The truth - Скрити, неказани и нефалшифицирани истини за Плевен, България, Балканите, Eвропейския Cъюз и Света... Всичко и от Всеки, като регистриран потребител (автор)...
обзори, статии, обяви, реклами...


Централният площад Едър шрифт
Търсене в Уеб: 
Избор на търсачка 
Търсене в портала: 

Вие сте:   нов  посетител
 Начало » България«-»ЕС » Комисари » „Open Europe”: Бившите еврокомисари с 1,2 млн. € като „преходни” плащания, „преустройване" и пенсия

България-ЕС » Комисари

„Open Europe”: Бившите еврокомисари с 1,2 млн. € като „преходни” плащания, „преустройване" и пенсия Изпрати E-mail
България-ЕС - Еврокомисари
Дата на публикуване: 04 Юни 2011
Публикацията е прочетена: 6401 пъти


Бившите комисари никак не са за ожалване - всеки от тях ще получи над 1,2 млн. евро като „преходни” плащания, компенсации за „преустройване” и пенсия - установи проучване на евроскептичната британска организация „Open Europe”

Image Бившата еврокомисарка г-жа "Yes, sir" и кандидат №2 за президент на България др. Миглена Кунева-Пръмова


Освен това, комисарите имат право на едномесечна заплата, за да се пригодят към „живота след Брюксел”.

Колко мило!

На фона на тежката рецесия, фалита на фирми, пълзящата безработица, обедняването на цели прослойки, фалита на европейски държави!


Меглена Кунева ще получи една месечна заплата в размер на 19 909 евро за „преустройване”, 322 540 евро в „преходни плащания” в следващите три години, и 25 534 евро годишна пенсия след като навърши 65 години. Ако обаче тя заеме друга платена длъжност, те няма да имат право на общ доход по-голям от заплатата си като член на Комисията.


По тази причина Кунева отказа да приеме предложението на Барозу. Ще получава с близо 2 хил. евро по-ниска заплата, но отговорностите й ще са съизмерими с тези на еврокомисар.

Що да се трепе за халост!

След края на 2011 година, когато президентската кампания в България е приключила, незаменимата Кунева може да се върне в Брюксел на отговорна и синекурна длъжност, която по никакъв начин няма да застраши доживотната й рента от ЕС като бивш комисар.


Самата Кунева вече се похвали, че следващата година си е осигурила ангажимент за серия от лекции за защитата на правата на потребителите, което е чист доход към ежемесечната компенсация от Брюксел.


От друга страна не трябва да се забравя факта, че първата комисия на Барозу три месеца получаваше извънредни заплати след като не можа да приключи мандата си миналия октомври, а чак в началото на февруари тази година. По предварителни груби изчисления:

 

Най-малко 70 хил. евро е получила Кунева за тези седмици извънредно.

 

Интересно е, че за година комисарите имат право и на 35 837 евро за жилищни разходи и на 7 284 евро за „разходи за забавления”. Изчисленията сочат, че тя е получила близо 705 хил. евро заплата за близо трите си години на поста. Как се изкарват тези пари в реалния бизнес?!


По всичко изглежда, че бившият комисар по защита на правата на потребителите много добре е усвоил маниера за защита на личния финансов интерес и на увеличаването на банковата си сметка.

 

И за да не умре от глад на 6-ти юни ще обяви кандидатурата си за президентските избори 2011! С много голям интерес очаквам срещата на широката общественост в зала "Александър" на столичния хотел "Радисън" от 12 часа на 6-ти юни с поредния спаринг партньор - кандидат № 2.

Просто няма умора тая "крехка евро-демократична глазура", получила с помощта на цяла редица влиятелни мъже - от бай Симо Кобурготски, Соломон Паси, Сергей Станишев, Георги Първанов-Гоце, бате Бойко ... до Жозе Барозу своя блестящ евроимидж.

 


За Плевен Онлайн Портал:

д-р инж. Никола Тодоров

 

‹ Предишен   Следващ ›
                        

 
Advertisement Advertisement

advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate Logo
advertisement.png, 0 kB
BalkanBGEstate

Вашите банери   [ Email ]

Telemedicine Center Designed By IT Design Powered by ALA styleswitcher Javascript Original CSS Drop Down Menu Konlong: Best of breed Mambo scripting Some rights reservedМеню Автор
Детайли
Направи анализ
Обзор (Света)
Обзор (Балканите)
Обзор (България)
Обзор (Плевен)
Създай статия (новина)
Вмъкни интервю
Дай обява
Направи реклама
Добави имот
Обява-Бизнес каталог
Добави URL връзка
Наши и чужди медии
Секции, рубрики и теми
Цени
Изход
Doctor Online
Тематични Рубрики
Онлайн
В момента:619 анонимни онлайн.

Ай Ти Дизайн, ЕООД 

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
Georgio Belladonna
  
♥♦ ♣♠
Легендата на световния бридж Джорджо Беладона е преведен на български! За първи път!
♥♦ ♣♠
Цена 13.99 лв.

РЕКЛАМНЕН БЛОК 
«« Публикувайте вашия рекламен текст, лого, банер... тук »»

САМО: 1.95 EUR
  (месечно)
Заявка:  WEBMASTER 


  spacer  
© 2002 - 2014 Webcape Systems, Inc. All Rights Reserved.
© 1998 - 2012 it design Ltd. Всички права запазени.
Уеб Дизайн и програмиране: it design Ltd. 
Последна редакция: 12 Февруари 2011
Най-добър изглед при резолюция 1280х800 или по-голяма.
 
Използването съдържанието на портала става с изричното разрешение от редакцията чрез изпращане на имейл от меню [Контакти] -- Офис или от меню [Чат] с избор на отдел (секция, рубрика).