тракийска култура.

От дванадесетте арийски племена от прадревността, днес са се запазили също само три – българите и арменците, обособили се като народи, и определена общност в днешен Иран.

Ето къде трябва да се избиват обобщаващите си комплекси за интелектуална малоценност и пословичен мързел.

От векове, та чак и понастоящем!

Спрямо нас, българите!

Ето това, студентите, учили или следващи у нас или младите гърци не познават и не искат да знаят. Сега е много по-удобно да получават траншове и да поддържат изкуствения си паразитен стандарт на живот за сметка на нас и всички от ЕС.

И трябва да го кажат много високо в ЕС, та да чуят всички, но без да ни събуждат нас, българите.


А за пословичния гръцки мързел има една стара българска поговорка:.

"Какво се каниш като грък на сране!"

Тя е трудно преводима. Има един скрит, но точен нюанс за мързелив човек, който нюанс само в богатия български език се улавя.


  •  на гръцки: Какво се каниш като грък на сране = Αυτό που συμβαίνει ως Έλληνες χέζει = Какво се случва, тъй като гърците серат.
  •  на английски: Какво се каниш като грък на сране = What is going on as Greek shitting = Какво става като грък сере.
Б.а. - България трябва да внесе до 2015 г. около 6 млрд. € в специален пропорционален фонд за “закъсали” икономики в ЕС, като гръцката. Германският Бундестаг гласува вече на 10 юни 2011, своята пропорционална вноска за Гърция. И тези 6 млрд. € трябва да плащаме с десетилетия ние, нашите деца и  внуци... за мързеливите и консумиращи нации в ЕС.

 

За Плевен Онлайн Портал:

Д-р инж. Никола Тодоров


Гърците още избиват комплексите си на "византийци" чрез нас: „Тихо да не събудим българите”...
Въпреки, че  ВИЗАНТИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА "ГРЪЦКА ДЪРЖАВА" ...
‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:603 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).